>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Pilne dla uczniów

J 0

jabolek

Użytkownik
Taaaaaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaasne. Z korepetycji się wyciąga na jednej osobie 100 PLN. Nauczyciele mają czas dla max 5-6. 3000 PLN to dużo Twoim zdaniem taaaa? I utrzymaj z tego rodzinę która przykładowo liczy 4 osoby :]

Powiedz mi skąd jesteś to ci powiem czy to dużo, bo w mojej okolicy to jest od ch*** i ciut ciut.

B 0

bobeq1

Użytkownik
Praca w technikum, praca w świetlicy terapeutycznej po południu (od 16 do 19), jedna osoba którą korepetytuje. Cały tydzień zawalony, zero wolnego czasu.

Ty Kto ma szkole ten ma lzej ;Pjuz nei gadaj ze 2500 to malo !! ja bym chcial tyle zarabiac + te wolne co maja nauczyciele . Napewno nie napracuje sie jak np na budowie to wiesz... nie ma o czym gadac nawet 30 godz np w tygodniu
czy np nawet 50 to co to jest ?

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
Ty Kto ma szkole ten ma lzej ;Pjuz nei gadaj ze 2500 to malo !! ja bym chcial tyle zarabiac + te wolne co maja nauczyciele . Napewno nie napracuje sie jak np na budowie to wiesz... nie ma o czym gadac nawet 30 godz np w tygodniu
heh zapewniam Cie ze nie chcialbys tyle pracowac czasu ;] ale jak sie stoi z boku to latwo oceniac:jezora:

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Ale zobaczcie ile oni mają wolnego przy tym kiedy inni ludzie muszą pracować. Wszystkie święta, ferie, wakacje. Nie przesadzajcie, praktycznie każda praca jest ciężka.

S 11

support75

Użytkownik
zero wolnego czasu.
mam policzyc te wszystkie wolne ? oj nie chcialbys.

Górnik pracujacy na pełny etat (nie ma innego) 8 godzin dziennie, dostaje 1300-2300 zł (sztygar, nadsztygar, kombajnista dostaja oczywiscie wiecej) + 20 kartek zywnosciowych po 13 złotych (260 złotych)

Wolnego ? jak w kazdej pracy.

Co do pensji nauczyciela. Mam znajomych, ktorzy pracuja, są to ludzie młodzi (30-32 lata)
nauczycielka polskiego - darabiala na pracach magisterskich, kasy miała jak lodu + 1/2 etatu w szkole sredniej.
nauczycielka zawodow gorniczych - dorabiala na projektowaniu map górniczyh + 1/2 etatu w szkole sredniej.
nauczyciel jezyka angielskiego - korepetycje + 1/2 etatu w szkole sredniej.
Dziennie 2 godziny po 50 zł (100 zł) mial 5 razy w tygodniu. Tydzien 500 zł. Miesiac 2000 zł + pensja ze szkoly. Również nie narzekał.

Wniosek ? Strajkowac najlatwiej, ale ruszyc głową już nie.
uwazam, ze 2200-2500 zł dla nauczyciela to w miare odpowiednia pensja.
gdyz wolnego maja od za....bania i jeszcze wiecej.

krz_siek 0

krz_siek

Użytkownik
Nauczyciele maja duzo wolnego czasu, ale nie tak dużo jak wieszość z was sądzi.
Zarabiaja za mało wspomniane 2500 po 30!! latach pracy to nie jest tak duzo.
@support75 a z czego ma dawać korki biedaczka ktora uczy w klasach 1-3?
&quot;Wniosek ? Strajkowac najlatwiej, ale ruszyc głową już nie. &quot; nauczyciele nie są głupi..
&quot;nauczycielka polskiego - darabiala na pracach magisterskich, kasy miała jak lodu + 1/2 etatu w szkole sredniej.&quot; jesli pisze komus prace to chyba lamanie prawa ( mało się znam na tym)
Skoro nauczyciele maja tak zajebiscie, to czemu wy co tak uważacie, nie chcecie isc uczyc?

