>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Piłka jest okrągła...

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
Zakładam temat, będą tu głównie typy z piłki nożnej, rzadziej z innych sportów. Stawkuję w jednostkach. Czasem będzie analiza, czasem nie. No to zaczynamy!

vs.

Krótko, bo zaraz mecz. Spotkaniem w Szczecinie zainaugurujemy 9. kolejkę T-Mobile Ekstraklasy. Miejscowa Pogoń podejmie graczy z Bielska Białej. Nie węszę tutaj jakiejś niespodzianki. Wydaje się, że Szczecinianie poradzą sobie z Góralami. Portowcy pod wodzą Dariusza Wdowczyka bardzo udanie zainaugurowali sezon zdobywając 13 punktów i przegrywając jedynie z Legią. Natomiast gracze Podbeskidzia wygrali jedynie ze słabiutką Koroną po strasznych męczarniach. Należy nadmienić, iż piłkarze z Bielska Białej tracą mało bramek u siebie, jednak na wyjazdach grają ofensywniej i jak na razie jedynie Legii nie strzelili bramki w meczu wyjazdowym. W tym meczu celuję w BTS i over, bo wydaje mi się, że Pogoń nie powinna mieć problemów ze strzeleniem 2 bramek, a Górale dorzucą jakąś bramkę.
BTS @2.0 5/10✅ Bet365
over 2.5 @ 2.1 4/10✅ Bet365
+ 9.4 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
Piast Gliwice vs. Lech Poznań
W Gliwicach będziemy dziś świadkami drugiego dzisiejszego spotkania T-Mobile Ekstraklasy. Piast podejmie poznańskiego Lecha. Gospodarze na pewno podbudowani ostatnim, pewnym zwycięstwem nad Widzewem 3:0. Lech z kolei ma wielkie problemy kadrowe i niestety przekłada się to na wyniki. Tylko 9 punktów zdobyte, 2 wymęczone zwycięstwa: z bydgoskim Zawiszą i z zamykającą tabelę Koroną. Wspomniane już problemy kadrowe są tak wielkie, że trener Rumak powołuje młodzież z rezerw. Nie wiem czy brak Arboledy to osłabienie czy raczej wzmocnienie defensywy Kolejorza, ale rzeczywiście wygląda to nieciekawie. Gliwiczanie tez formą nie powalają, jednak nie mają tak wielkich problemów jak Poznaniacy.
Minimalnym faworytem buków jest Lech, czego ja kompletnie nie mogę zrozumieć. W tym sezonie Poznaniacy to jedna z najgorszych drużyn na wyjeździe i niewiele wskazuje, że dziś się to zmieni. Ja stawiam tutaj na over bramkowy oraz zwycięstwo Piastunek. Defensywa Lecha rozbita, więc Piast powinien tu strzelić ok. 2,3 bramek, ale liczę też na ofensywę Kolejorza. Myślę, że Poznaniacy coś tutaj strzelą.
Piast @2.8 3/10⛔ Bet365
over 2.5 2.05 4/10⛔ Bet365
-7 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
Zagłębie Lubin vs. Jagiellonia Białystok
Po krótkiej przerwie wracamy do typowania. Zagłębie nie przekonuje, trener Buczek stracił posadę po ostatniej porażce w Bydgoszczy z Zawiszą 0:2. Za niego przyszedł Orest Lenczyk po ponad rocznym rozbracie z naszą Ekstraklasą. Zobaczymy jak ustawi Lubinian, ale ktoś już wcześniej wspomniał, że drużyny Lenczyka starają się grać na zero z tyłu, ale ja nie będę tu szukał underów tylko pójdę w stronę gości. Jagiellonia dobrze zaczęła sezon - 5. miejsce po 10 kolejkach to korzystny rezultat dla Białostoczan. Na wyjazdach 3 zwycięstwa, 2 remisy i porażka z Lechią, czyli generalnie całkiem nieźle. Miedziowi natomiast 8 punktów w 9 meczach, trzynaste miejsce w tabeli. Co prawda 2 zwycięstwa, z Ruchem i Koroną, ale należy nadmienić iż Korona to obecnie najsłabsza drużyna naszej ligi, a Ruch także do mocarzy nie należy, co potwierdziła choćby ostatnia porażka z Jagą 0:6. Tak jak już mówiłem nie stawiam tutaj undera, bo różnie może być, kieruję się w stronę gości z Białegostoku.
Jagiellonia DNB @2.1 5/10 Bet365 ZWROT

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
Wracamy do typowania razem z Ekstraklasą. Nie ma za bardzo czego podsumowywać we wrześniu, bo były tylko 3 typy. Jednak mały plus jest ????
vs.

