>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Pozostałe ligi (Cały świat)

sewerynkg 22,5K

sewerynkg

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dyscyplina: Koszykowka - Australia NBL
Godzina: 09;30
Spotkanie:Brisbane Bullets - Adelaide 36ers
Typ: Brisbane Bullets -6.5 ✅102-83✅
Kurs: 1.72
Bukmacher: betclick
Analiza: Goście zagrają dzisiaj bez swoich trzech najlepszych graczy - Kendric Davis, Montrezl Harrell i Vasiljevic. We trójkę zdobywają oni 60 punktów na mecz, więc osłabienie jest poważne. Brisbane gra 'run and gun' i w dzisiejszym meczu może to zaowocować, ponieważ siła rażenia gości jest mocno ograniczona i najprawdopodobniej rozstrzelają Adeleide (nie zdziwie się nawet jak 20+ będzie).

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2130
ferguson2 963,6K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Koszykowka - NCAA USA
Godzina: 19 30
Spotkanie: Marquette - Wisconsin
Typ: over 150.5 pkt
Kurs: 1.92
Bukmacher: fortuna
Analiza: Marquette jest mocne na własnym parkiecie, wiele meczy na poziomie 90 punktów, widać że chłopakom dopisuje skuteczność. Widać obecnie że forma też na plus. Z kolei Wisconsin to rywala którego nie wolno lekceważyć. Mieli dobre mecze w tym sezonie pod względem rzutowym.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1249
ferguson2 963,6K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Koszykowka - Brazylia
Godzina: 00
Spotkanie: Sao Paulo - Caxias
Typ: Sao Paulo over 84.5 pkt
Kurs: 1.98
Bukmacher: betclic
Analiza: Caxias jest jedna z najgorszych drużyn w lidze i pozostaną na dole zapewne do końca sezonu. SP zaś to obecnie ekipa zajmująca środek tabeli. To co na plus to na pewno ich skuteczność. Dwa mecze z rzędu ponad 80 pkt. Caxias to ekipa która raczej nie będzie przeszkadzać gospo i myślę że te 85 pkt jak najbardziej realne dla SP.

Otrzymane punkty reputacji: +1254
ferguson2 963,6K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Koszykowka - NCAA
Godzina: 00
Spotkanie: Umass Lowell - LIU Sharks
Typ: over 152.5 pkt
Kurs: 1.95
Bukmacher: betclic
Analiza: Gospodarzy mają bardzo dobrych strzelców szczególnie zza łuku i przeciwko takiemu rywalowi jak LIU Sharks powinni pozwolić sobie na dużo więcej. Na pewno będzie forsowanie tempa. Szybkie tempo to wizytówka gospo. Sharks natomiast zaczęli grać trochę lepiej w ataku, więc liczę że pomoże to jeszcze bardziej overowi.

sewerynkg 22,5K

sewerynkg

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykowka - Australia NBL
Godzina: 07:30
Spotkanie: Adelaide 36ers - NZ Breakers
Typ: Adelaide 36ers -6.5 111-94
Kurs: 1.80
Bukmacher: superbet
Analiza:
Do składu Adelaide wrócił już Davis, a na dzisiejsze spotkanie wraca Montrezl Harrell. Są to dwaj kluczowi zawodnicy na których oparta jest gra gospodarzy.

“He (Harrell) gives us something else, an edge we don’t have,”
“We have built our team so much around him and KD (Davis), so to not have them around for a few weeks, it showed.

Harrella nie trzeba przedstawiać bo każdy, kto choć trochę interesuje się NBA kojarzy tego zawodnika. Bestia jest głodna gry : ]

“He’s fresh, he is ready to go and he looked every little bit he was before he left.”

