>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2012/2013

Status
Zamknięty.
rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Dziś mieliśmy okazję obserwować pierwszy mecz fazy PO pomiędzy Jastrzębiem a Kielcami. Wynik 3:0 całkowicie odzwierciedla przebieg dzisiejszej rywalizacji. Effector miał swoje szanse w secie trzecim, głównie za sprawą dobrej zagrywki i skuteczności na kontrach. Jednak Jastrzębie dość pewnie ogarnęło również ten set. Wydaje mi się, że gospodarze po pewnie wygranych dwóch partiach mogli się poczuć zbyt pewnie i stąd ten bardziej wyrównany set. Ogólnie to gospodarze wyglądali lepiej chyba w każdym elemencie gry. Gierczyński bardzo dobrze wywiązał się z roli w podstawowym składzie, reszta drużyny zagrała na dobrym poziomie i to wystarczyło, żeby pewnie ograć Kielczan. Biorąc pod uwagę dzisiejszy mecz oraz bardzo dobrą postawę na własnym parkiecie Jastrzębia w sezonie zasadniczym liczę na powtórzenie wyniku, na co kurs w dalszym ciągu jest przyzwoity.
under 160,5 1,85 Marathonbet ⛔

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Plus Liga Play Off
Spotkanie: Resovia Rzeszów- Skra Bełchatów
Typ: Skra +1,5 seta✅ nos mnie nie zawiódł ????
Kurs:
1,72
Bukmacher:
Unibet
Po dzisiejszym meczu na pierwszy rzut oka typ ten wydaje się mało realny, ja jednak uważam inaczej. Dzisiaj faktycznie Resovia nie dała szans Skrze, zagrywka siedziała bardzo dobrze, w związku z czym nie było pierwszego tempa w rozegraniu zawodników Skry, Resovia grała bardzo dobrze blokiem i do tego trzeba dodać Shops który miażdżył atakiem. Po drugiej stronie siatki była Skra, która nie radziła sobie w żadnym elemencie. Swój typ opieram na tym, że nie wierze aby drugi mecz z rzędu w takim wykonaniu Skry mógł się powtórzyć, Skra w mojej ocenie ma duży potencjał , tylko nie potrafią go wykorzystać. Liczę że Nawrocki się opamięta i przesunie Wlazłego do ataku,bo on na przyjęciu się męczy. Mam nadzieje że Winiarski zagra w końcu na swoim poziomie. Jutro zobaczymy zupełnie inne zawody.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Swój typ opieram na tym, że nie wierze aby drugi mecz z rzędu w takim wykonaniu Skry mógł się powtórzyć, Skra w mojej ocenie ma duży potencjał , tylko nie potrafią go wykorzystać.
Ja wierzę że jutro wygram w dużego lotka. Na wierze swoich typów opierać nie można, wręcz nie wolno. W tym momencie nic nie przemawia za Skrą. Czy drużyna ma potencjał? na dzień dzisiejszy ich gra jest kompletnym odzwierciedleniem potencjału tej drużyny. Czyli 5 miejsce w lidze. Wlazły na przyjęciu traci 50% swojej wartości, a Atan to jeździec bez głowy. Brakuje przyjęcia tej drużynie a Jacek N. nie ma na tyle pomyślunku by zmienić parę przyjmujących i Wlazłego przesunąć na bombe. Dla mnie to lepiej bo dawno temu zagrałem brak Mistrzostwa Polski dla Skry Bełchatów po @1,70 i Jacek wie co ma robić by ten kupon wszedł.
Liczę że Nawrocki się opamięta i przesunie Wlazłego do ataku,bo on na przyjęciu się męczy.
No to nie masz na co liczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +7
S 310

