>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Próbujemy ograć buka

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Godzina: 18:45
Spotkanie: Emmen - PSV Eidhoven
Typ: Superbets: PSV powyżej 2.5 gola i powyżej 6.5 rzutów rożnych
Kurs: 4.75
Bukmacher: Superbet
Analiza:

W niedzielę Holandia ładnie weszła to lecimy z kolejnym typem z ligi holenderskiej.
Na początku o gospodarzach parę zdań. Nie można o nich napisać zbyt wiele dobrego. Są na 16 miejscu w tabeli na pozycji spadkowej i tak pewnie będzie do końca sezonu. Bramek tracą sporo bo 32 do tej pory w 17 spotkaniach. Z Feyenoordem stracili aż 5 bramek, z ajaxem 3 ( o dziwo zremisowali ten mecz 3:3 i to jedyne co ostatnio dobrego można o nich napisać ) .
PSV natomiast ma w tym meczu okazję punktowo choć na chwilę zrownac się z liderem i myślę, że mimo tego że ostatnio grali bez fajerwerków to takiej okazji nie zmarnują. Od 1 do ostatniej minuty powinniśmy oglądać ich pełna determinację w tym meczu. Powinni stwarzać sobie sytuację i przeważać większość meczu, dlatego liczę na rożne. Uważam że ataków gości będzie bardzo dużo i piłka te minimum 7 razy bedxie umieszczona na rzucie rożnym dla PSV. Przy słabej obronie gospodarzy 3 bramki nie powinny być wyczynem dla gości . W końcu po ajaxie mają ich strzelonych najwięcej w lidze.

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia, Eredivisie
Spotkanie: G.A Eagles- Alkmaar
Typ: Alkmaar powyżej 7.5 rzutów rożnych
Kurs: 4.60
Bukmacher:
Superbet

Dziś będzie trochę inna analiza niż zawsze gdyż nie będę jej opierał na statystykach. Nie mają dziś one dla mnie znaczenia.
Znaczenie dla mnie dziś ma motywacja gości, a tej nie powinno zabraknąć. Przed Alkmaar niepowtarzalna okazja żeby choć na chwilę wskoczyć na fotel lidera tabeli. Po ostatnim remisie Feyenoordu z Ajaxem goście zbliżyli się do lidera na dwa oczka i dziś pierwsi rozgrywają swój mecz .
Taka okazja żeby wskoczyć na fotel lidera szybko może się nie przydarzyć. Spodziewam się ataków gości przez cały mecz od 1 do 90 minuty . Jeśli tak będzie to te rożne powinny padać i to dość często.
Najlepiej dla typu byłoby gdyby długo dla gości utrzymywał się wynik niekorzystny, choć myślę, że nawet przy skromnym prowadzeniu gości ataki nie ustaną . Myślę że od 1 minuty to oni przejmą inicjatywę i nie oddadzą jej już do końca meczu. Spodziewam się gry po skrzydłach która będzie sprzyjała rzutom rożnym, a także tego, że przy zmasowanych atakach gości obrona gospodarzy będzie desperacko się broniła i często wybijała piłkę na oślep .

jeden róg....

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +70
O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Holandia, Eredivisie
Godzina: 21:00
Spotkanie: Ajax- Volendam
Typ: Ajax przedział goli w każdej połowie : 2-3
Kurs: 5.00
Analiza:

W coś takiego się jeszcze nie bawiłem i dziś spróbuję po raz pierwszy.
Ajax nie może sobie pozwolić na żadną stratę punktów bo ścisk w czołowce jest niesamowity. Nie po to remisowali ostatnio z liderem Feyenoordem żeby dziś gubić punkty na słabym Volendamie.
Nie potrzeba tu dużo argumentów żeby pograć taki typ jaki proponuje, wystarczą tylko dwa: ofensywa ajaxu to najlepsza ofensywa ligi . 46 strzelonych bramek robi wrażenie. Natomiast defensywa Volendam to najgorsza defensywa ligi . Stracone 42 bramki co też robi wrażenie tyle że negatywne. Dla mnie tu będzie pogrom i mocno mnie dziwi taki kurs duży na to zdarzenie. Mam tylko nadzieję że Ajax nie przekroczy tej linii i nie strzeli np 4 bramek w jednej połowie .

