>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe Puchary Europejskie kobiet i mężczyzn 2024/2025

K 184,8K

kossma

Użytkownik
Puchar CEV mężczyzn
TOURS - HAOK MLADOST
Typ 1 set, handicap punktowy 3.5: Mladost (+3.5) @2.35 w Fortunie

Goście na pewno tu nie ustąpią. Po udanym dwumeczu z Friedrischafen, w klubie panowała szalona euforia. Chorwaci zagrali bardzo dobre obydwa spotkania, czym wzbudzili podziw nawet wśród znawców tematu.
Z Francuzami, sądziłem, że u siebie zaprezentują się lepiej. Zwłaszczcza nie wystarczyło im determinacji w ostatnich dwóch setach, efektem czego musieli wypić czarę goryczy w postaci porażki 1:3 w pierwszej potyczce. Trochę bez należytej dyscypliny do tamtego meczu podeszli, a przecież drużyny słabsze kadrowo, mogą liczyć na sukces wyłącznie przez wzmożoną koncentrację na parkiecie. Jestem przekonany, że dzisiaj zagrają lepiej i to od początku, bo przegrane dwa sety, to koniec ich przygody w tej edycji europejskich wojaży. Niezmiernie powinni przyłożyć się zwłaszcza w pierwszej partii, aby rozpracować rywali już na tym etapie spotkania. Gospodarze nie są jakąś wybitną siłą w Europie. Friedrischafen mógłby spokojnie rywalizować z nimi o sukces.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 620,2K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Radomka Radom - Vandoeuvre typ Vandoeuvre kurs 2.17 Superbet

Wybrałem na dzisiaj spotkanie pucharowe. Według mnie kiedy powinny być bardziej wyrównane niż wskazują na to bukmacherzy. W zespole z Radomia póki co wyróżniającą się postacią, która ciągnie poszczególne wyniki jest atakująca Monika Gałkowska. Oglądając mecze Radomki i czytając komentarze sympatyków Radomki to reszta drużyny ostatnio wygląda mocno mizernie. Ostatnie wyniki to wygrana z Pałacem Bydgoszcz w trzech setach, wciągnięty mecz z Chemikiem Police, ale jak wiadomo Chemik to już nie jest taki sam zespół jak chodzby rok czy dwa lata temu, gdzie walczyli z wszystkimi w lidze. Kadrowo Police grają mocno przeciętnie. Wygrana w trzech setach z Nowym Dworem, gładka porażka z Rysicami. W Pucharze u siebie ostatnio w Pucharach Europejskich przegrali z NUC Volleyball, gdzie na zespół gości był kurs w okolicach 5.00. Patrzac dalej na wyniki to porażka z Bielskiem także gładka może i nie zadziwia, ale porażka z Sokołem Mogilno po tie-breaku to brzmi sensacja. Nadal w zespole Radomki nie zagra czołowa przyjmująca Weronika Szlagowska. Zespół Francuski takich problemów nie mają. Osiem ostatnich spotkań wygrane przez zespół francuski. Dużo dla mnie znaczy zwycięstwo w Pucharze CEV przez zespół francuski z Dresdner SC, gdzie w meczu u siebie straciły zaledwie jeden set, a w meczu wyjazdowym wygrali bez straty seta. W obu spotkaniach nie były faworytkami siatkarki z zespołu francuskiego. Dzisiaj po bardzo dobrym kursie gram w ich stronę. Zespół z Radomia ostatnio zaczely siatkarki lepiej grać, ale na zespół z Francji może być za mało. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2509
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Tez mam zagrany zespół Vandoeuvre. Zespół Radomki to jest zaledwie średniak w polskiej lidze. Miedzy najlepsza czwórką zespołów a resztą jest przepaść. Dla mnie to zdecydowanie ostatnia runda dla Radomia. Radom ma teraz tylko dwie zawodniczki na niezłym poziomie: Gałkowska i Witkowska. Ostatnio Radom łatwo ograł Bydgoszcz, ale tam grę bardzo ułatwiła nieobecność rozgrywającej u przeciwnika. Zespół Vandoeuvre widziałem przeciwko Nantes i tutaj powinien wygrać. Według mnie Francuzkom dużo bliżej do najlepszej czwórki z polskiej ligi.