12. kolejkę T-Mobile Ekstraklasy zainaugurujemy w Kielcach, gdzie Korona podejmie Jagiellonię Białystok. Może się wydawać, że Kielczanie kryzys mają już za sobą: dwa remisy i to nie z byle ogórkami, bo Lechią i Górnikiem i przełamanie wyjazdowej niemocy w Bydgoszczy, gdzie zwyciężyli 1:0. Odwrotnie jest z kolei w Białymstoku. Jaga świetnie zaczęła sezon, lecz niedawno coś się zacięło: porażka z Legią, wymęczony remis z przeciętnym Zagłębiem i ostatnia domowa porażka z Cracovią 1:2 nie wróżą dobrze. Ciężki mecz do typowania 1X2, ale pragnę zwrócić uwagę na pewien fenomen: otóż w większości meczów kiedy Białostoczanie przegrywali (i nie tylko) udawało im się zdobyć bramkę w końcówce. Tak było z Zawiszą, Wisłą, Widzewem, Ruchem, Legią, Zagłębiem czy ostatnio z Cracovią. Wydaje mi się, że i w tym meczu zobaczymy tzw. &quot;późnego gola&quot;. Nie ukrywam, że liczę też na Koronę, która również w tym sezonie zdobyła kilka bramek w końcowej fazie meczu. Jeśli miałbym coś typować 1x2 tutaj to postawiłbym Korona DNB✅ po 1.83.
#1 Późny gol (gol po 71:59) @1.83 5/10✅ Bet365
+ 4.15 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

