Ja dziś idę w kierunku underdoga - Norberta Krakowiaka. Turniej o Koronę Bolesława Chrobrego w Gnieźnie - start 01.04 godz. 18:30
Krakowiak to wychowanek Startu Gniezno, dzisiejszy turniej jest właśnie...w Gnieźnie. Ten tor jest mu bardzo dobrze znany, a dwa...to Norbert na starcie nowego sezonu jest na prawdę dobrze dysponowany.
W sobotnim sparingu For Nature Solutions Apator pokonał na Motoarenie osłabiony brakiem Pedersena zespół ZOOleszcz GKM-u. Torunianie z bezbłędnym Holderem wygrali 58:32. Wśród grudziądzan dobre wrażenie zostawił po sobie Krakowiak.
sportowefakty.wp.pl
grudziadz.naszemiasto.pl
Tak się składa, że byłem na żywo na tych sparingach, rozmawiałem też z Norbertem. Krakowiak przed sezonem zakupił silniki od najlepszego tunera na świecie - Ryszarda Kowalskiego i jest z nich zadowolony. Było to widać w sparingach, pomimo testów on dość nieoczekiwanie najlepiej prezentował się z krajowych zawodników GKM-u.
Dlatego ja dziś idę w takie zdarzenia:
Krakowiak - Pawlicki 1 2.46 (sts) - (Pawlicki jakiś niemrawy w sparingach GKM-u, Krakowiak wręcz odwrotnie co pisałem powyżej)
Krakowiak - Jepsen Jensen 1 3.04 (sts) (Jensen przed tym sezonem dołączył do Gniezna. Duńczyk ostatnio co sezon pikuje w dół z dyspozycją, do tego często słabo z dyspozycją wchodzi w sezon)
Spróbuje też singlem: Norbert Krakowiak miejsca 1-3 kurs 10.00 (sts)
Stawka zawodników nie jest rewelacyjna. Do faworytów należy czwórka: Dudek, Smektała, Woryna, Przedpełski. Widzę duże szanse Krakowiaka na włączenie się w walkę o podium, kursu 10.00 aż żal nie spróbować.
Powodzenia!