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 1
Godzina: 19:00
Spotkanie:
Angers- AC Ajaccio
Typ: Superbets : Angers strzeli powyżej 0.5 gola, wykona powyżej 5.5 rzutów rożnych i otrzyma powyżej 0.5 kartki
Kurs: 3.60
Analiza:

Zeszły miesiąc kiepski w moim wykonaniu w konkursie typów dnia . Wydaje mi się, że zbyt często szukałem najwyższych kursów, czyli tych około 5. Parę fajnych zdarzeń po tych kursach udało się trafić, ale ogólnie skuteczność przy tych kursach bardzo słaba. Postanowiłem że w tym miesiącu będę grał też mniejsze, a co za tym często idzie mniej ryzykowne kursy i na pierwszy rzut idzie ten oto typ.
Gospodarze zajmują ostatnie miejsce w ligowej tabeli z 8 pkt na koncie i jeżeli chcą jeszcze odbić się od dna tabeli to tu mamy dla nich mecz " o 6 pkt ". Mierzą się z AC Ajaccio, którzy również są na dole tabeli na pozycji 18 z 15 pkt.
Tu nie powinno być żadnych kalkulacji, gospodarze grają z drużyną która jest jeszcze w ich zasięgu i na pewno te 3 punkty poprawiłoby morale zespołu, które dobre od jakiegoś czasu nie jest . Nie wiem kto ten mecz wygra i typowania tego nawet nie zamierzam się podejmować bo takie mecze rządzą się swoimi prawami.
Wiem tyle, że Angers na pewno tu powalczy. To im bardziej powinno tu na wyniku zależeć . Myślę, że będą w tym meczu przeważać . O jedną ich bramkę jestem raczej spokojny . Na ostatnie 5 spotkań 4 razy strzelali u siebie. Natomiast goście na ostatnie 5 spotkań 4 razy bramki u siebie tracili . Uważam więc że ta jedną bramkę raczej gospodarze strzela.
Jeśli chodzi o rogi, to myślę, że ten mecz będzie większość czasu meczem na styku, że żadna z drużyn na jakieś większe niż jednobramkowe prowadzenie nie wyjdzie. Zatem Angers potrzebujące punktów przy remisie, lub prowadzeniu gości czy nawet swoim skromnym prowadzeniu raczej nie powinno zwolnić z kreowaniem akcji. Tym bardziej wiedząc jak dużym problemem jest dla nich defensywa i zachowanie czystego konta. Braki w defensywie powinni nadrabiać ofensywa, a to powinno sprzyjać rzutom rożnym. 6 rogów w ich wykonaniu w meczu "o 6 punktów" to wcale nie dużo.
Jeśli chodzi natomiast o jedną kartkę Angers to powinna być to formalność. Spotykają się dwie ekipy z dołu tabeli i w takim meczu kartki powinny być. Pierwotnie miałem grać zamiast tego co gram over 6.5 kartek po kursie bodajże 5, ale sędzia nie ma imponującej średniej . Tak czy owak jedna kartka dla gospodarzy będzie a ten typ na kartki i tak polecam.

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka nożnaNiemcy, Bundesliga
Godzinna: 15:30
Spotkanie: Bochum- TSG Hoffenheim
Typ: superbets : obie strzela i obie powyżej 1.5 kartki
Kurs: 3.60
Analiza:

2 typy na dziś chodziły mi po głowie, wybieram ten który analizuje, ale wspomnę też o drugim typie ze skoków ( Kamil Stoch 1-6 5.50 kurs lub dla ostrożnych 1-10, analiza będzie w odpowiednim do tego dziale ).
Przejdźmy zatem do analizy tego co podaje do konkursu. Goście są na 14 miejscu w ligowej tabeli, a gospodarze w strefie spadkowej na miejscu 16. Obie ekipy dzieli zaledwie 3 punkty więc myślę, że powinno tu być ostro. Mimo przeciętnego pod kątem pokazywania kartek sędziego gram na kartki w moim typie, gdyż jak już wspomniałem atmosfera tu powinna być gorąca. Dla gospodarzy ten mecz to szansa na wyjście ze strefy spadkowej, goście o tym wiedza i zrobią też wszystko żeby nie stracić punktów . Myślę, że fauli z obu stron będzie całkiem sporo . Linia po 2 kartki na drużynę to niska linia.
Jeśli chodzi o bramki to też widzę na nie potencjał . Obie drużyny mają kiepska obronę . Gospodarze stracili az 44 bramki, a goście 31 co pokazuje że defensywa tych drużyn jest kiepska. Myślę, że przy tej sytuacji w tabeli która jest obecnie ten mecz będzie otwarty. Bochum musi tu zagrać ofensywnie jeśli chce wyjść ze strefy spadkowej . Uważam że po pierwszej bramce ten mecz nam się otworzy i przy tak słabych formacjach defensywnych obie strzela bramki .
Post automatycznie złączony:

