>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Predictions >> Progresja VI etapów

maciekdmd 6

maciekdmd

Użytkownik
System jest dobry, ale pod warunkiem, że nie powiela się błędów popełnianych przez tysiące marzycieli o szybkiej kasie. Czyli:
1. stawkowanie X 2 (czemu nie 1.7, albo 2.25 tylko właśnie 2?)
2. Pogoń za drużyną, która ma swoją czarną serię.
3. Wiedza oparta o poradniki znalezione w internecie, które, nie będę się wahał użyć tego sformułowania, wciskają młodym i naiwnym głupoty. Jedną z nich jest stawkowanie X2, które jest zabójcze i całkowicie niepotrzebne. Ktoś kiedyś po prostu wymyślił taki model gry, a kolejni bezmyślnie powielają.
Nasz bohater, który twierdzi uparcie, że zespół nie MA PRAWA przekroczyć poziomu najpierw ósmego, teraz piętnastego, jest idealnym przykładem jak to działa. Oczywiście nie ma świadomości, że 15 poziom to koszt 65 534,00 zł,, słownie, aby wykluczyć pomyłkę - sześćdziesiąt pięć tysięcy pięćset trzydzieści cztery zł, czyli kwota dla niego abstrakcyjna. Ale nasz bohater nie zadał sobie nawet trudu sprawdzić, ile kosztuje 15 poziomów progresji, woli skoncentrować się na grze - a pisać można sobie wszystko, wszak forum internetowe przyjmie wszystko.
Według mnie wszystkie poradniki pisane przez amatorów robią dużą krzywdę, ponieważ jeden z drugim po przeczytaniu dochodzi do wniosku, że pieniądze leżą i wystarczy je tylko podnieść. I że zespół musi, ale to MUSI zremisować. Nie zada sobie jeden z drugim trudu, aby odpowiedzieć sobie na pytanie: a kto go zmusi? Nie zaopatrzy się w statystyki, aby poznać podstawy, bez których nie sposób zaczynać gry.
Bedzie dobrze, musi być dobrze - powtarza sobie i zapałem odstawia. Stawka razy dwa, bo tak było napisane. Albo i trzy - bo takie również widziałem. Opamiętanie przychodzi zbyt późno, gdy nie ma już czego zbierać. Dopiero wówczas niektórzy zaczynają zastanawiać się, z jakim warsztatem podeszli do problemu progresji. Że całą ich wiedza to kilka poradników czy też abonament w serwisie z typami. Którego właściciel, Wróbel czy inny Dzięcioł, ma od lat zdrowy minus, ale to nie przeszkadza mu przekręcać kolejnych naiwnych. Ufnych w siłę progresji i łatwość wygranych.
Nasz bohater, który usilnie odgania od siebie jakiekolwiek głosy rozsądku, najprawdopodobniej będzie musiał wziąć lekcje życia i dopiero bankrucik uświadom mu, że nie ma pewniaków.
Przykład? Służę:
Creteil, w ciągu 5 lat najdłuższa seria to 7. Pewniak? Ze świecą szukać większego. 58% remisów w sezonie - można czy raczej niemozliwe?Ależ można. Creteil tego dokonał. No to nad czym się zastanawiać, fru go do progresji i dawaj zarabiać kasiorkę na nim. Przecież on, mający takie statystyki, MUSI ZREMISOWAĆ w przeciągu 8 poziomów.
A co na to Creteil? A on spokojnie zanotował 10 mecz bez remisu w tym sezonie i m w głębokim poważaniu wszystkich, którzy mówią, że on coś musi.
Nasz bohater (sorry chłopie, że się znęcam, ale może tak dotrę do Ciebie) o tym nie wie, no bo skąd? Gdyby poważnie podszedł do tematu, to użyłby wyszukiwarki i trafiłby na poważniejsze informacje o systemie niż takie, że stawkuje się razy dwa. Gdyby posłuchał Jazzmana, który jest statystykiem. wiedziałby, że staty są przeciwko niemu. Gdyby posłuchał Dukata, który o bukmacherce wie prawie wszystko, wiedziałby, że zespół NIE MUSI remisować, bo tak wynika z jego historii.
A przede wszystkim, gdyby chciał się czegoś nauczyć, to trafiłby na progresowych wyjadacz, którzy na pewno podpowiedzieliby mu to i owo. Ale skoro on woli opierać się na przekonaniu, że jest nieomylny...setki i tysiące tak zaczynało, wszyscy kończyli identycznie. Seria i po nieomylnym ufnym progresowiczu. Który choć bardzo chciał mieć 15 poziomów, to dopiero na szóstym dowiedział się, ile to kosztuje. I ze o jedno zero, a dla wielu i o dwa, kosztuje to więcej, niż wynosi jego budżet gimnazjalisty (wieku dowodzi poziom wpisu poniżej)
Tym przydługim wpisem kończę temat i zostawiam naszego bohatera z jego ambicjami i planami. Jeśli coś z tego wyniósł, będę miał dobry uczynek, że uratowałem człowieka. I w miarę możliwości pomogę, podając na drodze prywatnej linki do rzetelnej wiedzy o progresji. Jemu czy też innym, którzy chcą się trochę poduczyć przed postawieniem pierwszego zakładu.
Jeśli zaś ufny w swoją omnipotencję będzie wmawiał społeczeństwu, że ma patent na remisy, a Creteil to wymysł, który nie pokazuje istoty problemu, wówczas bez żalu będę patrzył, jak tonie w odmętach swojego zadufania.
K O N I E C
Żal mi Cie podjarałeś się..? Chciałem tylko zaznaczyć, że trzeba mieć dużo kasy, żeby grać progresją. Idź się piwa napij z kolegami i nie siędź cały dzień przy kompie bo Ci to nie służy

