20:00 Gary Anderson - Mike De Decker: powyżej 3.5 seta
(0:3) to zejście ze 120 gdy Gary czekał na 54 by zamknąć set, potem jeszcze 160 ale był dużo lepszy Mike
@1.42 Superbet
Mecz z wielkim faworytem czyli doświadczonym Garym. Ale czy musi on aż tak zdominować ten mecz?
Oczywiście różnie może być, ale jak to Anderson sam mówi turnieje telewizyjne go nie obchodzą, on woli pośmiać się i pograć na luzie w pro turze.
Nie narzuca na siebie presji i rzeczywiście choć jego mecz pierwszej rundy z wielkimi emocjami to nic nadzwyczajnego w nim nie pokazał.
Głośniej było o występie De Deckera w pierwszej rundzie przeciwko Hecie. 77% skuteczności na wejściowych podwójnych i 46% na kończących to lepsze procenty od wyników Andersona.
Średnia Mikea również wyższa, ale to już było, dziś nowy dzień, ale wydaję mi się, że jednak choć mecz wygra Gary Anderson to Mike De Decker postawi mu się i chociaż jednego seta urwie.
21:00 Gerwyn Price - James Wade: James Wade wygra
(0:3)
@2.17 Superbet
Price z drugą najniższą średnią z wszystkich darterów, którzy awansowali do drugiej rundy (po Piertreczko, którego już nie ma w turnieju), podwójne również nie imponujące.
Procent podwójnych na wejściu klasyfikuje go po meczu pierwszej rundy na 28 miejscu spośród wszystkich uczestników turnieju (jego rywal z pierwszej rundy- 26 miejsce, obaj późno wchodzili w legi).
Podwójne kończące mocno średnie (żeby nie było kolorowo jednak nieco wyższe od Wadea) i to był taki właśnie mecz jakich Gerwyn ostatnio w telewizja miał mnóstwo, po prostu przeciętny.
Nie można napisać, że Wade zagrał zachwycająco, ale mimo wszystko odprawił mocnego ostatnimi czasy Petera Whitea, po wyrównanym meczu przepchnął go na swoją stronę.
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobnie i znów James Wade po prostu to przepcha. Punktowanie dobre, podwójne trochę do poprawy i będzie pozytywnie.
Price od jakiegoś czasu wyraźnie spuścił z tonu i ten mecz pierwszej rundy w mojej ocenie trochę szczęśliwie wygrany, bo Noppert miał swoje szanse, ale nie był bezwzględny, jak mam nadzieję będzie dziś Wade i wykorzysta on słabości rywala.
Ich ostatni mecz pod rozgrywany pod koniec września w ramach ET wygrał Wade 6:4.