slawek-80

Użytkownik
Typu powyżej na Skrę nie neguje, ale analiza i uzasadnienie jest mało poważne. Rywalizacja z Resovią może przypominać trochę rywalizacje w ostatnich miesiącach z Jastrzębskim. Też przyjąłem takie założenie że skoro przegrali pierwsze dwa mecze z nimi to już niemożliwe jest aby przegrali trzeci mecz, a już tym bardziej czwarty. Jak się skończyło to każdy wie... I podobnie tu nie szukałbym na siłę jakiegoś przełamania ze strony Skry. Ta rywalizacja może się równie dobrze skończyć w 3 meczach i fakt że Skra przegrała pierwszy mecz, nie zwiększa ich szans na zwycięstwo w drugim. I trzeba dodać że Wlazły zagrał dzisiaj bardzo dobre zawody, będzie mu jutro bardzo ciężko powtórzyć ten występ. Można oczywiście mieć nadzieję że inni zagrają lepiej, ale bardziej są to pobożne życzenia. Fakty są takie że Skra gra bardzo słabo od dłuższego czasu i nie ma co liczyć raczej na to, że ich gra przy tym pseudo-trenerze zmieni się z dnia na dzień na lepsze.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Swój typ opieram na tym, że nie wierze aby drugi mecz z rzędu w takim wykonaniu Skry mógł się powtórzyć, Skra w mojej ocenie ma duży potencjał
Mam podobne przeczucia, ale pamiętam jak rok temu wiele osób w finale Sovia - Skra myślało identycznie - były nawet wpisy na forum o identycznej treści ???? , a skończyło się tak, że wtedy Resovia zniszczyła Skrę zagrywką.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ja także gram dzisiaj na Resovię, czysta jedynka. Do jakichś znawców siatkówki nie należę, ale jeśli ktoś się waha, to niech zapisze +1 po stronie typów na gospodarzy.
Oglądałem wczorajszy mecz i mnie osobiście najbardziej śmieszy Atan - nie mam pojęcia, co on robi w Skrze, tym bardziej w takim meczu.
Resovia nie grała nic specjalnego, po prostu bardzo solidna siatkówka z bardzo dobrym serwisem.
Dzisiaj na pewno będzie trudniej, ale wątpię, by Skra wyrwała więcej niż seta.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Dodać warto, że Resovia musi sobie zdawać sprawę, że jeżeli dziś nie wygrają to 1-1 i presja schodzi na nich bo w Bełchatowie nie muszą wygrać nawet jednego meczu. Skra może nie będzie dużo lepiej dysponowana u siebie ale na pewno będzie groźniejsza, a znowu przy wyniku 2-0 to Skra jest pod ścianą i wtedy nie dość, że jak coś 5 spotkanie oczywiście Resovia ma u siebie to jeszcze gra na większym luzie może im pozwolić zakończyć serię w Bełchatowie. Może i lekko naciągana teoria ale krótko mówiąc jak będzie 1-1 to faworytem do awansu staje się zdecydowanie Skra Bełchatów.
Ja dzisiaj też na Resovie, wczoraj się udało i chociaż dzisiaj może jest więcej wątpliwości to jednak innego rozsądnego typu z tego meczu nie widzę.

intelowiec 97,4K

intelowiec

Użytkownik
No to brawo panowie za wyczucie - ja zastanawiałem się nad Skrą, bo wydawało mi się, że w Resovii zabraknie dziś nieco pary w rękach, ale wygląda na to, że szczyt formy przygotowali na finał ligi, a Skra po odpadnięciu z Ligi Mistrzów spuściła trochę z tonu. Myślę jednak, że nadal rywalizacja będzie ciekawa, a w Bełchatowie warto rozważyć dwie wygrane gospodarzy - tym bardziej, że będą zdrażnieni dotychczasowym obrotem sprawy ;)

S 310

slawek-80

Użytkownik
Unibet wystawił już kursy na 3 mecz w Bełchatowie (1,50-2,40). Tak jak wspomniałem wcześniej, fakt że Skra przegrała pierwsze 2 mecze nie zwiększa ich szans na zwycięstwo w 3 meczu. Wręcz przewinie, Skra jest teraz postawiona pod ścianą i może całkiem nie wytrzymać presji. Przegrali oni już tyle meczy w tym sezonie że osobiście nie zaryzykowałbym na ich wygrane u siebie, zwłaszcza po takim kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Akurat jeśli chodzi o presję to tutaj bym się tak tym nie przejmował. Skra ma zbyt doświadczonych zawodników, aby ich ta presja przygniotła. Patrząc z perspektywy śledzenia rozgrywek play-off w poprzednich latach sytuacja w której są bełchatowianie z reguły bardziej motywuje zespół do jak najlepszej gry i można to odczytać nawet po kursach bukmacherów. Spodziewałem się jednak bardziej wyrównanych kursów.

