Czwarty dzień Grand Slam of Darts
Tuesday November 12 (7pm-11pm)
Groups A-D Final Games
Ronny Huybrechts v Richie George (C)
Phil Taylor v Kevin Painter (A)
James Wade v Wesley Harms (B)
Dean Winstanley v Vincent van der Voort (D)
Paul Nicholson v Stuart Kellett (A)
Michael van Gerwen v Kim Huybrechts (D)
Adrian Lewis v Christian Kist (C)
Gary Anderson v Peter Wright (B)
Phil Taylor v Kevin Painter 1 @ 1,111 MarathonBet
5-0
Nie ma co kminić. peFFka. Przed turniejem myślałem, że Painter powalczy z Nicholsonem o drugie miejsce, a tu klops. 'Artysta' rzucał fatalnie. Dwa mecze i dwie średnie under 85. Do tego słaby dubel, bo w okolicach 25%. 'ThePower' w chwili obecnej poza zasięgiem kogokolwiek. Dziś nie odpuści, to nie w jego stylu. Czekam na handi od PaddyPower, bo -3,5 to dla mnie jednak za dużo.
Dean Winstanley v Vincent van der Voort większa średnia 1 @ 1,60 bwin
85.73 v 89.63
Anglik walczy o drugą rundę, więc powinien się spiąć. W sezonie rzucał mizernie, ale teraz idzie mu przyzwoicie. Z van Gerwenem dał dupy na dublu i dostał 5-1, ale nas bardziej interesują jego trzy
lotki. Przeciwko Michaelowi zrobił średnią 94.62, natomiast w pierwszym swoim meczu grupowym, kiedy to zmierzył się z Huybrechtsem - 97.97. Holender słabo. W meczu ze 'Shrekiem' miał Ave3 = 91.01, a z Kimem 78.89. Vincent szanse na awans ma matematyczne, ale powiedzmy sobie otwarcie - jego można już skreślić. Dziś wyjdzie, zagra bo musi i pójdzie, nic więcej. Ok, można kminić, że na luzie na koniec będzie chciał się pokazać, ale trzeba pamiętać, że on już od bardzo dawna nie zagrał przyzwoitego meczu. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz rzucił średnią over 95. Gram wynalazek, a nie jedynkę, bo boję się o dubel Winstanleya.
Gary Anderson v Peter Wright 2 over 1,5 180's @ 1,61 bet365
0
Mecz o awans, więc obaj się zepną. Jak będzie ? Nie wiem. Jeden z drugim może nie wytrzymać ciśnienia, ale to nie musi oznaczać, że typ nie będzie miał szans na powodzenie. Dubel może blado wyglądać, ale nie duże oczka. Sprawa jest prosta. Wright jest w gazie od dłuższego czasu. Notuje wysokie średnie + dużo 180's. Zresztą, nie raz pisał o tym Hiro, więc nie będę powtarzał . 'Snake Bit' w dotychczas rozegranych 14 legach rzucił aż 8 maksów (4+4). Dziś z pewnością też coś rzuci. Linia zaniżona, więc warto wziąć. Inni trzymają 2,5. Tak jak wspomniałem - mecz o awans, więc pojedynek krótko trwać raczej nie będzie, a to sprzyja overkowi. Dla mnie miód zakład.
Phil Taylor v Kevin Painter 1 @ 1,111 MarathonBet
5-0
Dean Winstanley v Vincent van der Voort większa średnia 1 @ 1,60 bwin
85.73 v 89.63
Gary Anderson v Peter Wright 2 over 1,5 180's @ 1,61 bet365
0