>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2024/2025

lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
Tuinstra over 10,5
Kurs: 1,85
Fortuna

Dość niska linia na Holendra, który ostatnio jest w solidnej dyspozycji. W dotychczasowych meczach 4 na 6 spotkań pokrywał linię, nie udała mu się ta sztuka tylko w meczu z Barkomem i Skrą. Dziś widzę spore szanse na 4 sety więc szansa na 11 punktów Benniego spora.​

Ostatnia edycja:
lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
Trefl- Nysa
Typ: Trefl (-3,5 pkt)
Kurs: 1,88
Fortuna

Trefl (-1,5 )seta
Kurs: 2,20
Fortuna

Zawodnicy z Gdańska mieli ciężki terminarz na początku sezonu gdyż na 6 kolejek tylko jedno spotkanie rozegrali u siebie, a reszta wyjazdy, do tego mierzyli się już z Zaksą, Skrą i Bogdanką. W Bełchatowie i Lublinie potrafili ugrać dwa sety więc uważam że jest potencjał w tej drużynie mimo znacznych roszad przed sezonem. Nysa jak dotąd nie zachwyca, wygrali tylko z przeciętnymi Katowicami a później porażki z Warszawą, słabym Olsztynem, również przeciętnym Gorzowem i Norwidem. Uważam że dziś na własnym terenie Trefl powinien dość przekonująco pokonać niżej notowanego rywala, mają w składzie m.in: doświadczonego Jarosza czy Orczyka, jest Koykka, Nasevich czy Jorna.
Nysa ma co prawda też kilku niezłych grajków jak Gierżot, El Graoui czy Dulski ale jak dotąd nie przekłada się to na wyniki.
W mojej ocenie Gdańsk bierze to spotkanie 3-0 lub 3-1.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +191
lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Norwid- Barkom
Typ: 2 (+10,5) pkt
Kurs: 1,75

Fortuna

Rozumiem że Częstochowa jest faworytem po wygranych z Zaksą czy Jastrzębiem ale bez przesady. Barkom potrafił ugrać seta z Resovią, Warszawą, Jastrzębiem czy Bogdanką. Tak naprawdę zaproponowany handicap pokryli z Bogdanką, Resovią czy Aluronem mimo porażki w 3 setach. W mojej ocenie zobaczymy wyrównane spotkanie i nie skreślałbym tutaj Barkomu bo uważam że stac ich tutaj na niespodziankę.
Za drobne:
Barkom wygra @ 3,40 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1652
pinio1111 181,9K

pinio1111

Użytkownik
+1
J.Jarosz - P.Orczyk więcej pkt. 2,20

Idę w stronę Piotrka. Kuba zdobył ostatnio więcej pkt, ale oni się wymieniają w tych najlepszych zdobyczach punktowych i są pod tym względem zdecydowanie najlepsi w drużynie Trefla.
Do tego mam nadzieję że Nasevich dostanie dziś trochę minut do gry i dzięki temu uszczupli konto punktowe Jarosza.

Norwid - Barkom
Barkom +1,5 seta 2,20

Kursy wystawione na wyrost. Barkom nadal bez punktów w tabeli, ale sądzę że dziś się to zmieni bo ich gra wcale nie jest taka tragiczna.
Potencjał obu zespołów podobny, a tu na gospodarzy dostajemy 1,35???
Trzeba to wykorzystać i ja próbuję nawet win Barkomu po kursie 3,60

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1969
M 7K

makalele007

Użytkownik
Norwid- Barkom
Typ: 2 (+10,5) pkt
Fortuna

Rozumiem że Częstochowa jest faworytem po wygranych z Zaksą czy Jastrzębiem ale bez przesady. Barkom potrafił ugrać seta z Resovią, Warszawą, Jastrzębiem czy Bogdanką. Tak naprawdę zaproponowany handicap pokryli z Bogdanką, Resovią czy Aluronem mimo porażki w 3 setach. W mojej ocenie zobaczymy wyrównane spotkanie i nie skreślałbym tutaj Barkomu bo uważam że stac ich tutaj na niespodziankę.
Za drobne:
Barkom wygra @ 3,40 Fortuna
nie moja sprawa ale po co grac barkom w fortunie skoro np w superbecie jest superprzewaga ?

lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
Resovia- Norwid typowa Resovia, 24-22 w 4 secie i set w du....
Typ: under 179,5
Fortuna

Resovia od lat to taki mocny niewypał, nazwiska są, potencjał jest, ale wyników nie ma. Z takimi zawodnikami w składzie jak Boyer, Cebulij, Bednorz, Kłos, Zatorski, Bucki to Resovia powinna walczyć o mistrza a jak na ten moment to mają 10 lokatę i bilans 2 zwycięstwa i 4 porażki. No z kim nie jak z Częstochową (która jednak mimo wszystko ma najlepszy skład od lat: Milad, Indra, Kogut, Lipiński to nie są anonimowe nazwiska) i to na własnym terenie mają wygrywać za 3 punkty? Resovia pozycję ma jaką ma ale należy zwrócić uwagę że grała już z całą czołówką bo za nami mecze z Warszawą, Lublinem , Jastrzębiem, Zawierciem. Częstochowę ostatnio dość szybko wyprostował solidnie grający Barkom, więc Resovia ze swoim potencjałem powinna w końcu odpalić i Norwid nie powinien mieć zbytnio argumentów. Wybieram opcję undera punktowego, bo liczę tutaj na szybkie 3-0 a zaproponowana linia zabezpiecza nawet w przypadku 4 jakichś niezbyt wyrównanych setów.

Resovia wygra 3-0 @ 2,36 Fortuna

Ostatnia edycja:
pinio1111 181,9K

pinio1111

Użytkownik
Bednorz więcej pkt od Boyer 2,75

Brak czasu na analizę, ale ja tu widzę 55-45 na korzyść francuza a kursy totalnie rozjechane. To Bartosz w tym sezonie częściej miał więcej pkt na koncie, więc....

S.Lipinski over 6,5pkt. 2,00

W drugim meczu próbuje over Seweryna. Linia dość niska a Lipiński po ostatnim słabym występie dziś powinien zagrać lepiej.

Ostatnia edycja:
pinio1111 181,9K

pinio1111

Użytkownik
Stilon - Barkom
Barkom +1,5seta 1,90
Barkom win 3,10

Nie powinno się grać przeciwko swojej drużynie, ale się wyłamię bo kursy totalnie nieadekwatne do siły obu ekip.
Buk chyba nadal się kieruje miejscem w tabeli Barkomu a nie ich grą?
Potencjał zespołów na podobnym poziomie, a do tego Lwów ma przewagę na zagrywce.
Nie wierzę w łatwe zwycięstwo Stilonu, jak sugerują to kursy.
To Barkom jest na tą chwilę pod kreską i myślę że motywacji im nie zabraknie.

Ostatnia edycja:
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Gorzów - BARKOM KAŻANY LWÓW
Typ: BARKOM KAŻANY LWÓW kurs @3.10 Superbet