Konferencja po meczu wczorajszym:
http://www.siatkarskaligatv.pl/video,id,2533.html

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Politechnika-ZAKSA FT 0:3
Politechnika (+2,5) 1.55 Betclic 3/10⛔
Powyżej 174.5 1.80 Betclic 3/10
⛔
Politechnika była w stanie podjąć walkę w drugim meczu w Kędzierzynie, więc liczą na podobny scenariusz dzisiaj, myślę, że tego jednego seta są w stanie ugrać zwłaszcza u siebie.
Politechnika dysponuje niezłą zagrywką, którą pewnie będą celować w Fontelesa, wiadomo, że jest słabszy w tym elemencie. Fajnie rozgrywa Drzyzga, dobry środek z Nowakiem i Zajderem, na ataku solidnie Szymański. Trochę gorzej niestety wygląda przyjęcie.
ZAKSA przed tygodniem grała bez Gładyra i Rouzier, nie wiem czy będą gotowi do gry dzisiaj, Rouzier skręcił staw skokowy, nie wiem ile to się leczy, ale chyba cały tydzień nie trenował (nie jestem pewien, jak coś to poprawcie), Gładyr miał jakieś problemy z plecami, trudno coś powiedzieć, pewnie obaj będą w kadrze, a decyzję ostateczną podejmie Castellani przed meczem.
Atutem Kędzierzyna na pewno będzie zagrywka i od dyspozycji obu drużyn w polu serwisowym może sporo zależeć.
Podsumowując krótko, Politechnika na pewno jest w stanie powalczyć na Torwarze z Kędzierzynem, może trochę za mocno sugeruję się drugim meczem, ale myślę, że można spróbować. ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
ZAKSA przed tygodniem grała bez Gładyra i Rouzier, nie wiem czy będą gotowi do gry dzisiaj, Rouzier skręcił staw skokowy, nie wiem ile to się leczy, ale chyba cały tydzień nie trenował (nie jestem pewien, jak coś to poprawcie), Gładyr miał jakieś problemy z plecami, trudno coś powiedzieć, pewnie obaj będą w kadrze, a decyzję ostateczną podejmie Castellani przed meczem.
Z tego co wiem ZAKSA jest w prawie pełnym składzie. Jest Rouzier, ale brakuje chyba tylko Gładyra.
Prawdopodobnie ZAKSA rozpocznie z Witczakiem w pierwszym składzie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
PGE Skra Bełchatów - Resovia Rzeszów​

Skra zagra z nożem na gardle. Bełchatowianie mają w swoich szeregach zawodników doświadczonych, ale według mnie ich pewność siebie (właśnie w takich trudnych momentach jak ten) została trochę naruszona. Po 20 meczach w PlusLidze (runda zasadnicza + dwa mecze w Rzeszowie) Skra ma 10 porażek. W ostatnich sezonach Skra przegrywała sporadycznie, teraz jej porażki nie są żadnym zaskoczeniem.
Podejrzewam, że większość widziała pierwszy i drugi mecz, więc nie ma sensu się na ten temat rozpisywać. Pierwszy mecz to była od połowy drugiego seta absolutna dominacja Resovii. W drugim spotkaniu Skra zagrała lepiej, Bąkiewicz ustabilizował przyjęcie, świetnie w ataku zagrał Atanasijevic i Skra była bliska zwycięstwa. Zaskoczyła mnie bardzo słaba postawa w obu spotkaniach Winiarskiego.
Przede wszystkim widać, że Resovia znowu jest dobrze przygotowana do PO. Akhrem po raz kolejny średnio (a nawet bardzo średnio) grał w rundzie zasadniczej, a teraz pokazuje kawał dobrej siatkówki. Para atakujących Schops-Bartman (do której na początku nie byłem przekonany) świetnie się w Rzeszowie uzupełniła. Tichaczek bardzo dobrze zagrał w pierwszym spotkaniu, dobrze grał w drugim, ale od pewnego momentu trochę się pogubił.
Czytałem ostatnio statystykę, która przed poprzednim sezonem była dla Resovii po prostu beznadziejna. W PlusLidze na 26 (mogę się tutaj pomylić, bo piszę z pamięci) spotkań ze Skrą wygrali tylko 2. Ostatnie 10 spotkań pomiędzy tymi zespołami zakończyło się 7 razy zwycięstwem Resovii.
Coś się zmieniło, Resovia przestała obawiać się Skry. Oczywiście w tym sezonie Sovia przegrała ze Skrą już dwukrotnie 0:3, w Superpucharze i w rundzie zasadniczej w Bełchatowie.
Teraz jednak są PO. Właśnie takie spotkania oddzielają chłopców od mężczyzn. Po tym co widziałem w Rzeszowie mam nadzieję, że dzisiaj się nie rozczaruję.
Typ:
Resovia Rzeszów @ 2.50 Bet365 (obecnie 2.40) ⛔

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
PGE Skra Bełchatów - Resovia Rzeszów over 45.5 [email protected] Marathonbet
✅ przfarcilo, nie wiem co ta Skra zagrala...