Stoch 1-6 5.50 Superbet

Polecam też 1-10 chyba kurs 2.50 jak dobrze pamiętam.
Widze tu kilku zawodników w czołówce, a mianowicie : Granerud, Kraft, Kubacki , Wellinger .
Plus forma kilku w Willingen jest dla mnie niewiadomą, mogę być w top 6 ale nie muszą : lanisek, zajc, Kobayashi, Hoerl.
LAnisek wydaje mi się że formę trochę zgubił, zajc na mamutach a zajc na normalnej skoczni to inny zawodnik i z top 6 może wypaść . Kobyashi jest dla mnie niestabilny .
Więc mamy 4-5 mocnych zawodników. Stoch przed lotami skakał całkiem dobrze i widziałem w nim potencjał do top 6 . Trening nie ma dla mnie znaczenia bo jednym wiało mniej drugim wiało bardziej . Po takim kursie top 6 Stocha jest dla mnie warte ryzyka .

Ostatnia edycja:
O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Holandia Eredivisie
Godzina 14:30
Spotkanie : Feyenoord : PSV
Typ : czerwona kartka w meczu - TAK
Kurs : 5..00
Bukmacher : Superbet

Miałem kilka typów na ten mecz, ale po przemyśleniu decyduje się na takowy.
Była już analiza na kartki w tym spotkaniu. Też widzę tutaj ostra grę, jednak jak popatrzyłem na średnią sędziego który pokazuje niespełna 4 kartki na mecz bezpieczniejsza od najwyższego overu 6.5 kartek wydaje mi się czerwień.
Ten mecz ma ogromne znaczenie dla jednych jak i drugich, o czym pisał już kolega Stanley . PSV wygrywając dziś zbliża się na punkt do feyenordu, a Feyenoordu wygrywając może powiększyć przewagę nad nimi do 7 punktów. Śmiało można powiedzieć że 3 punkty w tym meczu mogę mieć znaczenie na koniec sezonu i rozstrzygnąć kto wygra eredivisie.
Kości powinny tu trzeszczeć .
Grałem już mecz Feyenoordu z Ajaxem na kartki nie tak dawno i weszła najwyższą linia . Jednak tym razem proponuje czerwień . Uważam, że w tym meczu może dojść nawet i do rękoczynów . Nie zdziwię się jak któryś zawodnik przy niekorzystnym wyniku da się ponieść emocjom i wyłapie czerwień . PSV już wyłapali czerwień dwie kolejki temu co jest dobrym prognostykiem.

Dodatkowo proponuje linie kartkowe overy od 4.5 wzwyż ale te większe ostrożnie że stawkami.

Na sucho skoki

Zajc 1-3 8.00
Zajc 1-6 3.00
Geiger- Zajc 2 2.64

Superbet

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Serie A
Godzina: 20:45
Spotkanie: Monza - Sampdoria
Typ: Sampdoria powyżej 5.5 rzutów rożnych
Kurs: 4.00
Bukmacher:
Superbet
Analiza:

Na dziś zaproponuje rożne Sampdorii. Wahałem się jeszcze między tym typem a zwycięstwem Cracovii, bramkami Cracovii, albo overem kartek w spotkaniu Cracovii, ale jednak wybieram te rogi Sampdorii.

Goście zajmują w tabeli przedostatnia pozycję i do bezpiecznej pozycji brakuje im 9 pkt. Jeżeli chcą jeszcze myśleć o pozostaniu w Serie A to muszą się w końcu obudzić i zacząć wygrywać. Czy to nastąpi ciężko stwierdzić, ale myślę, że woli walki gościom nie zabraknie. Uważam, że przeciwnik którym jest dziś Monza, jest dziś przeciwnikiem idealnym do tego aby w końcu zdobyć jakieś punkty. Nie grożą im ani puchary, ani spadek . Ciężej się gra z ekipami walczącymi o puchary.

