obserwator-m
Forum VIP
Może ktoś będzie chciał podyskutować o najlepszym zawodniku, trenerze, bramce ubiegłego roku
TU macie nominowane brameczki
TU macie nominowane brameczki
1.25 w Unibet na Del BosqueVdB - 1,13
Messiego nie chciałbym mieć w drużynie, gdyby w niej nie było Xaviego i Iniesty. Ronaldo pokazał na EURO, że potrafi w trudnych momentach wziąć na siebie ciężar gry. Szkoda, że wiele osób bierze pod uwagę tylko piłkę klubową. Wg mnie trzeba wykazać się na kilku płaszczyznach równie dobrze, a w tym sezonie (jak i poprzednim) lepszy w tym jest Portugalczyk.Messi - 1,19
Lokata... Chyba nie ma sensu nawet pisać dlaczego to właśnie on. Cały rok w kapitalnej formie, pobity rekord. Cristiano w tym roku jest cieniem samego siebie, tak samo jak Iniesta, to nie ten poziom co Messi.
Dziennikarze głosują z tego co mi wiadomo, trenerzy i sama śmietanka piłkarska, później na tej podstawie wybierany jest zwycięzca. Odpowiedzcie sobie sami, kogo chcielibyście mieć w składzie, Messiego, Ronaldo czy Iniestę?
David Silva, Hiszpan.Dużo siłowych pojedynków, mniej techniki, sporo drwali na boiskach... marnie to widzę i przeczuwam napinkę ze strony gimbazy
To widać jakim jesteś niedzielnym kibicem, a ten mit, że Messi to tylko Xavi i Iniesta ciągnie się od nie wiem ilu lat. Spójrz na asysty Argentyńczyka i dwóch razem wziętych Hiszpanów. Takie bzdury chyba tylko po to piszesz by wywołać jałową dyskusję umniejszając sukcesy Messiego, szukasz dziury wszędzie gdzie się tylko da by w Twoich oczach wypadł źle. Od razu rzuca się to w oczy, że go nie lubisz i powołujesz się na kosmiczne argumenty "co to by było jakby grał tam", "co to by było jakby ten i ten nie grał".Messiego nie chciałbym mieć w drużynie, gdyby w niej nie było Xaviego i Iniesty.
Tu się zgadzam w 100%David Silva, Hiszpan.
Gra w Manchesterze City, kreator ich gry i większości sukcesów. Wysokość zawodnika około 170 cm. Waga około 70 kg.
Nie mam nic do niego. Nie jestem ani wrogiem, ani fanem. Lubię go oglądać w akcji, ale zawsze go będę miał za pupilka FIFY. Nie umniejszam mu sukcesów, ale piłkarz roku już któryś raz z rzędu (4 teraz?) powinien pokazać się lepiej na arenie międzynarodowej w barwach Argentyny.To widać jakim jesteś niedzielnym kibicem, a ten mit, że Messi to tylko Xavi i Iniesta ciągnie się od nie wiem ilu lat. Spójrz na asysty Argentyńczyka i dwóch razem wziętych Hiszpanów. Takie bzdury chyba tylko po to piszesz by wywołać jałową dyskusję umniejszając sukcesy Messiego, szukasz dziury wszędzie gdzie się tylko da by w Twoich oczach wypadł źle. Od razu rzuca się to w oczy, że go nie lubisz i powołujesz się na kosmiczne argumenty "co to by było jakby grał tam", "co to by było jakby ten i ten nie grał".
Podrażniłeś moją ambicję, może jakiś pojedynek na forum?To widać jakim jesteś niedzielnym kibicem
Z 91 goli strzelonych przez Messiego w 2012 roku tylko 11 padło po asystach Iniesty i Xaviego. Na pochybel hejterom.Messiego nie chciałbym mieć w drużynie, gdyby w niej nie było Xaviego i Iniesty.
7.01.2013Znany jest oficjalny termin wyboru badz gali ?
