Ostatni przystanek przed MŚ, finał Playersów, zawodników dużo, a czasu mało. Dwie tarcze, z czego jedna transmitowana, a druga tylko z wynikami. Format bardzo krótki i dzisiaj moim zdaniem nie ma co próbować niskich kursów, dlatego ode mnie 2 single z wyższym kursem.
Searle-Whitlock
Typ: Whitlock - 2.75/STS Wielokrotnie byłem zły, ale dziś to naprawdę przesada... bull na mecz, a później źle rozmieniona 25... łącznie 2 lotki meczowe, a Searle kończy mecz D1...
Simon był jednym z największych nieobecnych ostatnich dużych turniejów, bo jego forma to jedna wielka niewiadoma. Mocno średni sezon, gdzie największym sukcesem był półfinał ET2 czy ćwierćfinał na Playersach. Czy to jednak znaczy, że kurs na niego jest adekwatny? Wydaję mi się, że jest mocno przesadzony i te 2.0 to maksymalny kurs jaki powinniśmy tu zobaczyć. Searle dużo lepszy sezon i nie ukrywam, że jest to zawodnik, którego stać na zagranie 100+. Nie można jednak zapomnieć, że Simon potrafi grać czasami 85, a czasami również na 100. Jeżeli spojrzymy na H2H obu zawodników to mamy 3-2 dla Australijczyka, a przecież jedno ze spotkań Anglik wygrał w domu bez presji drugiego dartera. W tym sezonie grali ze sobą jeden raz i tamto spotkanie również wygrał Whitlock. Bet grany głównie ze względu na bardzo wysoki kurs, bo moim zdaniem jest to typowe spotkanie 50:50.
De Sousa-Petersen
Typ: Petersen więcej 180s - 3.2/fortuna
W moim odczuciu bardzo przyjemny becik jak na taki kurs przy tak krótkim formacie. Devon jest w mega średniej formie, więc nie mam zamiaru tutaj szukać wygranej, ale taki wysoki kurs na więcej 180s? Przesada. Zawodnik z południowej Afryki żyje z maxów i nawet jeżeli ma tutaj przegrać 6-1 to nie zdziwię się jak rzuci 2/3 maxy. A Jose? Ostatnio się opuścił w tej kwestii opuścił i podczas takiego Grand Slama rzucił ich zaledwie 8 w 42 legach co daje mniej niż jednego maxa na 5 legów! Kurs również moim zdaniem przesadzony, bo buki nadal żyją tym, że Portugalczyk jest maszynką do robienia 180s, a ostatnie występy tego nie pokazują. 3-2 w maxach dla zawodnika z RPA? Czemu nie. W
fortunie między 12 a 20 można skorzystać z bonusu i zagrać za 50zł, a następnie otrzymać cashback w formie punktów.