>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC World Grand Prix 2024 (7-13 października)

Kaldui 241,4K

Kaldui

Znawca - Dart
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Jutro wieczorem startuje wyjątkowy turniej w kalendarzu PDC. Wyjątkowy ze względu na format: double IN + double OUT

20241006_195240.jpg

Format setowy
First Round - BO3
Second Round - BO5
Quarter-Finals - BO5
Semi-Finals - BO9
Final - BO11

Tytułu broni Luke Humphries

Kaldui 241,4K

Kaldui

Znawca - Dart
+1
4 kwartał roku to mój ulubiony okres w darcie: po wakacyjnej przerwie czas zacząć poważne telewizyjne granie!

W ostatnim okresie mieliśmy natłok podłogówek (eventy z serii Players Championship). Dzisiaj podzielę się z Wami podsumowaniem, które wykonałem za okres: PC20 (17.09.2024) do PC26 (03.10.2024).
Oczywiście wyszczególniłem tylko zawodników, którzy będą brać udział w Grand Prix.

tmp_02b3fc76-3d24-4d4f-ad1b-b84eb53a1a20.png
'Suma z mp' to ilość spotkań, które zawodnik rozegrał w tych 7 zawodach
'średnia z ppr' to średnia ze wszystkich eventów ze średniej 3 lotek.

Podsumowanie
20 zawodników zagrało we wszystkich podłogówkach.
Jedyny zawodnik, który nie wystąpił na żadnej podłogówce w tym okresie: Peter Wright.
MVG zagrał tylko PC 20 (wygrana) i PC21 (Top 32)
Rock zagrał tylko w 3 PC i zagrał najmniej spotkań z całej stawki: tylko 6. (osiągnął Top 16 w PC26)
Najwięcej spotkań rozegrał Bunting (39) i Chisnall (32).
Najwyższą skumulowaną średnią może się pochwalić Anderson, który jako jedyny przekroczył pułap 100 (100,56 w 21 meczach).

Dodatkowo grafika od PDC
Form Guide, czyli cyferki za ostatnie 200 legów
20241006_195204.jpg

Miłego analizowania ;)
Post automatycznie złączony:

P.S
Jakby ktoś chciał przejrzeć per event, to proszę:
tmp_5fee6fcc-96c5-44ad-8363-40bc7d0449a4.png

Ostatnia edycja:
#10 31,9K

Użytkownik
+4
20:00 Gary Anderson - Mike De Decker: powyżej 3.5 seta (0:3) to zejście ze 120 gdy Gary czekał na 54 by zamknąć set, potem jeszcze 160 ale był dużo lepszy Mike
@1.42 Superbet

Mecz z wielkim faworytem czyli doświadczonym Garym. Ale czy musi on aż tak zdominować ten mecz?
Oczywiście różnie może być, ale jak to Anderson sam mówi turnieje telewizyjne go nie obchodzą, on woli pośmiać się i pograć na luzie w pro turze.
Nie narzuca na siebie presji i rzeczywiście choć jego mecz pierwszej rundy z wielkimi emocjami to nic nadzwyczajnego w nim nie pokazał.
Głośniej było o występie De Deckera w pierwszej rundzie przeciwko Hecie. 77% skuteczności na wejściowych podwójnych i 46% na kończących to lepsze procenty od wyników Andersona.
Średnia Mikea również wyższa, ale to już było, dziś nowy dzień, ale wydaję mi się, że jednak choć mecz wygra Gary Anderson to Mike De Decker postawi mu się i chociaż jednego seta urwie.