Kursy wystawione kompletnie nieadekwatnie do prawdziwych możliwości zespołów. To prawda, że Barkom wygrał 1 spotkanie na 7 możliwych. Jednak należy zwrócić uwagę z kim się mierzyli. Polegli w starciach z Jastrzębiem, Resovią, Zawierciem, Lublinem, Warszawą i Katowicami. Oznacza to, że terminarz mieli najtrudniejszy z możliwy. Dane im było zagrać z samymi hegemonami ligi. Jedyny mecz gdzie powinni wgbrać to porażka z Katowicami. O pozostałe porażki nie można mieć do Lwowa pretensji. W dodatku w praktycznie każdym spotkaniu urywali seta zdecydowanie wyżej notowanym rywalom. W końcu po 6 porażkach w ostatniej kolejce zwyciężyli nad Norwidem w Częstochowie w stosunku 3:0. To bardzo cenne zwycięstwo, tym bardziej mając na względzie to jak dobrze Norwid wszedł w ten sezon (zwycięstwa m.in z Jastrzębiem, Zaksą, Resovią). Osobiście ich dzisiejszych rywali, czyli gorzowian uważam za rywala niższego kalibru niż wcześniej wspomniany pokonany Norwid.
Spójrzmy na wyniki Gorzowa. Zaczęli od pokonania po tie-breaku przetrzebionego kontuzjami Gdańska, następnie gładka porażka do 0 ze Skrą Bełchatów. Kolejno zwycięstwa z Suwałkami, Będzinem i Nysą. Oczywiście zwycięstwa warte pochwały, ale żaden z zespołów potentatem nie jest. Następnie przyszło im się zmierzyć z czołówką: Zaksa, Jastrzębie, Zawiercie w setach 2:9.
Przyglądając się obu zespołom absolutnie nie widać takiej różnicy jak w wystawionych kursach. Zespoły są zbliżone jeżeli chodzi o potencjał. Moim zdaniem większe możliwości zdecydowanie po stronie Lwowa. Podstawowy atakujący reprezentacji Ukraiany Vasyl Tupczij, podstawowy przyjmujący reprezentacji Ukraiany Ilia Kovaliov, podstawowy przyjmujący Estonii Mart Tammearu, podstawowy przyjmujący Australii Lorenzo Pope, podstawowi środkowi Ukrainy i Norwegii Vladyslav Shchurov i Rune Fasteland, podstawowy rozgrywający Łotwy Deniss Petrovs. Bardzo ciekawie zmontowana ekipa z zawodników nie z typowo siatkarskich nacji. Wyselekcjonowani najlepsi w swoich krajach, którzy na pewno "nie przejdą obok meczu".
Spoglądając na spotkania, w których grali z tymi samymi przeciwnikami wypadają następująco:
Z Zawierciem: Gorzów przegrana do 0 różnicą 20 małych punktów, Lwów przegrana do 0 różnicą 8 małych punktów
Z Jastrzębiem: Gorzów przegrana do 1 różnicą różnicą 16 małych punktów, Lwów przegrana do 1 różnicą 21 małych punktów. Mecz meczowi nierówny, ale wyraźnie widać, że Lwów na pewno nie wygląda gorzej, a nawet można stwierdzić, że lepiej.
Gorzów po 3 porażkach może znajdować się w lekkim dołku, natomiast Lwów po przełamaniu złej passy jest na fali wznoszącej.
Porównanie zawodników na pozycjach ofensywnych:
Atakujący: Gorzów Chizoba 4.28 pkt na set, Tupczij 4.35 pkt na set
Przyjmujący Gorzów Desmet 3.16 pkt na set, Kwasowski 2.88 pkt na seta, Lwów Kovaliov 3.05 pkt na seta, Tammearu 2.73 pkt na seta
Statystyki wyglądają bardzo podobnie, a należy podkreślić jak znacznie trudniejszych rywali mieli zawodnicy Barkomu Każany Lwów.
Reasumując dziś spodziewam się zwycięstwa Barkomu Każany Lwów. Zespół o większym potencjale z lepiej zbilansowanym personaliami

Volleyball_Expert 559,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
GKS Katowice - AZS Olsztyn typ GKS Katowice kurs 2.32 Fortuna