Wedlug mnie goście wyjdą tutaj po 3 punkty, będą kreowali sobie sytuację bramkowe . Myślę też że będzie trochę gry skrzydłami, a to wszystko powinno sprzyjać rzutom rożnym . Nie tak dawno grając z Atlanta nabili 4 rogi, to czemu dziś nie mieliby nabić 6 z dużo gorsza Monzą.
Jedyne co wydaje mi się że mogłoby ten typ popsuć to szybkie objęcie prowadzenia przez gości .
Polecam też wyższa linie over 6.5 a także niższa over 4.5 po kursie 2.65 co już wydaje się sporo bezpieczniejsze .

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Championship
Godzina: 20:45
Spotkanie: Blackpool- Huddersfield
Typ: Blackpool powyżej 2.5 żółtych kartek
Kurs: 4.40
Bukmacher:
Superbet
Analiza:

Zacznę od minusy tego typu, a jest nim underowy sędzia, który ma średnia kartek około 3 kartek na mecz.
Widzę za to dużo więcej plusów przemawiających za takim typem .
1. Sytuacja w tabeli, obie drużyny w strefie spadkowej Blackpool 22, a Huddersfield 23. Dzieli te drużyny zaledwie punkt od siebie . Do bezpiecznej części tabeli brakuje im odpowiednio 2 i 3 punkty. Jak widać jest o co grać . Motywacji z obu stron zabraknąć nie powinno, a przewinień powinno być całkiem sporo. Powinny one skutkować kartkami.
2. Gospodarze wcale nie łapią mało kartek jak na underowe pod tym względem zaplecze Premier League. 13 kartek na 5 ostatnich ligowych męczy to jak na tą lige niezły wynik. W 2 z tych meczy łapali też czerwień i to też może być dobry kierunek, za drobne warto pograć .
3. Widzę też kilka absencji na flashcore w ekipie gospodarzy, w tym dwie to podstawowi obrońcy ( przynajmniej z tego co patrzyłem to grali w pierwszym składzie) a to również powinno sprzyjać kartkom dla gospodarzy. W sumie chyba ten argument najbardziej do mnie przemawia do gry tego typu. Wiadomo jak to jest z rezerwowymi, mają mniej ogrania, mogą też puścić któremuś nerwy w tak ważnym meczu o przysłowiowe " 6 pkt " .
Widzę jeden minus typu i 3 plusy, także po takim kursie ja w to wejdę z pewnością.

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Puchar
Godzina: 18:00
Spotkanie: 1 FC Nurnberg - Dusseldorf
Typ: Dusseldorf
Kurs: 2.60
Bukmacher:
Superbet
Analiza:

Mały wybór mamy na ten dzień. Zdecydowałem się na to spotkanie. Wystarczy zastanowić się której drużynie gra w tym pucharze jest bardziej potrzebna a której mniej. I według mnie gospodarzom ten puchar potrzebny do niczego nie jest.
Wystarczy popatrzeć na tabelę zaplecza Bundesligi. Znajdują się na 16 miejscu w strefie spadkowej, natomiast goście są na bezpiecznej 6 pozycji. O awans do Bundesligi raczej łatwo nie będzie i raczej się to nie wydarzy, ale kto wie. W każdym razie po mojemu Nurnberg nie będzie się tu zabijało o wynik. Ligowy byt mają niepewny, grozi im spadek. Po co grać na dwóch frontach w takiej sytuacji.
Pomijając już ta moją teorię o tym komu zależy a komu nie zależy na pucharze widzę więcej argumentów sportowych przemawiających za ekipa gości .
Po wznowieniu rozgrywek Dusserdolf zdobyli trzy punkty, a gospodarze żadnego w 2 spotkaniach . W sparingach towarzyskich też lepiej wyglądali goście. No i choćby patrząc na ligowa tabele można zobaczyć że goście strzelili prawie 2 razy tyle bramek co gospodarze, a to świadczy o tym że w tym sezonie te ekipy są na innych biegunach .
Po mojemu goście to biorą .