F 0

fruwak

Użytkownik
Masz racje, albo boja sie konkurencji na bardzo dobry i zarobkowy system. Uwazam ze ten test to bardzo dobry pomysl i ze powinienes go poprowadzic i to publicznie.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Dobra widze,że tutaj sami krytycy się wypowiadają więc najlepiej będzie jak zamkne ten temat. Pewnie sami się na progresji przejechaliście i teraz chcecie się wymądrzać. A takie testy ,które chciałem przeprowadzić wszyscy krytukują więc zamykamy ta gadkę ,która waszymi wypowiedziami do nikąd nie prowadzi.
Co jak co ale tym tekstem to zmiażdżyłeś ????
Jasne... skoro ktoś się przejechał na progresji to powinien zachęcać kolejnych baranów do robienia tego samego :-|

Nikt Ci u nie broni robić testów - rób co chcesz (zgodnie z regulaminem). Nie zachowuj się tylko jak dzieciak (wiem, że trudno zachowywać się dorośle w wieku - strzelam - 15 lat? ). Najpierw zaczynasz od tekstów, że system już Ci przynosił zyski, że grasz z prawdziwe pieniądze... a potem mas pretensje do całego świata, że Ci zwrócili uwagę.
Dziecinada

A 3

alter.vultus

Użytkownik
powiedz co w tym stawkowaniu jest nie tak bo teraz to Cie nie rozumiem. Każdy stawkuje tak na ile mu budżet pozwala.
65.000 zł wynosi budżet 15 poziomów przy takim stawkowaniu. I nadal nie rozumiesz, co mi w nim przeszkadza? A właśnie owe drobne 65 kawałków - i to sprawia, że czasem ostro reaguję na wypisywanie głupot przez dzieci. Właśnie takich:
powiedz co w tym stawkowaniu jest nie tak bo teraz to Cie nie rozumiem. Każdy stawkuje tak na ile mu budżet pozwala.
albo takich:
Jesli trafi się czarna seria to mam plan B będę ciągnął dalej kolejne etapy do 15 (wtedy musi już paść remis
Wtedy JUŻ MUSI?
Bo co się stanie, gdy nie padnie? Federacja piłkarska danej ligi poda się do dymisji?
Gdybyś raz w życiu widział staty, to nie kompromitowałbyś się takimi wpisami.
A ja nie traciłbym czasu na ratowanie, wydawało mi się, zbyt ufnego w progresję gracza, który chwile później okazał się być dzieciakiem.
Ale OK, prowokacja się udała, ja piszę szybko, więc nie straciłem czasu, mam nadzieję, że ten dialog przeczytają również poważni ludzie, którzy wyciągną z niego wnioski.
Te dwa najważniejsze powtórzę, bo myślę, że warto:
-15 poziomów progresji z idiotycznym mnożnikiem kosztuje 65.000 zł
- 15 poziomów to jest barierka, przez która jak rącze kozice przeskakują zespoły będące w tzw. &quot;serii&quot; i niechaj wam gdzieś w pamięć nie zapadnie głupota przez dzieciaka wypisywana tutaj. zacytuję po raz drugi:
Jesli trafi się czarna seria to mam plan B będę ciągnął dalej kolejne etapy do 15 (wtedy musi już paść remis
Jeśli ktoś ma wątpliwości, to proszę o sygnał, a wyrzucę tutaj wszystkie zespoły, które w ubiegłym roku JAKOŚ NIE MUSIAŁY.