sawas 27

sawas

Użytkownik
Tylko, gdy Ci &quot;budowlańcy&quot; olewali życie (czytaj : szkołę) w młodości, przyszły nauczyciel ślęczał nad książkami. Poza tym jaki n-l dostaje te 2500?? Bo chyba nie osoba po 5 czy nawet 10 latach pracy... Ciągłe dokształcanie się to zmora nie tylko nauczycieli, ale w ich wypadku to jest szczególnie uciążliwe.
Inna sprawa - ja, będąc nauczycielem, za żadne skarby nie pojechałbym na jakąkolwiek wycieczkę/wyjazd, który wychodziłby poza godziny mojej pracy..
Jak już słusznie ktoś zauważył - już na samym tym forum widzę kilku nowych n-li --&gt; przecież to taka lekka praca :jezora:
P.S. A z tym strajkiem uczniów - żall.. Mi w szkole dobrze, swoje odbębnię i już, każdy przez to przechodził..

S 11

support75

Użytkownik
Nauczyciele maja duzo wolnego czasu, ale nie tak dużo jak wieszość z was sądzi.
czlowieku, mam szukac kalendarz z wolnym od szkoly ?!
mowisz tak chocby to byla jakas tajemnica. kazde wolne od szkoly ucznia to najczesciej wolne dla nauczyciela.

Tylko, gdy Ci &quot;budowlańcy&quot; olewali życie (czytaj : szkołę) w młodości
no nie wiem czy jakis tam szpec (nie znam sie na budowlance) jest tylko po zawodowce.

Skoro nauczyciele maja tak zajebiscie, to czemu wy co tak uważacie, nie chcecie isc uczyc?
bo znam inne bardziej zajebiste zawody.

edit: znajomych ktorych tutaj napisalem, gdy spytalem dlaczego nie strajkuja mowia ze wiedzieli na co sie pisza, co chca w zyciu robic i że im praca odpowiada. Może mowia tak dlatego ze maja 30-32 lata i ucza stosunkowo malo. Kobieta ktora ma 50 lat moze zawod nauczyciela wyobrazala sobie inaczej.

edit2: druga sprawa w Polsce jest zle, ciagle strajki wszystkim sie zle powodzi ? gowno prawda!
maj, wyjazd do zakopanego - powrot 10 godzin. i to nie przez wypadek czy ufo wyladowalo tylko przez to ze ludzie wyjezdzaja! kiedys tak nie było.
18:30 nie wazne jakie osiedle - nie ma gdzie zaparkowac, kazda rodzina juz po 3 samochody ma. Zgodzie sie tansza sa niz kiedys, ale ludzie jak komus jest zle to szuka co do garka wlozyc a nie zalewac jakies trupa benzyna.
wiec to ze ludzia jest zle, ze coraz gorzej w zyciu nie uwierze bo widze co sie dzieje. Wesela nie skormne tylko wypie....lone po parenascie tysiecy. przykladow moge podac mnostwo, wiec ja osobiscie uwazam ze nie powinno byc zadnych! strajków bo widze co sie dzieje wokol.
Wyjazdy za granice, tak samo... w danym pukcie mnostwo Polakow? ale pytam za co ? skoro jest tak zle.

