>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Próbna Matura 2007

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
A na rozszerzonym ponoć mają być &quot;porownanie sarmaty na podstawie &#39;Pana Tadeusza&#39; i &#39;Potopu&#39;&quot; (pewnie fragmenty będą i odwołanie się do całości). &quot;Obraz Boga, swiata i czlowieka&quot; na podstawie 2 wierszy - Kochanowskiego i Kasprowicza, nie wiem jakich

rafalre 0

rafalre

Użytkownik
Próbna matura z Polaka napisana, wybrałem 1 temat, czyli ten z Dziadami. Pewnie zdałem, ale ile % bedzie to trudno powiedzieć:jezora:. Jutro angielski.

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
panowie macie moze jakies stronki gdzie sa gotowe sciagi na mature chodzi mi glownie o pismeny polski o wypracowania

bdjoe 0

bdjoe

Użytkownik
JEZYK POLSKI

100% znalezione w necie ale bardzo prawdopodobne że bedzie :
Matka cierpiaca w Lamencie Swietokrzyskim i Pani Rollinson we fragmencie Dziadow cz. III Adama Mickiewicza - porownaj. Ludzie Bezdomni - co symbolizuja obrazy Wenus z Milo i Rybaka w tym utworze. Czy sa inne symbole w tym tekscie (na podstawie fragmentow i calej lektury). Czytanie ze zrozumieniem: Na podstawie tekstu podaj znaczenie: anhedonizm, hedonizm, konsumpcjonizm. Wyjasnij co oznacza zdanie z danego fragmentu: &quot;Epikureizm pozbawiony jest pierwotnej niewinnosci hedonizmu Arystypa&quot;.
pozdr.
Jednak przecieki byly dobre :spokodfhgfh:

Ja wybralem temat nr 1. Ogolnie to jestem zadowolony, ale zobaczymy ;)

A 0

asterotch

Użytkownik
Eh...nie patrzylem na necie za tym a szkoda????....A jutro Angielski...Jesli ktos zna pytania otwarte to prosze pisac tutaj!:-D

C 0

czopsi

Użytkownik
Ja wybrałem temat pierwszy, bo nie trzeba było odnosić się do całego utworu. Ogólnie sądzę, że zdam chodź jeszcze wczoraj wydawało mi sie to conajmniej dziwne...

telprzem 136

telprzem

Użytkownik
ANGIELSKI PODSTAWOWA:
(120-150 słów, 10pkt)
Przeniosłeś/łaś się z rodzicami do nowego domu na wsi. Napisz list do kolegi/koleżanki z zagranicy.
-Poinformuj o przeprowadzce na wieś i podaj powód zmiany miejsca zamieszkania.
-Wspomnij kim są Wasi nowi sąsiedzi i w jaki sposób Was przyjęli.
- Podaj DWIE zmiany w Twoim życiu spowodowane tą przeprowadzką.
- Zaproś kolegę/koleżankę na wakacje i zaproponuj wspólne zwiedzanie okolicy.
2. 5pkt
Napisz ogłoszenie o spotkaniu z pisarzem organizowanym dla uczestników Klubu Miłośników Języka Angielskiego.
-Podaj informacje o organizowanym spotkaniu.
-Wyjaśnij jakiego rodzaju książki pisze zaproszony autor.
-Poproś o przygotowanie się do wzięcia udziału w dyskusji.
Poinformuj o upominkach dla uczestników.
3.
Czytanie było jedno o Oliverze złodzieju, druga jakaś historia Lincolma, trzeciego nie pamietam, słuchanie jedno nagłowki tekstów, głownie o rodzinie, dzieciach, nastepne to wywiad o modzie.

grossinho 9

grossinho

Użytkownik
a moja szkola nie pisze 2 raz próbnej z jezykow obcych :/ powiedzieli ze nauczyciele na biezaca przygotowują i kolejna probna matura niepotrzebna

C 0

czopsi

Użytkownik
Jeśli to prawda co tu piszecie to ta matura to jeden wielki żart:-D

Może ktoś potwierdzić to info o maturze z anglika?

S 0

sebastian28

Użytkownik
macie przetłumaczone ogłoszenie
ATTENTION EVERYBODY!
On Monday it in municipal library be organized meeting with Jeffery Deaver for participants the Club of Fans of English Language. Meeting will do at 6pm.. Jeffery Deaver it is the authoress of crime stories. We ask prepare to discussion with writer. The participants of meeting will receive the free gifts. We invite!

A 0

asterotch

Użytkownik
Potwierdzam było to dziś z angielskiego...Wielkie dzięki Telprzem!
jutro biologia podstawowa.....Ma ktoś jakieś info?

C 0

czopsi

Użytkownik
Podobno to było na matmie rozszerzonej:

Zad.
Z cyfr 1, 2, 3, 4, 5 losujemy kolejno dwie bez zwracania i układamy z nich liczbę dwucyfrową (pierwsza wylosowana cyfra,
to cyfra dziesiątek). Sprawdź czy zdarzenia: A - otrzymana liczba jest parzysta i B - otrzymana liczba jest podzielna przez 3 są niezależne.

Zad.
Trapez równoramienny opisany na okręgu o promieniu 2 cm, ma obwód 20 cm .Oblicz pole tego trapezu.

Zad.
W ostrosłup prawidłowy czworokątny o krawędzi podstawy a i wysokości
h wpisano sześcian tak, że cztery jego wierzchołki należą do krawędzi
bocznych ostrosłupa, a cztery pozostałe do płaszczyzny podstawy.
Wyznacz stosunek objętości ostrosłupa do objętości sześcianu.

Były 2 zadania z prawdopodobienstwa drugie bylo jakies na procentach i 2 z analitycznej. I pare bryłek.

Może będzie może nie, ale dla treningu warto zrobić.

Edit: Są wątpliwości co do zadania 1. Podobno ten materiał został wycofany z rozszerzenia. Sam nie wiem co o tym sądzić.

Do góry Bottom