Obydwa zespoły bardzo słabo radzą sobie w ostatnim czasie ponieważ 36ers notują serie 4 porażek, a Breakers przegrali 5 meczów pod rząd, ale jak wiemy z poprzedniego typu Adeleide grało bez 2/3 najlepszych graczy przez kilka kolejek. Trzeci punktujący dalej jest kontuzjowany ale jak już wspomniałem wraca Davis i Harrell + przewaga własnego parkietu dodatkowo kiepska forma gości skłania mnie do zagrania na gospodarzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1925
makaveli23 880,4K

makaveli23

Użytkownik
24.12
Dyscyplina Koszykówka NBL Australia
Godzina: 07:30
Spotkanie: Adelaide - Brisbane Bullets
Typ: under 194.5
Kurs: 1.76
Bukmacher: superbet
Analiza:
Liga ta zawsze była znana że jest ofensywna, ale w tym sezonie to już przesadzili z wynikami oscylującymi koło 200 pkt. Ja jednak poszukam tutaj szczęścia w underze bo tej linii Adelaide u siebie nie przekroczyło w 6 z 9 meczy. Z kolei Brisbane na wyjeździe nie przekroczyło tej linii w 5 z 8 rozegranych meczy. W historii h2h w ostatnich 10 meczach nigdy w regulaminowym czasie nie przekroczyli tej linii, raz było 91-91 i 106-101 po dogrywce. W tym sezonie Brisbane u siebie pokonało Adelaide 102-83 więc także nie przekroczyli tej linii.

Pablito91 1,4M

Pablito91

Typer Miesiaca
Tasmania JackJumpers handicap-9.5 @1.85 superbet 97:82

W Australii dojdzie do spotkania drużyn, które są w zdecydowanie odmiennych formach. Gospodarze notują serię 6 spotkań wygranych z rzędu natomiast goście 7 porażek. Wiadomo kiedyś tą passę przełamią, ale mam nadzieję, że nie będzie to jutro. Tak jak wspomniałem forma zdecydowanie lepsza u Tasmanii. Dodatkowo grali ze sobą już 2 razy w tym sezonie i Tasmania wygrywała bardzo gładko bowiem 100:76 i 83:64 tak więc z handicapem 20 punktowym. Mam nadzieję, że jutro wygrają przynajmniej 10 punktami.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3718
bfred 615,3K

bfred

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka Chiny CBA
Godzina: 12:35
Spotkanie: Jiangsu Dragons - Ningbo Rockets
Typ: powyżej 196,5 pkt
Kurs: 1.50
Bukmacher: Betfan
Analiza: Chiński kosz. Tutaj potrafi być różnie zarówno może padać bardzo dużo punktów jak i mniej często wbrew kursom. i tutaj także to próbuję mając nadzieję, że będzie co najmniej te 200 pkt. Trzeba nie zapominać, że kwarta trwa tutaj 12 minut a nie zwykłe 10. Gra u siebie 19 z 16 czyli nieco outsiderzy tej ligi. Gospodarze w ostatnich 5 spotkaniach 2 razy przekroczyli typowaną linię a goście 3 razy. Co ciekawe w meczach bezpośrednich wygląda to już bardziej obiecująco bo na ostatnie 5 meczy aż w czterech ostatnich typowana linia zostanie przekroczona. Liczę ,że dzisiaj każda z drużyn będzie chciała polepszyć swoją pozycję w tabeli i zobaczymy ofensywne widowisko. Wesołych Świąt i powodzenia:)

bfred 615,3K

bfred

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka Chiny CBA
Godzina: 12:35
Spotkanie: Guangzhou - Liaoning
Typ: powyżej 197,5 pkt
Kurs: 1.50
Bukmacher: Betfan
Analiza: Znowu chiński kosz. Wczoraj zabrakło zaledwie 3 pkt aby typ wszedł tyle co nic. Dzisiaj znowu próbuję linię ok 200 pkt zobaczymy. Gra 17 drużyna z 7 goście mają miejsce gwarantowane w play off a gospodarze bardzo kiepsko chociaż jeśli chodzi o typ to w ostatnich 5 meczach aż 3 razy była linia więcej niż 198 pkt a goście uczynili to 2-krotnie. Tak jak pisałem wcześniej tutaj niekiedy padają wyniki nieadekwatne do kursu i próbuję dalej. W 5 ostatnich meczach bezpośrednich 2 razy zanotowaliśmy over 197,5 i jak myślę, że dzisiaj gospodarze tanio skóry nie sprzedadzą i narzucają trochę punktów bo o gości jestem spokojny. Powodzenia:)

