Second Round Best of 7 sets
Sunday December 28
Afternoon Session (12.30pm)
Andy Hamilton v Kyle Anderson
Cristo Reyes v Kevin Painter
Ian White v Kim Huybrechts
Evening Session (7pm)
Darren Webster v Dean Winstanley
Phil Taylor v Mark Webster
Adrian Lewis v Keegan Brown
Andy Hamilton v Kyle Anderson 1 @ 1,61 MarathonBet
4-2
Gram 'Młota', ponieważ nie wierzę w Andersona. Wszystko ładnie, 'TheOriginal' rok temu zrobił w 1.rundzie 'dziewiątkę', ale co więcej ? A no nic. Nie ma czym straszyć. Sezon lipa. Na turniej z Sydney nie ma co patrzeć, bo to pokazówka. Średnie trzaska w okolicach 90, więc mizernie. W 1.rundzie z Beatonem statystyki miał słabiutkie. Dziś pewnie zagra o wiele lepiej, ale to też nie powinna być jakaś szczególna malina. Kursiwo na Andiego baja, grzech tego nie zagrać. Anglik, co prawda cieniuje od dłuższego czasu, ale jednak dalej coś tam potrafi. Kluczem będą kończące 'TheHammer'. Jak zagra je tak, jak w meczu z Richardsonem, to zwycięstwo ma jak w banku. Dla Kyle to będzie baardzo wysoki poziom, IMO za wysoki. Jedyna po over 1,6 ? Mmmm.
Ian White v Kim Huybrechts over 5,5 sets @ 1,72
Bet365c
7 (3-4)
Na początku miałem atakować Kima, ale z każdą minutą śmierdział mi on coraz bardziej. Zerkam tak na jego poczynania na tych dublach, i jednak stwierdzam, że nie ma się co pakować w dwójkę, bo tu może być śmiesznie. Pierwsza runda w wykonaniu obu Panów zgoła odmienna. Belg na propsie, jak to się mówi, za to 'Biały' lipa. Nie ma, co się nad tym jednak pochylać, bo to początek był, tym bardziej, że Ian nie musiał się spinać. Dlaczego overek setowy ? Nie widzi mi się szybciutkie 4-0/4-1 dla którejś ze stron. Obaj ze wzlotami i upadkami w tym sezonie. Zarówno jeden, jak i drugi robił fajne średnie i rzucał kupę maksów, dorzucając do tego ciekawe procenty na podwójnych. Przewiduje wymianę ciosów. Poziom bardzo podobny. Jak obu nie będą kuleć kończące, to możemy być świadkami fantastycznego pojedynku. Taak, overek to najlepszy wybór na ten mecz.
Darren Webster v Dean Winstanley 2 @ 1,66 MarathonBet
3-4
Dwója.
Adrian Lewis v Keegan Brown 1 więcej 180's @ 1,571 MarathonBet
8-6
Pewna jedyna. Keegan lśni, życiówkę robi, jasne, ale nie oszukujmy się, na Lewisa to za mało. Jeszcze na tak grającego ! Skupię się teraz jednak tylko na maksach, bo kurs na takie zdarzenie jest w mojej opinii niezwykle atrakcyjny. W pierwszej rundzie Brown zagrał 18 legów, w których rzucił 3x180's. Lewis - 12 legów i 4x180's. Teraz średnie roczne: 'TheJackpot' - Ave3 - 96.02 i 180's - 3.78, Brown - Ave3 - 90.98 i 180's - 2.00. Niby suche liczby, ale dużo mówią. Lewis, jak doskonale wiadomo - 180's lubi. Jak ma dzień, to rzuca je jak maszynka. Jeśli dziś młodzik się mu postawi, to były MŚ nie będzie miał wyjścia i będzie musiał się bronić. Czym, jak nie gonieniem maksami i dużymi c/o ? Kurs IMO za dużo, dlatego trzeba go brać !
Andy Hamilton v Kyle Anderson 1 @ 1,61 MarathonBet
4-2
Ian White v Kim Huybrechts over 5,5 sets @ 1,72 bet365
7(3-4) Darren Webster v Dean Winstanley 2 @ 1,66 MarathonBet
3-4 Adrian Lewis v Keegan Brown 1 więcej 180's @ 1,571 MarathonBet
8-6