O 357,6K

ogon_w44

Typer
dyscyplina: piłka nożna
godzina: 18:00
spotkanie: Stal Mielec vs Raków Częstochowa
typ: powyżej 7.5 kartek w meczu
kurs: 5.00
bukmacher: Superbet

Ostatnio kilka typów nietrafionych, brakło niewiele, ale co zrobić . Próbujemy przełamać zła serie takim oto typem .
Mam przeczucie że ten mecz będzie brzydkim meczem. Pisał tu kolega wyżej o tym, że w lecie Stefański też sędziował mecz tych drużyn i kibice Stali nie byli zadowoleni z jego sędziowania . Spodziewam się, że kibice i zawodnicy stali pamiętają bardzo dobrze ten mecz i może być tu nerwowa atmosfera przez cały mecz.. Sędzia ten ma średnia kartek bliska 5 kartek/ mecz także nie jest źle .
Wydaje mi się też, że Stal tu mocno się postawi, będą grali ostro często na pograniczu faulu lub faulując żeby przeciwnika zatrzymać . Raków też pewnie zacznie łapać flustracja przy niekorzystnym wyniku . Osobiście wydaje mi się że zobaczymy tutaj dużo kartek .

O 357,6K

ogon_w44

Typer
dyscyplina: Piłka nożna Francja, ligue 1
godzina: 15:00
spotkanie: Angers vs Auxerre
typ: superbets: powyżej 2.5 i obie powyżej 1.5 kartek
kurs: 4.50
bukmacher: Superbet

Pojedynek dwóch ostatnich drużyn, dla których widmo spadku jest widoczne coraz bardziej. Tu musi się coś dziać w tym meczu, nie widzę innej opcji .
Od razu mówię, że można sobie to rozdzielić i pograć same overy bramkowe lub same overy kartkowe na co podam kursy na koniec.
Zacznę od analizy bramek. Obie ekipy to najgorsze defensywy w lidze Angeles traciło 47 bramek, a rywal tylko jedna mniej. Przy tak słabych defensywach tych drużyn widzę tutaj kilka bramek, mimo tego że obie też i mało strzelają. Obie ekipy nie mają jednak czego bronić w tym meczu, remis nie pasuje żadnej i uważam że tu pierwsza bramka rozwiąże nam sznurek z bramkami. Gdy jedna drużyna wyjdzie na prowadzenie druga na pewno będzie się otwierała jeszcze bardziej co może skutkować strata kolejnej bramki. Początkowo miałem iść w tym typie w obie strzela zamiast +2.5 ale +2.5 jednak wydaje mi się bezpieczniejsze.

Jeśli chodzi o kartki, to nie raz się przejechałem na kartkach w lidze francuskiej ale teraz powinno być inaczej. To dla obu mecz śmiało można rzec mecz o 6 pkt, nie sądzę żeby ten mecz był czysty . 5 ostatnich spotkań gospodarzy 12 kartek po ich stronie, goście natomiast 10. Czyli obie łapią średnio po te 2 kartki na mecz lub lepiej . W meczu tak ważnym średnia powinny podreperować.

Dodatkowe opcje :
+2.5 bramki w meczu 2.10
+3.5 bramki w meczu 3.70
+4.5 kartki w meczu 2.30
+5.5 kartki w meczu 3.30
+6.5 kartki w meczu 5.00
Angers +2.5 gola 5.25

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, PKO BP Ekstraklasa
Godzina: 20:00
Spotkanie: Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin
Typ: Pogoń powyżej 2.5 bramki
Analiza:

Niby dziś dużo meczy, ale ciężko znaleźć coś fajnego z dużym kursem i szansa wejścia. Wydaje mi się, że ten typ który podaje jest opłacalny a kurs na to zdarzenie jest za duży.
Jagielonia po wznowieniu rozgrywek 2 remisy z Piastem i Widzewem. Pogoń remis też z Widzewem i porażka że Śląskiem . Czyli wg tych wyników to Jagiellonia radziła sobie ciut lepiej po wznowieniu rozgrywek. Jednakże myślę, że Pogoń właśnie w tym meczu powróci na właściwą ścieżkę i wygra dziś strzelając minimum 3 bramki.
Pogoń dobrze grała w sparingach. 4 bramki z Qarabag i 2 z FCSB ( oba mecze wygrane) pokazują, że potrafią oni strzelać bramki. Tak samo 3 bramki z Widzewem.
Dpodatkowi trzeba też wspomnieć o tym że drużyna z Pomorza ma patent na Jagiellonię. Wygrali ostatnie 5 bezpośrednich spotkań.
Jak dla mnie 3 bramki po tym kursie to jednak jest promocja.

