Fajnie, że Mad wypowiada się w dziale, dlatego mi nawet pomimo wczesnej pory i generalnie w małym stopniu przespanej nocy, nie wypada się nie wypowiedzieć.
Finał:
Tutaj wydaje mi się, że wszystko jeszcze raz rozstrzygnie w Kielcach. Wisła w Hali Legionów pokazała, że może być (i jest:! ???? równorzędnym rywalem dla chłopaków Bodka Wenty. Jeśli chodzi o VTK, w szczególności w drugim spotkaniu, nie było widać zespołu. Wiele z akcji było kończone w sposób samodzielny, przez znakomitych Rosińskiego i Zormana. Co byłoby, gdyby ich nie było? Śmiem twierdzić, że Nafciarze nie musieliby czekać do dogrywki. Na pewno, w Płocku Iskra zagra lepiej, położy nacisk na elementy, w których była od Wisły słabsza. Nafciarze natomiast pokazali sporo dobrego w meczach w świętokrzyskim, gdzie bardzo dobrze zatrzymywali akcje kielczan, i praktycznie Jurasik (w pierwszym) oraz Rosa i Uros byli zawodnikami, z którymi sobie Wisła nie radziła. Tak jak pisał Angel, nie do końca dobrze w Kielcach zagrał Arek Miszka, ale on na pewno był dość uważnie pilnowany. Na pozycji lewoskrzydłowego w obu meczach zagrali słaby Wiśniewski oraz bezbarwny Backstrom. No cóż. W dzisiejszym meczu prawdopodobny jest występ Rastko Stojkovicia, który w Kielcach grał niewiele i to może być spory handicap dla Vive, gdyż wszyscy rozgrywający (poza Zarembą i Podsiadłą może) potrafią bardzo dobrze grać z kołem, a Rastko w elemencie uwalniania się od obrońcy jest znakomity. Co do samego meczu, to dziś przewiduję bardzo wyrównany mecz i moim skromnym typem jest wygrana płocczan, i jutrzejsza wygrana Iskry.
Typ:
Wisła +3.5 @ 1.68 Tobet 32:25
Mecz o Trzecie Miejsce:
Tutaj wydaje mi się, że mecze nie będą już takie ubogie w bramki jak było to choćby w drugim meczu tych drużyn. Stal u siebie gra znacznie bardziej ofensywnie i na pewno tutaj będzie miała więcej szans do kontr oraz na pewno będzie grała nieco szybciej w ataku pozycyjnym, bo ich gra u siebie a na wyjeździe w tym elemencie z reguły wygląda nieco inaczej. Może i mecze tych zespołów nie obfitowały dotąd w bramki, ale dzisiejszy mecz widzi mi się trochę inaczej, myślę, że Stal może w miarę szybko odskoczyć na kilka bramek i wtedy Kwidzyn na pewno zaryzykuje i w ataku zagra szybciej. Nie bardzo chce mi się rozpisywać niestety. Generalnie twierdzę, że mecz ten wygrają mielczanie po czym rywalizacja i tak wróci na Pomorze.
Typ:
Over 59.5 @ 1.85 Tobet 62 [27:35]
Spotkanie o piąte miejsce:
Mecz Azotów w Olsztynie zapowiada nam się na w miarę ciekawą rywalizację, może i Azoty wygrały pięcioma bramkami w Olsztynie, ale nie jest to aż tak wielki handicap jak mogłoby się wydawać, bo 5 bramek jak trafnie zauważył Piotrek Wyszomirski w dzisiejszym handballu można stracić w 4 minuty. Dlatego dziś po raz kolejny mogą wygrać Azoty, co do których widać, że chce im się po tych zmianach trenera grać. Nie widziałem zeszłotygodniowego meczu Azoty - Warmia, ale takie rzeczy można było wyczytać w prasie jak i na Sportowych Faktach itp. W Warmii dzieje się naprawdę kiepsko, atmosfera w zespole bardzo średnia, a i wielu wielu zawodników odchodzi. Na ten moment, w tym sezonie 11 zawodnikom kończą się kontrakty, a aż 9ciu z nich prawdopodobnie odejdzie z klubu! Dlatego ciężko wymagać od wszystkich zawodników pełnego zaangażowania w meczu o tak naprawdę pietruszkę. Co do Azotów, to tu sprawa ma się inaczej, przed zespołem postawiono cel awansu do Pucharów i po dzisiejszym meczu może być zrealizowany. Trzeba tylko i aż nie przegrać tego meczu więcej niż 4ma bramkami, lub go po prostu wygrać czy zremisować. Dla mnie, kurs na Azoty to fajne value jest i można lekko spróbować, bo Warmia gra już o nic, i na pewno wygrana Azotów nie jest tu niemożliwa.
Typ:
Azoty +2.5 @ 1.85 Tobet, Azoty @ 3 Tobet 28:24
Mecz o siódme miejsce:
Tu naprawdę nie wiem co się wydarzy, dlatego w pełni odpuszczam.
Baraż:
Nielba w tym meczu na pewno nie będzie broniła zaliczki, tylko raz jeszcze zepnie poślady i zagra na 1000% przed swoimi kibicami, którzy wspierali zespół z Wielkopolski na dobre i złe. Do przemyślenia jest w tym wypadku nawet handicap, a czysty win to znakomity bet na dokładkę.
Typ:
Nielba @ 1.1 Tobet, Nielba -6.5 @ 1.85 Tobet 30:16