Nie było mnie parę dni, bo dużo pracy za mną. Niestety nie podzieliłem się kolejnymi wygranymi kuponami i tylko przegrana Crossa z Rydzem psuje mi 100% na głównych kuponach. Ja już swoje zarobiłem choć MVG mocno postraszył z tymi handicapami. Na ćwierćfinały wrzucę luźne propozycje ,z których każdy może sobie stworzyć kuponiki.
Ratajski-Rydz
Typ: Ratajski (-2.5) - 1.72/STS
Typ: Ratajski więcej 180's - 1.8/fortuna
Krzysztof na tym turnieju naprawdę prezentuję bardzo solidną formę. Zanotował on dwie bardzo pewne wygrane pokonując dwóch zawodników, którzy prezentowali wysoką formę podczas ostatnich PC. W 1 rundzie pewnie pokonał Dolana grając na AVG101.57. W drugiej bardzo pozytywnie zaskoczył i również pokonał Humphriesa grając prawie 100.W obu tych spotkaniach podczas 30 legów rzucił 8 maxów co jest w moim odczuciu dość solidnym wynikiem, w szczególności patrząc na to, że Rydz rzucił 5 maxów w 35 legach i w żadnym z tych spotkań nie grał nawet na AVG93 to uważam, że Polak jest wstanie go dzisiaj przerzuć i wypluć. Rydza w spotkaniu z Crossem uratowały solidne podwójne, w szczególności Bull, którym kończył sporo legów. Dziś format zostaje wydłużony, więc w moim odczuciu nie będzie wstanie grać na takiej skuteczności przez tak długi okres czasu co powinien wykorzystać Polish Eagle.
Price-van den Bergh
Typ: Price - 1.62/fortuna
Dla wielu fanów darta spotkanie Chisnalla z Dimą było "meczychem" i ciężko się z tą opinią nie zgodzić. Po spotkaniu Price z Dimą spodziewam się jednak jeszcze więcej. Niesamowicie długi format, który powinien nam przynieść sporo 180's oraz wysokich C/O, a także wiele zmian prowadzenia. Mimo tego, że młody Belg ma lepszą AVG turniejową to w tym spotkaniu w moim odczuciu sporym faworytem jest Price. Gerwyn gra troszeczkę dłużej na światowym poziomie i nie miewa takich zacięć, które niewątpliwie przytrafiają się młodemu Belgowi. Było to świetnie widać w spotkaniu przeciwko Chizziemu, gdzie po 5 legach powinien spokojnie prowadzić 5-0 i mieć mecz ustawiony pod siebie, a ten prowadził zaledwie 2-3 i mimo ciągłego przełamywania rywali przegrywał swoje podania. Taką sytuacje niewątpliwie wykorzysta Price, który na tym turnieju stracił zaledwie 7 legów! Jak pisałem spodziewam się bardzo dobrego spotkania jednak kurs na Price jest ewidentnie warty ryzyka!
Smith-Wright
Typ: Wright - 1.56/fortuna
Czyżbyśmy w końcu widzieli Wrighta, który został mistrzem świata? Szkot w obu swoich pojedynkach podczas tegorocznego
World Matchplay zalicza świetne występy tracąc zaledwie 7 legów i grając na AVG 99.75 oraz 105! Do tego widać, że posiada w końcu odpowiedni
lotki i chce mu się grać. Format oraz kurs mocno zachęcają, bo Smith to dobry zawodnik, który jednak potrafi zagrać pięć dobrych legów żeby następnie siąść i nie grać nic przez kolejne trzy. Do tego dochodzą różne podwójne i mamy brak regularności, którą niewątpliwie posiada Wright. Jeżeli spojrzymy na H2H to również dostrzeżemy, że Wright lubi grać ze Smithem, ponieważ wygrał z nim 8 z ostatnich 10 spotkań.
MVG-Aspinall
Typ: MVG - 1.44/fortuna
Typ: MVG (+2.5) 180's - 1.81/fortuna
W ostatnim ćwierćfinale idę w MVG, który nie jest jeszcze może na kosmicznym poziomie, ale w obu spotkaniach, które do tej pory rozgrywał był bardzo solidny. Średnie 100 oraz 96 i podwójne na poziomie 45% oraz 40% wyglądają naprawdę bardzo dobrze. Do tego jeżeli spojrzymy na te najważniejsze momenty spotkań to Holender tam jest. Po 10 legach z Hetą przegrywał 4-6, następnie wszedł na wyższy poziom i oddał mu zaledwie 1 w kolejnych 7 rozgrywanych, gdzie w ostatnim legu rozpoczął B2B 180 zostawiając sobie na liczniku 141 po 6 lotkach. Jeżeli chodzi o spotkanie z Whitem to również wchodził w spotkanie dość długo, a w momencie kiedy White wrócił to zakończył spotkanie zamykając 121 Bullem. Nie jest to nadal ten największy MVG jednak uważam, że prezentuje się naprawdę bardzo solidne i powinien on sobie poradzić z Aspinallem, który mimo pokonania dwóch dobrych zawodników gra porównywalnie na podwójnych i gorzej na średnich, ponieważ w żadnym ze spotkań nie wszedł na AVG100. Kurs solidny, więc jak najbardziej pobieram!
Do tego wchodzę w handicap 180 w stronę MVG. Holender mimo, że nadal skacze po tarczy to rzucił 3 maxy z Whitem i 4 z Hetą co w każdym spotkaniu pozwalało mu rzucić więcej 180's niż rywal. Liczby wyglądają gorzej niż przy Aspinallu, bo ten z Garym rzucił 8, a z Kingiem 5. Uważam jednak, że Aspinall będzie miewał spore zacinki a MVG maxowac nadal potrafi. Kurs ultra przyjemny, więc jak najbardziej pobieram!