Nauczyłem się, że w obstawianiu czasami trzeba postawić na zespół za którym po prostu nie przepadam, ale dzisiaj naprawdę wiele przemawia za Katowicami. W Olsztynie dzisiaj nadal prawdopodobnie brakuje czołowego rozgrywającego Tervaporttiego oraz pierwszego atakującego Hadravy. Ogromne osłabienia, gdzie jeszcze na rozegraniu Jackiewicz wchodząc z ławki czasami dawał dobre zmiany, lecz patrząc na atakującego Gąsiora, a Hadrave to już duża różnica klas pomimo, ze Janek w tym sezonie z tym powrotem do PlusLigi z formą nie błyszczał. Olsztyn ma kim postraszyć bo jest na przyjęciu Armoa, Karlitzek, na libero Hawryluk. Mimo wszystko zmienił się dopiero trener w Olsztynie i zarzadza póki co drugi trener, gdzie w meczu z Rzeszowem nie było widać chodzby cienia nowej miotły mimo, że był drugim trenerem to jednak teraz jako pierwszy powinien wnieść jakieś ożywienie w grze Olsztyna, ale jak widać Olsztynianie raczej powinni szukać szkoleniowca z zewnątrz aby odmienił grę słabego jak dotąd prezentującego się zespołu z Olsztyna. Katowice grali już naprawdę z mocnymi zespołami w PlusLidze i byli naprawdę niewygodnym przeciwnikiem. Pamiętam mecz z Warszawa było to spotkanie wyjazdowe dla Katowic i zagrali z czołowym zespołem z PlusLigi dwa wyrównane sety, gdzie byli blisko zdobycia nawet seta. Urwanie seta aktualnemu liderowi tabeli Jastrzębskiemu Węglowi. Bardzo wyrównane spotkanie i urwanie tylko seta w meczu wyjazdowym z Zawierciem. W dwóch setach była gra na przewagi mogło potoczyć się to naprawdę w każdą stronę. Wygrana u siebie z nieprzewidywalnym Barkomem. W meczu wyjazdowym z Resovia przegrana w czterech setach lecz spotkanie wyglądało podobnie jak te wcześniejsze z mocnymi rywalami zabrakło niewiele do przywiezienia jakichkolwiek punktów. Ostatni mecz Katowiczanie powalczyli z rewelacja PlusLigi Częstochowa, ale spotkanie równie przegrane. Według mnie po pierwsze Katowice grają przed własną publicznością, w dodatku dzisiaj prawdopodobnie są braki w Olsztynie kadrowe. Długa droga wczoraj Olsztynianie jechali 8 godzin co na pewno też może przyczynić się do dzisiejszej porażki.

Ostatnia edycja:
K 1,3K

KubaGdz

Użytkownik
Warta Zawiercie vs Skra Bełchatów TYP Warta -1,5 kurs 1,61 betclic
Jakoś nie przekonuje mnie Skra w tym sezonie tym bardziej cudów się po nich nie spodziewam na trudnym terenie w Zawierciu, może ugrają seta, ale na więcej z ich strony bym nie liczył, a kurs dosyć ładny.

LUK Lublin vs Będzin MKS typ 3 sety kurs 1,6
Ostatnio Zaksa pokazała różnicę klas między zespołami MKSowi Będzin, z kolei Zaksa również bez seta wróciła do domu z Lublina. LUK to mocna ekipa tym bardziej u siebie. Nie widzę tutaj gości wygranego seta przez gości, a kurs na 3 sety do ako do gry.
AKO 2,58

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 559,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Resovia - Gorzów typ Gorzów kurs 4.65 Fuksiarz

Resovia pomimo składu na papierze w ogóle nie przenosi się to na parkiet. Nie ma w tym zespole wzajemnej współpracy bardziej czasami indywidualności, które czasami gdzieś tam dają pozytywny wynik. Jednak Gorzów mimo, że może nie mają gwiazd reprezentacyjnych to jednak Andrzej Kowal trener tego zespołu zmontował całkiem solidny zespół. Wygrali u siebie ostatnio za 3 pkt z nieobliczalnym Barkomem, urwali seta Jastrzębiu i ZAKSIE. Wygrali na trudnym terenie po tie-breaku z Nysa. Dwa mecze u siebie zwycięskie z Będzinem i Ślepskiem. Resovia czyms może się pochwalić ? Ostatnio ledwo wygrali z Nysa przegrywając już 2:0 w setach. Wygrana w trzech setach z Olsztynem, gdzie nie grał w Olsztynie czołowy rozgrywający i. Atakujący Hadrava. Męczarnia w Katowicach. Przegrana z Częstochowa, Warszawa, Lublinem. Gorzów ma solidny zespół i czuje, że dzisiaj powalczy w Rzeszowie. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +2138
J 1,1K

jakxx88

Użytkownik
Witam. Co proponujecie na te kolejkę?
Wydaje mi się projekt Jastrzębie i Skra bardzo fajne do gry, na superbecie jest super przewaga jeśli ktoś tam ma konto.