P 206,1K

Plamiacz

Użytkownik
Dyscyplina Koszykówka USA: NCAA
Godzina: 01:00
Spotkanie : Indiana State - Bradley
Typ: 2 (wliczając dogrywkę)
Kurs 1,56
Bukmacher : Fortuna
Analiza:
Bradley Braves prezentują solidną formę, wygrywając 8 z ostatnich 10 meczów, co świadczy o ich wysokiej dyspozycji. W ostatnim spotkaniu pokonali Valparaiso Beacons 81:75 po dogrywce, co podkreśla ich determinację i umiejętność radzenia sobie w trudnych sytuacjach. Chociaż Indiana State Sycamores wygrała ostatnie dwa bezpośrednie starcia, obecna forma Bradley Braves sugeruje, że mają oni duże szanse na zwycięstwo w nadchodzącym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +1270
P 206,1K

Plamiacz

Użytkownik
Dyscyplina Koszykówka USA: NCAA
Godzina: 02:00
Spotkanie : Northern Colorado - Weber State
Typ: 2 (AH+7.5pkt)
Kurs 1,75
Bukmacher : superbet
Analiza:
Analizując nadchodzące spotkanie koszykówki NCAA pomiędzy Northern Colorado Bears a Weber State Wildcats, warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych aspektów. Weber State prezentuje solidną formę, wygrywając dwa ostatnie spotkania z Northern Colorado. Pierwsze zwycięstwo miało miejsce na wyjeździe (82-63), a drugie u siebie po dogrywce (85-81). Northern Colorado średnio zdobywa 83,1 punktu na mecz. Weber State notuje 76,6 punktu na mecz. Weber State pozwala przeciwnikom na 69,4 punktu na mecz, podczas gdy Northern Colorado traci średnio 75,2 punktu. Przewaga 7.5 pkt powinna być wystarczająca na ewentualne zaskoczenie w tym spotkaniu.

pukon 1,3M

pukon

Użytkownik
Liga Nacional (Argentyna) (8 stycznia)
Platense - San Lorenzo 01:00
W ekipie San Lorenzo coraz głośniej o kłopotach finansowych - oni cały czas płacą za sezony, gdzie zdominowali ligę i też rozgrywki kontynentalne, mając świetny skład, ale budowany bardzo ponad stan. Już w trakcie tego sezonu FIBA za brak regulowania swoich zobowiązań zablokowała ich dwóch nowych graczy (Perez, Rutenberg) - zdjęli im zakaz transferowy w tym sezonie, ale dalej nie wywiązywali się z tego i znów zablokowali, na szczęście dla nich na krótko (6 czy 5 meczów nie grali). Tych pieniędzy dalej brakuję, FIBA już nie pozwala na dalsze ustępstwa i muszą płacić, ale przez to, mają zaległości teraz w pensjach zawodników/trenerów/pracownikach klubu. Doszło nawet do takiej sytuacji, że po awansie do Final Four Ligi Sudamericana (F4 rozgrywany w Urugwaju), jechali tam i wracali na własny koszt autobusami miejskimi. Lugo i Grun (obaj komplet gier w tym sezonie i odpowiednio 14,5pkt/4,6zb/2,8as i 13,3pkt/3,4zb/2,2as), opuścili już klub w ostatnich dniach, Cordoba (komplet gier 8,7pkt/4,9zb), nie pojawił się na treningach, na razie nie wiadomo czy dołączy na ten mecz. Trochę się posypała ta kadra, pewnie będzie to miało znaczenie na dalszą część sezonu, jeżeli nie znajdą jakiegoś źródła pomocy finansowej.
W drużynie Platense natomiast spokojnie, jednak brakuję tego co najważniejsze, lepszych wyników (przedostatnie 19. miejsce 3-10). Trochę przeszkodziły im późne dołączenia/wymiany czy urazy - Vazquez (12,3pkt/4,6as) opuścił 5 meczów przez zobowiązania w Meksyku, pauzowali już Morales czy Flor, nawet trener musiał opuścić kilka meczów, ostatnio dodali z Obras Smaniottiego i reprezentanta Wenezueli Graterola (zastąpili Noblege i Banyarda). Ta dłuższa przerwa świąteczno-noworoczna powinna być dla nich pomocna, mogą potrenować w pełnej kadrze i ci nowi zawodnicy są już dłużej. Nie wiem dlaczego, ale mam jakieś przekonanie, że ta drużyna zacznie częściej punktować - w moim odczuciu, za dużo mają jakości w kadrze, żeby bronić się tylko przed spadkiem. Swój parkiet (2 z 3 zwycięstw, właśnie tutaj), też chyba większa potrzeba wygranych, aby wyjść z tej strefy spadku, no i rywal z sporymi problemami ostatnio, to wszystko jakoś skłania mnie spróbować w stronę drużyny Platense.

