To nie jest wycieczka turystyczna w stylu:
8:00 pobudka
9:00 wspólne śniadanie
11:00 wyjście na miasto
12:00 zwiedzanie zamku i muzeum
14:00 wejście do wesołego miasteczka i czas wolny
17:00 powrót na ośrodek
18:00 obiadokolacja
19:00 mini impreza bezalkoholowa
22:00 cisza nocna.
To jest zlot. Na terenie ośrodka jest dużo atrakcji sportowych, jest bar, jest sala bankietowa etc. Z zorganizowaniem czasu nie będzie problemu, nikt nie będzie się nudził przy takiej ilości osób. Ktoś powie "kto idzie grać w piłkę" to na pewno z 10 osób się uzbiera (jak nie więcej... ile nie wszyscy) i pójdziemy grać w piłkę. Tak samo będzie z siatkówką i innymi sportami.
Zlot ma na celu integracje i wspólną dobrą zabawę. Ja nie będę ustalał sztywnego planu typu, że o 18:00 gramy w pokera, bo nie każdy chce w niego grać.
Plan imprezy kształtuje się już na miejscu pobytu. Ja ze swojej strony mogę napisać jakie obiekty są do naszej dyspozycji, jakie atrakcje, z czego możemy korzystać itp. W najbliższym czasie napiszę konkretny post na ten temat (choć już wcześniej mniej więcej napisałem co mamy do dyspozycji).
Kwestia finału MŚ. Dzisiaj dowiem się, czy jest na ośrodku plazma czy jakiś inny telewizor, ale na 99% jest, gdyż to duży ośrodek gdzie po prostu musi być
TV.
Każdy powinien sobie odpowiedzieć na pytanie czy chce mecz zobaczyć w domu czy na zlocie w gronie userów. Jak zdecydujesz się wracać to musisz sobie jakoś zorganizować powrót. Pojedziesz sam autem to nie masz problemu, bo do Katowic jest 3h drogi. Pojedziesz PKP to musisz sobie trasę powrotu zaplanować, aby zdarzyć na 20 do domu. Nikt za nikogo nie będzie decydował. Jedni wybiorą opcję powrotu w niedziele do południa, inny może będą wracać samochodem po meczu, a jeszcze inni zostaną do poniedziałku.
Pozdrawiam