KLS
Serbia
Sloboda - Vojvodina
2 / 2.80
2(+6,5) / 1.76
99-89
Vrsac - Beovuk
1(-11,5) / 1.73
85-78
Liga serbska i dwa pojedynki które rzuciły mi się w oczy. Pierwszy mecz, gdzie duże znaczenie mogą mieć nieobecności po stronie ekipy gospodarzy - nie zagrają Otasevic (3,8pkt), Cubic (1,5pkt), Hristov (10,7pkt) i Abrams (14,6pkt), do tego znaki zapytania przy występach Marica (12,4pkt), Comagica (12,1pkt) i Simica (15pkt), którzy zmagali się ostatnio z przeziębieniem. W drużynie Vojvodiny nie znalazłem informacji o możliwych nieobecnościach. Sloboda w ostatniej grze, trzy dni wcześniej, zostawiła naprawdę sporo sił, przejrzałem sobie ten mecz i tam do ostatnich sekund walczyli o wygraną, co teraz może być odczuwalne przy prawdopodobnie wąskiej kadrze na ten mecz. Przejrzałem sobie też kadrę i wyniki Vojvodiny i tam naprawdę są zawodnicy bardzo znaczący w tej lidze - Dzeletovi, Zaric, Andrusic czy Atanasov (każdy z dwucyfrową średnią punktową na mecz), którzy mogą poprowadzić drużynę do korzystnego tutaj wyniku. Nie wiem czy to będzie miało znaczenie w tym spotkaniu, ale spróbuję, choćby z racji tak wysokiego kursu.
W drugim spotkaniu pójdę w stronę drużyny znanej mi z rozgrywek ABA2, nie stanowią tam o żadnej sile na razie, ale tez można to usprawiedliwić ciągłymi problemami w kadrze - odejścia niektórych zawodników, nowe transfery czy też urazy. Prawdopodobnie dalej poza kadra przez urazy Savovic (7pkt) i Radmilovic (3pkt), ale wrócą pewnie Baric (10,5pkt), ostatnio dodali Ognjenovica czy Mitrovica, powoli ta kadra zaczyna nabierać kształtów, na rozgrywki krajowe to powinno wystarczyć. Goście dzisiaj prawdopodobnie bez Bezbradica (18,6pkt). Vrsac kadrowo w żadnym stopniu nie ustępuje dzisiejszym rywalom i właśnie w takich spotkaniu, na własnym parkiecie, powinien postarać się o przełamanie tych słabszych ostatnich wyników.
Nie śledzę jakoś mocno tych rozgrywek i tutaj przede wszystkim oparłem się na przejrzeniu kadr, wyników czy wiadomości dotyczących tych zespołów (poza Vrsacem którego miałem okazję obejrzeć w ABA2) i nie wiem czy to wszystko zda egzamin i te propozycję będą miały szansę powodzenia, ale widzę tutaj jakąś nadzieję na korzystne rezultaty, więc zobaczymy jak to parkiet zweryfikuję. Oba spotkania o godz. 18.00, kursy z LVBet.
A ja głupi, naprawdę myślałem, że to może mieć szansę powodzenia:facepalm: