>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe Puchary Europejskie kobiet i mężczyzn 2024/2025

K 196,1K

kossma

Użytkownik
Puchar CEV mężczyzn
TOURS - HAOK MLADOST
Typ 1 set, handicap punktowy 3.5: Mladost (+3.5) @2.35 w Fortunie

Goście na pewno tu nie ustąpią. Po udanym dwumeczu z Friedrischafen, w klubie panowała szalona euforia. Chorwaci zagrali bardzo dobre obydwa spotkania, czym wzbudzili podziw nawet wśród znawców tematu.
Z Francuzami, sądziłem, że u siebie zaprezentują się lepiej. Zwłaszczcza nie wystarczyło im determinacji w ostatnich dwóch setach, efektem czego musieli wypić czarę goryczy w postaci porażki 1:3 w pierwszej potyczce. Trochę bez należytej dyscypliny do tamtego meczu podeszli, a przecież drużyny słabsze kadrowo, mogą liczyć na sukces wyłącznie przez wzmożoną koncentrację na parkiecie. Jestem przekonany, że dzisiaj zagrają lepiej i to od początku, bo przegrane dwa sety, to koniec ich przygody w tej edycji europejskich wojaży. Niezmiernie powinni przyłożyć się zwłaszcza w pierwszej partii, aby rozpracować rywali już na tym etapie spotkania. Gospodarze nie są jakąś wybitną siłą w Europie. Friedrischafen mógłby spokojnie rywalizować z nimi o sukces.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 667,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Radomka Radom - Vandoeuvre typ Vandoeuvre kurs 2.17 Superbet

Wybrałem na dzisiaj spotkanie pucharowe. Według mnie kiedy powinny być bardziej wyrównane niż wskazują na to bukmacherzy. W zespole z Radomia póki co wyróżniającą się postacią, która ciągnie poszczególne wyniki jest atakująca Monika Gałkowska. Oglądając mecze Radomki i czytając komentarze sympatyków Radomki to reszta drużyny ostatnio wygląda mocno mizernie. Ostatnie wyniki to wygrana z Pałacem Bydgoszcz w trzech setach, wciągnięty mecz z Chemikiem Police, ale jak wiadomo Chemik to już nie jest taki sam zespół jak chodzby rok czy dwa lata temu, gdzie walczyli z wszystkimi w lidze. Kadrowo Police grają mocno przeciętnie. Wygrana w trzech setach z Nowym Dworem, gładka porażka z Rysicami. W Pucharze u siebie ostatnio w Pucharach Europejskich przegrali z NUC Volleyball, gdzie na zespół gości był kurs w okolicach 5.00. Patrzac dalej na wyniki to porażka z Bielskiem także gładka może i nie zadziwia, ale porażka z Sokołem Mogilno po tie-breaku to brzmi sensacja. Nadal w zespole Radomki nie zagra czołowa przyjmująca Weronika Szlagowska. Zespół Francuski takich problemów nie mają. Osiem ostatnich spotkań wygrane przez zespół francuski. Dużo dla mnie znaczy zwycięstwo w Pucharze CEV przez zespół francuski z Dresdner SC, gdzie w meczu u siebie straciły zaledwie jeden set, a w meczu wyjazdowym wygrali bez straty seta. W obu spotkaniach nie były faworytkami siatkarki z zespołu francuskiego. Dzisiaj po bardzo dobrym kursie gram w ich stronę. Zespół z Radomia ostatnio zaczely siatkarki lepiej grać, ale na zespół z Francji może być za mało. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2650
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Tez mam zagrany zespół Vandoeuvre. Zespół Radomki to jest zaledwie średniak w polskiej lidze. Miedzy najlepsza czwórką zespołów a resztą jest przepaść. Dla mnie to zdecydowanie ostatnia runda dla Radomia. Radom ma teraz tylko dwie zawodniczki na niezłym poziomie: Gałkowska i Witkowska. Ostatnio Radom łatwo ograł Bydgoszcz, ale tam grę bardzo ułatwiła nieobecność rozgrywającej u przeciwnika. Zespół Vandoeuvre widziałem przeciwko Nantes i tutaj powinien wygrać. Według mnie Francuzkom dużo bliżej do najlepszej czwórki z polskiej ligi.