Volleyball_Expert 620,2K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Stuttgart - Bielsko-Biała typ (Handicap setowy -1.5 seta Stuttgart) kurs 1.52 Superbet

Na dzisiaj przygotowałem spotkanie po nieco mniejszym kursie, bardziej do dubelka, ale myślę, że warto pograć w stronę dzisiejszych gospodyń. Stuttgart to czołowy zespół ligi niemieckiej. Aktualnie zajmują drugie miejsce w swojej lidze, gdzie tracą zaledwie dwa punkty do aktualnego lidera. Na trzynaście spotkań rozegranych na swoim obiekcie przegrały zaledwie jedno i to w Lidze Mistrzów z zespołem z Włoch Scandicci, więc wcale to nie jakiś wstyd mimo, że porażka w trzech setach. Bielszczanki ostatni mecz rozegrały z Rysicami i to u siebie, gdzie przegrały dość gładko w czterech setach, gdzie to spotkanie mogło spotkojnie zakończyć się w trzech setach, gdzie Rzeszowianki w trzecim secie wygrywały już około sześcioma punktami. Następnie porażka z Budowlanymi Łódź także w meczu na swoim obiekcie. To nie wróży dobrze przed meczem Ligi Mistrzów. Skład w niemieckiej drużynie w miarę utrzymany więc zgranie na wysokim poziomie. Grają aktualnie bardziej poukładana siatkówkę od Bielsko-Białej. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +1916
C 259,8K

czary-mary

Użytkownik
CZARNI RADOM - Chełm
Typ: CZARNI RADOM kurs 4.25

Teoretycznie totalna abstrakcja jednak im dalej w las tym bardziej to ma sens.
Radom znajdujący się tuż nad strefą spadkową podejmuje u siebie w hali lidera z Chełma. Ważne słowo "u siebie" gdzie w tym sezonie 4krotnie zwyciężali i tylko raz schodzili pokonani. Doping kibiców z Radomia to duży atut. Ostatnio firma Radomia zwyżkuje, pokonanie Nowej Soli, prowadzenie 2:0 z BBTSem (ostatecznie porażka 2:3), prowadzenie z Bydgoszczą i piłki setowe na 2:0 (ostatecznie porażka 2:3). Natomiast Chełm oczywiście ciągle zwycięski, jednak ostatnie spotkania z dołem tabeli to zwycięstwa w poszczególnych setach często ledwo 2 punktowe.
W 3 kolejce aktualnego sezonu oba zespoły mierzyły się ze sobą w Chełmie. Kursy były praktycznie równe. Od tej pory do Radomia wrócił kontuzjowany podstawowy atakujący Kluth, przyszedł podstawowy rozgrywający reprezentacji Ukrainy, przyszedł solidny trener Daszkiewicz. W tamtym spotkaniu wygrał Chełm. Dziś gramy w Radomiu, mocniejszym składem, a kursy to jakieś kuriozum. 4,25 na gospodarzy z Radomia do 1.22 dla gości z Chełma.
Chełm do tej pory w 16 spotkaniach bez porażki. Moim zdaniem kiedy jak nie z Radomiem u nich w hali ma dojść do pierwszej porażki Chełma. Przed sezonem to właśnie głównie Radom i Chełm w drugiej kolejności byli typowani do wygrania ligi. Aktualnie znajdują się na 2 biegunach, ale sezon w trakcie, dużo może się zmienić.
Personalnie wygląda to bardzo podobnie. W Radomiu można wyróżnić znane postaci jak Kluth, Rohnka, Smits, Kalembka, Yestratov. W Chełmie Łapszyński, Rusin, Swodczyk, Ziobrowski.
Typ niewątpliwe ryzykowny, o czym świadczą kursy. Jednak kurs na Czarnych Radom jest niesamowicie zawyżony u przestrzelony. Jak najbardziej Radom u siebie jest mocny i jest w stanie przetrwać serie Chełma

Do góry Bottom