lukas88
Forum VIP
06.12.2016 g. 18.30 VIVE KIELCE- WISŁA PŁOCK
Typ: over 55,5
Kurs: 1,71
Marathonbet
Stawka 6 j
Typ: over 55,5
Kurs: 1,71
Marathonbet
Stawka 6 j
"Święta Wojna" to na co czekają kibice ręczniaka w całej Polsce, znakomicie zapowiada się "mikołajkowy" wieczór w hali Legionów. Tak jak wspomniał Macko, to już nie ten klimat co kiedyś, ale nadal jest to spotkanie o podwyższonym "ryzyku".
Kilka słów na temat gospodarzy, do składu których wrócił w meczu z Vardarem "Dzidziuś" chodząca legenda i symbol Iskry. Nie zagra z klei Bombac, jednak nie widzę w tym większego problemu gdyż moim zdaniem nie pokazał on jeszcze pełni swoich umiejętności w Kielcach, poza tym na środku jest Zorman i wracający do formy "Kaczka". Kielczanie z roku na rok dysponują coraz silniejszym i coraz bardziej wyrównanym składem, jedynie na chwilę obecną przydałby się ktoś za "Siwego" na lewym skrzydle bo mam wrażenie że ostatnio zawodzi, w przyszłym roku dołączy jeszcze Alex Dujszebajev z Vardaru i zrobi się aż ciasno na prawym rozegraniu, bo w końcu na miarę możliwości zaczyna grać Paweł Paczkowski.
Wisła po sporych roszadach przed sezonem, do składu dołączyli, Mihić, Ivić, Duarte, bracia Gębala oraz trener Przybecki w następstwo Canellasa.
Wisła zaskakuje wynikami, niestety w dwie strony, bo potrafi zagrać świetne mecze z THW KIEL albo zebrać bęcki od Kadetten.
Dlaczego idę w kierunku overa? Otóż dlatego że "Święta Wojna" nigdy nie była taktycznymi szachami, z reguły było to widowisko, na wysokim poziomie, z pełnym skupieniem na szybkiej ofensywie. Owszem Wisła w tym sezonie dobrze broni, ale Vive to maszynka do nabijania ponad 30 bramkowych wyników w meczu. Poza tym Vive z obroną często bywa na bakier i zdarzają im się też takie mecze że tracą w granicach 30 bramek.
Dziś liczę na szybki mecz z dużą ilością kontrataków, poza tym idę w kierunku Kielczan, którzy w moim odczuciu sa zespołem znacznie dojrzalszym i dysponują bardziej wyrównanym składem, stąd moje poboczne propozycje:
over 59,5
Kurs: 2,75
1xbet
Stawka 2j
Vive (-3,5)
Kurs: 1,75
1xbet
Stawka 5j