A wiesz co to znaczy kreowanie gry w piłce nożnej?Z 91 goli strzelonych przez Messiego w 2012 roku tylko 11 padło po asystach Iniesty i Xaviego. Na pochybel hejterom.
Pokazał to nie podchodząc nawet do karnego w decydującym momencie meczu o finał :grin:Messiego nie chciałbym mieć w drużynie, gdyby w niej nie było Xaviego i Iniesty. Ronaldo pokazał na EURO, że potrafi w trudnych momentach wziąć na siebie ciężar gry. Szkoda, że wiele osób bierze pod uwagę tylko piłkę klubową. Wg mnie trzeba wykazać się na kilku płaszczyznach równie dobrze, a w tym sezonie (jak i poprzednim) lepszy w tym jest Portugalczyk.
BTW to moim marzeniem jest zobaczyć Messiego w innej lidze, najlepiej angielskiej. Dużo siłowych pojedynków, mniej techniki, sporo drwali na boiskach... marnie to widzę i przeczuwam napinkę ze strony gimbazy
To pewnie coś czego Alonso i Ozil nie potrafią, a tylko Xavi i Iniesta opanowali tą umiejętność.A wiesz co to znaczy kreowanie gry w piłce nożnej?
Jak zawsze kibice Barcelony musieli po wynikach swoje napisać...Pokazał to nie podchodząc nawet do karnego w decydującym momencie meczu o finał :grin:
Messi zjadł Ronaldo pod względem bramek w reprezentacji w ubiegłym sezonie, jest m.in najlepszym strzelcem Eliminacji do MŚ 2014 CONMEBOL z siedmioma trafieniami.
Messi o ile się nie mylę w ubiegłym sezonie miał więcej asyst od Iniesty i Xaviego razem wziętych. To pewnie coś czego Alonso i Ozil nie potrafią, a tylko Xavi i Iniesta opanowali tą umiejętność.
Nie chce Cie kolego obrazac, ale albo Ty jestes niewidomy albo nigdy nie grales w pilke, sprobuj zlozyc sie tak do strzalu jak Falcao, daje Ci 100 prob i zaloze sie, ze nie strzelisz gola, to sa zupelnie dwie inne bramki, rozni je to, ze Stoch nabiega na pilke i u niego liczy sie tylko ustawienie stopy, a Falcao oprocz ustawienia stopy musi w powietrzu wykonac niezla robote i akurat w przypadku jego gola musi sie jeszcze cofnac troche do tylu, zeby perfekcyjnie ja uderzyc, ogladalem te bramke kilkanascie razy i jak dla mnie nieporownywalnie wiekszy kawal 'pilkarskiej' roboty musial wykonac Falcao, do tego bramka ladniejsza dla oka i to on powinien wygrac :razz:Odnośnie gola to zasłużenie wygrał Stoch, świetna bramka. Nie rozumiem za co nominowali guardiole, za wygranie pucharu Hiszpanii? W ubiegłym roku Di Matteo wygrał Ligę Mistrzów, Mancini Premier League, Simeone Ligę Europy a oni wybrali go pewnie za całokształt albo za nazwisko bo w zeszłym roku to on nic nie osiągnął. Nie jestem ani za Realem, ani za Barceloną ale to Ronaldo powiniem wygrać choć i tak poziom ligi hiszpańskiej jest taki że conajmniej połowa tych drużyn to poziom średniaków ligi portugalskiej. Prawa telewizyjne w tym kraju to kpina i gorsze zespoły dostają po milion euro,dwa czy trzy. Sevilla,Valencia,Atl.Madryt,Atl.Bilbao po 10 a real i barca po sto. I jak tacy piłkarze jak Messi czy Ronaldo mają nie strzelać po 50goli.
Kibice nie głosują.szkoda, że od 4 lat cały ten wielki plebiscyt to tylko głosowanie kibiców Barcy na Messiego oraz kibiców Realu na Ronaldo...