Ktos bardzo słusznie zauważył, że taki post dzieciaka, który najpierw gra, póżniej już tylko testuje, może być szkodliwy dla osób, które nie zauważają różnic pomiędzy bełkotem o progresji, o której nie ma się pojęcia -corpus delicti:
bo choć po raz trzeci, to najtrafniej oddaje poziom wiedzy gimnazjalisty, a przedstawianiem systemu w jego odcieniach wszelakich.
Niestety, zbyt dużo osób traci pieniądze przez czytanie takich bzdur. Dlatego z całą świadomością reaguję, gdy je widzę. Właśnie po to, aby kolejnych kilku po przeczytaniu tematu bez reakcji nie zaczęło grać od 10 zł, bo przecież ktoś napisał, że ten i ten zespół MUSI ZREMISOWAĆ.

Myślę, że ten temat można już zamknąć, nie ma w nim treści ani wartości.

Małe info dla dzieciaków, które jutro po szkole będą wypisywać tutaj, że się jaram - zaraz po napisaniu proszę o link do słownika, który wyjaśni to słowo, a tym samym wszystkich &quot;jaraczy&quot; intencje. Gdyż albo piszemy w języku polskim, albo nie potrafimy i dajemy sobie spokój.
Zdanie typu:
Żal mi Cie podjarałeś się..?
przeciętnemu tegoż języka mówi tylko, że osobnik który je popełnił jest cokolwiek niedorozwinięty. Ponieważ nie umie zbudować jednego zdania. Nie wiadomo bowiem czy pyta o żal, czy pyta o to, że ktoś się podjarał (zapewne ja w domyśle)
Przy okazji więc odpowiem na obydwa: 1. tak, żal mi cię, głównie dlatego, że próbujesz komunikować się, a jeszcze nie potrafisz. 2. Nie ma takiego słowa, więc nie wiem, czy się podjarałem czy nie.
Z kontekstu moge jedynie wyciągnąć, że dla tego typu osobników podjarany to taki, który pisze w jednym poście więcej niż 3 zdania, w których sa 2 wulgaryzmy i 3 błędy. Więc jęsli moja interpretacja jest właściwa, to odpowiem: nie, ne podjarałem się, po prostu pisanie większej ilości zdań nie sprawia mi problemu, zatem czynię to bez zdrowotnych konsekwencji. I zdaję sobie sprawę, że dla kogoś, kto jednego zbudować nie potrafi:
Żal mi Cie podjarałeś się..?
może być to jakimś zboczeniem, tudzież podjadaniem. Pozostaje mi jedynie współczuć rodzicom.
To tyle w temacie progresji, jeśli ktoś jest ciekaw ile musiało, ale nie zrobiło, wówczas do tematu możemy powrócić.
O ile nie zapleni się tutaj jutro po ostatnim dzwonku od dzieci, które temat zachwaszczą i nie będzie się nadawał do merytoryczej dyskusji.
A taka przydałaby się, nie powiem. O wysokich poziomach i sposobach radzenia sobie z nimi zawsze warto rozmawiać.
Więc niejako zapraszam wszystkich, którzy mają coś z własnych doświadczeń do przekazania potomnym. Tylko błagam, coś w tamacie wysokich poziomów, a nie zjarania (cokolwiek to znaczy)
Liczę na odzew poważnych ludzi - dzieciakowe bluzgi jakiś mod usunie? Da rade zrobić? Szczerze liczę.
Dobrej nocy