I mamy hit kolejki w Zabrzu gdzie wicelider, czyli Górnik zmierzy się z trzecią drużyną zeszłego sezonu Śląskiem Wrocław. Pierwsze co rzuca mi się w oczy to bramki. Rok temu było 4:1 dla Zabrzan, ale mimo wszystko wydaje mi się, że dziś powtórki nie będzie. Górnik u siebie mocny: 10 punktów w 4 meczach to bardzo dobry rezultat. Z kolei Śląsk odwrotnie: 4 punkty w 5 meczach wyjazdowych, jednak aż tak bardzo nie brałbym tego pod uwagę, gdyż dwa z nich były w czasie kiedy Śląsk grał jeszcze w el. do LE i trener Levy oszczędzał najważniejszych zawodników, a jeden ze stołeczną Legią, która jest w zasadzie nieosiągalna na Łazienkowskiej dla rywali. W klubie z Zabrza zabraknie dziś Konrada Nowaka, Mariusza Magiery i Adama Dancha, nie wiadomo także czy zagrają Ołeksandr Szeweluchin, Seweryn Gancarczyk, Tomasz Wełnicki i Antonin Łukasiewicz. W barwach WKS-u nie zagrają jedynie Amir Spahić i Marcin Przybylski. Pewien jestem jednego - bramek. I to z obu stron ????
#2 BTS @ 1.66 7/10✅ Bet365
#3 Over 2.5 1.85 5/10✅ Bet365
+ 8.87 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Dziś o 15:30 zostanie rozegrane kolejne spotkanie T-Mobile Ekstraklasy pomiędzy Bydgoskim Zawiszą, a krakowską Wisłą. Obrona Wiślaków w tym sezonie to prawdziwy monolit: jedynie 5 bramek straconych w 11 meczach robi wrażenie. Atak nie zwala z nóg, ale nie ma na co narzekać, bowiem 15 bramek to nie najgorszy wynik, jednak trzeba zwrócić uwagę, że Biała Gwiazda lepiej radzi sobie w Krakowie, ich bilans bramkowy na stadionie przy ul. Reymonta to 10:1, a na wyjazdach już tylko 5:4. Beniaminek z Bydgoszczy również u siebie traci mało goli i dlatego tu upatruję undera. Na dodatek w barwach Zawiszy nie zagra najlepszy strzelec drużyny Vasconcelos, który pauzuje za kartki. Oprócz niego nie zobaczymy kontuzjowanych Abotta, Skrzyńskiego i Kuklisa, na środku obrony zagra zapewne Goulon tak jak to było w meczu z Koroną tydzień temu. W drużynie Wisły zabraknie Chaveza i Burligi, na prawej obronie zobaczymy Fryca lub Stolarskiego, także nie wydaje mi się, aby to były jakieś wielkie osłabienia. Wydaje mi się, że zobaczymy dziś mało bramek i minimalną wygraną Wisły.
#4 Under 2 @2.1 4/10⛔ Bet365
#5 Wisła - 0.5 @2.6 3/10⛔ Bet365
#6 Wisła wygra do zera @4 1/10⛔ Bet365
- 8 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Zastanawiałem się czy 2 tygodnie temu to Widzew był tak mocny czy Lechia taka słaba. Bliżej jest mi jednak do tej drugiej wersji. Katastrofalne błędy w obronie i zdaje się, że po formie Gdańszczan z początku sezonu nie zostało zbyt wiele. Oczywiście należy oddać Łodzianom, że pod wodzą trenera Pawlaka prezentują się lepiej niż dobrze i zwycięstwo z Lechią nie było przypadkiem...ale nadal są jednymi z kandydatów do spadku i to nie ulega wątpliwości. Dziś nie będą również faworytem w meczu z Zagłębiem, które przejął Orest Lenczyk i dzięki przerwie reprezentacyjnej mógł spokojnie popracować ze swoimi podopiecznymi. Na szpicy zagra Arek Piech, są szybkie skrzydła, jest solidny środek pola. Potencjał w lubińskiej drużynie na pewno jest i dzisiaj powinni piłkarze Zagłębia go zaprezentować, bo jeśli nie dziś to ja już nie wiem kiedy ;P Oprócz zwycięstwa Lubinian typuję BTS, bo nawet jeśli obrona Lechii zagrała słabo to i tak 4 bramki to nie lada wyczyn. Na dodatek przełamał się Visnakovs, który na pewno będzie groźny w dzisiejszym meczu i może coś strzeli ????
#7 Zagłebie -0.5 @1.8 6/10✅ Bet365
#8 BTS @2 4/10✅ Bet365
+ 8.8 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Gdyby mecz był w Bielsku - Białej to miałbym wątpliwości, ale gramy w Krakowie i jeśli Cracovia zagra tak jak ostatnio w Białymstoku to Górale nie mają czego szukać. Jasne, Cracovia słabo punktuje u siebie, ale dziś jest idealna okazja na przełamanie, bo przyjeżdża outsider i główny kandydat do spadku. W tamtym sezonie Bielszczanie uchronili się przed degradacją tylko dzięki Demjanowi, którego już nie ma, za to jest poważny problem z ofensywą. Podbeskidzie punktuje głównie u siebie, gdzie stawia autobus przed bramką i zazwyczaj udaje im się zdobyć punkt lub nawet wymęczyć zwycięstwo, jak to było z Koroną. Jednak na wyjazdach muszą grać ofensywniej co potwierdza bilans bramkowy: u siebie 2:4, na wyjazdach 6:11, ale jeśli dziś się odkryją, zostaną poważnie skarceni przez ofensywę Krakowian, w której dzieli i rządzi Dawid Nowak. Pasy grają ostatnio świetnie, a we wspomnianym przez kogoś meczu z Pogonią to oni przeważali, ale niestety przegrali po karnym Robaka. Mimo, że mecz przy pustych trybunach, stawiam na Cracovię, która musi przełamać domową niemoc, bo jak już wspomniałem nadarza się ku temu doskonała okazja. Oprócz tego polecam over, ale BTS-a się boję. Jeśli Podbeskidzie nic nie strzeli to i tak 3 bramki ze strony Krakowian nie będzie niczym nadzwyczajnym.
#9 Cracovia - 0.5 @1.9 5/10✅ Bet365
#10 over 2.25 @1.95 4/10✅ Bet365
+ 8.3 j

vs.