21:00 Gerwyn Price - James Wade: James Wade wygra (0:3)
@2.17 Superbet

Price z drugą najniższą średnią z wszystkich darterów, którzy awansowali do drugiej rundy (po Piertreczko, którego już nie ma w turnieju), podwójne również nie imponujące.
Procent podwójnych na wejściu klasyfikuje go po meczu pierwszej rundy na 28 miejscu spośród wszystkich uczestników turnieju (jego rywal z pierwszej rundy- 26 miejsce, obaj późno wchodzili w legi).
Podwójne kończące mocno średnie (żeby nie było kolorowo jednak nieco wyższe od Wadea) i to był taki właśnie mecz jakich Gerwyn ostatnio w telewizja miał mnóstwo, po prostu przeciętny.
Nie można napisać, że Wade zagrał zachwycająco, ale mimo wszystko odprawił mocnego ostatnimi czasy Petera Whitea, po wyrównanym meczu przepchnął go na swoją stronę.
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobnie i znów James Wade po prostu to przepcha. Punktowanie dobre, podwójne trochę do poprawy i będzie pozytywnie.
Price od jakiegoś czasu wyraźnie spuścił z tonu i ten mecz pierwszej rundy w mojej ocenie trochę szczęśliwie wygrany, bo Noppert miał swoje szanse, ale nie był bezwzględny, jak mam nadzieję będzie dziś Wade i wykorzysta on słabości rywala.
Ich ostatni mecz pod rozgrywany pod koniec września w ramach ET wygrał Wade 6:4.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +664
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
+2
Dobrze, że forum było zawieszone, bo pierwsze dwa dni to była tragedia. Wgl doszedłem do wniosku, że pierwsza rudna jest rozgrywana do dwóch żeby buki zarobiły pieniądze xD Straszna losowość, dziwne wyniki i gdyby Humphries nie wyciągnął meczu z Buntingiem to nie mielibyśmy prawie nikogo z samego topu w 2 rundzie. Jedyny wniosek do jakiego doszedłem to fakt, ze można tutaj grać 180s, bo linie są niskie, a coś tam maxują na tym turnieju. Wybrałem sobie dwóch zawodników, którzy generalnie nie są "maszynkami" ale ładnie układają lotki w T20 i robią swoje linie w obu spotkaniach.

Cross powyżej 2.5 180's - 1.47/superbet

2 sztuki w 14 legach w 1 rundzie, 3 maxy w 15 legach z Schindlerem. Generalnie są to nadzwyczajne liczby, ale odpowiednie linie 1.5 i 2.5 zostały pokryte. W spotkaniu z Joycem spodziewam się wyrównanego spotkania, ponieważ Panowie opierają swoją grę głównie na bardzo dobrych wejściach i solidnej punktacji. Cross otwiera głównie d18 i następnie zostaję na górze. Zdarzyło mu się zejść w tym turnieju na dół, ale przy dobrze wbitych lotkach raczej zostaje u góry. Regularność Joyce powinna mu spokojnie pozwolić na wygranie kilku legów, a nawet myślę 2 setów co powinno nam wydłużyć spotkanie do około 15 legów.

Clayton powyżej 2.5 180s - 1.62/superbet

Panowie bukmacherzy mam wrażenie, że trochę deprecjonujecie Claytona na tym turnieju i to już drugi raz. W poprzedniej rundzie nie był faworytem w spotkaniu z Rossem Smithem, a dziś dają mu porównywalne szansę co Pietreczko w starciu z aktualnym mistrzem świata i obrońcą tytułu, czyli Lukiem Humphriesem. Ciężko nie zgodzić się z tym, że Luke jest faworytem, ale kurs moim zdaniem jest bardzo źle wywarzony. Niemniej jednak idę tutaj w coś co może zostać pokryte nawet w 3 setach, a mianowicie minimum 3x180s Claytona. Walijczyk do tej pory 3 maxy w 9 legach i 4 w 16. Spodziewam się tutaj około 16 legów, więc te 3 maxy powinny zostać pokryte bez większego problemu, a kurs bardzo mocno zachęca.

De Decker-Wade
Powyżej 1.5 C/O 100+ - 1.58/superbet
De Decker najwyższy C/O 108.5 - 1.82/fortuna

Jedyne co mnie martwi przed tym betem to fakt, że Wade, który słynie z zamków 100+ (T/S/D) na tym turnieju nie zrobił tego ani razu. Jeżeli dorzuci minimum jeden taki zamek to jestem pewien tego, ze zakład na minimum 2xCO 100+ zostanie pokryty. Decker zawsze słynął z wysokich zamknięć, ale na tym turnieju przechodzi to wszelkie granicę. W pierwszym spotkaniu 150 i 116, w drugim 120 i 160. Warto wspomnieć, że były to kluczowe zamki w kontekście całego seta, a także spotkania. Moim zdaniem fortuna mocno przestrzeliła z linią, bo wszędzie indziej jest 120.5. Sporo tutaj zależy od Wade, który jak dołoży chociaż jeden zamek i wygra seta to zakład numer 1 powinien zostać pokryty. W przypadku drugiego betu to linia pokryta 2/2 x2 w sumie.

Z trzech betów można zrobić fajne [email protected], a na fortunce można dorzucić sobie coś do zamku z fortuny.