Otrzymane punkty reputacji: +1
F 0

fruwak

Użytkownik
@up

V? ;)

I nie czepiaj sie - niech pokaze progresje na remis (system dobry i jak widzimy na innym forum dobry tylko prowadzony z pomyslem), uda mu sie to dobrze bede sie z tego cieszyl - wtopi bedzie przestroga. A ktos kto bedzie chcial postawic grubsza kase niz 10 100 czy 1000 zl to poczyta troche zaintryguje go chociazby jedna wypowiedz poczyta dalej sprawdzi i przekona sie. Jak nie to trudno za glupote sie placi jak sie innych nie chce sluchac. I powtorze po raz kolejny bo bardzo mi sie to stwierdzenie spodobalo :&quot;na cudzej glupodzie wlasnej wiedzy sie nie zbuduje&quot;

@autor tematu

czekam i zapewne wielu czeka na test czy tez relacje z gry tym systemem. I pamietaj to ze 100 razy ci sie uda nie znaczy ze 101 razu nie wtopisz ^_-

Pozdrawiam i zycze powodzenia

P 0

predictions09

Użytkownik
Nikt Ci u nie broni robić testów - rób co chcesz (zgodnie z regulaminem). Nie zachowuj się tylko jak dzieciak (wiem, że trudno zachowywać się dorośle w wieku - strzelam - 15 lat? ).
Nikt mi nie zabrania to dlaczego wszyscy się przyp********* do tego systemu (z wyjątkiem fruwaka i jeszcze chyba 2 normalnych osób). Z tym wiekiem to niezle przesadziłeś (słabo określasz wiek). Po raz kolejny informuje ,że zaśmiecanie tego tematu jest niepotrzebne zrozumcie to ,że nikt i nic mnie nie przekona żebym nie robił testów , bo ja zawsze sam sprawdzam czy się nadaje czy nie a to ,że (przypuszczam) wy robiliście takie błędy nie oznacza ,że ja je będę popełniał. Dziękuje KONIEC

F 0

fruwak

Użytkownik
Wlasnie dajcie spokoj test wraz z czasem wszystko zweryfikuje ;) Kwestia czasu.

Btw kiedy mozna oczekiwac testu? I Czy bedzie mozna w nim zobaczyc poczatkowy stan konta pozniej zysk/strate po danych krokach?

ester 87

ester

Użytkownik
Przecież to już było testowane tysiące razy. W każdym przypadku z takim samym, jedynym możliwym skutkiem. Zresztą jak ktoś ma trochę rozumu w głowie wystarczy mu sama znajomość matematyki, a czas tracony na bezsensowne testy może spożytkować wtedy na coś co faktycznie może przyniesie jakieś zyski.

No ale to wasz czas, tak więc róbcie sobie z nim co tam chcecie.

jazzman 0

jazzman

Użytkownik
OK. Zatem merytorycznie. Jakie masz kryterium doboru drużyn?

