2016 Unibet Masters
Saturday January 30
Afternoon Session (12.45pm-5pm)
First Round x4
Robert Thornton v Dave Chisnall
James Wade v Terry Jenkins
Peter Wright v Ian White
Michael Smith v Raymond van Barneveld
Evening Session (7pm-11pm)
First Round x4
Adrian Lewis v Kim Huybrechts
Phil Taylor v Jelle Klaasen
Gary Anderson v Vincent van der Voort
Michael van Gerwen v Stephen Bunting Robert Thornton v Dave Chisnall 2 @ 1,46 Pinnacle
9-10
Gram 'Chizziego', bo coś mi się wydaje, że Szkot dalej piach ma w butach. Niby
GP wygrał, ale sezon miał średni. Na MŚ kaplica, poleciał z Norrisem po słabiutkim występie. Nie ma o czym pisać. Anglik? Sezon galanty. W grudniu poleciał w 1/8 z Wrightem po fantastycznym meczu, w wykonaniu obu zresztą. Rzucał wysoko, dubel też siedział. Myślę, że pójdzie za ciosem. Nie ma co przykładać galancie, ale kursiwo na
podbicie eleganckie. Rok temu spotkali się w 1.rundzie właśnie i Dave wygrał 10-5. James Wade v Terry Jenkins highest checkout 127 and over @ 1,85 Sportingbet
141
Kursiwo miód! Kto, jak nie oni? Obaj lubieją świetne mecze przeplatać totalną padaczką, szczególnie 'Byczek'. Nie wiem, jak będzie w 1 2, bo tu może zdarzyć się wszystko, ale jakby nie grali, to pewnie któryś z nich, a może nawet i obaj powinni się uruchomić, choć na chwilę. Przy słabej grze i James i Terry potrafią podgonić zrzucając wysokie oczka. Cyferek nie chce mi się przypominać, bo trochę szperania by było, a poza tym nie raz już to opisywałem, w każdym razie sporo u nich takich overków. Format spory, więc czasu na przerzucenie będzie sporo. Izi?
Michael Smith v Raymond van Barneveld 1(+1,5) @ 1,54 marathonbet
10-7 Michael Smith v Raymond van Barneveld 1(-2,5) @ 2,75 marathonbet
10-7 Ciekawa para. Może być grubo, a może być i padlina. IMO będzie dość szybko. Why ? Jest info! Ale to zaraz. 'Barney' 1/2 na MŚ, niespodziewanie. Grał świetnie, regularnie i solidnie. Haaah, w 1/4 pyknął właśnie Smitha po emocjonującym meczu. Z cyferkami dam sobie spokój. Wcześniej grał średniawkę, bo tylko czasami odpalał, mam na myśli sezon. Michael? Stać go na zwycięstwo nawet bez infa. Na MŚ elegancko. Pamiętamy, jak pyknął Benit 4-0 rzucając 12 maksów? Taak, to było coś. Małolacik potrafi rzucać. Jak ma dzień, to jest trudny do zatrzymania. Mecz na styku, lekki faworyt to Anglik. Prawidłowo. Raymond nic nie musi, na MŚ zrobił co trzeba i starczy. Teraz info. Raz, że wnuczek mu się urodził albo córka, nie pamiętam i już nawijał, że to najważniejsze, a dwa ostatnio dał wywiad, w którym to powiedział
For now maybe one or two months no darts for me
Także bez spiny z jego strony. Smith powinien to wykorzystać, bo pewnie po niezłych MŚ i tym niedosycie, w 2016 jeszcze bardziej będzie chciał podkręcić tempo. Kto wie, może mu się uda. Kursiwa apetit, więc bierym.
Gary Anderson v Vincent van der Voort 1(-3,5) @ 1,61 bet365
7-10
Nie ma co kminić, wszystko jest jasne. Żółwiasty robotę już zrobił. Poza tym o Garym sporo pisaliśmy przy okazji MŚ. Ode mnie teraz co? Vincent nie powtórzy cyferek z grudnia, nie ma opcji. Końcówkę sezonu miał dobrą, w Londynie elegancko, ale wystarczy mu już. On nie jest typem lotnika, który jest regularny. Dziś przewiduję padlinę. Jak się mylę, to nieznacznie. Gary? Nie powinien spuścić z tonu. Może 110 na trzech nie zrobi, ale te over 95 chyba na luzie, do tego ten dubel, który poprawił i to znacząco. No co tu dużo gadać, maszyna z niego. Pytanie, jakie handi zrobi? Gram bezpiecznie, czyli niziutko. Powinno być izi. Do 5 ?
Michael van Gerwen v Stephen Bunting 1(-2,5) @ 1,30 bet365
10-1
Podzielam po raz kolejny zdanie Brodacza. 'Shrek' wkurwiony na maksa będzie chciał za wszelką cenę pokazać, że to on jest numer jeden. Depnie od początku sezonu, pewnikiem znowu wygrywać będzie turniej za turniejem. Bunting nie powinien piernąć, tym bardziej, że ostatnimi czasy nie pokazywał się z najlepsze strony. Do pełni dyspozycji daleko mu było. W tym roku już rzucał w Niemieckich kwalach, nie ma o czym gadać. Mało istotne. Na MŚ lipa. Niby z van Barneveldem powalczył, ale to był tylko jednorazowy wyskok. Nie ma co się rozwodzić. Różnica klas jest znana. van Gerwen od początku sezonu na pełnej, tak to widzę. Kurs na
podbicie w sam raz.
Robert Thornton v Dave Chisnall 2 @ 1,46 Pinnacle
9-10
James Wade v Terry Jenkins highest checkout 127 and over @ 1,85 Sportingbet
141
Michael Smith v Raymond van Barneveld 1(+1,5) @ 1,54 marathonbet
10-7
Michael Smith v Raymond van Barneveld 1(-2,5) @ 2,75 marathonbet
10-7
Gary Anderson v Vincent van der Voort 1(-3,5) @ 1,61 bet365
7-10
Michael van Gerwen v Stephen Bunting 1(-2,5) @ 1,30 bet365