Na wstępie zaznaczę, żeby ten turniej potraktować zabawowo. Słyszę, że darterzy z
PDC dobrze bawią się w Warszawie, traktując wyjazd jako urlop. Zaraz po turnieju część z nich jedzie na Players
Championship do Leicester, a za tydzień rusza
World Matchplay.
Danny Noppert v Radek Szagański
Danny Noppert @ 1,32
Noppert debiutuje w World Series, ale nie na scenie. Szagański co prawda grał raz w telewizji, ale było to w 2011 roku w World
Masters. Mam wrażenie, że Polacy mogą być spięci i nieco przestraszeni obecnością wielu znajomych twarzy na trybunach. Mecze "podłogowe" to inna para kaloszy niż scena. Będę kibicował Radkowi, ale uważam, że Noppert swoją regularnością ogra Polaka. Kurs jest dla mnie ciut za duży, ja tu widziałbym nieco poniżej 1,20 na Holendra.
Gerwyn Price v Łukasz Wacławski
Łukasz Wacławski +5,5 lega @ 1,49
Chyba pierwszy raz widzę taki kurs na ugranie jednego lega. Prawda jest taka, że każdy może każdemu ugrać lega. Łukasz nie jest pierwszym lepszym z łapanki, a Gerwyn przecież nie będzie tu cisnął na 100%.
Byłem na kwalifikacjach w Tarnowie Podgórnym i obserwowałem finał. Łukasz rozpoczął jednego z legów od 2 maksów, kończąc ostatecznie w 11 lotce. Taka gra powinna wystarczyć na Gerwyna
A poważnie, 15 lotka z pierwszego licznika też wystarczy. Wiem, że Łukasza na to stać. Imponuje mi jego spokój. Jestem pewien, że będzie dobrze przygotowany i liczę, że urwie kilka legów Price'owi. A kurs jest naprawdę smakowity.
AKO: 1,97 (1,73)
Łukasz Wacławski +4,5 lega @ 2,63 (2,31)
Piękny kurs, za drobne postawię. Coś czuję, że Price wygra 6-3.
Wszystkie kursy STS.
Ode mnie tyle z tego turnieju, jadę jutro na Torwar