18:00 Warta - Korona
#52. Warta @ 2.95 / 50j
Wynik: 1:0
Wyrgana: 147.5j
Unibet
#53 Warta wygra przynajmniej jedna polowe @ 1.98 / 100j
Wynik: 1:0
Wygrana: 198j
Unibet
Korona dzięki ostatniej wygranej odbiła się lekko od dna tabeli. Teraz kolejny trudny mecz ale bardzo ważny w kontekście utrzymania.
Spójrzmy na tabele:
14. Warta 28 pkt
15. Korona 27 pkt
Jak widzimy dla obu ekip jest to mecz o przysłowiowe sześć punktów. Co prawda sam mecz śmierdzi mi trochę remisem, ale liczę, że on nie padnie. Korona jedzie wykartkowana do Grodziska bo nie zagrają Hofmeister, Kwiecień i Podgórski. Uważam, że Warta powinna wykorzystać braki kadrowe gości oraz atut własnego boiska. Gospodarze wiedza, że w przypadku porażki to oni znajda się bliżej czerwonej strefy. Na to spotkanie z pewnością będą patrzeć kibice Ruchu, których tak jak wspomniałem zadowolił by najbardziej remis w tym meczu. Ja mimo wszystko idę w stronę Warty.
20:45 Lazio - Salernitana | Lazio @ 1.34
21:00 Metz - Lens | Lens @ 1.81
AKO: 2.43 / 50j (bez podatku)
Wynik:4:2,2:1
Wygrana: 0j
Betclic
20:30 Pogoń Sz. - Ruch Ch.
#55 Ruch z remisem @ 2.90 / 30j
Wynik: 5;0
Unibet
#56 Ruch wygra przynajmniej jedna polowe @ 3.35 / 30j
Wynik: 5:0
Unibet
Nie masz konta w
Betfan, nic straconego - załóż je wchodząc na
betfan.pl lub klikając w baner i odbierz bonus
forum.bukmacherskie.com
Dodam jeszcze dwa słowa od siebie. Z jednej strony chciałem to spotkanie odpuścić, ale z drugiej kusi pograć coś w kierunku Chorzowa. Każdy mecz dla nich to walka o pozostanie w lidze i nie ważne czy przeciwnikiem jest zespół z dołu czy z góry tabeli.
Trzeba jednak dodać, że Ruch lubi urywać punkty drużynom z czołówki. Jaga i Raków są tego przykładem. Z Górnikiem Zabrze zabrakło szczęścia, a w spotkaniu z Legią nie wypadli najgorzej.
Dodajmy jeszcze, że Ruch dzisiaj bez Dadoka (czerwona kartka), Letniowskiego, Kozaka i Szura. Na dodatek może nie zagrać Stipica. Z tego co widziałem na TT Ruch musiał by zapłacić Pogoni za jego występ w dzisiejszym meczu (zapewne jakiś zapis w kontrakcie na ten sezon).
Pogoń walczy o TOP3 i są w gazie, nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów. Jednak czy ten mecz okaże się dla nich spacerkiem?.
Dodam, że Pogoń bez Kurzawy do końca sezonu.