Volleyball_Expert 667,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Stuttgart - Bielsko-Biała typ (Handicap setowy -1.5 seta Stuttgart) kurs 1.52 Superbet

Na dzisiaj przygotowałem spotkanie po nieco mniejszym kursie, bardziej do dubelka, ale myślę, że warto pograć w stronę dzisiejszych gospodyń. Stuttgart to czołowy zespół ligi niemieckiej. Aktualnie zajmują drugie miejsce w swojej lidze, gdzie tracą zaledwie dwa punkty do aktualnego lidera. Na trzynaście spotkań rozegranych na swoim obiekcie przegrały zaledwie jedno i to w Lidze Mistrzów z zespołem z Włoch Scandicci, więc wcale to nie jakiś wstyd mimo, że porażka w trzech setach. Bielszczanki ostatni mecz rozegrały z Rysicami i to u siebie, gdzie przegrały dość gładko w czterech setach, gdzie to spotkanie mogło spotkojnie zakończyć się w trzech setach, gdzie Rzeszowianki w trzecim secie wygrywały już około sześcioma punktami. Następnie porażka z Budowlanymi Łódź także w meczu na swoim obiekcie. To nie wróży dobrze przed meczem Ligi Mistrzów. Skład w niemieckiej drużynie w miarę utrzymany więc zgranie na wysokim poziomie. Grają aktualnie bardziej poukładana siatkówkę od Bielsko-Białej. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2057
C 278,3K

czary-mary

Użytkownik
CZARNI RADOM - Chełm
Typ: CZARNI RADOM kurs 4.25

Teoretycznie totalna abstrakcja jednak im dalej w las tym bardziej to ma sens.
Radom znajdujący się tuż nad strefą spadkową podejmuje u siebie w hali lidera z Chełma. Ważne słowo "u siebie" gdzie w tym sezonie 4krotnie zwyciężali i tylko raz schodzili pokonani. Doping kibiców z Radomia to duży atut. Ostatnio firma Radomia zwyżkuje, pokonanie Nowej Soli, prowadzenie 2:0 z BBTSem (ostatecznie porażka 2:3), prowadzenie z Bydgoszczą i piłki setowe na 2:0 (ostatecznie porażka 2:3). Natomiast Chełm oczywiście ciągle zwycięski, jednak ostatnie spotkania z dołem tabeli to zwycięstwa w poszczególnych setach często ledwo 2 punktowe.
W 3 kolejce aktualnego sezonu oba zespoły mierzyły się ze sobą w Chełmie. Kursy były praktycznie równe. Od tej pory do Radomia wrócił kontuzjowany podstawowy atakujący Kluth, przyszedł podstawowy rozgrywający reprezentacji Ukrainy, przyszedł solidny trener Daszkiewicz. W tamtym spotkaniu wygrał Chełm. Dziś gramy w Radomiu, mocniejszym składem, a kursy to jakieś kuriozum. 4,25 na gospodarzy z Radomia do 1.22 dla gości z Chełma.
Chełm do tej pory w 16 spotkaniach bez porażki. Moim zdaniem kiedy jak nie z Radomiem u nich w hali ma dojść do pierwszej porażki Chełma. Przed sezonem to właśnie głównie Radom i Chełm w drugiej kolejności byli typowani do wygrania ligi. Aktualnie znajdują się na 2 biegunach, ale sezon w trakcie, dużo może się zmienić.
Personalnie wygląda to bardzo podobnie. W Radomiu można wyróżnić znane postaci jak Kluth, Rohnka, Smits, Kalembka, Yestratov. W Chełmie Łapszyński, Rusin, Swodczyk, Ziobrowski.
Typ niewątpliwe ryzykowny, o czym świadczą kursy. Jednak kurs na Czarnych Radom jest niesamowicie zawyżony u przestrzelony. Jak najbardziej Radom u siebie jest mocny i jest w stanie przetrwać serie Chełma

pinio1111 286,8K

pinio1111

Użytkownik
M.Sawicki under 11,5pkt. 1,85 8pkt

Jakoś nie widzę innej opcji jak szybkie dwa sety dla Lublina i później zjazd do bazy podstawowych zawodników, bo w weekend wyjazd do Nysy.
Myślę że Lublin wyjdzie z Wilfredo, więc tym bardziej sporo odciąży Mikołaja w ataku, w porównaniu z Tuinstrą.
Nie sądzę by Sawicki zdołał zdobyć więcej niż 11,5pkt w dwóch setach, a więcej czasu na boisku raczej nie spędzi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +898
zibi16 1,7M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Tours - Roeselare 3:0

Według mnie kurs zawyżony. Co prawda Roeselare przegrał w pierwszym meczu u siebie 2:3 ale to oni tam byli faworytem. PIerwsze 2 sety - perfekcyjne w ich wykonaniu i wygrane 25:15 i 25:15 potem było już gorzej ale porażki 28:30, 23:25 i 10:15 więc ten 3 i 4 set bardzo na styku.
Roeselare to drużyna, która grała w Lidze mistrzów. Grupę miała ciężką, trafiła do Zawiercia, Milano i Innsbruck gdzie zajęli tam 3 miejsce. Innsbruck pokonali 2-krotnie jednak już z Milano i Zawierciem nie mieli szans.
W lidze Belgijskiej zajmują 1 miejsce i pewnie dążą do mistrzostwa.
Tours w lidze Francuskiej dopiero 4 miejsce, 5 punktów straty do lidera i obie ligi nie różnią się jakoś dużo. Obie ligi dość przeciętne.
Gospodarze dzisiejszego meczu w Pucharze CEV eliminowali takie drużyny jak Schoenenwerd 3:2 i 3:1, HAOK Mladost 3:1 i 3:0, Amriswill 3:1 i 2:3 czyli nie było tuzów a tylko 1 mecz wygrany pewnie do 0.

