https://www.laczynaspilka.pl/reprezentacja/reprezentacja-a/robert-lewandowski-i-michal-pazdan-nie-zagraja-w-meczu-z-urugwajem1Lekarz reprezentacji Polski Jacek Jaroszewski zadecydował o konieczności całkowitego wyleczenia kontuzji Roberta Lewandowskiego. Oznacza to, że kapitan drużyny narodowej nie wystąpi również w meczu przeciwko Meksykowi.
Uraz stawu skokowego Michała Pazdana, odniesiony w ostatnim meczu ligowym Legii Warszawa, nie pozwala również na jego udział w spotkaniu z Urugwajem na PGE Narodowym. Działania podejmowane przez sztab medyczny kadry dają duże szanse na to, że obrońca reprezentacji będzie do dyspozycji selekcjonera Adama Nawałki w meczu z Meksykiem. Występ Pazdana w tym spotkaniu będzie jednak możliwy jedynie w przypadku pełnego wyleczenia urazu.
Generalnie Urugwaj to na towarzyskie ma wyje...e. Miałem coś pograć na Urugwaj, ale się wstrzymałem. Niby te overy jak piszecie są do gry, ale może też być tak, że nikomu specjalnie nie będzie się chciało... No betDla mnie over jak w pysk strzelił dzisiaj. Polacy nawet w pełnym składzie tracili gole, więc spodziewam się, że i dzisiaj też coś stracą. Natomiast Urugwaj zdecydowanie lepiej czuje się u siebie w domu. Przeanalizowałem sobie ich mecze od zeszłego roku to jednak sporo porażek w ich meczach wyjazdowych. Ostatnio w towarzyskich dwóch spotkaniach kolejno z Irlandią, następnie z Włochami dostali w pupę 6 goli. Po 3 w każdym.
Kurs taki, że trzeba zaryzykować bo pewnie do meczu spadnie.
Over 2.5 gola @2.03
Fortuna
Trafna uwaga. Tym bardziej, że są to sparingi przed największą piłkarską imprezą na świecie i wątpię, aby zawodnicy mieli między pośladkami takie mecze. Mogę się założyć, że kadra Urugwaju nie jest już zamknięta.To już są mecze towarzyskie przygotowujące do Mistrzostw wiec watpie aby im sie nie chciało . Kazdy zawodnik chce pokazac sie z jak najlepszyej strony w kazdym meczu .
Może nie są to zawodnicy jak w Brazylii, ale powiedz mi kto dzisiaj w kadrze meczowej poza Glikiem jest na tak wysokim poziomie jak przeciwnicy? Jach? Cionek? Góralski? Rybus? A może "armata" Wilczek? Itd.. Może piłkarze Urugwaju nie grają w topowych klubach świata, ale odgrywają ważne role w swoich klubach głównie w Ameryce, gdzie gra się całkiem inaczej, a poziom jest na pewno wyższy niż nasza śmieszna Ekstraklasa. Kuba już ma też swoje lata, a metryki nie oszuka, Grosicki ostatnio nie ma formy, Krychowiak w tym sezonie to wielka niewiadoma - raz chwalony, raz wyzywany.. Tyle dobrze, że nie ma dzisiaj Suareza bo na takich ogórków w naszej obronie nawet w tak kiepskiej formie by strzelił pewnie ze dwie brameczki. Do tego dochodzi nieobycie w grze przeciwko takim zawodnikom, którzy technicznie są zawsze dobrze wyszkoleni, a do tego wybiegani. Nie lubię grać przeciwko naszym, ale dzisiaj nie mamy argumentów do tego, żeby ten mecz wygrać. Publiczność na Narodowym nie wpakuje piłki do siatki Urugwaju.Może nasi zawodnicy poza Lewym to tylko średniacy światowej piłki ale czy Urusi są dużo lepsi? Nie ten poziom przeciwnika jak pisze kolega wyżej? Tam poza Cavanm i Godinem nie ma klasowych zawodników. Pozostali to zwykli wyrobnicy .
Wróżbita Maciej ????Będzie nietypowa niespodzianka dla Artura od kolegòw. grajcie karny w meczu, więcej nic nie mówie.
jaki buk?Chyba warte gry te zakłady ? ????
LVbet ????jaki buk?