21:00 Bayern - Barcelona
22. Barcelona z remisem @ 2.02 / 40j
Wynik: 2:0
Wygrana: 80.80j
Unibet
23. Barcelona @ 3.75 / 30j
Wygrana: 112.50j
Unibet
Trochę sporo propozycji na to spotkanie, ale myślę, że warto. Kursy na zwycięstwo Barcelony mocno przesadzone i chyba grzechem by było z nich nie skorzystać. Połowa bukmacherów myśli chyba, że Bayern tutaj przejdzie się po gościach jak walec, gdy miało to miejsce pare sezonów wstecz, gdzie Barcelona już nie miała składu i była w pierwszej fazie budowy.
Teraz to tym walcem powoli staje się zespół Blaugrany. Wysokie wygrane z Realem Sociedad i Sevilla czyli dwoma topowymi ekipami w
LaLiga. Wygrane z ligowymi średniakami Valladolid i Cadiz przekonują mnie do tego, że Barcelona w Monachium może wygrać, a nawet musi. Zespół ten po falstarcie w pierwszej kolejce włączył drugi bieg i już widać tego efekt. Xavi dostał tego czego chciał, czyli transferów, które mają pomóc w zdobyciu trofeów. Co prawda będzie to tak pierwszym poważny sprawdzian w tym sezonie, ale myślę, że doświadczenie, które ma Barcelona plus mieszanka starych wyjadaczy z młodymi ambitnymi graczami powoduje, że spróbuje pograć zwycięstwo gości.
Bayern zaczął sezon z przytupem odnosząc trzy wysokie zwycięstwa. Później jednak przyszła chwila pauzy i na dzień dzisiejszy nie potrafią ustabilizować formy pod względem zwycięstw raz remisując spotkania, a raz wygrywając. W wtorek nie zagra Coman, czyli ważna postać Bayernu. Bayern niema już Lewandowskiego, ale ma za to Mane, który jest głodny goli i trofeów. W obronie również doszło do roszad podobnie jak w Barcelonie, lecz niema muru, którego nie da się zburzyć.
To spotkania powinno być nielada gratką dla fanów piłki nożnej. W weekend obaj panowie dali odpocząć podstawowym graczom na to właśnie zbliżające się spotkanie. Nie chce pisać, że będzie to goleada, ale spodziewam się raczej wyrównanego spotkania i walki w środku pola, a błąd jednej z ekip może tu doprowadzić do zwycięstwa, dlatego tez liczę, że więcej tych błędów popełnia obrońcy gospodarzy, a Barcelona bez zastanowienia to wykorzysta.
21:00 Bayer - Atletico
24. Atletico @ 2.63 / 30j
Wygrana: 78.90j
Unibet
25.
21:00 Liverpool - Ajax | Liverpool @ 1.57
21:00 Porto - Brugge | Porto @ 1.43
AKO: 2.25 / 40j
Wynik: 2:1, 0:4
Wygrana: 89.90j
Unibet