Otrzymane punkty reputacji: +2910
bfred 615,3K

bfred

Użytkownik
Dyscyplina Koszykówka Izrael SuperLiga
Godzina: 18:15
Spotkanie : Galil Elton - Hapoel Beer Sheva
Typ: over 157.5 pkt
Kurs 1,42
Bukmacher : superbet
Analiza: Myślę, że warto spróbować. Gra 8 z 11. Historia ostatnich meczy jak i bezpośrednich skłania mnie do tego typu. Chociaż gospodarze tylko raz w ostatnich 5 spotkaniach zanotowali mój typ to goście mają 5/5!!! W ostatnich 5 meczach bezpośrednich mamy 3/5 choć ostatnie 2 kończyły się niższym wynikem niż proponowany dziś. Liczę na dużo punktów i fajny wynik. Powodzenia 🙂

pukon 1,3M

pukon

Użytkownik
LUB (Urugwaj)
Urunday - Bigua 01:15
Bigua / 1.75 (superbet)
Gospodarze 6. pozycja (4-5), goście 8. miejsce (4-6). Ekipa Urunday ostatnio musiała wymienić jednego z obcokrajowców - DeVaughna (8 gier 11,4pkt/6,8zb) zastąpił Langston (w debiucie około 28min 7pkt/9zb), nie znalazłem nigdzie informacji na temat Pereiry (3 gry 3,4pkt/3,2zb) i Acosty (7 gier 10,6pkt/3,6zb/4,1as), którzy ostatnio pauzowali. To będzie dla nich pierwsza gra po dłuższej przerwie świąteczno-noworocznej. Drużyna Bigua, już z pierwszym meczem po przerwie (82-97 z Nacional), jedyny pozytyw z tej gry, gdzie nie mogli nawiązać wyrównanej walki z tak silnym w tym sezonie Nacionalem, to szeroka rotacja i te minuty nie były duże, więc zmęczenie nie może być zasłoną (11 zawodników w grze). Tak dla porównania, Urunday kolejkę wcześniej też grał z Nacionalem (tylko u siebie) i nawet trochę wyższa porażka 72-90. Do gry w Bigua, ma już wrócić Spight (19,7pkt/5zb/8,3as), jest nawet na grafikach zapowiadających ten mecz (w ich oficjalnych mediach społecznościowych). Odkąd ustabilizowali sytuację w zagranicznej części rotacji - Spight zastąpił Hamiltona (4 gry 11,5pkt/4,3zb/4,5as), a Tavares (2gry 10pkt/4zb) zastąpił Malachiasa (8 gier 5,6pkt/3,5zb), ta gra też wygląda lepiej. Wyrównany mecz z silnym Penarolem (-3), wygrana z 3. w lidze Hebraica Macabi (+28), no i solidny występ w pierwszym okienku BCL Americas (z trudnego terenu w Quimsa wywieźli bilans 1-1). Tylko ten ostatni mecz z Nacionalem, bez wyrazu trochę, ale może ta dłuższa przerwa wybiła jakoś z rytmu i też pewnie brak Spighta swoje zrobiło. Teraz rywal, wydaje się bardziej w zasięgu - ekipa Urunday po przerwie, więc z jakąś niepewnością jak wpłynęła na zespół, ta ostatnia wymiana też chyba mało korzystna, no i jakieś wątpliwości przy ostatnio kontuzjowanych graczach, czy wrócą już. Nie wiem czy to będzie miało znaczenie, czy znów znalazłem sobie coś pod swój typ, ale opieram się na trochę jaśniejszej sytuacji w drużynie Bigua.
85-79