Dodatkowo:

De Decker wygra, wyższy CO, więcej 180s - 5.5/STS
Cross wygra, wyższy CO, więcej 180s - 4.25/STS

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +416
#10 31,9K

Użytkownik
+1
20:15 Mike De Decker - James Wade: Mike De Decker wygra
@2.02 Superbet

Szykuje nam się chyba duże granie na początek dzisiejszej sesji. Naprawdę ciężko wskazać tu faworyta ja stawiam na Belga. Jeśli De Decker powtórzy to co grał w tym turnieju do tej pory to na Wadea powinno to wystarczyć. Wczoraj Mike był nie do ruszenia. Wygrał z Garym do zera w setach co przed meczem było raczej nie do pomyślenia (przynajmniej dla mnie). Kolejny raz wysoka średnia, wyższa niż w meczu pierwszej rundy. No grało wszystko, punktowanie, podwójne na rozpoczęciu i kończeniu. Był nie do ugryzienia, należy zauważyć, dla dobrze grającego Andersona. Wczoraj Gary na średniej 87 i podwójnych kończących 80% a mimo to był daleko za De Deckerem.
James Wade podobnie pokonał rywala do zera, ale miał on dużo łatwiejsze zadanie. Po raz kolejny Price był tylko przeciętny, słabe podwójne kończące 26%, średnia 84. Jak Wade objął prowadzenie rywal niezbyt mu zagrażał i szybko powietrze z niego uszło.
Dziś na pewno będzie ciężkie zdanie przed Belgiem. Wade poprawił punktowanie, rzuca 180tki, ale jakby podwójne nie są do tej pory tak zabójcze, choć oczywiście to wystarcza i odprawił już tu Petera i Gerwyna.
Wczoraj znów Mike De Decker zagrał bardzo dobry mecz, oprócz jednego lega w ostatnim secie gdzie bardzo długo wchodził, cały mecz to był po prostu pokaz siły. Ze względu jak obaj zawodnicy do tej pory prezentowali się w Leicester stawiam dziś na zwycięstwo Mike De Deckera, choć myślę, że mecz będzie zacięty.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3075
#10 31,9K

Użytkownik
+1
21:30 Mike De Decker - Dimitri Van den Bergh: Mike De Decker wygra
@1.85 Superbet

Spróbuję dalej iść w stronę De Deckera ponieważ półfinałowy mecz teoretycznie nie powinien być trudniejszy niż te które Mike już ma za sobą, gdzie pokonywał kolejno Hetę, Andersona i Wade grając w każdym z tych meczów po prostu świetnie. Wczoraj odwalił kawał dobrej roboty pokonując do zera Wade, choć w każdym z setów byliśmy świadkami gry na pełnym dystansie pięciu legów. Jednak na koniec to zawsze szale na swoją stronę przechylał De Decker. Kolejny raz przekroczył średnią 90 a kończył legi na skuteczności 50%.
Moim zdaniem jeśli Mike powtórzy to co grał do tej pory to jego gra jest po prostu zbyt mocna żeby Dimitri mógł go pokonać. Owszem Mikeowi zdarzają się czasem legi w których wchodzi bardzo późno grę ale są to rzadkie sytuację.
Ostatni mecz Van den Bergh wygrał ale trzeba przyznać że pojedynek z Cullenem nie stał na takim poziomie jak mecz De Decker - Wade. Cullen sporo wybaczał, zwłaszcza późne wchodzenie w legi przez Dimitriego. Jeśli znów Van den Berghowi tak często będą zdarzały się pomyłki na rozpoczynaniu na podwójnych to De Decker powinien sukcesywnie to wykorzystywać. Gra De Deckera robi na mnie dużo lepsze wrażenie, punktowanie na potrójnej 19, wysokie kończenia, jest moc. Co martwi to to, że Van den Bergh seryjnie do tej pory pokonywał swojego rodaka, ale obecna forma Mikea De Deckera pozwala mi wierzyć że tym razem to on będzie górą w dzisiejszym meczu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1845
Dr House 121,9K

Dr House

Znawca - Lekkoatletyka
+2
Dziś format bo9 i liczę na wyrównane pojedynki. Myślę że po 3 sety zarówno Decker jak i Dima ugrają dlatego over 7,5 seta @1,81.
Joyce już któryś raz mi uwala kupon, chociaż wczoraj to Cross zagrał słabiej a i tak szanse na mecz były. Liczę na wysokie zamki Joyce'a i liczę że ugra 2 sety dlatego over 6,5 seta @1,63

Do góry Bottom