Odnośnie do:
Predictions09
Nikt mi nie zabrania to dlaczego wszyscy się przyp********* do tego systemu (z wyjątkiem fruwaka i jeszcze chyba 2 normalnych osób).
to wydaje mi się, że to chyba nie jest tak, że osoby mające inne zdanie (wynikające z doświadczenia, oczytania lub znajomości wielu &quot;odkrywców&quot;, którzy polegli w końcu na wyważaniu otwartych drzwi) są nienormalne;)

Fruwak
A ktos kto bedzie chcial postawic grubsza kase niz 10 100 czy 1000 zl to poczyta troche zaintryguje go chociazby jedna wypowiedz poczyta dalej sprawdzi i przekona sie. Jak nie to trudno za glupote sie placi jak sie innych nie chce sluchac. I powtorze po raz kolejny bo bardzo mi sie to stwierdzenie spodobalo :&quot;na cudzej glupodzie wlasnej wiedzy sie nie zbuduje&quot;
Widzisz, to nie jest do końca tak. Jeżeli widzisz dziecko skaczące z murku, któremu udało się nie połamać nogi (przykład z życia, przed chwilą wracając do domu widziałem taką sytuację;) ), nie powiesz swojemu, żeby mimo wszystko nie skakało, bo to niebezpieczne? Wiele osób nie przeczyta nawet tego, że większość powie, żeby tak nie grać. Oni zwrócą uwagę na huraoptymizm podającego typy (bo nie zwrócą uwagi na fakt, że nie napisał, że to są testy i nie należy tego grać) i paru z nich straci swoje kieszonkowe.
To chyba kwestia etyki. Kilka osób w tej dyskusji (Ci normalni(sic!)) zajmuje Twoje stanowisko - popatrzmy, najwyżej on i parę niedoświadczonych dzieciaków czytających co drugą linijkę zrobi sobie krzywdę, a druga część wiedząc jak takie historie się kończą ostrzega przed tym (w zależności od poziomu intelektualnego robią to w różny sposób).

To tyle w kwestii dyskusji na temat tego, dlaczego np ja dyskutuję. Skoro jednak Predictions09 zamierza dalej prowadzić testy, chętnie popatrzę i w miarę możliwości dorzucę swoje spostrzeżenia.

P 0

predictions09

Użytkownik
jazzman nie filozofuj ok, ale te wasze wypowiedzi są płytkie masa... .Śmiech na sali. Nom testy zobaczysz zobaczysz , zobaczymy jaka wtedy będziecie wszyscy mieli minę.

jazzman 0

jazzman

Użytkownik
No dobra, teraz bez filozofii. Jakie masz kryteria doboru?
Pytam, bo np kryterium doboru &quot;Drużyny które przez poprzednie 3 sezony nie przekroczyły poziomu 8&quot; wygląda w efekcie tak:

Na osi x jest NSBR, na y liczba drużyn, która taki NSBR osiągnęła (na wykresie są tylko drużyny spełniające kryterium). Analiza wykonana dla roku 2007 (2004-2006) oraz 2008 (2005-2007).
Wniosek? Rozkład nie jest odwrotnie wykładniczy tylko normalny. Prawie tyle samo drużyn przekracza 8 poziom (136) co go nie przekracza (131). Kryterium takie zatem powoduje, że lecisz na tę drugą połowę w co drugim przypadku. W zeszłych dwóch sezonach miałbyś wiele okazji, żeby zbankrutować. Ciekawi mnie zatem, jakie są Twoje kryteria, przez które będziemy tacy zszokowani ????

Aha, kryterium &quot;3 sezony NSBR&lt;6&quot; wygląda tak:

PS: W temacie jest &quot;VI&quot;

P 13

pitman

Użytkownik
Witam
A nie sądzicie, że wybieranie drużyny która przez ileś tam sezonów nie miała czarnej serii jest trochę też pchaniem się w czarną? Tak jak np. wybieranie drużyn z długą serią bez remisu. Może lepiej znaleźć drużynę, która miała w poprzednim sezonie długą serie bez remisów i powtórzenie jej jest w pewnym stopniu mało prawdopodobne. Pewnie parę osób zaraz napiszę &quot;na czym opieram takie założenie, skoro to są wydarzenia nie zależne?&quot;, więc z góry pisze, że to ja się pytam co o tym sądzicie? ;P

cajtodoro 0

cajtodoro

Użytkownik
He he, Predictions, jesteś gość. Tak trzymaj, a efekty przerosną twoje oczekiwania. Polecam ci hazard w grubszym wydaniu, co sie będziesz u buków marnował, na rulecie taki ktoś jak ty może dokonać spektakularnych rzeczy.
A cała reszta zamiast skorzystać z twojego talentu szydzi i wyśmiewa, to zazdrość o sukces, ani chybi...