S 11

support75

Użytkownik
Zimowa przerwa świąteczna: od 24 do 31 grudnia 2007 r.
Ferie zimowe: od 14 do 26 stycznia 2008 r (woj. lubelskie)
Wiosenna przerwa świąteczna: od 20 do 25 marca 2008 r.
Dodatkowe dni wolne od zajęć:
- 2 listopada 2007 r.
- 14 i 15 stycznia 2008 r.
- 6 i 7 maja, 2 i 23 maja 2008 r.
Wakacje:
20 czerwca - 31 sierpnia (trzeba uwzgledniac, że pod koniec sierpnia nauczyciel musi być do dyspozycji dyrekcji)

proszę Cie bardzo do tego wszystkie soboty i niedziele. pokaz mi drugi zawod gdzie jest tyle wolnego, nawet dyrektor nie jedej firmy musi (nie ze chce, musi!) byc czesciej w pracy.

instruktor nauki jazdy, kierowca tira. kazdy robi to co lubi.
trzeba sie zastanowic co chce sie w zyciu robic, a nie potem plakac.
i tak jak mowie, zle ? to czemu ja swoim autem nie mam gdzie zaparkowac pod blokiem ? a jeszcze 5 lat temu moglem sobie wybrac w ktorym miejscu postawie.

A myślisz że jak sobie wyobrażała?
no pewnie ze bedzie nie wiem jakie miala kokosy bo w koncu naucza itp.
Osoby w wieku 30-32 lat wiedzialy na co sie pisza, jak platny jest ten zawod obecnie, a mimo to wybrali ze beda nauczac i jak widac oni nie narzekaja. Rozumie, ze nauczycielka co ma 50 lat i zaczynala swoja kariaera parenascie lat temu nie mogla sie spodziewac ze bedzie to wygladala tak a nie inaczej i nie pozostanie jej nic innego jak strajkowac o glupie 100 złotych.

roy. 187

roy.

Forum VIP
Nie bede tego czytal ale jak ktos pisze, ze nauczyciel ma malo wolnego to jest poprostu smieszny.

roy. 187

roy.

Forum VIP
Nie dosc ze maja tyle wolnego czasu to jeszcze klasowki po miesiacu oddaja, to jest dramat ...

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Jak maja kilka klas naraz (srednio po 5-8 ) a w polskich szkołach jest w klasach nawet 30-40 osob (o to tez strajkuja, zeby zmniejszyc liczebnosc w klasach na mniejsze, nie tylko o pensje wyzsza) to robiac sprawdzian maja powiedzmy 35*6=210 prac do poprawienia+jakies przygotowania do lekcji+sprawozdania do dyrekcji+zycie osobiste i rodzinne to im sie nie dziwie, chociaz ich nie bronie bo czasem przesadzaja (moja babka od chemi oddawała kartkowki cały semestr)

krz_siek 0

krz_siek

Użytkownik
&quot;Ferie zimowe: od 14 do 26 stycznia 2008 r (woj. lubelskie)
Wakacje:
20 czerwca - 31 sierpnia&quot;
jak juz pisalem maja duzo wolnego ale mniej niz myslisz, to nieprawda co tu napisales
/edycja
&quot;strajkowac o glupie 100 złotych.&quot;
???? wiesz to jest chamskie to bo szkolami steruja wladze i np. masz cos zagwarantowane, ale gmina nie wyplaci Ci &quot;wyrownania&quot; i już, czyste chamsto nie dziwie sie ze straj, gmina dostala na ten cel pieniadze.

S 11

support75

Użytkownik
no tak, dwoch nauczycieli na cala szkole musi siedizec w swietlicy jesli jest to podstawowka. cale wakacje maja wolne procz dyrekcji. jesli jest inaczej to slucham twoich argumentow.

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
no tak, dwoch nauczycieli na cala szkole musi siedizec w swietlicy jesli jest to podstawowka. cale wakacje maja wolne procz dyrekcji. jesli jest inaczej to slucham twoich argumentow.
musza przygotowywac akademie i inne badziewia, jezdzic jako opiekunowie i pilnowac jakichs debili , a po za tym tu nie chodzi o to ile maja wolnego tylko co sie dzieje jak sa w szkole i prqaccuja, wszystko co sie stanie, kazda krzywda dziecka idzie na nich nawet jak nie moga nic zrobic, w glupiej podstawowce dzieci uciekaja do lazienek zamykaja sie i mowia ze sobie cos zrobia i co poradzisz na to ..? jak dziecka ruszyc nie wolno ?
edit
a zapomnialbym, w ferie sa rozne zabawy dla dzieci i wszkole tez trzeba ich pilnowac, i z tego nie ma nawet 1500 na reke w malych szkołach, a na wsi np nikt korepetycji nie bierze a po za tym nie kazdy uczy polskiego zeby mogl pisac jakies prace itp

