Łuczniczka Bydgoszcz - Cerrad Czarni Radom
Sporo już o tym spotkaniu zostało napisane.
Bydgoszcz w 1 kolejce przegrała 1:3 z Olsztynem i niczego ciekawego nie pokazała. Nie ma Jarosza, wypadł Ferens, który jako jedyny z przyjmujących potrafi coś zdziałać w ofensywie. Pisałem, że w takim zestawieniu personalnym ten zespół mnie zupełnie nie przekonuje i dalej będę się tego trzymał. Krzysiek chimeryczny, środkowi solidni, ale to też nie są tacy zawodnicy, którzy decydują o losac spotkania. Przyjmujący w odbiorze zagrywki pewnie dadzą radę, ale z atakiem może być znacznie gorzej.
Radom całkiem pozytywnie wypadł w swoim pierwszym spotkaniu. Mecz ostatecznie zakończył się porażką 2:3 z ZAKSĄ. Bardzo dobrze pokazał się Bołądź na ataku, wspierał go Żaliński. Na pewno zespół wrażliwy w przyjęciu, ale z drugiej strony ze sporym potencjałem w ofensywie. Kampa bardzo fajnie prowadzi grę i rozegranie to obecnie spory atut tego zespołu.
Kurs ciekawy. Radom na pewno lepiej gra we własnej hali, ale obecnie siatkarsko są chyba jednak dużo lepszą drużyną. Nie wiem czym Bydgoszcz bez Jarosza i Ferensa miałaby zaskoczyć Czarnych.
Typ:
Cerrad Czarni Radom @ 1.83 Bet365
Jastrzębski Węgiel - Indykpol AZS Olsztyn
Chyba najciekawsze spotkanie 2 kolejki.
Jastrzębski rozpoczął sezon od zwycięstwa, ale nie można powiedzieć, że to był ich bardzo dobry mecz. Prowadzenie 2:0, kolejne 2 sety przegrane i nerwy w decydującej partii. Bardzo dobrze zaprezentował się Muzaj. Solidnie powinni wyglądać lewoskrzydłowi z Kanady. Masny to ciągle naprawdę ciekawie prowadzący grę rozgrywający. Środek dosyć przeciętny, zwłaszcza jak nie gra Hain (nie widziałem informacji o kontuzji).
Indykpol fajnie pokazał się w pierwszym meczu. Świetnie grał Bednorz, tak jak pisałem sporymi wzmocnieniami powinni być Koelewijn czy Van Den Dries. Serb Stoilović może nie być pierwszoplanową postacią, ale bardzo dobrym, efektywnym uzupełnieniem. Widać, że potrzebne były zmiany w składzie i jak na razie te zmiany wyglądają na naprawdę udane.
Faworytem według bukmacherów jest Jastrzębski Węgiel. Według mnie takie oczywiste to wcale nie jest. Dla Olsztynian mecz wyjazdowy, ale ten zespół ma naprawdę fajny potencjał i wydaje mi się, że spokojnie mogą tutaj powalczyć o zwycięstwo.
Kurs lekko spadł, ale dalej satysfakcjonujący. Ciężko powiedzieć czy warto poczekać (może skoczy, ale nie powinien) jeszcze i złapać coś lepszego.
Typ:
Indykpol AZS Olsztyn @ 2.53 MarathonBet