>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Pilne dla uczniów

lalo 36

lalo

Forum VIP
Śmieszne ... Albo Ci uczniowie są tacy bezmyślni albo ja nie wiem, sam jestem uczniem i ich w ogóle nie rozumiem :]

kubota 76

kubota

Użytkownik
No niewiem z jakiego powodu ten strajk ???? U mnie strajkó nauczycieli nie było ???? Ale by się przydał ????

pawelekdabelek 0

pawelekdabelek

Użytkownik
„Nauczyciele strajkowali po to, aby zdobyć wyższe pensje i mniej godzin pracy. A uczniowie po co? Jeżeli już zrobić strajk, to porządny i przygotować się do niego – na przykład żeby nie zadawali zadań domowych ???? ” – uważa internauta o nicku Adidas. I dodaje: „Co do strajku uczniów to na pewno większość pójdzie do szkoły, pewnie tylko te osoby, które zwykle wagarują nie pójdą. Ja pójdę na pewno, byłbym głupi gdybym nie poszedł, bo te pierwsze dni czerwca to ostatni czas na poprawę ocen”.
Ten Adidas dobrze się wypowiedział. To nie będzie się nazywało strajk tylko wagary bo na strajk trzeba mieć zgodę od prezydenta miasta. Zresztą przeciwko czemu mielibyśmy strajkować(MY uczniowie)? Nauczyciele w niektórych sytuacjach zarabiają niezbyt dużo, a muszą się męczyć z pojebami zakładającymi im śmietniki na głowe.

krz_siek 0

krz_siek

Użytkownik
takie male odejscie od tematu, nauczyciele maja dosyc ryjaca mozg prace... np w jednym wypracowaniu był wyraz UĆ i bądź tu mądry co to znaczy, z kontekstu nie wynikalo..

V 256

vernix

Użytkownik
takie male odejscie od tematu, nauczyciele maja dosyc ryjaca mozg prace... np w jednym wypracowaniu był wyraz UĆ i bądź tu mądry co to znaczy, z kontekstu nie wynikalo..
ciężką pracę, ty 18 godzin tygodniowo w szkole nazywasz pracą?! Na lekcjach ciągle gada i jednym i tym samym, bo przecież nie zmienia się program nauczania, różnego rodzaju testy bierze albo z różnych poradników metodycznych, albo z ubiegłych lat, wypracowania czyta raz, góra dwa, bo po co więcej skoro ma klucz odpowiedzi i punktuje tylko to co zgadza się właśnie z nim, pełnopłatne wakacje, w czasie których w szkole pojawia się zaledwie kilka razy, trzynasta pensja, nagrody (to bardziej tyczy się nauczycieli w liceach...). Prawdą jest, że musi w domu sprawdzać wypociny uczniów, prawdą jest też, że na wsiach czy w małych miejscowościach zarabiają mniej, bo ok. 1000 PLN na rękę dla początkującego nauczyciela po studiach to jest mało, ale Ci co zarabiają ponad 2500 PLN za tyle czasu co on robi w tygodniu to lekka przesada. I nie mów, że się użerają z uczniami, bo jest wiele sposobów z łatwym poradzeniem sobie z uczniem, a Ci co im kubły na głowę zakładali to są przypadki marginalne, zdarzające się bardzo rzadko, które oczywiście nie powinny mieć miejsca, ale jak wiem nie każdy może/powinien zostać nauczycielem, bo trzeba mieć do tego mocną psychikę... Nie będę się rozpisywał, ale z tymi podwyżkami powinno być tak, że należy wyrównać płace nauczycieli, bo przepaść jest ogromna między 1000 - 2500 PLN...
A co do tego &quot;strajku&quot;, to wymyśliła to zapewne banda dzieciaków z gimnazjum, którzy zamiast się uczyć po prostu się opierd*** ????

