Też coś podam, po dłuuuuższej przerwie
Asseco Resovia Rzeszów - Aluron CMC Zawiercie
Typ:
WIN ZAWIERCIE, kurs: 2.15
Sytuacja kopiuj-wklej z poprzedniego sezonu Plusligi w przypadku Rzeszowa. Śpiąca drużyna, pogrążona w jakimś letargu. Sparaliżowana wczoraj w pierwszym secie w Będzinie, jak zespół kadetów będący pierwszy raz na półfinałach wojewódzkich
Wygrali co prawda trzy mecze, ale z totalnym dołem tabeli: Bydgoszcz, Lubin, i wczoraj Będzin. Nie wydaje mi się, żeby to był już ten czas, kiedy Reska "odpali". Na ten moment najprawdopodobniejszy scenariusz dla mnie to porażka po słabej grze z Zawierciem i rozstanie z Gruszką. Nie wiem na jakiej podstawie zespół z Rzeszowa jest FAWORYTEM spotkania z Aluronem !!! Bo mają większy budżet? Grają u siebie? Wygrali ostatni mecz w lidze? Może mi ktoś wytłumaczyć?..Faworytem i to zdecydowanym jest zespół z Zawiercia. Owszem, mieli ostatnio kryzys, ale w takim razie jak nazwać to co dzieje się w Rzeszowie? Mentalnie zespół Aluronu jest znacznie silniejszy od Rzeszowa, pokazał to mecz pucharowy Challenge Cup, gdzie wyszli pewni siebie i zrobili swoje. Przytrafiły im się również 3-4 porażki w lidze, to i tak bywa. Trzeba mieć jednak na uwadze, że grali z Jastrzębiem, Bełchatowem, Gdanskiem - czubem tabeli. Pora znów coś wygrać w lidze, a gdzie nie lepiej jak z Reską w Rzeszowie
EDIT: Po za konkursem:
Bielsko-Biała - Mickiewicz Kluczbok
Typ: 1 kurs 1,60
Jastrzębski - Katowice,
Katowice set 2,25