12. kolejkę T-Mobile Ekstraklasy zakończymy w Chorzowie, spotkaniem pomiędzy miejscowym Ruchem i szczecińską Pogonią. Trzeba uczciwie powiedzieć, że Ruch się odbudował o przyjściu Kociana. Niebiescy jeszcze nie przegrali pod wodzą Słowaka, a rywali na pewno nie mieli najłatwiejszych: Śląsk, Wisła i Piast to nie są ogórki. Co prawda ostatnio Gliwiczanie jakby trochę przygaśli, jednak to nie zmienia faktu, że zwycięstwo na wyjeździe z nimi jest dobrym osiągnięciem. Z drugiej strony Pogoń, którą trenuje Dariusz Wdowczyk, do niedawna kandydat do objęcia reprezentacyjnej schedy po Fornaliku. Do niedawna, bo ostatnio Wdowiec powiedział publicznie, że wycofuje się z &quot;wyścigu&quot; o reprezentację ???? Ale dosyć o Wdowczyku. Portowcy w ostatniej kolejce doznali kompromitującej porażki u siebie z Górnikiem Zabrze 1:4 i zakończyli serię 8 meczów bez porażki, ale na wyjazdach nadal są niepokonani. Ostatniej porażki na obcym boisku doznali w maju, jeszcze w ubiegłym sezonie. Czy dziś zakończy się również i ta wspaniała passa? Bardzo możliwe, dla mnie minimalnym faworytem spotkania jest Ruch, ale nie będę grał na Niebieskich. Absencje w obu drużynach ktoś już opisał, więc nie będę powielał tego tekstu. Zapowiada się ciekawy mecz, na pewno obie drużyny będą chciały dziś wygrać, a to zwiastuje sporo bramek.
#11 BTS @1.8 5/10✅ Bet365
#12 over 2.5 @2.07 4/10⛔ Bet365
0 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Śląsk po frajerskiej porażce w Zabrzu podejmuje u siebie Zawiszę, który dość niespodziewanie odprawił z kwitkiem Wisłę Kraków w ostatniej kolejce. Ciekawy mecz się zapowiada, Śląsk na pewno będzie chciał się zrehabilitować przed własną publicznością za te 3 punkty stracone w bardzo głupi sposób w meczu z Górnikiem. Z drugiej strony Bydgoszczanie, którzy po zwycięstwie nad Białą Gwiazdą będą w dobrych nastrojach przystępować do tego meczu. No i oczywiście powrót Tarasiewicza do Wrocławia. Żywa legenda Śląska zasiądzie dziś na ławce jego przeciwników. To wszystko sprawia, że będzie dziś na co popatrzeć. I choć w barwach WKS-u nie zobaczymy Sebastiana Mili to w Zawiszy wcale nie jest lepiej: brak Drygasa, Masłowskiego i Vasconcelosa to osłabienia większe niż brak Mili w Śląku. Na dodatek ostatni mecz ligowy na wyjeździe Zawisza wygrał w czerwcu, jeszcze w 1. lidze. Od tego czasu w meczach wyjazdowych uciułali ledwie 2 punkty. Może Śląsk nie czaruje i nie wygrywa każdego meczu, ale jednak u siebie to solidna i mocna drużyna, a po odpadnięciu z LE skupiają się tylko na lidze i powoli gonią czołówkę. Dziś także muszą wygrać i nie wydaje mi się, aby Bydgoszczanie im w tym przeszkodzili. Polecam również over, bo w świetnej formie strzeleckiej jest Paixao, do tego zawsze groźni Plaku i Hołota. Zawisza również jest w stanie coś strzelić, bo obronie Wrocławian zdarza się popełnić głupie błędy i stracić gola, jednak ja zagram na over Śląska.
#18 Śląsk - 0.5 @1.775 6/10⛔ Bet365
#19 Śląsk powyżej 1.5 @1.83 5/10⛔ Bet365
- 11 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Widzę, że drobna masówka na Pogoń się szykuje, trochę jest to zrozumiałe, bo Portowcy są faworytem dzisiejszego meczu, lecz ja nie gram tutaj 1x2. Wydaje mi się, że ten mecz mecz będzie miał przebieg podobny do wczorajszego: nudny, dużo gry w środku pola, tzw. &quot;piłkarskie szachy&quot;. Piast będzie się bronił i liczył na kontry, a Pogoń będzie prowadziła grę, a to według mnie przełoży się (nie przełoży się?) na bramki, których zobaczymy dziś mało. Bardzo możliwe, że Szczecinianie wygrają, ale to może być smutne 0:0 nie tylko do przerwy, ale i w całym meczu.