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +70
Dyscyplina: Koszykówka Korea
Godzina: 11:00
Spotkanie: Seoul Knights - KoGas razem z dogrywką
Typ: over 154,5 pkt 63-55
Kurs: 1,78
Bukmacher: Fortuna
Analiza:W tym pojedynku ligi KBL spotkają się zespoły które w tym sezonie rozgrywkowym grają bardzo dobrze i zajmują czołowe miejsca w lidze.Zdecydowanie większe szanse na odniesienie zwycięstwa mają koszykarze gospodarzy Seoul Knights ,ale jednak moim zdaniem to będzie bardzo zacięty i wyrównany pojedynek i ich ewent8ualne zwycięstwo wcale znowu nie jest takie pewne i nie będzie ono zbyt wysokie.Drużyna ta obecnie zajmuje 1 miejsce w tabeli W dotychczas rozegranych pojedynkach wygrali 19 meczy i 6 spotkań przegrali.Linia punktowa w tym pojedynku jest ustawiona nie zbyt wysoko i zostanie znacznie -przekroczona.Ich rywale drużyna KoGas plasuje się na 3 miejscu w tabeli.

Ostatnia edycja:
Dyscyplina: Koszykówka Argentyna
Godzina: 01:00
Spotkanie: Platenese - San Lorenzo handicap [0-9,5 ]
Typ:: San Lorenzo +9,5 pkt81-71
Kurs: 1,82
Bukmacher: Fortuna
Analiza:Gospodarze tego meczu drużyna Platenese w tym sezonie na razie nie gra zbyt dobrze i obecnie zajmuje dalekie 19 miejsce w tabeli.W dotychczas rozegranych pojedynkach wygrali oni tylko 3 mecze i 10 razy schodzili z parkietu pokonan9i przez swoich przeciwników.W ostatniej kolejce wysoko przegrali wyjazdowy pojedynek 85-73 z Boca Juniors.Ich ry7wale koszykarze San lorenzo też nie zachwycają formą i plasują się na 16 miejscu w tabeli.Moim zdaniem w tym meczu rozegrają dobre zawody i jak nawet przegrają ten pojedynek to raczej minimalnie.W ostatnim pojedynku pomiędzy tymi zespołami San Lorenzo pokonało swojego rywala na swoim parkiecie 72-62.

Ostatnia edycja:
pukon 1,3M

pukon

Użytkownik
Trochę prywaty na początek - Z góry przepraszam, tych co śmieszą/drażnią moje wpisy, rozumiem to, bo wynik często szybko weryfikuję moje takie trochę przydługie "mądrzenie się" - wiem, że typer ze mnie żaden, ale inaczej nie umiem pisać, po prostu piszę o tym co mnie interesuję i staram się śledzić w miarę solidnie, z pozycji przede wszystkim kibica (jest opcja ignoruj, nie trzeba na pw czy w reputacji powyżywać się trochę) - głównie na potrzeby konkursu Typy Dnia, wróciłem do udzielania się w dziale tematycznym.

