vs.
Pogoń tak osłabiona nie była od dawna. Brak Samurajów i Rogalskiego sprawia, że Zawisza ma zadanie bardzo ułatwione, ale czy na pewno jest ona drużyną, która potrafi regularnie wygrywać, nawet z tak "wykartkowaną" Pogonią? Na dodatek na ławce szczecińskiej drużyny zabraknie Dariusza Wdowczyka, który został ukarany za zachowanie podczas ostatniego meczu z Legią. Jeśli chodzi o Zawiszę to ze składu wypadł Sebastian Dudek oraz Paweł Abbot, wracają natomiast Herold Goulon oraz Sebastian Ziajka. Mimo wszystko najbardziej skłaniałbym się w stronę remisu. Zawisza punktuje głównie u siebie, na wyjazdach wygrał w tym sezonie 1 mecz, co prawda nadarza się idealna okazja na przełamanie, ale ja jakoś nie mam przekonania co do zwycięstwa Zawiszy dzisiaj. Zamiast tego poszukam bramek. Obie drużyny całkiem dobry atak, Pogoń strzelała w prawie każdym meczu w tym sezonie, Zawisza też underowym zespołem nie jest i myślę, że dziś nie powinien mieć problemow ze strzeleniem bramki osłabionym Portowcom, dlatego ja liczę na bramki.
#27 BTS @1.8 3/10
Bet365
+ 2.4 j
vs.
Mecz awizowany jako pojedynek snajperów, mianowicie Brożka i Paixao. Śląsk przyjeżdża do niezdobytej krakowskiej twierdzy. Biała Gwiazda straciła w meczach u siebie tylko jedną bramkę. Wiślacy zajmują 3. miejsce w tabeli
Ekstraklasy i śmiało można rzec, że w tym sezonie będą bardzo poważnym kandydatem do europejskich pucharów, a może nawet i mistrzostwa. Dziś nadarza się kolejna okazja do zdobycia 3 punktów, bowiem Śląsk to zespół grający ładnie dla oka i efektownie, ale niestety nie efektywnie. Brakuje wyników co bezwzględnie potwierdza tabela - 11. miejsce i prawda jest taka, że naprawdę mogą mieć problemy z zakfalifikowaniem się do grupy mistrzowskiej. W ostatnich meczach widać było brak Sebastiana Mili oraz to, jak ważny jest to zawodnik dla drużyny. Co prawda w meczu z Jagiellonią wszedł na boisko w drugiej połowie, ale raczej nie jest przygotowany na pełne 90 minut. Na ten mecz nasuwa mi się jeden typ: zwycięstwo Wisły. Wrocławianie jeśli chcą walczyć o wyższe cele niż pierwsza ósemka, na pewno muszą rozszerzyć kadrę, bo z tak wąską ławką za wiele nie zdziałają. Dodam jeszcze, że zagrożonych pauzą w następnym meczu jest aż pięciu zawodników Śląska, więc myślę, że nie będą dziś grać agresywnie, a to powinno stworzyć szansę dla Krakowian. Jeśli chodzi o under to nie wiem kompletnie czego się spodziewać. Jeśli WKS strzeli to szanse na under drastycznie się zmniejszą, dlatego polecam bet na zwycięstwo Białej Gwiazdy.
#28 Wisła @2.37 3/10
Bet365
+ 4.11 j