#20 Under 1 (1st half) @1.9 4/10⛔ Bet365
- 4 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Wisła gości Widzew i kurs 1.5 na gospodarzy wcale mnie nie dziwi. Widzew to najsłabszy obok Podbeskidzia zespół w Ekstraklasie, co potwierdziły ostatnie porażki z Zagłębiem czy kompromitacja u siebie z Cracovią. Po tym meczu jestem niemal pewien, że zwycięstwo z Lechią to jednorazowy wybryk i najwyższa wygrana Łodzian w tym sezonie. A Wisła? Pod wodzą Franciszka Smudy odbudowała się i zajmuje pewne miejsce w czołówce. Fakt, porażka z Zawiszą i wymęczone zwycięstwo z Zagłębiem nie świadczą o najwyższej dyspozycji, lecz należy wspomnieć, iż w Bydgoszczy Biała Gwiazda prowadziła i dopiero po głupiej czerwonej kartce dla Bunozy zaczęły się problemy, a w sobotę po zejściu Głowackiego, który nabawił się drobnego urazu, defensywa zaczęła popełniać błędy. Dziś jednak Głowacki najprawdopodobniej zagra, natomiast w Widzewie nie ujrzymy Marcina Kaczmarka. Z poważniejszych osłabień to by było na tyle, czyli widzimy, że oba zespoły zagrają prawie w optymalnych zestawieniach. Tak jak pisałem wcześniej: Widzew, jak na razie, nie jest drużyną na Ekstraklasę i jeśli nie poprawią swojej gry to wróżę im w tym sezonie rychły spadek. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że Widzewiacy ostatnio przy Reymonta wygrali... 17 lat temu. Myślę, że Wisła nie powinna mieć problemu ze zwycięstwem dzisiaj, tym bardziej, że zespół z Łodzi ma najgorszą defensywę w lidze, Wisła - najlepszą, ale nie wiem czy warto stawiać na zwycięstwo Białej Gwiazdy do zera, bo jeśli nie zagra Głowacki to różnie może być ????
#21 Wisła (-1) @1.925 4/10✅ Bet365
#22 Wisła (-2) @4.15 1.5/10✅ Bet365
+ 8.42 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Ruch pod wodzą Kociana jeszcze nie przegrał notując 2 zwycięstwa i 4 remisy. Czy dziś ich passę przerwie Korona? Wielce prawdopodobne, gospodarze przystąpią do spotkania podrażnieni ostatnią porażką z Pogonią Szczecin, gdzie zwycięstwo mieli naprawdę na wyciągnięcie ręki. To jak Kielczanie grają u siebie obrazują liczby: 17 bramek w 3 ostatnich meczach i średnia ponad 3 bramki na każdy mecz. Dziś defensywa Korony zagra bardzo osłabiona, bo zabraknie Tomasza Lisowskiego i zawieszonego Radka Dejmka. Widzieliśmy co wyprawiała obrona Kielczan w poprzednim meczu po zejściu Lisowskiego i wydaje mi się, że dziś wcale nie będzie lepiej. Decyzja o występie Jacka Kiełba zapadnie przed meczem. Problemy kadrowe ma również Ruch. W barwach Niebieskich nie zagrają rekonwalescenci: Artur Gieraga, Marek Zieńczuk i Kamil Włodyka. Chorzowianie w ostatnim meczu tylko zremisowali ze słabym Podbeskidziem, ale trzeba dopowiedzieć: mega defensywnym Podbeskidziem. Czy to była oznaka słabszej dyspozycji? Według mnie nie, ale przekonamy się w dzisiejszym meczu. Tak jak już wspomniałem Korona gra ciekawy, ofensywny futbol, dużo strzelają, ale też dużo tracą. Myślę, że dziś obejrzymy kilka bramek.
#23 BTS @1.83 4/10✅ Bet365
#24 over 2.25 @1.925 4/10✅ Bet365
+ 7.02 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
Październik - Podsumowanie
Typy (kupony):
24
Typy (kupony) trafione: 16
Skuteczność: 67%
Średni kurs: 2.19
Suma stawek: 93.5 j
Suma wygranych: 132.29 j
Zysk: + 38.79 j
Yield: ~ 41% :cool:

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
# 1
Newcastle - Chelsea @1.61
West Ham - Aston Villa BTS @1.72
AKO: 2.79 3/10⛔ Bet365
- 3 j

Hull - Sunderland (DNB) @2.5 4/10⛔ Bet365
- 4 j
Nurnberg
- Freiburg @2 4/10⛔ Bet365
- 4 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Spotykają się dwie drużyny grające ofensywny futbol. Korona pod wodzą Pachety ewidentnie poprawiła poziom gry w porównaniu z początkiem sezonu. Niestety, ostatnia domowa porażka z Ruchem 1:4 sprowadziła wszystkich na ziemię. Odwrotnie jest natomiast w Krakowie. Pasy grają znakomicie, wygrali ostatnie 4 spotkania, zajmują 5. miejsce w tabeli i jeśli dalej będą się tak prezentować to będą czarnym koniem rozgrywek. Widać, że wyszydzana tiki-taka zaczęła przynosić efekty. Ktoś powie, że Cracovia to nie jest zespół na czołówkę. Zgoda, kiedyś w końcu przestaną wygrywać, ale dziś to się nie stanie. Kielczanie w kryzysie zarówno sportowym, jak i kadrowym. Dzisiaj w drużynie gości zabraknie Lisowskiego, Trytki, Kuzery i Markovicia. Na dodatek nie pod znakiem zapytania stoją występy Golańskiego i Kiełba, czyli widzimy, że te problemy kadrowe są bardzo duże. W zespole gospodarzy nie ujrzymy dziś jedynie Danielewicza i Bernhardta, czyli zawodników bez których Pasy radzą sobie od dłuższego czasu. Biorąc pod uwagę osłabienia w linii defensywnej Korony i formę Krakowian, można spodziewać się kilku bramek w meczu, bo goście, choć osłabieni, również powinni dzisiaj coś strzelić. Drużyna z Kielc pod wodzą hiszpańskiego szkoleniowca zaczęła grać przede wszystkim efektownie i z polotem. Należy również wspomnieć, że Cracovia rozegra mecz przy otwartych trybunach po 2 meczach bez kibiców u siebie. Reasumując, spodziewam się ciekawego spotkania, kilku bramek, ale przede wszystkim zwycięstwa Pasów i nie wykluczone, że więcej niż jedną bramką.
#4 over 2.5 @1.95 4/10✅ Bet365
#5 Cracovia (-1 HA) @2.25 3/10⛔ Bet365
+ 0.8 j

vs.

Pogoń atakuje podium, a ja... mam wątpliwości. Tak jak pisał gujon: nie ma argumentów za Widzewem, są tylko argumenty za Portowcami. Pogoń w świetnej formie po dwóch domowych zwycięstwach, Widzew to słaba drużyna, nie nadaje się do Ekstraklasy (tak, wiem, sam tak pisałem), ale muszę przyznać, że po cichu boję się tego meczu. Szczecinianie wygrali 2 ostatnie mecze, ale były to: najpierw zwycięstwo, dość szczęśliwe, z bardzo przeciętną Koroną, no i oczywiście pogrom tragicznego Piasta. Widzew z kolei po indywidualnych błędach przegrał z mocną Cracovią oraz z nieosiągalną przy Reymonta Wisłą. Wcześniej też porażka na wyjeździe ze słabym Zagłębiem oraz rozbicie Lechii. Jakkolwiek absurdalnie by to zabrzmiało, Widzew u siebie jest groźny. Wszystkie 11 zdobytych punktów wywalczyli na własnym boisku. Prawie w każdym meczu w Łodzi strzelał bramkę. Kiedyś w końcu muszą się przełamać. Do kadry Widzewa wraca Kaczmarek, który nie zagrał z Wisłą. Do dyspozycji trenera Pawlaka nie będzie jedynie de Amo Perez, pauzujący za czerwoną kartkę. Ja na pewno nie pcham się w stronę drużyny ze Szczecina. Nie mówię, że dziś nie wygrają, ale sądzę, że Widzewiacy powalczą.
#6 BTS @1.72 4/10✅ Bet365
#7 over 2.5 @2 3/10✅ Bet365
+ 5.88 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Szykuje się nam bardzo ciekawy i wyrównany mecz. Śląsk po kilku nieudanych meczach pokazał w meczu z Podbeskidziem, że nadal chce walczyć o mistrzostwo choć zajmuje dopiero 11. miejsce. Może się to zmienić jutro, gdyż Wrocławianie tracą do Gdańszczan tylko 2 punkty. W meczu z Góralami Śląsk wyszedł jakby ze spętanymi nogami, widać było, że ta presja im ciąży. Wystarczyła jednak bramka Paixao i worek z bramkami się rozerwał. Myślę, że taki mecz był WKS-owi potrzebny i teraz, po przełamaniu zaczną znów punktować. A Lechia? Wygrali wprawdzie ze słabym Zagłębiem, ale to nie zmienia faktu, że nadal są w słabej dyspozycji. Zawodzi przede wszystkim obrona, którą wszyscy chwalili na początku sezonu. Ktoś powie, że Śląsk też jest w nie najlepszej dyspozycji, bo przecież przed meczem z Podbeskidziem miał serię trzech porażek z rzędu. I ciężko się z nim nie zgodzić, ale należy zwrócić uwagę, że Śląsk te mecze przegrał z mocnym Górnikiem oraz znajdującymi się na fali wznoszącej Jagiellonią oraz Zawiszą, tracąc dodatkowo bramki w końcowej fazie meczu. W jutrzejszym spotkaniu nie zagra Daisuke Matsui, lider Gdańskiej drużyny. W klubie z Wrocławia nadal nie zobaczymy Sebastiana Mili i to osłabienie widać było w ostatnich meczach Śląska. Głownie to mnie powstrzymuje przed graniem na ekipę Stanislava Levego. Bez Mili jest po prostu kłopot z kreowaniem gry w środku pola. Podsumowując: jutro obie drużyny będą chciały pokazać, że ostatnie zwycięstwa nie były dziełem przypadku i mam nadzieję, że zobaczymy ładny dla oka futbol. Minimalnym faworytem jest dla mnie Śląsk, ale nie aż takim żeby grać czystą &quot;2&quot;.
#8 BTS @1.83 4/10✅ Bet365
#9 over 3 @3 1.5/10 ZWROT Bet365
+ 3.32 j

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
Piast Gliwice - Jagiellonia Białystok over 2.5 @2.07 3/10✅ Bet365
+ 3.21 j
vs.

Podbeskidzie u siebie mega defensywnie. 6 z 7 ich meczy na własnym boisku kończyło się underem 1.5 ! Jedynie Górnik zdołał im strzelić 2 bramki. Łącznie w tych meczach padło 6 bramek, czyli średnia poniżej 1 bramki na mecz. Bielszczanie u siebie stawiają autobus i liczą na kontry, dlatego bilans bramkowy(2:4) wygląda tak, a nie inaczej. W drużynie z Bielska- Białej po prostu nie ma materiału na drużynę z Ekstraklasy i to jest ich jedyny sposób na urwanie punktów silniejszym ekipom. Jednak wydaje mi się, że stawianie na Wisłę może okazać się zgubne. Biała Gwiazda na wyjazdach to zupełnie inna drużyna. Na obcym boisku wygrali zaledwie raz: ze słabiutką wówczas Koroną. Oprócz tego 4 remisy i 1 porażka, bilans bramkowy 6:7. W krakowskiej drużynie zabraknie najprawdopodobniej Głowackiego, Jovanovicia i Bunozy, ale i bez nich Podbeskidzie będzie miało ogromne problemy ze zdobyciem gola. Reasumując spotykają się dwa defensywnie grające zespoły i naprawdę wynik bezbramkowy mnie tutaj nie zdziwi, ale chyba po takim kursie skuszę się na taki bet.
#11 Wisła i under 2.5 @4 1/10⛔ Bet365
#12 under 2 @2.2 3/10✅ Bet365
+ 2.6 j

Do góry Bottom