LUB (Urugwaj)
Defensor Sporting - Nacional 01:15
D. Sporting / 2.41 // (+4,5) / 1.88
Gospodarze 7. miejsca (4-5), goście na pozycji lidera (10-0). Całkiem zrozumiała rola faworyta w postaci Nacionalu - bez porażki jeszcze w tym sezonie, w dodatku już z jednym tytułem, zwycięzcy Liga Sudamericana (bilans w nim 6-0). Nie ma się do czego przyczepić, wyjdę jednak z założenia, że Defensor Sporting, to drużyna z większym potencjałem niż ta ostatnia gra/obecny bilans, i tym samym poszukam tutaj niespodzianki. Defensor Sporting praktycznie nie zmienił swojej kadry po ostatni, dobrym dla nich sezonie (półfinał fazy play off 2-3 z Penarolem). W przerwie świąteczno-noworocznej poprawiła się już sytuacja kadrowa - nikt nie pauzuję i zmienili jednego z zawodników, Montgomerry opuścił klub (nie do końca się tutaj odnalazł, większość znacznie słabszych gier, najlepiej punktował, kiedy jednak zespół przegrywał), w jego miejsce przyszedł Wright, który grał już tutaj (sezon wcześniej 18,8pkt/8,3zb), ostatnio w Wenezueli 23 gry 16,7pkt/5,6zb. Mają w kadrze kilku byłych/obecnych reprezentantów Urugwaju (szóstka takich zawodników), jest Curry, od poprzedniego sezonu jeden z lepszych zagranicznych zawodników ligi, doszedł teraz Wright, który już pokazywał, że może zrobić różnice w tej lidze - nie jest to znacznie słabsza kadra od ekipy Nacionalu. Liczę, że ta przerwa pomogła, mogli spokojnie i dłużej potrenować w pełnej kadrze już z nowym/byłym zawodnikiem - czasami takie przerwy, dla zespołów z większym/mniejszym kryzysem formy są potrzebne, można trochę spokojniej popracować/poszukać sposobu nad wyjście z tego. Pewnie wynik końcowy, znów szybko wyjaśni moje mądrości, ale poszukam tutaj jakichś szans dla drużyny Defensoru Sporting, w moim odczuciu jest tu większa jakość/potencjał niż odzwierciedla aktualny bilans.

Liga Nacional (Argentyna)
Ferro - Obera TC 02:10
Ferro / 2.14
Gospodarze 15. miejsce (5-9), goście na pozycji lidera (10-2). Kolejny raz spróbuję w myśl/moje odczucie, w stronę drużyny, której aktualny bilans/gra, chyba nie do końca oddaje rzeczywistych możliwości/potencjału, może się mylę, ale w tym gronie jest właśnie Ferro. Trzeci sezon grają praktycznie w zbliżonej kadrze (małe ruchy kadrowe, z reguły na korzyść), i też trzeci raz starają się awansować do play off (coraz bliżej, bo już w ostatnim zabrakło tylko zwycięstwa więcej do premiowanego miejsca) - kiedyś czytając wywiad z prezesem klubu, ten plan trzyletni jaki sobie założyli ma uwieńczenie właśnie w tym sezonie. Nie oszczędzały ich w tym sezonie mniejsze/większe urazy (pauzowało już pięciu istotnych zawodników, nie licząc młodzieżowców) - teraz mają pełną kadrę, przede wszystkim wrócił jeden z liderów Bettiga, ostatnia wymiana Lado (11 gier 4,3pkt/2,3zb) na Malachiasa (2 gry 7,5pkt/3zb), też wygląda korzystnie. Może teraz te wyniki/forma się ustabilizuję. Ekipa Obera TC mocna, ale pewnie niewielu widział ją aż tak wysoko. Nie zdążył się wykurować jeszcze Laterza (6pkt/3,7as), na co liczyli, a w między czasie wypożyczyli Pallete (3pkt/4as), trochę się zmniejszyła kadra, dwa wolne miejsca, ale na razie nie transferowali nikogo - nie zmienia to ich jakoś obecnej jakości, ale może w którymś meczu po prostu zabraknie trochę więcej sił, przez krótszą obecnie rotację. Jeżeli Ferro ma szukać tego przełamania (pięć kolejnych porażek) i częstszego punktowania, to chyba własny parkiet - 3 z 5 wygranych tutaj, Obera TC 1 z 2 przegranych na wyjeździe i to z zespołem o podobnym miejscu i bilansie co aktualnie Ferro (San Martin 4-9). Tak jak liczę na to w poprzednim meczu, tak tutaj też, że może jakieś znaczenie będzie miała ta dłuższa przerwa świąteczno-noworoczna - w moim odczuciu bardziej przydatna dla drużyn ze słabszymi wynikami/formą, tym którym świetnie idzie, jakieś obawy o wybicie z dobrego rytmu, no ale może, to tylko takie moje myślenie, wygodne pod typ. (kursy obu meczów z Etoto, handi LVBet)

Otrzymane punkty reputacji: +1675
Do góry Bottom