powiedz co w tym stawkowaniu jest nie tak bo teraz to Cie nie rozumiem. Każdy stawkuje tak na ile mu budżet pozwala.
65.000 zł wynosi budżet 15 poziomów przy takim stawkowaniu. I nadal nie rozumiesz, co mi w nim przeszkadza? A właśnie owe drobne 65 kawałków - i to sprawia, że czasem ostro reaguję na wypisywanie głupot przez dzieci. Właśnie takich:
powiedz co w tym stawkowaniu jest nie tak bo teraz to Cie nie rozumiem. Każdy stawkuje tak na ile mu budżet pozwala.
albo takich:
Jesli trafi się czarna seria to mam plan B będę ciągnął dalej kolejne etapy do 15 (wtedy musi już paść remis
Wtedy JUŻ MUSI?
Bo co się stanie, gdy nie padnie? Federacja piłkarska danej ligi poda się do dymisji?
Gdybyś raz w życiu widział staty, to nie kompromitowałbyś się takimi wpisami.
A ja nie traciłbym czasu na ratowanie, wydawało mi się, zbyt ufnego w progresję gracza, który chwile później okazał się być dzieciakiem.
Ale OK, prowokacja się udała, ja piszę szybko, więc nie straciłem czasu, mam nadzieję, że ten dialog przeczytają również poważni ludzie, którzy wyciągną z niego wnioski.
Te dwa najważniejsze powtórzę, bo myślę, że warto:
-15 poziomów progresji z idiotycznym mnożnikiem kosztuje 65.000 zł
- 15 poziomów to jest barierka, przez która jak rącze kozice przeskakują zespoły będące w tzw. "serii" i niechaj wam gdzieś w pamięć nie zapadnie głupota przez dzieciaka wypisywana tutaj. zacytuję po raz drugi:
Jesli trafi się czarna seria to mam plan B będę ciągnął dalej kolejne etapy do 15 (wtedy musi już paść remis
Jeśli ktoś ma wątpliwości, to proszę o sygnał, a wyrzucę tutaj wszystkie zespoły, które w ubiegłym roku JAKOŚ NIE MUSIAŁY.
Ktos bardzo słusznie zauważył, że taki post dzieciaka, który najpierw gra, póżniej już tylko testuje, może być szkodliwy dla osób, które nie zauważają różnic pomiędzy bełkotem o progresji, o której nie ma się pojęcia -corpus delicti:
bo choć po raz trzeci, to najtrafniej oddaje poziom wiedzy gimnazjalisty, a przedstawianiem systemu w jego odcieniach wszelakich.
Niestety, zbyt dużo osób traci pieniądze przez czytanie takich bzdur. Dlatego z całą świadomością reaguję, gdy je widzę. Właśnie po to, aby kolejnych kilku po przeczytaniu tematu bez reakcji nie zaczęło grać od 10 zł, bo przecież ktoś napisał, że ten i ten zespół MUSI ZREMISOWAĆ.
Myślę, że ten temat można już zamknąć, nie ma w nim treści ani wartości.
Małe info dla dzieciaków, które jutro po szkole będą wypisywać tutaj, że się jaram - zaraz po napisaniu proszę o link do słownika, który wyjaśni to słowo, a tym samym wszystkich "jaraczy" intencje. Gdyż albo piszemy w języku polskim, albo nie potrafimy i dajemy sobie spokój.
Zdanie typu:
Żal mi Cie podjarałeś się..?
przeciętnemu tegoż języka mówi tylko, że osobnik który je popełnił jest cokolwiek niedorozwinięty. Ponieważ nie umie zbudować jednego zdania. Nie wiadomo bowiem czy pyta o żal, czy pyta o to, że ktoś się podjarał (zapewne ja w domyśle)
Przy okazji więc odpowiem na obydwa: 1. tak, żal mi cię, głównie dlatego, że próbujesz komunikować się, a jeszcze nie potrafisz. 2. Nie ma takiego słowa, więc nie wiem, czy się podjarałem czy nie.
Z kontekstu moge jedynie wyciągnąć, że dla tego typu osobników podjarany to taki, który pisze w jednym poście więcej niż 3 zdania, w których sa 2 wulgaryzmy i 3 błędy. Więc jęsli moja interpretacja jest właściwa, to odpowiem: nie, ne podjarałem się, po prostu pisanie większej ilości zdań nie sprawia mi problemu, zatem czynię to bez zdrowotnych konsekwencji. I zdaję sobie sprawę, że dla kogoś, kto jednego zbudować nie potrafi:
Żal mi Cie podjarałeś się..?
może być to jakimś zboczeniem, tudzież podjadaniem. Pozostaje mi jedynie współczuć rodzicom.
To tyle w temacie progresji, jeśli ktoś jest ciekaw ile musiało, ale nie zrobiło, wówczas do tematu możemy powrócić.
O ile nie zapleni się tutaj jutro po ostatnim dzwonku od dzieci, które temat zachwaszczą i nie będzie się nadawał do merytoryczej dyskusji.
A taka przydałaby się, nie powiem. O wysokich poziomach i sposobach radzenia sobie z nimi zawsze warto rozmawiać.
Więc niejako zapraszam wszystkich, którzy mają coś z własnych doświadczeń do przekazania potomnym. Tylko błagam, coś w tamacie wysokich poziomów, a nie zjarania (cokolwiek to znaczy)
Liczę na odzew poważnych ludzi - dzieciakowe bluzgi jakiś mod usunie? Da rade zrobić? Szczerze liczę.
Dobrej nocy