olo
Użytkownik
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski -16.5 - PTK Pabianice 1.85
Tobet
8/10 (pewność typu)
Czekałem na to handi i się doczekałem. Spodziewałem się czegoś nawet pod 25-27 punktów, a tu niespodzianka.
Cytat z 26 września:
Piestrzyńska i Bogacka dziś nie wystąpią zdecydowanie. Wystąpi w Pabianicach znana z Torunia Gajda, ale to jednak nic nie powinno dać.
Wyniki Pabianic ze sparingów:
- 56:75 z Liderem,
- 51:92 z Artego,
- 56:57 z Konstantynowem Łódzkim.
Dupy to nie urywa.
Gorzów pocisnął Widzew w 1 kolejce 92:69, pokazał niezłą grę. Dosty tu zrobi pod koszem jesień średniowiecza, bo Pabianice pod koszem mocne to nie są. Reszta akademiczek też z pewnością przewyższa umiejętnościami koszykarki z Pabianic.
Jak dla mnie to wysoka wygrana tutaj się szykuje i handicap powinien być izzi pokryty.
Tobet
8/10 (pewność typu)
Czekałem na to handi i się doczekałem. Spodziewałem się czegoś nawet pod 25-27 punktów, a tu niespodzianka.
Cytat z 26 września:
Pierwszy mecz we własnej hali pabianiczanki rozegrają prawdopodobnie dopiero w 13. kolejce, którą zaplanowano na początek grudnia. Rywalem zespołu prowadzonego przez Edytę Koryznę ma być wówczas ekipa KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski.
Być może do tego czasu zespół z Pabianic będzie już mógł grać w optymalnym składzie. W tej chwili ekipa beniaminka jest bowiem przetrzebiona kontuzjami i do rozgrywek przystąpi osłabiona.
- Najwięcej problemów mamy z Renatą Piestrzyńską i Asią Bogacką. Pierwsza z nich jest prawdziwą ostoją naszej drużyny. Jej doświadczenie, charakter i wola walki są nieocenione. Niestety, przyplątała się kontuzja mięśni brzucha i trudno powiedzieć, kiedy Renata będzie mogła normalnie trenować i grać. Asia z kolei jest w szpitalu. W miniony weekend podczas meczu z Widzewem zderzyła się z Małgorzatą Chomicką. Ma w kilku miejscach złamany nos i mocno potłuczoną głowę - wyjaśnił Grzanka.
To jednak nie wszystko. Katarzyna Szymańska narzeka na kontuzję kolana, a Katarzyna Salska ma uraz kostki. Być może te zawodniczki w pierwszej fazie sezonu zostaną zastąpione przez trzy nowe koszykarki. Klub z Pabianic wypożyczył już z CCC Polkowice Monikę Jasnowską. Wszystko wskazuje też na to, że w PTK będą również grały Angelika Kowalska z Łódzkiego Klubu Sportowego i Justyna Okulska z Widzewa.
Piestrzyńska i Bogacka dziś nie wystąpią zdecydowanie. Wystąpi w Pabianicach znana z Torunia Gajda, ale to jednak nic nie powinno dać.
Wyniki Pabianic ze sparingów:
- 56:75 z Liderem,
- 51:92 z Artego,
- 56:57 z Konstantynowem Łódzkim.
Dupy to nie urywa.
Gorzów pocisnął Widzew w 1 kolejce 92:69, pokazał niezłą grę. Dosty tu zrobi pod koszem jesień średniowiecza, bo Pabianice pod koszem mocne to nie są. Reszta akademiczek też z pewnością przewyższa umiejętnościami koszykarki z Pabianic.
Jak dla mnie to wysoka wygrana tutaj się szykuje i handicap powinien być izzi pokryty.