Volleyball_Expert 559,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
+1
MKS Będzin - Stal Nysa typ (Handicap setowy -1.5 seta MKS Będzin) kurs 6,40 Fortuna

Ja idę w stronę gospodarzy, którzy w tym sezonie już udowodnili, że potrafią grać w siatkówkę. Bez wątpienia Będzinianie w tym sezonie grają o utrzymanie i każde wywalczone punkty są dla nich bardzo istotne. Nysa to zespół, który sezon temu można opowiedzieć, że był to zespół walczący o play-offy jednak w tym sezonie odszedł zespołu Maciej Muzaj natomiast do zespołu przyszedł Dulski. Nysa ostatni mecz derbowy przegrany na własnym parkiecie z ZAKSA. W zespole prawdopodobnie zabraknie czołowego siatkarza Michała Gierzota. Będzinianie są naprawdę groźnym zespołem u siebie pokazali to chociażby wygrywając z Olsztynem w trzech setach. Nysa gra w tym sezonie poniżej oczekiwań i procent ich przyjęcia jest bardzo mizerny. Damian Schulz gra naprawdę dobrze na pozycji atakującego i ciągnie grę Będzina. Według mnie Będzinianie mają szansę na wygranie tego meczu nawet z handicapem, który podałem wyzej. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3394
Volleyball_Expert 559,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Norwid Częstochowa - Bogdanka LUK Lublin typ powyżej 179.5 pkt w meczu kurs 1.85 Fuksiarz

Powiem tak dzisiaj zagrają zespoły, które są rewelacja w tym sezonie. Może u Lublinian nie jest to jakieś wielkie zaskoczenie bo w składzie mają m.in: Wilfredo Leona oraz naprawdę poukładany zespół. Botti trener Lublina zmontował maszynę, która nie chce się zatrzymać. Pokonali już w tym sezonie mocnych Zawiercian oraz także Resovie, ZAKSĘ. Przegrali w czterech setach z Projekt Warszawa w meczu wyjazdowym. Częstochowianie to bardzo ciekawy zespół, gdzie wielu ekspertów przed sezonem mówili, że będzie to raczej zespół walczący jedynie o utrzymanie natomiast na ten moment to spokojnie pchają się do pierwszej ósemki. Wygrali ostatnio w meczu wyjazdowym z zespołem z Warszawy sprawiając jednak sensację. Pokonali na wyjeździe Resovie w tie-breaku. Dobrze na przyjęciu wygląda Ebadipour oraz Lipiński. Ciężkie piłki kończy nowy atakujący Częstochowian Indra. To co mi się jednak najbardziej podoba w grze Częstochowian to rozgrywający Isaacson, który gra tak urozmaicona siatkówkę, że świetnie się go ogląda. Lublin ma świetny skład Częstochowa gra równa siatkówkę. Spodziewam się dzisiaj długiego spotkania i zdziwię się jeśli spotkanie to zakończy się w trzech setach. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +1453
pinio1111 181,9K

pinio1111

Użytkownik
Witam. Co proponujecie na te kolejkę?
Wydaje mi się projekt Jastrzębie i Skra bardzo fajne do gry, na superbecie jest super przewaga jeśli ktoś tam ma konto.
Jastrzębie dziwnie wysoki kurs bo Kędzierzyn nic wielkiego nie gra, WAWA po porażce powinna wygrać dość gładko, ale na Skrę grosza nie postawię bo grają tylko poprawnie, a Barkom się rozkręca i kursy są na nich z kosmosu!!!

Otrzymane punkty reputacji: +50
Do góry Bottom