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Inter - Porto
Typ: Superbets: obie drużyny powyżej 2.5 kartki i obie powyżej 2.5 rzutów rożnych
Analiza:

Wcale nie uważam Interu za tak duzego faworyta w tym meczu jak widzą to bukmacherzy. Porto ma serie 11 meczów wygranych, a porażki ostatni raz zaznali w październiku 2022 r. To nie będzie mecz do jednej bramki.
Przechodząc już do typu uważam, że w tym meczu będzie iskrzyło . Początkowo miałem grać over 7.5 kartek po kursie 5, ale znalazłem fajne połączenie kartek z rzutami rożnymi które powinny raczej wejść. Portugalczycy już nie raz pokazali, że potrafią łapać kartki. Ostatnie 5 ich meczy to 13 kartek . Inter też regularnie kartki zbiera : 11 w ostatnich 5 meczach . Wspomnę tylko że te statystyki są z ligi i krajowych pucharów, a tu mamy stawkę wyższa bo to już faza play-off ligi mistrzów.
Uważam, że nikt tu nogi nie odstawi i że żadna z ekip nie wyjdzie na wyraźne prowadzenie i emocje będą tu do końca meczu . Porto jest w stanie w tym meczu się postawić. Widzę tu sporo fauli taktycznych po obu stronach żeby tylko przerwać ataki drużyny przeciwnej, które powinny być karane kartkami . Nie zdziwią mnie też dyskusje z arbitrem. Jeszcze słowo o arbitrze, ma średnia bliską 5 kartek na mecz także nie jest źle pod mój typ. Uważam że obie ekipy po 3 kartki uzbierają na luzie.
Jeśli zaś chodzi o rzuty rożne, to też nie powinno być problemu . Obie ekipy grają ofensywnie, po 3 rogi na drużynę może być już do przerwy .

Dodatkowo polecam .
over 7.5 kartek 5.00 Superbet

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Holandia / KNVB Beker
Godzina: 21 : 00
Spotkanie: Graafschap - Ajax
Typ: Graafschap powyżej 1.5 bramki
Kurs: 5.25
Bukmacher: superbet
Analiza:

Kolejny raz szukam kursu dużego, ale z szansą na trafienie go.
Liczę tu na mocno rezerwowy skład Ajaxu. Grali na 3 frontach, dopiero ostatnio odpadli z LE. Myślę, że trener da odpocząć podstawowym zawodnikom i zaczną mecz na ławce, gdyż walka w lidze będzie do końca i to liga jest priorytetem.
Gospodarze u siebie strzelają dużo bramek . Liczę na to, że stworzą sobie kilka sytuacji, a minimum dwie zamienia na bramki. Nie mówię, że tu wygrają bo rezerwowi Ajaxu też mają dużą jakość, ale 2 bramki po takim kursie to dla mnie bajka.

Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Puchar Francji
Spotkanie: Toulouse- Rodez
Typ: superbets: Toulouse powyżej 2.5 bramki i powyżej 6.5 rzutów rożnych
Kurs: 5.50
Analiza:

Ja dziś zaglądam do pucharu Francji i z początku miesiąca wybieram typ dosyć ryzykowny, ale nie bez szans. Widzę mocny argument przemawiający za tym, że typ może wejść .
Tym argumentem jest to, że Rodez zajmuje ostatnia pozycję w tabeli ligue 2 i grozi im spadek. Nie sądzę, aby po głowie w tym momencie chodził im puchar. Nie wiem jaką mają dokładnie kadrę, ale myślę że wyjdą tu składem nieco rezerwowym, a te rezerwy jak to bywa w klubach niższych lig będą odstawały od składu podstawowego umiejętnościami.
Toulouse to natomiast taki ligowy średniak, któremu nie zagraża ani spadek ani puchary, więc mogą sobie grać w tym pucharze śmiało. Strzelają oni sporo bramek, zwłaszcza u siebie . Ostatnie 5 spotkań u siebie to : 2 bramki przeciw Marsyli, 3 przeciw Rennes, 3 z Reims, 4 z Troyes i 2 z Ajjacio. Jak widać mają ciąg na bramkę rywala, a skuteczność też dopisuje. Myślę że są w stanie 3 bramki strzelić .
Jeśli chodzi o rogi to już nie jest tak kolorowo bo ostatnie 5 spotkań u siebie to zaledwie 15 rogów. Jednak uważam, że dziś gdy grają z drużyną grająca o poziom rozgrywkowy niżej poprawia statystykę rogów . Spodziewam się sporej ich dominacji w całym meczu, dlatego też i te cornery powinny padać .

