Byli dostępni od początku sezonu i wyglądało to tragicznie, no chyba że to wina trenera i wyborów. Ruszyło coś jak asystent trenera został pierwszym szkoleniowcem. Wczoraj moc pokazał projekt ale po raz kolejny wyszło że mają chyba najrówniejszą kadrę ale Olsztyn zagrał bardzo dobrze i oby to ruszyło w tej drużynie.Nic dziwnego. Jeśli Hadrava i Tervaportti są do gry to Olsztyn może postraszyć każdego.
Mam trochę inne zdanie na temat tego meczu i nie widzę tu 3:0 dla mojego Stilonku, bo nie jest to zespół, który będzie gromił rywali.Gorzów - Katowice typ (Dokładny wynik meczu 3:0 dla Gorzowa) kurs 2.92 Fortuna
Gorzowianie oglądając ich w ostatnim spotkaniu z Resovia, gdzie wygrali po tie-breaku na hali w Rzeszowie to według mnie w tym meczu mino, iż wygrali na dość trudnym terenie to jednak mogą mieć lekki niedosyt, że nie zakończyło tego spotkania w trzech setach. W pierwszy secie przegrali Gorzowianie 35-33, gdzie mieli sześć piłek setowych. Drugi set wygrany pewnie do 18 pkt. W trzecim secie Gorzowianie mieli jedna piłkę setową, mimo wszystko gra na przewagi i seta wygra Rzeszów. Czwarty set kolejna dominacja zespołu z Gorzowa, wygrana do 17 pkt oraz tie-break także pewnie wygrany przez Gorzów. Zespół dzisiejszych gospodarzy jest w gazie prowadzony przez Andrzeja Kowala. Widac tam ogromną zespołowość, walkę o każdą piłkę i świetnie dyspozycyjny atakujący Chizoba. Mają dwóch równorzędnych rozgrywających. Niby jako pierwszy Todorovic, ale jak wchodzi Stępień także widać ta jakość. Na przyjęciu mają także szeroki wybór w postaci Tahta, Desment, Ferens czy także w bardzo dobrej formie Kamil Kwasowski. Na libero dziewiętnastoletni Granieczny, czy to słabszy punkt ze względu na chociazby wiek ? Ależ skąd znakomity libero, który według mnie za kilka lat znajdzie się w Reprezentacji Polski. Jakie ten libero wyciąga piłki to się w głowie nie mieści. Środek może wygląda trochę słabiej w postaci Kanii i Lipińskiego, ale w meczu z Rzeszowie dobrze wyglądał blok Gorzowian. W Katowicach dobry punkt w drużynie to na pewno rozgrywający Tuaniga. Reszta zespołu ostatnio w słabszej formie. Ledwo co wyciągnęli seta z Olsztynem, gdzie przegrywali już w secie trzecim, który mógł skończyć cały mecz w trzech setach różnica 20-23 jednak zdołali wygrać na przewagi tego seta. W czwartego seta Katowice wyszli tak podbudowani, że przegrali seta do 11 pkt. Katowice wygrali w tym sezonie jedynie z Barkomem w momencie słabszej gry Barkomu. Czuje dzisiaj pewne zwycięstwo wypełnionej hali w Gorzowie oraz walczacym zespole o play-offy zespołem dzisiejszych gospodarzy. Resovia wczoraj nie zgarnela kompletu punktow, więc dzisiaj ma szanse wskoczyć do 1-8, ale muszą wygrać za 3 pkt. Pozdrawiam.
sanczez 2tyg temu sobie zlamal palec u noi i wypadl na dluzej, dlatego suwalki sciagnely gjorgieva.Dziś idę w kierunku Barkomu. Jakoś nie przekonuje mnie gra Slepska z Krawieckim czy Sanchezem na rozegraniu. Barkom nie gra źle w tym roku, więc ‚u siebie’ powinni wygrywać takie mecze.
Barkom win @1,9 sts
Kto interesuje się siatkówką i ogląda mecze Barkomu widzi,że czasami im brakuje,ale nie jest to zespół na Play-offy. Grają dobrze z tymi faworytami,zawodzą zaś ze słabszymi. Myślę,że Suwałki dzis pokonaja. Ewentualnie over punktowy powinien wejscCo to znaczy że Barkom nie gra źle w tym roku skoro mają tylko 2 wygrane to chyba nie bardzo...ich gra to sinusoida z Bełchatowem zagrali piach ale na przykład z Treflem zagrali bardzo przyzwoicie. Nie ufam im kompletnie, slepsk na pewno powalczy nie wierze w gładkie zwycięstwo Barkomem ale to kolejny mecz ruletka
Katowice bez Bergera dalej z tego co widzę a trefl full skład choć doroszynski po kontuzji to będzie na podwójną zmianę tylko wchodził.. gieksa niestety słaby skład ciągnie grę kisiluk i Gomułka ale jeśli chodzi o serwis robią niesamowitą liczbę błędów cała drużyna ..GKS Katowice - Trefl Gdańsk typ GKS Katowice typ 2.90 Fortuna
Katowiczanie w pełnym składzie z tego co wiem na dzisiejsze spotkanie. Chociaż niepewny jest Berger,.ale mam nadzieję, że wróci. Trefl Gdańsk prawdopodobnie bez Droszynskiego pierwszego rozgrywającego w Treflu oraz M'Baye czołowego środkowego Trefla. Katowice ostatnio powalczyli z rewelacja rozgrywek Plusligowych Gorzowem przegrywając dopiero po tie-breaku. Urwanie seta Olsztynowi, Częstochowie czy Resovii to solidny dorobek chodź bez punktów. Trefl ma swoje momenty, ale także kryzys wygrana z osłabionym Zawierciem, ale przegrana z Barkomem. Przegrana z Nysa,.która jest zupełnie pod formą w tym sezonie. Według mnie Katowice są solidny na swojej hali i są w stanie przychylić spotkanie na swoją korzyść. Pozdrawiam.