Sokół Łańcut - GTK Gliwice
Marcin Nowakowski under 7.5 punktów @ 1.83 betclic
Dzisiaj w barwach Sokoła ma zadebiutować nowy rozgrywający, znany z Astorii Corey Sanders, w związku z tym Nowakowski nie powinien w tym meczu zagrać więcej niż 20 minut co i tak jest dosyć optymistyczne, bo realistycznie wydaje mi się, że max 17 minut Marcin zagra. Ostatnie dwa mecze zdecydowanie powyżej tej linii, no ale wtedy grał po 35 minut a i tak narzucał 11 i 14 punktów, więc nie są to oszałamiające wyniki. Zwiększona liczba minut wiążę się oczywiście z odejściem Lee Moore'a, gdy jeszcze Lee grał w Sokole to Marcin ani razu nie przekroczył tej linii, nie był nawet blisko, bo notował odpowiednio 4, 3, 5 i 5 punktów, przy około 17 minutach na parkiecie. Tak jak pisałem, spodziewam się, że będzie grać podobne minuty co na początku sezonu i linia 7.5 może okazać się nie do przejścia dla Nowakowskiego.
Dodatkowo wydaje mi się, że ten mecz raczej nie będzie wysokopunktowy i sensowną opcją wydaje się tu
under 154.5 @ 1.85 betclic , obie ekipy bardzo słabo radzą sobie w ataku, grają wolno, dodatkowo dla obu drużyn jest to istotne spotkanie, ponieważ obie ekipy powinny być zamieszane w walkę o utrzymanie i ciężko tu się spodziewać wybitnie ofensywnej gry, będzie to prędzej mecz dla koneserów.
Sokół oprócz ostatniego spotkania z Lublinem ma ogromne kłopoty, żeby w ogóle dojechać do 70 punktów w meczu i z reguły robi to z mocniejszymi drużynami, gdzie mecz jest w miarę rozstrzygnięty. GTK to właściwie taki sam przypadek, Treflowi potrafili nawrzucać 82 punkty, a oprócz tego bez szału. Dodatkowo obie ekipy gdy grają z dołem tabeli z reguły mają bardzo underowe mecze.
Sokół:
vs MKS 60-68
vs Toruń 60-72
vs Start 74-83
GTK:
vs Spójnia 64-59
vs Start 63-49
vs MKS 70-88
Nawet biorąc pod uwagę nowego rozgrywającego w Sokole myślę, że niewiele tu się zmieni i obie drużyny w tym meczu będą miały spory problem, żeby przekroczyć 70-75 punktów.