21:00 Celta Vigo - Barcelona
1. Barcelona @ 1.50 / 10j
Wygrana: 15
Unibet
21:00 Celta Vigo - Barcelona
2. Barcelona i obie strzelą gola @ 2.95 / 10j
Wygrana: 29.5
Unibet
Barcelona mocno rozpoczęła sezon od wysokiego zwycięstwa w spotkaniu domowym przeciwko Villarreal 4:0. Dziś moim zdaniem już tak łatwo nie będzie i z pewnością nie będzie to spacerek. Barcelona wyszła ustawieniem 1-4-2-3-1 o czym pisałem kilka dni temu. Dziś zapewne będzie podobnie, a skład jaki zobaczymy będzie taki sam jak w spotkaniu z Villarreal. Na plus na pewno Fati, który ożywił grę na lewej stronie. Coutinho wyglądał w końcu na człowieka, który cieszy się futbolem, a De Jong wrócił na swoją nominalną pozycję. Co na minus, to brak ataków z prawej strony. To już kulało w poprzednim sezonie i po odejściu Alvesa. Na szczęście do klubu dołączył Dest z Ajaxu i mam nadzieje, że po paru tygodniach pokaże to co potrafi najlepiej. Kolejny minus to Griezmann, który dalej prezentuje styl i formę z poprzedniego sezonu.
Przejdźmy do gospodarzy, którzy już mają za sobą trzy spotkania w których odnieśli jedno zwycięstwo i dwa remisy. Celta zawsze była bardzo niewygodnym zespołem dla Barcelony tym bardziej w spotkaniach domowych. Gospodarze to przede wszystkim Aspas, który swoją formą uratował ten klub przed spadkiem. Hiszpan teraz w ataku współpracuje z młodym napastnikiem: Mor, a Santi Mina wchodzi z ławki. Nie zapominajmy o tym, że Celta ma na bokach tak doświadczonych graczy jak Nolito czy Denis Suarez, który w pojedynkach z Barceloną ma coś do udowodnienia. Jeśli ktoś myśli, że Barcelona się przejedzie po rywalu i odniesie tu gładkie zwycięstwo to żeby się mocno nie zdziwił. Tak jak wspomniałem wyżej, Barcelona nie wygrała na Bailados od 2015 roku, a czy dzisiaj jest dobra okazja do przełamania tej fatalnej serii dowiemy się późnym wieczorem.
Skład Celty: Ivan Villar - Kevin Vázquez, Joseph Aidoo, Jeison Murillo, Nestor Araujo, Lucas Olaza - Renato Tapia, Okay Yokuslu, Brais Mendez - Santi Mina, Iago Aspas.
Skład FC Barcelony: Neto - Sergi Roberto, Gerard Piqué, Clement Lenglet, Jordi Alba - Miralem Pjanić, Frenkie de Jong - Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ansu Fati - Leo Messi.
Skład Celty: Ivan Villar - Hugo Mallo, Joseph Aidoo, Jeison Murillo, Lucas Olaza - Renato Tapia, Okay Yokuslu, Miguel Baeza - Nolito, Denis Suárez, Iago Aspas.
Skład FC Barcelony: Neto - Sergi Roberto, Gerard Piqué, Clement Lenglet, Jordi Alba - Sergio Busquets, Frenkie de Jong - Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé - Leo Messi.
19:30 Hapoel Beer Sheva - Viktoria Plzeň
3. Viktoria Plzeň @ 1.86 / 10j
Wygrana: 18.6
Unibet
20:45 AEK Ateny - Wolfsburg
4. Wolfsburg @ 1.95 / 10j
Wygrana: 19.5
Unibet
5.
20:00 Kopenhaga - Rijeka | Kopenhaga @ 1.70
21:00 Rio Ave - Milan | Milan @ 1.56
AKO: 2.65 / 10j