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka nożnaAustralia, A-League
Godzinna: 09:45
Spotkanie: Adelaide – Melbourne City
Typ: powyżej 7.5 kartek
Analiza:

Spec że mnie od tej ligi żaden, niewiele o niej wiem, ale mam "czutkę", że w tym meczu będą kartki. Mało jest argumentów przemawiających za tym, bo i sędzia taki średniak w pokazywaniu kartek i bezpośrednie pojedynki nie kończyły się wieloma kartkami, ale spróbujemy .
Adelaide łapało 14 kartek w ostatnich 5 meczach, a Melbourne 8 czyli tutaj też nie najlepiej pod mój typ.
Do gry na over skłania mnie sytuacja w tabeli i dla mnie jest ona ważniejsza od tych wszystkich niesprzyjających statystyk wyżej. Melbourne jest 1 w tabeli, a Adelaide 4. Dzięki ich 9 pkt. I gdyby dziś gospodarze wygrali to strata jest zniwelowana do 6 punktów. Nie znam się na tej lidze i nie wiem kto aspiruje do tytułu mistrzowskiego, ale wiem, że takie mecze na szczycie często nie są czyste i oglądamy w nich sporo fauli i kartek.
Uważam, że dziś właśnie taki mecz zobaczymy. Myślę, że nikt tu nogi odstawiał nie będzie. Dodatkowo poleciałbym też spróbować czerwień i niższe overy kartek, a także 2 inne typy na dziś :
Superbets : Dortmund powyżej 9.5 fauli i powyżej 1.5 kartki 2.45
Vitesse- Allkmar Allkmar powyżej 3.5 rzutów rożnych w 1 połowie 3.30

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna Eredivisie
Spotkanie: FC Emmen- FC Volendam
Typ: powyżej 5.5 kartek
Analiza:

Wczorajsza egzotyka i granie kartek w lidze australijskiej nie popłacilo prawdopodobnie ( do przerwy zero kartek i 3 faule więc cienko to wygląda ) dlatego dziś przenoszę się do Europy. Miałem na tapecie też mecz ligi niemieckiej Bochum- Schalke w którym też widzę kartki, ale słusznie czy nie słusznie decyduje się jednak na ten mecz .
W Holandii pada mało kartek zazwyczaj dlatego te linie są takie niskie. Parę statystyk przytoczę .
Sędzia który sędziuje ten mecz pokazał jak na razie 68 kartek w 20 meczach co daje nam średnia bliska 3.5 .
Volendam łapał tylko 6 kartek w 5 ostatnich meczach, Emmen lepiej- 10 kartek .
Statystyki nie sprzyjają, ale sprzyja typowo sytuacja a tabeli. Jest to pojedynek w dolnej części tabeli. Volendam zajmuje 14 miejsce, czyli jeszcze bezpieczne ( niezagrażające spadkiem), a Emmen jest na miejscu spadkowym 16 i ma tylko 2 punkty straty do gości. Do końca ligi coraz bliżej, także powinno być gorąco. Emmen wygrywając może wyjść ze strefy spadkowej choć na chwilę. Volendam też będzie tu grał o 3 punkty, bo w następnej kolejce starcie z Feyenoordem walczącym o mistrza. Nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów. Mimo tego, że to Holandia, pada mało kartek i sędzia underowy to ja w to wchodzę po takim kursie. Czerwień też jest do gry . Widzę ten mecz tak, że będzie tu sporo walki z obu stron, sporo fauli i sporo kartek. Stawka dla jednych i drugich duża, kości powinny trzeszczeć.

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: piłka nożna Liga Mistrzów
Godzina: 21.00
Spotkanie: Benfica - Club Brugge
Kurs: 2.90
Analiza:

Początkowo miałem iść w superbeta: powyżej 2.5 bramek i powyżej 4.5 kartek po fajnym kursie, ale po głębszej analizie myślę, że jednak bramki tak pewne wcale nie są.
Niby drużyna z Belgii nie ma nic do stracenia i powinna zagrać ofensywnie to jednak uważam, że nie otworzą się tak mocno bo Benfica może ich skarcić kontra, a wtedy już mogą zapomnieć o awansie.
Spodziewam się, że przynajmniej 1 połowa to będą " szachy " . Goście będą próbowali ostrożnie konstruować akcje i stwarzać zagrożenie pod bramką ekipy z Portugalii, a Benfica będzie chciała niedopuścić do tego żeby gra toczyła się na ich połowie. Wobec tego przewiduje dużo walki w środku pola. Fauli powinno być sporo przy takiej grze. Czy aż na 6 kartek ? Ciężko powiedzieć, ale gdyby Belgom udało się strzelić jako pierwszym bramkę to zrobi się gorąco . Tego jestem pewien.
W pierwszym meczu były tylko 3 kartki, ale w tym meczu już ktoś odpadnie . Powinny być emocje. Dodatkowo sędzia overovy ze średnią kartek około 5 .
Benfica już nie raz pokazywała, że mają temperament i łapali sporo kartek. Brugge z każdą kolejną minuta będzie się otwierać coraz bardziej i kontry gospodarzy mogą przerywać taktycznymi faulami które mogą kończyć się kartkami.
Myślę, że po takim kursie warto spróbować.