Mój typ to zwycięstwo gości ale myślę, że warto też pójść w jakieś dodatnie handi punktowe czy setowe z mniejszym kursem.

Roeselare 3,1 Fortuna

Ostatnia edycja:
Cienki Bolek 2,7K

Cienki Bolek

Użytkownik
Trento z Chaumont tu się zapowiada niezły meczyk. Trentino potrzebuje 2 setów do awansu, ma w perspektywie ostatnia kolejkę w lidze i szanse na lidera przed play off. Chaumont gra ambitnie, w lidze sytuacja dobra. Fajnie grali w Lidze Mistrzów. Poszedłbym w kierunku Chaumont wygra 3 seta @ 4,10 Superpet, oraz 1 set Trento / win mecz Chaumont @ 17,00 Fortuna .

krol-julian 29K

krol-julian

Użytkownik
Panowie Ziraat dziś ma realne szanse żeby wygrać z Trentino u siebie? Nie jestem na bieżąco a patrzyłem składy to Ziraat ciekawy skład nawet z Andersonem,Sternem, Clevenotem i środkowi dobre parametry. W lidze widze:, że Trentino zmiotło w zasadniczej to co tak dobrze teraz grają? Ten Ziraat też nie wiem jak gra tylko widze skład na papierze. Podpowiedzcie coś.

No i Lube-Lublin ??? Lube wygrywa mecz?

Ps. Wystarczyła własna ocena i pięknie Ziraat wygrana.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +151
Pablito91 1,8M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Benfica @1.76 superbet 3:2

Półfinał w rozgrywkach kobiecych w Portugalii. Zmierzą się 2 Benfica, która podejmie 3 Porto. Siatkarki Benfici radzą sobie świetnie we własnej hali. Przegrały tylko 2 spotkania. Pokonały już chociażby Sporting, które są numerem 1 w Portugalii czy właśnie Porto 3:0. Dzisiaj pierwszy mecz I myślę, że gospodynie będą chciały dobrze rozpocząć półfinały i wygrają to spotkanie. Ostatnie wyniki mają bardzo dobre. Wszystko wygrywają. W ćwierćfinale bez problemu ograły siatkarki z Guimaraes wygrywając spotkania po 3:0. Według mnie siatkarki Benfici wyglądają lepiej od Mistrzyn z zeszłego sezonu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +895
Volleyball_Expert 667,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Resovia - Ziraat Bankasi Ankara typ Ziraat Bankasi Ankara kurs 1.92 Fortuna

Na dzisiaj typuje kolejny mecz siatkarski. Tym razem finał Pucharu CEV. Resovia w tym spotkaniu prawdopodobnie, a wręcz raczej na pewno zagra bez czołowego przyjmującego jakim jest Bartosz Bednorz. Ma on problemy z łydka i z tego co wiem nie jest gotowy jeszcze na dzisiejsze spotkanie. Na przyjęciu zostaje Cebulji oraz Vasina. Do dyspozycji jest jeszcze Staszewski, ale to bardziej na poprawe w przyjęciu bo w ataku radzi sobie bardzo mizernie. Na pozycji rozgrywającego niby ostatnio grający lepiej Ropret, ale miewa on takie mecze, że trener go zmieniał na Kozuba. Faktem jest, że oststnio w znakomitej formie jest Boyer, który praktycznie jest nie do zatrzymania. Na libero Potera grający cały sezon zastępujący Zatorskiego. Na środku Włoch i Kłos dość solidnie się prezentujący. Jeśli chodzi o turecki zespół na pozycji atakującego Maat lub Stern to światowa czołówka na tej pozycji. Na przyjęciu Clevenot oraz Anderson tych nazwisk przedstawiać raczej nie trzeba. Reszta siatkarzy na przyzwoitym poziomie. Lige Ziraat zakończył na pierwszym miejscu w tabeli przed play-offami. Różnica pomiędzy pierwszym, a drugim miejscem to aż trzynaście punktów także jak widać zdominowali ta ligę. Może liga turecka jakas potęga nie jest, ale jednak takie zespoły jak Fenerbahce, Arkasspor, Galatasaray, Spor Toto czy Halbank takie zespoły mogły by sporo namieszać chociażby w naszej PlusLidze. Według mnie dzisiaj brak Bednorza i dobra formą Ziraatu przyczynia mnie do zagrania w stronę Ziraatu. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2630
pinio1111 286,8K

pinio1111

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Rzeszów - Ziraat
1set/mecz - Rzeszów/Ziraat
5,60 fortuna

