Witam czas na 5 kolejkę, bardzo szybko to leci a kursy już wystawili i spróbuję złapać kilka przyjemnych kursów...
Trefl Gdańsk - Olsztyn 1:3
Olsztyn 2,70
Może zacznę od tego, że szczerze nie spodziewałem się, że Gdańsk rozpocznie tak dobrze ten sezon, nie typowałem ich w górnej 8emce a tutaj proszę 4 mecze i 3 zwycięstwa i to nie z byle jakimi przeciwnikami - wygrali 3:1 z Czarni Radom, 3:2 z Katowicami i 3:0 z Resovią a przegrali tylko 1:3 z Bełchatowem.
Również Olsztyn, który już był typowany przeze mnie w górnej 8emce bardzo dobrze gra bo na 5 meczy mają aż 4 zwycięstwa i również przeciwników miał mocnych - wygrali 3:2 z Czarni Radom, 3:1 z Resovią, 3:2 z Katowicami i 3:0 z Jastrzębskim natomiast przegrali 1:3 z Zawierciem.
Moim zdaniem buki mocno przesadzili z tym kursem i do meczu na pewno kursy się wyrównają więc ja pobieram już teraz mega kurs. Zobaczymy jaki będzie wynik bo nie powiem, że jestem pewny zwycięstwa Olsztyna ale wolę taki kurs niż marne 1,40 na Gdańsk.
Olsztyn ma bardzo dobrą drużynę, złożoną z doświadczonych zawodników jak na rozegraniu P. Woicki, na środku super transfer Seyed, na przyjęciu W. Żaliński, M. Mika i R. Andringa a w ataku jest J. Hadrava.
Gdańsk takich nazwisk nie ma ale grają póki co aż miło się patrzy.
Mimo wszystko uważam, że Olsztyn ten mecz wygra. Jeżeli ktoś nie lubi aż tak ryzykować moim zdaniem super typ jest
+1,5 seta na Olsztyn po kursie 1,84
Zawiercie - Projekt Warszawa 2:3
powyżej 183,5 1,85
Zawiercie +1,5 seta 1,70
Chyba największy hit tej kolejki. Tak można nazwać już drużynę z Zawiercia czyli jedną z najmocniejszych w lidze.
Zawiercie póki co tylko 1 porażka ale po mega meczu z ZAKSĄ na wyjeździe przegranym 1:3 ale mecz był na bardzo wysokim poziomie.. Z mocniejszych przeciwników Zawiercie miało tylko Olsztyn i pokonali ich 3:1.
Warszawa póki co 4 mecze i 4 zwycięstwa, Dość niespodziewanie wygrali na wyjeździe bez żadnych problemów z Jastrzębskim 3:0 a poza tym mieli słabszych przeciwników.
Obie drużyny mają bardzo mocny skład, powiedział bym, że Warszawa ma lekko mocniejszą pierwszą 6óstkę ale to Zawiercie ma lepszą kadrę. Uważam, że ten mecz będzie długi, Zawiercie u siebie jest bardzo mocne więc jeśli miałbym typować zwycięzce tego meczu to jednak chyba na gospodarzy bym typował.
Jastrzębski Węgiel - Slepsk Suwałki 3:0
Jastrzębski 1,40
Jastrzębski -1,5 seta 1,82
Jastrzębski szybko musi zmazać plamę po ostatniej porażce u siebie z Olsztynem 0:3. Ogólnie Jastrzębie albo wygrywa 3:0 albo przegrywa 0:3. Suwałki jako beniaminek mimo 1 zwycięstwa na 3 mecze prezentuje się bardzo dobrze. Urwali po 1 secie i ZAKSIE i Warszawie. Jastrzębski jest faworytem tego spotkania i uważam, że wygrają po 2óch porażkach z rzędu.