F 0

fruwak

Użytkownik
@up

popieram zazdrosc straszna cecha i to pewnie o to chodzi

@jazz

Wiadomo ze swoje dziecko to inaczej, ale ja postrzegam to troche inaczej. Jest nieznany mi gosc ktory siega do paszczy krokodyla po pieniazki, mimo tego ze inni mu mowia ze ow krokodyl mimo ze uspiony jak klapnie paszcza to chlop pozbedzie sie w najlepszym wypadku reki (alegoria taka ale polecialem ;) ). To przystane powiem mu to co inni (wydaje mi sie ze na poczatku tez mu odradzalem) ale jesli on to ignoruje to wzrusze ramionami i pojde dalej. On w koncu bedzie przykladem dla tych ktorzy obserwujac ta sytuacje i podziwiajac ze zdobywa on tak latwo pieniazki w koncu zobacza jak traci on swoja reke.

Btw o jakiej dyskusji ty mowisz?

A: moje dane ktore zebralem z poprzedniego sezonu mowia ze tylko w ostatnim sezonie bylo X/XX/XXX zespolow ktore osiagnely/przekroczyly poziom X co znaczy ze niechybnie bys zbankrutowal, stary to nie ma sensu.
B: LOL zal glupi noob co 3/4 poziom zespol MUSI remisowac a wogle (zabieg celowy) a o przekroczeniu 8 nawet nie moze marzyc!!!!!oneone!eleven!

To jest dyskusja? ;) Ja nie mam cierpliwosci niech robi co chce i predzej czy pozniej zobaczy po czyjej stronie stoi racja ^_^

Pozdrawiam

K 1,2K

kukla

Forum VIP
fruwak-
1.chyba jednak nie dałeś rady odczytać ironii w poście cajtodoro :p
2. Porównanie do krokodyla dobre, choć założenie złe. Załóżmy, że obserwatorami są dzieci i niedoświadczeni podróżnicy. Nikt nie wie co się może stać ale podoba im się z jaką łatwością człowiek znajduje, wyciąga pieniądze... Co robią? Szukają swojego krokodyla!
Nikt już nie patrzy jak skończy ten który to zapoczątkował i w efekcie wszyscy tracą palce, ręce albo życie.
Ja tu cały czas widzę tylko ludzi, którzy chcą uniknąć sytuacji gdy kompletnie niedoświadczony gracz wciąga innych w bagno.
Gdyby od początku były informacje, że to WIRTUALNE testy - spoko. Jednak Predictions pisał,że już wiele zarobił, że na fundusze na 15 etapów... Może i źle określiłem jego wiek, może i jest dorosły. Na pewno jednak jest niedoświadczony a na forum szuka tylko poklasku a na każda krytykę odpowiada zarzutem, żeMY-jesteśmy nienormalni.
3. Sorry za ewentualne błędy (komórka:p)

F 0

fruwak

Użytkownik
@up

blad to ty nie zrozumiales ironii w moim poscie ^_^

nawet jesli to dzieci nie mam czasu checi i interesu biegac za nimi i tlumaczyc im przez X czasu. Mozna powiedziec raz drugi czy trzeci a pozniej niech robia co chca bo powtarzanie tego nie ma sensu skoro ktos uwaza ze wie lepiej. Widac po wypowiedziach ze on nie chce zrozumiec ze taka gra nie ma najmniejszego sensu wiec niech sie sam przekona. I predzej czy pozniej bedzie przestroga dla innych.

Do góry Bottom