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: piłka nożna Liga Europy
Spotkanie: Sporting Lizbona - Arsenal
Analiza:

Duży kurs na to zdarzenie. Wydaje mi się, że jest on podyktowany tym, że Arsenal w Premier League łapie bardzo mało kartek, ale należy pamiętać o tym, że w lidze angielskiej kartek pokazuje się mało . Teraz zagrają w Lidze Europy pierwszy swój mecz . Wydaje mi się, że wobec tego, że grali tylko na własnym podwórku w lidze angielskiej to w tym meczu może zjeść ich trochę stres, może być lekka nerwówka i mogą sami wyłapać 2-3 kartki popełniając jakieś głupie faule.
Ich przeciwnik czyli Sporting może nie jest jakaś wielką potęgą, ale na własnym podwórku będzie groźny na pewno i będzie chciał zrobić dobry wynik przed rewanżem . O kartki tej drużyny jestem raczej spokojny . Arsenal ma szybkich graczy i myślę, że Sporting kilka razy sfauluje na kartkę .
Stawka dla jednych jak i drugich jest spora bo to już 1/8 więc jest o co grać. Nie wiem kto sędziuje i to na pewno minus, ale mimo wszystko po takim kursie w to wchodzę.

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Spotkanie: Wisła Płock - Warta Poznań
Typ: over 3.5 gola
Bukmacher:
Superbet
Analiza:

Liczę na otwarte spotkanie. Wisła Płock gra ostatnio straszny piach i coś w tej grze musi się zmienić. Liczę, że zmieni się już a tym meczu. 5 porażek z rzędu i tylko jedna strzelona bramka. Trzeba zacząć grać odważniej w ofensywie .Potrafią strzelać bramki, bo jak spojrzymy w tabele to mają na koncie 30 strzelonych goli. Myślę, że w tym meczu się odblokują i strzela ze 2 bramki. Poprzednie starcie z Wartą wygrali 4:0 .
Goście natomiast są w bardzo dobrej formie strzeleckiej i ostatnie 5 meczy to aż 10 bramek strzelonych. Liczę na to, że nie inaczej będzie w tym meczu i zdobędą też 2 bramki a ostatnia porażka z Płockiem 4:0 tylko zmotywuje ich jeszcze bardziej do strzelania.
Jeśli szybko padnie bramka to powinien być to otwarty mecz z wieloma bramkami.

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - 2. Bundesliga
Godzina: 18:30
Spotkanie: FC Nurnberg - Braunschweig
Typ: powyżej 7.5 kartek

Analiza:

Ostatnio kilka nieudanych typów, mam nadzieję, że weekend zacznę od typu trafionego.
Duża linia, ale widzę potencjał do pokrycia jej .
Sędzia do kartek nawet w miarę, bo średnia blisko 5 .
Spotykają się też 2 drużyny które są tuż nad strefą spadkowa i głównie dlatego gram właśnie tu over. Nurnberg jest 13 w tabeli, a Brunszwik 15. Dzięki ich 3 punkty, czyli po dzisiejszym meczu mogę zrównać się punktowo . Na pewno obie ekipy chcą jak najszybciej oddalić się od strefy spadkowej i uważam, że żadna nie zadowoli się dziś remisem i obie zagrają tu o zwycięstwo . Jest ciasno na dnie tabeli i rywale ze strefy spadkowej do obu tych drużyn mają małą stratę .
Wobec powyższego uważam, że to będzie mecz walki. Liczę na pełne zaangażowanie obu druzyn . Nikt tutaj nogi nie odstawi, to może być brudny mecz z wieloma faulami i kartkami. Linia wysoka, ale ja spróbuję. Polecam też mniejsze linie za większe stawki.

Do góry Bottom