crisardooo
Użytkownik
Który mecz waszym zdaniem pewniejszy w kontekście wygranej?
Bunting czy Lennon?
Bunting czy Lennon?
Przecież Suljovic rzucił ponad 10 - 180, a jego rywal zaledwie 3. Fakt, że dziwne, że przy takich statytystykach przegrał mecz 1:3, ale to, że oddał spotkanie to dosyć poważny zarzut. Miałby się specjalnie mylić, czyli zamiast double rzucać obok tarczy? Zresztą w darcie ciężko utrzymać wysoką formę przez cały mecz. Fakt, że też się zdziwiłem, że po pierwszym secie tak słabo mu dalej szło, ale nie doszukałbym się drugiego dna, zwłaszcza, po tym, jak się zachowywał (podniesiona ręka, gdy skończył lega, aby przeprosić publiczność oraz szybkie zejście ze sceny po porażce).Podobno PDC zaczęło się śledztwo w sprawie Cullena, który oddał spotkanie z Dolanem w bardzo słaby sposób. Ale w takim razie co z Mensurem? Oglądam darta od 5 lat i nie wiedziałem tak dziwnego spotkania jak te wczoraj. Po pierwszym secie rozmawiałem z kumplem i oboje stwierdziliśmy, ze Suljovic ma szanse na zostanie mistrzem świata, a potem? Bardzo dziwny występ, brak podwójnego, dużo szybsze rzucanie niż zwykle, większa ilość maxow niż 140 i ogólna porażka z Searle. Mega dziwna sprawa.
Nie zdziwiłbym się. W końcu PDC i World Snooker ma tego samego szefa, Barryrho Hairna i w snookerze od jakichś 2-3 lat poważnie się wziął się za ustawianie meczów (we współpracy z bukami, które w obu sportach sa głównymi sponsorami turniejów). Co chwila wychodzą komunikaty kto jest i za co zawieszony na jakiś czas, ostatnio 2 Chińczyków, wcześniej Tajów, ale też naprawdę duże nazwiska jak były mistrz świata Bingham albo pare lat temu Higgins, ale oni nie tyle za ustawienie tylko gotowość do ustawienia. Więc nie byłoby to takie dziwne. Jest dużo większa kasa w obu dyscyplinach dzięki Hairnowi własnie, więc chłop chce za to widowiska, a nie ustawek.Podobno PDC zaczęło się śledztwo w sprawie Cullena, który oddał spotkanie z Dolanem w bardzo słaby sposób. Ale w takim razie co z Mensurem? Oglądam darta od 5 lat i nie wiedziałem tak dziwnego spotkania jak te wczoraj. Po pierwszym secie rozmawiałem z kumplem i oboje stwierdziliśmy, ze Suljovic ma szanse na zostanie mistrzem świata, a potem? Bardzo dziwny występ, brak podwójnego, dużo szybsze rzucanie niż zwykle, większa ilość maxow niż 140 i ogólna porażka z Searle. Mega dziwna sprawa.
Nadal 1,70 na to zdarzenieClayton v Van den Bergh over 3,5 seta @1,70 sts
Sts ma błąd tutaj, powinno być na to @1,30, uni ma @1,28. Młodzian potrafi rzucać na avg w okolicach stu, jednak jest dosyć chimeryczny, zwłaszcza na dablach. Clayton miał w tym sezonie przebłyski, rozegrał kilka świetnych pojedynków. Mecz z minimalnym wskazaniem na Holendra, w każdym razie te 4 sety bardzo możliwe.
Wyraźny błąd stsu jednak mam nadzieję że będą conajmniej 4 sety. To co się dzieje w tych MŚ to naprawdę przewalone, oby tu ugrali po secie i oby STS nie zmienił tego.Clayton v Van den Bergh over 3,5 seta @1,70 sts
Sts ma błąd tutaj, powinno być na to @1,30, uni ma @1,28. Młodzian potrafi rzucać na avg w okolicach stu, jednak jest dosyć chimeryczny, zwłaszcza na dablach. Clayton miał w tym sezonie przebłyski, rozegrał kilka świetnych pojedynków. Mecz z minimalnym wskazaniem na Belga, w każdym razie te 4 sety bardzo możliwe.
W punkt!Ryan Joyce - Alan Norris
Alan Norris 2,10 Unibet
Dave Chisnall - Kim Huybrechts
Kim Huybrechts 2,30 Unibet
Króciutko bo obowiązki świąteczne gonią. Dwa razy zagram na underdogów, którzy w mojej opinii są tutaj faworytami. Joyce właściwie wyrósł nagle z podziemi. Był po prostu przeciętnym darterem i nadal jest. To, że odprawił bez straty seta Dobromysłovą i Whitlocka to moim zdaniem bardziej niemoc jego przeciwników. Dwukrotnie średnie 90 i wątpię, żeby zrobił więcej, szczególnie w nieco dłuższym formacie. Norris po fatalnym sezonie ratuje dupę i pierwszy mecz był jak na jego ostatnie możliwości na prawdę przyzwoity. 3-2 z solidnym Lennonem, średnia powyżej 92, 10 maksów i 21 140+. To taki Norris jakiego znamy i jeżeli zagra tak jak potrafi, to jest po prostu lepszym zawodnikiem.
Drugi mecz to pojedynek dwóch bardzo dobrych zawodników, chociaż obaj ten sezon raczej pod formą. Chizzy wcale mnie jakoś pierwszym występem nie przekonał i widać po nim, że chyba czuje się nie na 100% mocy. Co prawda zrobił dobry mecz, 3-2 z Paynem, średnia 95 przy 98 u przeciwnika, jednak to Huybrechts mnie pierwszym pojedynkiem bardziej porwał. Wyszedł i po prostu zagrał to co potrafi najlepiej. Mocne 3-0 z nieźle grającym Larssonem, średnia 103, a po pierwszym dwóch setach była nawet wyższa. Wydaje mi się, że chce odbić się po słabym sezonie i formę skroił akurat pod MŚ. Ja go nie skreślam, a przy chociaż jednym celnym typie z podanych minimalny zysk będzie