>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

prawo jazdy

T 41

thomaszc

Użytkownik
Jakies szczegoly ktore nie sa nam potrzebne do zycia codziennego:p np. o znakach wys. itp. ja nie wiem dlatego pytam ???? . I prawko musze miec min. 2 czy 3 lata?

vdv 66

vdv

Użytkownik
http://kierowca.pwpw.pl/
Tu można sprawdzać, w jakiej fazie jest prawko.
Pytanie tylko po jakim czasie od zdania egzaminu można spodziewać się że przyjęto wniosek i trwa to postępowanie administracyjne?
Ja nim nie zapłaciłem za prawko w Starostwie, to na stronie nie było żadnej informacji, tzn. była że nie ma i coś tam... Po zapłaceniu popołudniem była informacja że trwa postępowanie administracyjne. Tak więc na przykładzie Opola widać, że najpierw trzeba za nie zapłacić a dopiero później zaczną je wyrabiać. Nie wiem jak jest w innych miastach, ale w chorym Opolu tak to właśnie jest...
W moim przypadku postępowanie administracyjne trwało 3 dni i prawko było do odbioru.

vdv 66

vdv

Użytkownik
Płacić przed? Sądziłem, że przy odbiorze w Starostwie, ale w sumie to można zadzwonić i zapytać jak to jest.
Otóż to. Zadzwoń, albo się nawet przejdź i jakby co zapłacisz od razu. Jeżeli tak będzie w Twoim mieście jak w Opolu to na prawko możesz się nie doczekać do u.... śmierci. Ja też moje prawko mogłem mieć już dobre 4 dni wcześniej, ale... jak dzwoniłem to nikt nie raczył tam odbierać, a jak już znalazłem czas na przejście się tam to był poniedziałek (tydzień po egzaminie). A dane powinny dojść do starostwa po 2-3 dniach. Lepiej zapytaj, bo inaczej to wiesz... Taka moja rada ;)

C 15

chuli

Użytkownik
Latwiej jesli sie umie jezdzic i nie pcha jak zwykle na te karkolomne boczne uliczki, nie widac pasow , linii ciaglych itp takze czasem na tym mozna zyskac.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Jak nie umiesz jeździć to zawsze jest ciężko, jak umiesz to łatwo.

Egzamin jest tylko przejściem z jazdy z instruktorem do jazdy samemu, więc nie rozumiem tego typu pytań.
Oooo, jakiś ty mądry. Chcesz powiedzieć, że w zimie jeździ się tak samo jak w lecie?

midel 189

midel

Użytkownik
Oooo, jakiś ty mądry. Chcesz powiedzieć, że w zimie jeździ się tak samo jak w lecie?
Jeżeli dla kogoś tylko &quot;zdobycie prawka&quot; jest najważniejsze to niech lepiej da sobie spokój.
edit
Jeśli chodzi o twoje pytanie to oczywiste, że zupełnie inaczej jeździ się w zimie. Nie mniej idąc na egzamin nie ma to znaczenia - chyba, że ktoś sobie nie radzi.

simons 646

simons

Forum VIP
Jak nie umiesz jeździć to zawsze jest ciężko, jak umiesz to łatwo.
Jak ktos sie uczy cale ilestam godzin (nie pamietam ile) na asfalciku a tu nagle snieg, lod i nie wiadomo co jeszcze, po raz peirwszy czy tam drugi to nie ma roznicy ? Juz nie przesadzaj :p zaraz wyjdzie na to ze ktos sie rodzi kierowca albo nie :p

midel 189

midel

Użytkownik
Jak ktos sie uczy cale ilestam godzin (nie pamietam ile) na asfalciku a tu nagle snieg, lod i nie wiadomo co jeszcze, po raz peirwszy czy tam drugi to nie ma roznicy ? Juz nie przesadzaj :p zaraz wyjdzie na to ze ktos sie rodzi kierowca albo nie :p
Jak ktoś się uczy ileś tam godzin na asfalciku, zda w lecie egzamin, a później przy pierwszym śniegu zaliczy od razu dzwona to powie ubezpieczycielowi, że pierwszy raz na śnieg wyjechał? To jest już jego problem, dlatego lepiej uczyć się jeździć zimą.

simons 646

simons

Forum VIP
A co to ma w ogole wspolnego. Pewnie ze przywali jego problem nikogo innego.
Nie bede sie zaglebial ... bo nie ma sensu ;) ale chodzilo mi o Twoj pierwszy post, a temat kompletnie &quot;zszedł&quot; na poboczny ;]

midel 189

midel

Użytkownik
A co to ma w ogole wspolnego. Pewnie ze przywali jego problem nikogo innego.
Nie bede sie zaglebial ... bo nie ma sensu ;) ale chodzilo mi o Twoj pierwszy post, a temat kompletnie &quot;zszedł&quot; na poboczny ;]
Dyskusja zupełnie nie zeszla z tematu. Chcesz zdać egzamin na PJ -&gt; musisz umieć jeździć. Zima cię od tego nie zwalnia, a nawet obliguje przede wszystkim do myślenia i stosowania techniki.

simons 646

simons

Forum VIP
Zmienił się temat, bo jak chcesz zdać egzamin w Polsce nie musisz umieć jeździć i większość osób które dostają plastik nie umieją jeździć. Prawdziwa nauka się zaczyna dopiero jak samemu się wsiądzie za kółko.
Bynajmniej tak jest u mnie i u moich znajomych, że albo ktoś przed kursem się uczył, albo się uczył tak na prawdę po zdobyciu prawka. W Polsce szkoły jazdy przygotowują raczej do zdobycia prawka, a nie do jazdy na drodze, a jest ogromna różnica.

Do góry Bottom