Nie ma znaczenia czy Vaculik pojedzie z taktycznej czy też nie, bo STS uwzględnia tylko pierwsze 5 biegów.Vaculik over 10,5 @ 1.80 sts
Moim zdaniem Vaculik wraz z Kołodziejem beda dzis ciagnac dobry wynik dla tarnowian, to beda dwie strzelby, obstawiam ze Vaculik dzis moze pojechac 6 raz za Madsena lub Mroczke, a wiec przy 6 biegach linia z latwoscia do pokrycia!
M.D. 11(-7):1 E.K. >>> M.D. 4 > 1 E.K.Bet365
SPARTA WROCŁAW v UNIA TARNÓW (mecz przerwany, wynik niezaliczony)
Maksym Drabik vs Ernest Koza (handicap)
Typ: Maksym Drabik (-7)
Kurs: 2,50
Szalony handicap (w życiu nie widziałem tak dużego na żużlu), ale i kurs zacny jeśli zastanowimy się na spokojnie nad powodzeniem typu. Koza dzisiaj ugra 1-2 punkty - w zależności od losów 1 biegu. Drabik to już zupełnie inna bajka. Chłopak jest w tym roku niesamowity, a smaczku dodaje fakt, że mecz odbędzie się na jego de facto domowym torze, bo właśnie przy Olsztyńskiej się wychował żużlowo. Jeśli tylko nie spali się psychicznie to powinien zakręcić się koło 10 punktów. Liczę na jego świetny występ!
Tomasz Jędrzejak vs Leon Madsen (handicap)
Typ: Leson Madsen (+2)
Kurs: 1,50
Niski kurs, ale trudno mi sobie wyobrazić, żeby Leon nie pokrył tego, ba, jestem gotów stwierdzić, że dzisiejszy mecz to Leon zakończy z większą zdobyczą punktową. Taki kurs możnaby grać przy braku jakiegokolwiek handicapu, a co dopiero +2 na korzyść o wiele lepszego Duńczyka. Oczywiście zagadką pozostaje tor w Częstochowie, ale historia pokazuje, że Madsen umie tam jeździć całkiem nieźle. Dodatkowo wydaje mi się, że to Jędrzejak ma silniejszego parowego i Jensen zabierze Tomkowi więcej punktów niż Kenneth Leosiowi.
Ciekawie też wygląda pojedynek Woffindena z Vaculikiem (1 - 1,70). Tajski powinien dzisiaj celować w komplet, a Vaculik jednak na wyjazdach nie jest już taki pewny. Co prawda można spodziewać się u niego aż 6 biegów (liczę na kontrolowane zwycięstwo "gospodarzy", ale i tak kurs wygląda nieźle. Tym bardziej, że Martin w Częstochowie jeździ różnie (2013 - 0; 2014 - 11).
No tak, zapomnialem przepraszam za przeoczenie i dziekuje za popraweNie ma znaczenia czy Vaculik pojedzie z taktycznej czy też nie, bo STS uwzględnia tylko pierwsze 5 biegów.
Świetny typ, popieram w 100%. Raz że Holder mu sporo punktów odbierze. Po drugie to w biegu z juniorem nie trafia na Smektałe a na Pitera. Jak Jonasson będzie jechał padakę, a reszta będzie ładnie punktować to nie zdziwię się jak Piter już w 9 biegu pójdzie ze zmiany za THJ, więc teoretycznie dwóch najsłabszych zawodników gospodarzy na których może zrobić łatwe punkty może mu odpaść. A w biegu mieszanym trafia na Emila, Nickiego i Lagute. Strasznie ciężką ma tą rozpiskę Doyle.Doyle poniżej 7,5 @1,75 FORTUNA
Nie wiem skąd ta linia. Doyle w naszej lidze jest dramatycznie słaby. Średnia wyjazdowa 1,8 na bieg i tak uważam,że za wysoka jak na obecną formę. Może sobie wygrywać GP,ale w naszej lidze której miał być liderem przywozi ogony. Dzisiaj mega trudne biegi. Ja tu Doyla nie widze. Do tego dojdzie pewnie jakieś wykluczenie patrząc na styl jazdy Kangura. Nie lubie mendy, ale typ w stu procentach obiektywny i przwmyslany. Z gospodarzami na smoczyku wygrać mu będzie mega trudno. W parze z Holderem też spacerku nie będzie. Jak zrobi tu 3/4 oczka to będzie dobrze.