Ja dziś lekko, dla lepszego oglądania proponuję taki bet.
Miałem zagrać ten mecz grubiej, ale jednak odpuszczam i za mniejszą stawkę próbuję łamańca.
Reska dziś ze zgłoszonym Bednorzem, ale nie sądzę by dostał dużo czasu na boisku, o ile w ogóle wejdzie?
Tu nie ma limitów obcokrajowców, więc po co zbędne ryzyko, jeśli można wyjść z Vasiną i Klemenem na przyjęciu.
Ziraat jest mocny w tym sezonie, co pokazał wygrywając dwumecz z Trentino. Nie będę powielał tu nazwisk, bo każdy kto interesuje się siatkówką wie jakie tuzy światowej siatkówki tam grają.
Mimo teoretycznego braku Bartosza, nie skreślam całkowicie Rzeszowa. Myślę że powalczą i możliwe że zobaczymy nawet 5 setów.
Ja jednak próbuję zagrać łamańca po fajnym kursie. Sądzę po prostu, że przy dopingu kibiców, gospodarze mogą dobrze wejść w ten mecz i wygrać pierwszą partię. Jednak im dłużej mecz potrwa, to wydaje mi się, że goście zaczną coraz bardziej dominować w tym spotkaniu i ostatecznie je wygrają.
Jak będzie.....cóż, zobaczymy już o 18:00.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4243
magnum89 264,7K

magnum89

Znawca - Serie A
Dyscyplina: Siatkówka - AVL - Play Offy
Godzinna: 18:30
Spotkanie: UVC Graz - Innsbruck Tak to się kończy jak szukam czegoś na czym się kompletnie nie znam...
Typ: Powyżej 3,5 setów
Kurs: 1.43
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Dzisiaj zabieram was do kobiecej siatkówki w Austrii i spotkaniu UVC Graz z Innsbruck. Jest to faza play-off i po trzech spotkaniach jest 2:1 dla dzisiejszych gospodyń. Oferta jest dzisiaj uboga i muszę się posiłkować takim typem głównie ze względu na udział w konkursie "Typy Dnia". W tabeli fazy zasadniczej oba zespoły plasowały się na 2 i 3 miejscu, a kursy na zwycięstwo oscylują w granicach 1.68 do 2.10, co pokazuje tylko jak wyrównany poziom jest obu zespołów. W trzech spotkaniach tych zespołów fazy play-off dwa razy zwycięzce musiał wyłonić tie-break, a raz padł wynik 3:1. Spodziewam się dzisiaj wyrównanego spotkania i przynajmniej czterech setów, a typ do dubelka wydaje się w porządku, biorąc pod uwagę ubogą dzisiaj ofertę.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 667,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Liga brazylijska kobiet - Play-offy

Fluminense - Sesi Bauru typ (Handicap setowy -1.5 seta Sesi Bauru) kurs 2.10 Superbet

Przed nami drugi mecz tych drużyn w ćwierćfinale. Pierwsze spotkanie wygrały siatkarski Sesi Bauru w trzech setach (25-15, 25-14, 25-16) więc jak widać praktycznie pogrom. Teraz zagrają w meczu wyjazdowym, ale czy to zmieni diametralnie poziom według mnie nie. Zespół gości jest na ten moment o wiele lepszy. Mają w swoim zespole siatkarski z czołowego topu m.in: warto wymienić jedna z czołowych rozgrywająca Brazylii Lins. Na pozycji atakującej zwiedzająca już nie tylko lige brazylijska, ale także m.in rosyjska, japońska, a jest nią Teixeira. Dobrze spisuje się na przyjęciu także Clemente. Trzy znaczące środkowe Souza, Correa oraz Francini. Na libero także dobrze znana Silva. Już z z niektórymi siatkarkami przedłużono kontrakty bo to widać, że funkcjonuje w tym zespole. W zespole gospodyń wyróżnił bym jedynie Campos, która dobrze znamy z naszej polskiej ligi występująca nie tak dawno w Łodzi. Według mnie dzisiaj spokojnie Bauru powinny wygrać w maksymalnie trzech lub czterech setach, a kurs na to zdarzenie jest wręcz przepiękny. Jak będzie to zobaczymy. Pozdrawiam.

Do góry Bottom