>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Próbna Matura 2007

A 0

aaaxaaa

Użytkownik
błaaaaaagam!
skąd masz te pytania???wysłałabyś mi linka???1097536ja pisze jutro biol a twoje pytanka z marca sprawdzają mi się z pol!!!

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Pisał ktoś juz próbna z Geci jezeli tak to piszcie mniej wiecej co było co pamietacie bo ja pisze jutro o 10 podstawowy poziom

C 0

czopsi

Użytkownik
Podobno to było na matmie rozszerzonej:

Zad.
Z cyfr 1, 2, 3, 4, 5 losujemy kolejno dwie bez zwracania i układamy z nich liczbę dwucyfrową (pierwsza wylosowana cyfra,
to cyfra dziesiątek). Sprawdź czy zdarzenia: A - otrzymana liczba jest parzysta i B - otrzymana liczba jest podzielna przez 3 są niezależne.

Zad.
Trapez równoramienny opisany na okręgu o promieniu 2 cm, ma obwód 20 cm .Oblicz pole tego trapezu.

Zad.
W ostrosłup prawidłowy czworokątny o krawędzi podstawy a i wysokości
h wpisano sześcian tak, że cztery jego wierzchołki należą do krawędzi
bocznych ostrosłupa, a cztery pozostałe do płaszczyzny podstawy.
Wyznacz stosunek objętości ostrosłupa do objętości sześcianu.

Były 2 zadania z prawdopodobienstwa drugie bylo jakies na procentach i 2 z analitycznej. I pare bryłek.

Może będzie może nie, ale dla treningu warto zrobić.

Edit: Są wątpliwości co do zadania 1. Podobno ten materiał został wycofany z rozszerzenia. Sam nie wiem co o tym sądzić.
UWAGA! Podobno są 2 wersje egzaminu!

C 0

czopsi

Użytkownik
Jak poszła matma rozszerzona? Ja miałem pecha trafić akurat na 2 wersję egzaminu (nie miałem tych zadań podanych przeze mnie na forum). 2 czy 3 zadania były wręcz banalne, niektóre wzięte chyba z kosmosu. Ogólnie liczę na 40%, czyli jak dla mnie bardzo kiepsko.

grossinho 9

grossinho

Użytkownik
powiem ci tyle zebys uwaznie mapke ogladal bo nei jest trudna ???? Do tego 2 procesy endogeniczne zapamietaj, np. ruchy lądotwórcze i ruchy górotwórcze. Nazwe sojuszu panst exportujących rope naftowa (iran, arabia, iraq itd.) bo sam nazwy nie wiedzialem ???? jedyne czego na tym nie napisalem to wlasnie ta nazwa. A w ostatnim zadaniu bedziesz mial opisane wydarzenia i podpisac jakich narodowosci dotycza. kolejno palestynczycy, czeczeni i Baskowie ???? Proste napiszesz bez problemu z biegu nawet bez przygotowania

C 0

czopsi

Użytkownik
mi na ten przyklad pani od polskiego ocenia ta próbną jako prace klasową najwyzszej wagi liczoną do sredniej koncowej ????
U mnie z kolei powiedzieli, że nie będą ocen za maturę brać pod uwagę przy wystawianiu stopni. Jakoś nie do końca chce mi się w to wierzyć.

bdjoe 0

bdjoe

Użytkownik
powiem ci tyle zebys uwaznie mapke ogladal bo nei jest trudna ???? Do tego 2 procesy endogeniczne zapamietaj, np. ruchy lądotwórcze i ruchy górotwórcze. Nazwe sojuszu panst exportujących rope naftowa (iran, arabia, iraq itd.) bo sam nazwy nie wiedzialem ???? jedyne czego na tym nie napisalem to wlasnie ta nazwa. A w ostatnim zadaniu bedziesz mial opisane wydarzenia i podpisac jakich narodowosci dotycza. kolejno palestynczycy, czeczeni i Baskowie ???? Proste napiszesz bez problemu z biegu nawet bez przygotowania
dzieki wielkie ????
u nas wlasnie tez babka z polskiego powiedzila, ze to bedzie ocena mega wazna ????

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
hehe a no cyrki ja w sumie wiem ile miałem juz z geci 56% tak w sumie sredniawka bo z wczesniejszej próbnej miałem 64% ale nie narzekam bo z tej ostatniej miał bym wiecej ale zamiast 120 min pisałem niecałe 90 i brakło czasu

lalo 36

lalo

Forum VIP
Ja przeglądałem próbną maturę ale tą co była w grudniu i Ci powiem że była taka sobie a teraz nie wiem bo siedziałem w domu bo jestem chory ... Trudniejsza była od tej grudniowej ? Ja będę za rok pisał biologie :]

gorillaz 0

gorillaz

Użytkownik
no ja w grudniu niepisałem...bo moja szkoła niebrała w tym udziału, więc niepowiem czy łatwiejsza czy trudniejsza...z opowiadań wiem że poziom porównywalny.

Do góry Bottom