Bedzie krotko, juz za moment 3 mecz PO, czy bedzie ostatni? Jak dla mnie 50/50 Skra bedzie zmotywowana jak nigdy, by nie doszlo do blamazu, na pewno zapowiada sie zaciete spotkanie, ja wybralem jeden z bezpieczniejszych typow, mysle, ze ma on jakies 90%szans powodzenia. Jesli Resovia od poczatku wyjdzie skoncentrowana z checia wygrania meczu obstawiam jakies 27:25 w pierwszym secie dla Skry.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Po tym co widziałem w dwóch pierwszych meczach a zwłaszcza w drugim to jestem pewny, że Skra jest dzisiaj zdecydowanym faworytem. Pierwszy mecz to dominacja Reski od 2 seta, znakomita gra, ale drugi mecz to już inny obraz. Wyrownane spotkanie, moim zdaniem z małym wskazaniem na Skre, jednak Reska wygrała, ponieważ w końcówce praktycznie bezbłednie grał Bartman. Wszedł i kończył niemal wszystko, dał mega kopa swojej drużynie, i to było decydujące w innym wypadku to SKRA by wygrała te spotkanie i była by faworytem do awansu. Nie wyobrażam sobie aby ta rywalizacja skończyła sie wynikiem 3:0, myśle, że czekaja nas jeszcze 3 fantastyczne mecze. Dzisiaj widze, meega zmotywowaną SKRE, która pokazuje swoja silke i wygrywa zdecydowanie, straci max jednego seta. Też gdzies w głowach siedzi to ze się prowadzi 2:0 i nie mówie ze nie podejdą zmotywowani, ale ze będą mieć jeszcze 2 szanse na zakończenie rywalizacji. Skra 1.60 7/10✅
Oczywiście specem od siatki nie jestem. Ale lubie oglądać na fajnym poziomie, a te zespoły nam to gwaratują i fajnie się oglądało dwa pierwsze mecze, takie mam spostrżenie i tak widze te dzisiejsze spotkanie, zobaczymy czy miałem racje.
EDIT: Co za mecz, ech SKRA na własne życzenie zgotowała sobie horror, powinna być powtórka z pierwszego meczu tylko, że w drugą strone. Goście wygrywają 1 seta a poozniej dominacja gospodarzy, ale co zrobiła SKRA, że przegrała 2 seta to ja nie wiem. Całego seta prowadzili a pozniej... no ale udało się. TB mega wyrownany, mogło się równie dobrze skończyć w srone Reski, ale w czekają nas jeszcze emocje.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Ja tylko chciałem skomentować zmianę pana Kowala w tie breaku. Po dzisiejszym meczu jestem już w 100 procentach pewny, że zmiana Bartmana w Rzeszowie była tylko zwykłą normalną zmianą. Dziś Pan Kowal mnie rozśmieszył do łez. Przy nieskuteczności Schopsa zrobienie podwójnej zmiany to była katastrofa... Eliminowała ona z boiska możliwość wspólnego grania 2 zawodników którzy w tym czasie powinni być na boisku. Tichaczek w tie breaku nie rozgrywał jakiś fajerwerków, ale według mnie wsadzenie Dobrowolskiego było ryzykowne, wręcz debilne. Nie było pewności, że Dobrowolski będzie dobrze rozgrywał, a poza tym jest dziurą w bloku. Może nie taką jak Woicki ale jednak. Dla mnie sprawa jest prosta. Bartman za Niemca jako zmiana na pozycji, ale mniejsza. Jak robimy podwójną zmianę w takim momencie to musimy być pewni Dobrowolskiego a nie siedem razy się wahamy i zmieniamy decyzję. Jak się powiedziało a to trzeba powiedzieć b... Pan Kowal zaś dokonał zmiany powrotnej Schopsa i Tichaczka... Strach się śmiać panowie... Pan Kowal wyraźnie dziś przeszarżował... A całym sercem byłem za Resoviakami.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Po dzisiejszym meczu jestem już w 100 procentach pewny, że zmiana Bartmana w Rzeszowie była tylko zwykłą normalną zmianą. Dziś Pan Kowal mnie rozśmieszył do łez. Przy nieskuteczności Schopsa zrobienie podwójnej zmiany to była katastrofa... Eliminowała ona z boiska możliwość wspólnego grania 2 zawodników którzy w tym czasie powinni być na boisku. Tichaczek w tie breaku nie rozgrywał jakiś fajerwerków, ale według mnie wsadzenie Dobrowolskiego było ryzykowne, wręcz debilne. Nie było pewności, że Dobrowolski będzie dobrze rozgrywał, a poza tym jest dziurą w bloku. Może nie taką jak Woicki ale jednak.
Oczywiście, że zmiana Bartmana w Rzeszowie to była zwykła zmiana. Kowal był pod ścianą, Schops zaczął grać słabiej (był blokowany) i trzeba było coś zmienić. Pojawił się Bartman i zagrał tak jak zagrał. Normalna zmiana.