krz_siek 0

krz_siek

Użytkownik
do 5 lipca trzeba chodzic i papierki uzupelniac i w ferie tez trzeba przyjsc na dyzur no i ten koneic sierpnia bardzo plynna data nie wiem do konca.
imo kierowca tira to nie jest fajna praca ???? za malo w domu czlowiek jest..

S 11

support75

Użytkownik
musza przygotowywac akademie i inne badziewia, jezdzic jako opiekunowie i pilnowac jakichs debili , a po za tym tu nie chodzi o to ile maja wolnego tylko co sie dzieje jak sa w szkole i prqaccuja, wszystko co sie stanie, kazda krzywda dziecka idzie na nich nawet jak nie moga nic zrobic, w glupiej podstawowce dzieci uciekaja do lazienek zamykaja sie i mowia ze sobie cos zrobia i co poradzisz na to ..? jak dziecka ruszyc nie wolno ?
akademie najczesciej na lekcji sie pewnie przygotowuje.
co do reszty wypowiedzi to niech zostana akwizytorem badz listonoszem skoro im odpowiedzialnosc nie odpowiada. Co jak Twoja mamusia zostala nauczycielka nie wiedziala ze bedzie odpowiedzialna za dzieci w wieku 10 lat ?

jak dziecka ruszyc nie wolno ?
i bardzo dobrze.

a zapomnialbym, w ferie sa rozne zabawy dla dzieci i wszkole tez trzeba ich pilnowac, i z tego nie ma nawet 1500 na reke w malych szkołach, a na wsi np nikt korepetycji nie bierze a po za tym nie kazdy uczy polskiego zeby mogl pisac jakies prace itp
taaa dzieci nie maja co robic tylko do szkoly w ferie przychodzic. moze wfiscie zostaja i dwie panie w swietlicy, nie wyolbrzymiaj.

i z tego nie ma nawet 1500 na reke w malych szkołach, a na wsi np nikt korepetycji nie bierze a po za tym nie kazdy uczy polskiego zeby mogl pisac jakies prace itp
najlepiej jest usiasc i plakac by dali wiecej. a co to w okolicy masz same zadupia ?
co do pensji sa one uzaleznione od tytulu jaki posiada nauczyciel. Osoba uczaca w miescie czy na wsi ma bardzo zblizone wyplaty. wiec nie placz ze na wsi dostaje sie mniej kasy.

do 5 lipca trzeba chodzic i papierki uzupelniac i w ferie tez trzeba przyjsc na dyzur no i ten koneic sierpnia bardzo plynna data nie wiem do konca.
jakie papierki, pierwsze slysze. Dyrekcja zostaje, reszta ma WOLNE.
Dyzury ? glupoty gadasz co to apteka ? czy szkola. Wymyslasz glupoty.

imo kierowca tira to nie jest fajna praca za malo w domu czlowiek jest..
kazdy robi to co lubi. Jeden zostaje kierowca tira, drugi nauczycielem.

P 0

pavlinho

Gość
jakie papierki, pierwsze slysze. Dyrekcja zostaje, reszta ma WOLNE.
Dyzury ? glupoty gadasz co to apteka ? czy szkola. Wymyslasz glupoty.
I na tym skończymy temat bo widac jak się znasz ;) Nauczyciele wypełniają arkusze ocen co zajmuje im dużo czasu ;) a co do kierowcy tira...wolałbym pracować na kasie w hipermarkecie.

Do góry Bottom