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
ciężką pracę, ty 18 godzin tygodniowo w szkole nazywasz pracą?! Na lekcjach ciągle gada i jednym i tym samym, bo przecież nie zmienia się program nauczania, różnego rodzaju testy bierze albo z różnych poradników metodycznych, albo z ubiegłych lat, wypracowania czyta raz, góra dwa, bo po co więcej skoro ma klucz odpowiedzi i punktuje tylko to co zgadza się właśnie z nim, pełnopłatne wakacje, w czasie których w szkole pojawia się zaledwie kilka razy, trzynasta pensja, nagrody (to bardziej tyczy się nauczycieli w liceach...). Prawdą jest, że musi w domu sprawdzać wypociny uczniów, prawdą jest też, że na wsiach czy w małych miejscowościach zarabiają mniej, bo ok. 1000 PLN na rękę dla początkującego nauczyciela po studiach to jest mało, ale Ci co zarabiają ponad 2500 PLN za tyle czasu co on robi w tygodniu to lekka przesada. I nie mów, że się użerają z uczniami, bo jest wiele sposobów z łatwym poradzeniem sobie z uczniem, a Ci co im kubły na głowę zakładali to są przypadki marginalne, zdarzające się bardzo rzadko, które oczywiście nie powinny mieć miejsca, ale jak wiem nie każdy może/powinien zostać nauczycielem, bo trzeba mieć do tego mocną psychikę... Nie będę się rozpisywał, ale z tymi podwyżkami powinno być tak, że należy wyrównać płace nauczycieli, bo przepaść jest ogromna między 1000 - 2500 PLN...
A co do tego &quot;strajku&quot;, to wymyśliła to zapewne banda dzieciaków z gimnazjum, którzy zamiast się uczyć po prostu się opierd*** ????
to ze powiedzial co wiedzial..... teraz dzieci w domu wychowuje sie tak bezstresowo ze nauczyciel jest bezsilny, nie moze go ani dotknac ani nic powiedziec bo zaraz wylecic z pracy a taki ktos czuje sie bezkarny i robi co tylko chce i nie mow ze to jest lekka praca i dobrze platna bo napewno nie wiesz o tym wiecej niz ja, a to co ty opisales to jest tak jak sie patrzy na to z boku ale postaw sie na miejscu tego nauczyciela
edit 18godzin ??? hhe chyba ze tydzien ma 3 dni

P 0

pavlinho

Gość
Szkoda że nie masz rodziców nauczycieli :] Moja mama po 30 latach pracy dostaje 2500 PLN. To dużo? Nie. Tak ciężka praca powinna być jednym z najlepiej opłacanych zawodów. Praktycznie każdy wieczór jest zajęty czytaniem debilnych prac bo nikomu się nie chce nawet książek otwierać. Więc że tak powiem nie odzywaj się jak nie wiesz o co chodzi. Pozdrawiam &quot;znafcę&quot; :]
edit: 18 godzin? ????

P 0

pavlinho

Gość
to jest jeden z najmniej docenianych zawodow niestety ????
Jasiek z tego co widzę albo sam jesteś nauczycielem albo masz w rodzinie nauczycieli. Też mam zamiar zostać nauczycielem ale jak widzę pensję nauczyciela po studiach dostaję obrzydzenia...

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
nie jestem nauczycielem, ani nie zamierzam zostac i uzerac sie z jakimis idiotami . moi rodzice są a raczej byli

S 11

support75

Użytkownik
Moja mama po 30 latach pracy dostaje 2500 PLN. To dużo?
tak. uwazam ze nauczyciel powinien gdzies w tych granicach zarabiac.

kazdy kumaty nauczyciel wyciagnie z korepetycji badz pisania prac/zadan b.duzo.
ale to trzeba byc obrtonym i chciec!

P 0

pavlinho

Gość
tak. uwazam ze nauczyciel powinien gdzies w tych granicach zarabiac.
kazdy kumaty nauczyciel wyciagnie z korepetycji badz pisania prac/zadan b.duzo.
ale to trzeba byc obrtonym i chciec!
Taaaaaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaasne. Z korepetycji się wyciąga na jednej osobie 100 PLN. Nauczyciele mają czas dla max 5-6. 3000 PLN to dużo Twoim zdaniem taaaa? I utrzymaj z tego rodzinę która przykładowo liczy 4 osoby :]

P 0

pavlinho

Gość
moi zarabiali jakas polowe tego wiec , dla mnie to i tak duzo te 2500
Praca w technikum, praca w świetlicy terapeutycznej po południu (od 16 do 19), jedna osoba którą korepetytuje. Cały tydzień zawalony, zero wolnego czasu.

Do góry Bottom