Co do dzisiejszych zmian w TB to mnie one nie rozśmieszyły.
Nie wiem czy dobrze pamiętam (raczej tak), ale Dobrowolski wszedł do drugiej linii, więc to normalne. Kowal dokonał podwójnej zmiany, bo Schops nie kończył i dodatkowo chciał polepszyć ustawienie. Tichaczek w bloku nie gra źle, ale zawsze lepiej mieć trzech zawodników w ataku w pierwszej linii.

Ostatecznie Maciek z Zibim zostali trochę dłużej i Maciek chyba na jednym ustawieniu był pod siatką (tutaj dokładnie nie pamiętam). Popełnił jednak dosyć poważny błąd i były zmiany powrotne. Gdyby tego błędu nie popełnił bardzo możliwe, że Kowal zostałby z Dobrowolskim i Bartmanem do końca.

Dla porównania Nawrocki w piątym secie zrobił dokładnie to samo. Boninfante i Wlazły zmienili Woickiego i Atanasijevica, żeby poprawić ustawienie. I pomimo tego, że dali według mnie bardzo dobrą zmianę to i tak Nawrocki wrócił do Woickiego i Atanasijevica.

Można dyskutować na temat tych zmian, ale według mnie one nie były kluczowe.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Tylko, że Nawrocki zrobił tę zmianę przy dobrej dyspozycji Atana, właśnie po to by poprawić ustawienie. Kowal zaś zrobił podwójną zmianę bo Schops dostał zadyszki i nie kończył. Zdecydował się na podwójną... Dyskusyjne ale ok, z tym, że jak już się na nią zdecydował to powinien zostać ze Zbyszkiem bo jak wcześniej nadmieniłem Schops nie kończył...

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
EDIT: Co za mecz, ech SKRA na własne życzenie zgotowała sobie horror, powinna być powtórka z pierwszego meczu tylko, że w drugą strone. Goście wygrywają 1 seta a poozniej dominacja gospodarzy, ale co zrobiła SKRA, że przegrała 2 seta to ja nie wiem. Całego seta prowadzili a pozniej... no ale udało się. TB mega wyrownany, mogło się równie dobrze skończyć w srone Reski, ale w czekają nas jeszcze emocje.
jaka dominacja Skry ? ???? grali totalne dno tak jak zwykle, od trzeciego seta Resovia pokpiła sobie przyjecie i zaczela sie meczyc z sytuacyjnych, a TB to kwintesencja. Nie chcieli zamykac rywalizacji w 3 meczach to teraz beda sie meczyc ???? . To co pokazala Reska w pierwszych dwoch setach stoi i jedną kalse wyzej niz to co mozze pokazac aktualnie Skra.
W TB w Rzeszowie wszyscy zachwycal sie swietna postawa Bartmana i to jego postawa zadecydowala o wygranej, dzis w TB wszyscy rpzecieraja oczy ze tego co robil Tichaczek ???? czyli tu i tu wszystko w rekach mieli Rzeszowianie, a nie Skra pokazala &quot;cokolwiek&quot;.

S 310

slawek-80

Użytkownik
Według mnie rywalizacja skończy się na 5 meczach z happy endem dla Resovii. Mimo że dzisiejszy mecz był emocjonujący to stał na bardzo niskim poziomie. Spodziewam się że Skra jutro także wygra, ale w Rzeszowie nie będą mieli żadnych szans z taką grą. Pierwsze 3 mecze pomiędzy tymi drużynami wytypowałem trafnie, trochę się zastanawiam na jutrzejszym meczem, ale doszedłem do wniosku że nie ma co kombinować i trzeba postawić na ponowne (mimo dzisiejszej beznadziejnej gry) zwycięstwo Skry i później w ewentualnym 5 piątym meczu na wygraną Resovii. Są to drużyny własnego parkietu, najlepiej typować zwycięstwa gospodarzy (po rozsądnych kursach ok. 1,7) niż szukać jakieś niespodzianki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom