>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Październik, Listopad i Grudzień w Campeonato Brasileiro

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wyniki 30 kolejki Brasileirao:

Sao Paulo-Atletico MG 0:1

Nieoczekiwane zwycięstw gości i co jeszcze dziwniejsze nie zasłużone gdyż to piłkarze &quot;Sampy&quot; atakowali przez większą część meczu. Goście szybko objęli prowadzenie po rzucie rożnym i golu strzelonym przez najlepszego gracza &quot;Galo&quot; Diego Tardelliego który w przeszłości był w Sao Paulo ale pozbyli się go bez żadnych skrupułów ale w tym meczu pokazał że nie warto było sprzedawać go i to nie to że strzelił gola ale każda jego akcja siała postrach w obronie Sao Paulo którą świetnie co by nie mówić kierował Miranda. Kapitalny mecz w wykonaniu Dagoberto z Sampy ale nie potrafił udokumentować tego golem a szkoda bo należało mu się to za jego piękne akcje i tytaniczną pracę na boisku.

Barueri-Santos 0:0

Raczej bez niespodzianki gdyż oba zespoły prezentują dość podobny poziom i ten mecz był potwierdzeniem. Mecz raczej bez historii.

Avai-Goias 2:1

Kolejny niespodziewany wynik z udziałem piłkarzy z Florianapolis którzy tym razem pokonali walczący o mistrzostwo Goias 2:1. W poprzednich meczach udało się piłkarzom Avai zremisować z dużo wyżej notowanymi drużynami a mianowicie z Cruzeiro i Palmeirasem a teraz pokonali wydawałoby się także silniejszy zespół z Goiani. Gole dla gospodarzy zdobyli: Gago i Marquinhos a dla Goias: Leandro.

Fluminense-Internacional 2:2

Jedno z najciekawiej zapowiadających sie spotkań tej kolejki ale stojący w cieniu meczów Sao Paulo-Atletico MG i Palmeiras-Flamengo, nie zawiódł gdyż padły w nim 4 gole. Remis jest niespodzianką gdyz piłkarze Interu walczą o mistrzostwo a Flu z kolei już tylko cud może uratować przed spadkiem. Goście mogą być na siebie wściekli gdyż dwukrotnie wychodzili na prowadzenie ale także 2 razy je stracili. Oba gole dla Flu zdobył Gum a dla Interu gole zdobyli Alecsandro i Marquinhos. Co ciekawe kibice gospodarzy wygwizdali Freda za jego słabą postawę na boisku.

Gremio-Coritiba 2:0

Bez niespodzianki obyło się spotkanie rozgrywane w stanie Rio Grande do Sul w mieście Porto Alegre. Gospodarze potwierdzili że u siebie są nie do pokonania a co ważniejsze nawet ciężko z ich stadionu wywieźć jakiekolwiek punkty. Udało sie to tylko 4 drużynom i za każdym razem był to remis a w pozostałych 11 meczach wygrywali gospodarze. Dzięki temu zwyciestwu nadal mają duże szanse na zajęcie miejsca w pierwszej czwórce na koniec sezonu co da im prawo gry w Copa Libertadores. A goście nie mogą wygrać już od 3 meczy. O ile remis wyjazdowy z Sao Paulo jeszcze można uznać za sukces o tyle porażka z Barueri i Gremio Porto to juz porażki. Gole dla Gremio zdobyli: Perea i Souza. Warto dodać że od 54 minuty goście musieli sobie radzić w 10 gdyż czerwoną kartkę dostał Renatinho.

Sport Recife-Corinthians 2:0

Bardzo potrzebne było w tym spotkaniu zwycięstwo gospodarzom gdyz tylko 3pkt pozwalały zachować dystans do bezpiecznej strefy i to się udało po golach Arce i Wilsona. Piłkarze Corinthiansu grają dość dziwnie a mianowicie między 16 września a 7 października nie wygrali żadnego z 5 meczów w lidze by tydzień temu pokonać w bardzo trudnym spotkaniu u siebie Gremio Porto Alegre 2:1 a tutaj przegrać z jedną z najgorszych drużyn w lidze czyli Sportem Recife 2:0.

Atletico PR-Santo Andre 3:0

Kolejny dobry występ piłkarzy z Kurytyby którzy tym razem wygrali mecz z jedną ze słabszych drużyn w lidze czyli Santo Andre 3:0. Dzięki zwycięstwu kontynuują swoją świetną passę 4 meczy bez porażki a składają się na to zwycięstwa z Coirnthiansem i Santo Andre oraz remisy z drużynami z Porto Alegre. Tym spotkaniem praktycznie zapewnili sobie utrzymanie piłkarze Atletico a Santo tylko utrudniło sobie sytuację. Gole dla Atletico zdobyli: Baier, Sandro oraz Marcinho.

Cruzeiro-Botafogo 1:0

Kolejny dobry występ finalistów tegorocznego Copa Libertadores. Tydzień temu pokonali w derbach Belo Horizonte piłkarzy Atletico MG a teraz wygrywają z Botafogo. Co prawda oba mecze wygrali skromnie po 1:0 ale 6pkt na ich koncie jest więcej. Ogółem jest to ich 5 mecz bez przegranej bo wygrali jeszcze mecze z Barueri i Goias a zremisowali z Avai. Dzięki temu zwycięstwu przybliżyli się do 4 miejsca a gdyby nie słaby początek sezonu w ich wykonaniu to teraz mogliby walczyć o mistrzostwo a tak o ten cel będzie bardzo ciężko chociaz nic nie wiadomo gdyż w ostatnich kolejkach wszyscy gubią punkty poza nimi.
Natomiast sytuacja Botafogo nie jest najlepsza gdyż są tuz na strefą spadkową i mają tylko 3 pkt zapasu na 17 zespołem czyli piłkarzami Santo Andre.
Jedynego gola w tym spotkaniu zdobył Ribeiro.

Vitoria-Nautcio 3:1

Raczej bez niespodzianki w Salvadorze gdyż piłkarze Vitorii niezwykli przegrywać u siebie co pokazali i w tym meczu. To zwycięstwo daje im jeszcze szanse na G4 ale pod warunkiem że w końcówce nie będą głupio tracić punktów. Natomiast piłkarze Nautico w co raz trudniejszym położeniu gdyż są na 18 miejscu i do bezpiecznej strefy tracą 3pkt ale razem z nimi o 16 lokatę walczą Santo Andre, Sport Recife oraz Fluminense a Botafogo tego 16 miejsca łatwo nie odda tak więc szykuję nam się ciekawa walką o utrzymanie w końcówce. Gole padały w drugiej połowie a zaczęli strzelać goście a mianowicie: Mineiro w 47 minucie, w 60 minucie czerwoną kartkę dostał gracz Nautico Vagner a chwilę później gola na 1:1 zdobył Leandrao, ten sam zawodnik zdobył gola w 81 minucie a wynik meczu na 3:1 ustalił w 90 minucie Jackson.

Palmeiras-Flamengo 0:2

I na sam koniec mecz który był hitem tej kolejki. Lekkim faworytem byli gospodarze ale należało spodziewać się wyrównanego meczu i tak było gdyz obie drużyny grały na równym poziomie aczkolwiek mecz nie należał do najciekawszych. Piłkarze Palmeirasu nie potrafią wygrać już od 3 kolejek o ile porażkę 3:0 z Nautico można wytłumaczyć brakiem kliku kluczowych graczy to słabą postawę w meczu z Fla juz nie mozna w zaden sposób wytłumaczyć. Bardzo słabo spisała się pomoc gdyż Edmilson tracił wiele piłek a Diego Souza i Cleyton Xavier właściwie nie dostarczali piłek napastnikom a i dryblingi im nie wychodzily. Jedynie De Souza mógł się podobać gdyż grał całkiem niezłe zawody. Kompromitacja Marcosa w bramce który zawalił drugą bramkę strzeloną bezpośrednio z rzutu rożnego. Słabo obrona i dlatego stracone 2 bramki. Nie widoczny był również Robert w ataku ale za to jego partner z tej linii Vagner Love był bardzo widoczny ale zabrakło jego skuteczności gdyż miał ze 2 100% okazję plus zmarnowany karny. Jak dla mnie na pochwałę zasłużył zmiennik Ortigoza który wszedł i po jego wejściu Verdao zaczęli tworzyć akcję ofensywne i to on wypracował karnego.

Goście natomiast zagrali dobry mecz i go wygrali. Bardzo skutecznie w defensywie gdyż nie dopuszczali gospodarzy do głosu a pod bramką przeciwnika udało sie strzelić. Oba gole autorstwa nie zawodnego Petkovicia, 37-letniego Serba który widać że w ostatnich tygodniach przeżywa drugą młodość.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Dziwnie wygląda w tym roku walka o tytuł mistrzowski Brasileiro. Widząc wyniki odnoszę wrażenie, że nikt nie chce tego mistrzostwa zdobyć. Palmeiras i Sao Paulo w ostatnich trzech meczach zdobyły tylko po jednym punkcie. Internacional od dłuższego czasu zawodzi na całej linii, a drugie miejsce zajmuje drużyna, której wyniki są uzależnione od gry jednego zawodnika. Gdy ostatnio na dwa mecze zabrakło Diego Tardelliego w Atletico Mineiro to drużyna zanotowała dwie porażki. O Goias nie ma już co wspominać, trudno uwierzyć, że niedawno byli na liście drużyn walczących o mistrzostwo. Wszystkie te ekipy mają czego żałować. Wystarczyło wygrać kilka ostatnich spotkań i można było bezpiecznie odskoczyć rywalom.

W ostatnim czasie można pochwalić tylko dwie drużyny za dobrą stabilną formę. Jest to Flamengo i Cruzeiro. Flamengo ma tylko 6 punktów straty do lidera, dlatego przy dalszych takich wynikach drużyn z czołówki mogą jeszcze powalczyć o mistrzostwo. Nie mogę tylko zrozumieć jak 37-letni Serb może być gwiazdą w brazylijskiej ekipie. Pewnie niedługo znowu wyląduje na rezerwie i wszystko wróci do normy.

Warto też przypomnieć sobie postawę Sao Paulo na początku sezonu. Gdyby nie zawalili pierwszych 10-11 spotkań to teraz mogliby mieć zapewnione mistrzostwo kraju.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Co by nie mówic to mam identyczne wrażenie na ten temat to kacmon tj chyba nikt nie chce zdobyc tytułu mistrzowskiego. Sao Paulo w meczu z Atletico MG miało mnóstwo szans. Cisneli ale nic nie wpadło. Można mówic tez troche o pechu, ale goscie mieli niezawodnego Diego Tardelli i troche szczęscia i to wystarczyło do zgarnięcia 3pkt na Morumbi. Forma SPFC przypomina pewien wykres. Początek fatalny, potem z kazdym meczem się rozkręcali i zaczeli wygrywac wkońcu mecz za meczem mimo nie prezentowania olśniewającej formy. Teraz znowu widac dołek. Czy zatem sa w stanie dalej rywalizowac o majstra? Napewno tak bo rywale także graja w kratke. Palmeiras zawiodło w dwóch ostatnich meczach. Szanse na przełamanie będą mieli już jutro kiedy zmierzą się z Santo Andre które ma zupełnie inne cele i priorytety czyli walka o pozostanie w Campeonato Brasileiro. Sądze że wkońcu Verdao wygrają mecz i byc może zwiększą przewage nad rywalami, chociaż może i tak byc że kazdy kandydat do tytułu swój mecz wygra i w tabeli znowu zajdzie status quo;)
Napewno na plus forma Flamengo. Chimeryczny zespół z poczatku z chimerycznym Adriano teraz złapał rytm a bryluje &quot;dziadek&quot; Petkovic. Jego zachwoanie przy pierwszej bramce z Palmeiras i fantastyczny slalom pokazuje jego wysoką forme. O bramce jego bezpośrednio z rożnego już nie wspomne nawet. Ogólnie mam wrażenie że defensywa także gra o niebo lepiej niż na początku. Bramkarz pewniejszy, obrona może i nie tak szczelna bo dopuszcza do wielu okazji,ale goalie broni świetnie. w meczu z Palmeiras wyciągnął kilka trudnych piłek po strzałach Vagnera Love. Walka o tytuł trwa więc w najlepsze z czego się trzeba cieszyc bo emocje będa do smaego końca.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Santo Andre – Palmeiras (DNB) 2 [1.50 BET365] ⛔
Dwie drużyny, które spisują się ostatnio poniżej oczekiwań, jednak gospodarze walczą tylko o utrzymanie, a goście o mistrzostwo. Ze stawianiem na Palmeiras ostatnio starałem się wstrzymywać, ale myślę że w tym meczu wreszcie się przełamią. Są w lekkim dołku, ale przy formie dzisiejszych rywali i tak są faworytami. Według mnie Santo Andre to obecnie najsłabsza drużyna brazylijskiej Serie A. Mieli duże szanse na utrzymanie w lidze, ale to co teraz grają raczej nie pozwoli im na zajęcie bezpiecznego miejsca. Szczerze to myślę, że nawet Fluminense, które zaczęło ostatnio zdobywać punkty, wyprzedzi ich na koniec sezonu. Santo Andre musiałoby złapać jakąś wielką formę, na co po ostatnich meczach się nie zanosi. Ich ostatnie dwa mecze to totalne dno, bo jak można inaczej powiedzieć o porażce na własnym terenie z Fluminense. Wiadomo, że to wielki klub, ale ten sezon już mogą spisać na straty. Poza tym było to ich pierwsze zwycięstwo na wyjeździe w tym sezonie. Ten fakt chwały piłkarzom Santo Andre nie przynosi. W niedzielę był mecz z Atletico Paranaense. Myślałem, że powrót Wanderleya do podstawowego składu coś pomoże, ale żeby ofensywa pomogła najpierw trzeba wyjść z własnej połowy... Mecz zdominowało Atletico, a gol samobójczy na 2:0 to świetne podsumowanie gry Santo Andre. Jeśli tak samo zagubieni i bezradni będą w meczu z liderem to nawet przy średniej formie Palmeiras wątpię, żeby zdobyli chociaż jeden punkt. Poza tym w dzisiejszym meczu znowu zabraknie Gustavo Nery, a według mnie to jeden z lepszych piłkarzy tego zespołu. Jeśli chodzi o Palmeiras to w ostatnich trzech meczach zdobyli tylko jeden punkt i mogą się cieszyć, że nikt tego nie wykorzystał. Gdyby chociaż jedna drużyna z czołówki była w formie to już dawno nie zajmowaliby pozycji lidera. Do analizy nocnego pojedynku staram się nie brać pod uwagę porażki z Nautico. Pisałem wcześniej, że byli tam bardzo osłabieni i tylko połowa składu z tego meczu wystąpi przeciwko Santo Andre. Gorzej jeśli chodzi o mecz z Flamengo. Tam wytłumaczenia nie ma, ale według mnie nie zagrali jakoś bardzo słabo. Stworzyli sporo znakomitych okazji. Trochę zawiódł Vagner Love, który nie wykorzystał rzutu karnego w ostatnich minutach, a później bardzo dobrej sytuacji. Sam mógł w końcówce doprowadzić do remisu. Poza tym chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że drugi gol Flamengo to przypadek i wynika tylko z głupiego błędu defensywy gospodarzy, bo jak inaczej można powiedzieć o bramce z rzutu rożnego. Do składu wraca Figureoa, który mam nadzieje postara się o polepszenie linii obrony, a w ataku znowu możemy zobaczyć Obinę. Tak więc po dwóch meczach przerwy wreszcie zobaczymy świetny duet Obina-Love, który powinien pognębić defensywę słabego Santo Andre. Według mnie powinniśmy dzisiaj zobaczyć zwycięstwo Palmeiras. To co widziałem z ich strony w meczu z Flamengo powinno wystarczyć na beznadziejne Santo Andre.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Kolejny mecz, który pokazuje nieprzewidywalność ligi brazylijskiej w ostatnim czasie. Palmeiras przegrywa kolejny mecz z drużyną, którą powinni bez problemu pokonać. Znowu zawiodła obrona. To co robili w nocy obrońcy lidera Brasileirao to tragedia. Nie wiem jak zespół z tak pogubioną defensywą może zajmować takie wysokie miejsce w tabeli. Przecież oba gole dla Santo Andre ośmieszyły obrońców Palmeiras. W ataku zabrakło szczęścia (dwa słupki) i kolejna porażka. Ciekawe czy w weekend któraś drużyna z czołówki wreszcie wykorzysta słabą formę zespołu z Sao Paulo.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj o 22.30 czasu polskiego w Belo Horizonte odbędzie się spotkanie pomiędzy Atletico Mineiro-Vitoria Bahia. Faworytem tego spotkania są gospodarze którzy walczą w tym sezonie o tytuł mistrza Brazylii. W przypadku wygranej będą już tylko 1pkt za prowadzącym Palmeiras które przeżywa wyraźny kryzys. &quot;Galo&quot; tydzień temu pokonali na wyjeździe Sao Paulo 0:1 po golu najlepszego ich strzelca Diego Tardelliego dla którego było to już 15 trafienie w sezonie i prowadzi w klasyfikacji strzelców wraz z Adriano z Flamengo i Alecsandro z Internacionalu. Ten zawodnik stanowi bardzo ważne ogniwo tego zespołu co pokazały poprzednie ich mecze gdzie musieli sobie radzić bez niego i wyszły z tego 2 porażki. On jest od zdobywania goli ale także niezwykle ważnym ogniwem jest mózg zespołu Ricardinho.

Goście natomiast jak na razie zajmują 9 lokatę w ligowej tabeli z dorobkiem 44pkt a co ciekawe do 4 miejsca brakuje im tylko 5pkt i mają realne szanse na awans do Copa Libertadores. Piłkarze Vitorii ostatnimi czasy zaczęli grać lepiej niż na początku sezonu i to zaowocowało dużym awansem w tabeli. Trzeba dodać że jednak gracze ze stanu Bahia zdecydowanie lepiej spisują się w meczach na własnym boisku aniżeli poza miastem Salvador. Z ich ustawienia wynika że przyjeżdżają do Belo Horizonte raczej się bronić i grać z kontry a nie atakować, szkoda gdyż to dodało by kolorytu temu spotkaniu które. Ale i tak wszystko zweryfikuję boisko. Ja osobiście liczę na ciekawe spotkanie.

Przewidywane składy na to spotkanie wyglądają następująco:

Atletico MG:
Carini-Coelho, Jorge Luiz, Werley, Thiago Feltri-Jonilson, Serginho, Marcio Araujo, Ricardinho-Renteria, Diego Tardelli

Vitoria:
Viafara-Nino, Wallace, Fabio Ferreira, Leandro-Magal, Uelliton, Jackson, Willian, Glaucio-Roger

Mecz jest transmitowany na Sportklubie godzina 22.30

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No to po przewadze Palmeiras nie ma już nawet śladu! Ostatnie 7 kolejek powinno Nam dostarczyc niesamowitych emocji w Brasileiro w walce o mistrza. W tym boju liczy się wg mnie jeszcze 5 zespołów : Palmeiras, Sao Paulo, Atletico MG, Internacional i Flamengo. Forma każdego z kandydatów jest bardzo odmienna. Palmeiras przeciez w ostatnim czasie stracili dobrą zaliczke i wszystko muszą teraz od nowa sobie wywalczyc w trudnych meczach. Sampa także nie imponowala, ale tak na dobrą sprawe jedynie Flamengo ostatnio gra bardzo dobrze z wymienionej przeze mnie piątki. Miałem okazje widziec ich spotkanie z Botafogo w ostatniej kolejce to stworzyli sobie mnóstwo okazji na bramki jednak mankamentem wciąż jest brak skuteczności. Nie kończyli kilku sytuacji sam na sam. Ten stan rzeczy mógl się dotkliwie zemścic kiedy Botafogo miało karniaka jednak Bruno zachowal się wybornie, chociaz przy tym strzale można miec troche uwagi do strzelca. Przed wykonaniem tej jedenastki Bruno pokazał mu nawet ręką w którym kierunku pójdzie, a jakby tego bylo malo to nawet zrobil już ruch w tą stronę i drugi bok byl zupełnie wolny...
Gol Adriano padł w sumie z nie takiej znowu klarownej okazji których mieli kilka w tym meczu. Był to raczej &quot;wymęczony&quot; strzał bo wcześniej Adriano przepchał się między dwóch obrońców i troche przypadku w tym także było, ale jak to się mówi szczęście sprzyja lepszym a Rubro Negro ostatnio grają naprawdę bardzo dobrze. Zatem Fla liczy się w tym wyścigu do końca! To tylko dobrze dla atrakcyjności ligi.

Za Nami takze dwa klasyki, ogólnie to koncówka sezonu to same klasyki. Inter 1:0 po błędzie bramkarza przy strzale D&#39;Alessandro wygrał derby Gre - Nal .Sao Paulo wygrało wyjazdowy mecz 4:3 z Santosem , a prowadzenie zmieniało się jak w kalejdoskopie! Dramaturgia z tym związana i piękne bramki jak ta Hernanesa z rzutu wolnego byly ozdobą meczu. W dodatku kolejne trafienie w karierze zaliczył bramkarz Rogerio Ceni strzałem z wolnego. Potem jednak wyjściem poza pole karne sprokurowal faul i sędzia wyrzucił go z cz.kartką przedwcześnie do szatni. Kto tego mezcu nie widział naprawdę może załowac sporo. Ale już dosyc o odbytych wydarzeniach, bo przed Nami przecież w tym tygodniu aż 2 kolejki. W środku tygodnia oznaczona numerem 32, a na weekend już 33. Czy po tych meczach coś na szczycie się rozjaśni? Na sam początek dla rozjaśnienia sytuacji wrzucam tabele :

Jak już jestem przy zapowiedzi następnej kolejki to nie wypada nie wrzucic rozpiski kursowej ;)

Jak widac czeka nas szlagier w postaci Sao Paulo - Internacional Porto Alegre. 3 z 4 zespołem w tabeli. To będzie zażarta walka. Ciężko jednoznacznie wskazac faworyta jednak z gry w ostatnich meczach wyżej oceniam szanse Sampy, ale to takie wróżenie z fusów. Dla obu zespołów będzie to jakże ważny mecz, którego nie mogą przegrac. Trzeba poczekac na sytuacje kadrowe przed meczem może wtedy się cokolwiek wyjasni.
&quot;Pewniakami&quot; moim zdaniem w tej kolejce do zwycięstwa są Palmeiras i Botafogo. Ale to rozstrzygnie się w ciągu najbliższych godzin czy warto na to postawic ;)

Zapraszam do dyskusji na temat zbliżających się meczów !​

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Z walki o mistrzostwo nie skreślałbym też szóstego w tabeli Cruzeiro Belo Horizonte. Są w rewelacyjnej formie i ostatni miesiąc należał do nich. Myślę, że nawet jeśli nie zdobędą mistrzostwa to na koniec sezonu jeszcze awansują o kilka pozycji w górę.

Szkoda, że wielkie derby Gre-Nal rozstrzygnął tylko jeden gol i to po takim błędzie bramkarza. I to jakiego bramkarza, w końcu Victor ostatnio był nawet powołany do reprezentacji Brazylii. Wreszcie bramkarz z krajowej ligi, dlatego szkoda, że popełnia takie błędy. A to nie jedyny jego błąd w tym meczu i chociaż w drugiej połowie zrehabilitował się jedną wspaniałą interwencją to jak na reprezentacyjnego bramkarza pokazał się słabo.

Zdziwiła mnie bardzo bramka Rogerio Ceni&#39;ego, bramkarza Sao Paulo. Myślałem, że czasy takich dziwacznych posunięć minęły. Fajnie się to ogląda, ale z drugiej strony mało odpowiedzialne zachowanie Sampy? To była 68 minuta meczu przy wyniku 3:3. Ciekawe co zrobiliby jakby Santos przejął szybko piłkę i wyszedł na prowadzenie. Trochę ryzykowna taktyka.

Szkoda straty punktowej Botafogo, są w trudnej sytuacji, a ja bardzo chciałbym żeby się utrzymali. Mam nadzieję, że wygrają z Nautico i po tej kolejce lepiej będzie wyglądała ich sytuacja w walce o utrzymanie.

W tygodniu tak jak Robson napisał najciekawszy mecz to Sao Paulo - Internacional. Oglądając ostatnio te dwie drużyny myślę, że nie czeka nas jakieś wielkie widowisko, ale wynik bardzo ważny dla układu tabeli. Poza tym może uda się znaleźć kilka ciekawych typów. Oprócz tych co podał Robson fajnie wygląda Vitoria, Flamengo i Cruzeiro, ale oczywiście trzeba poczekać na oficjalne braki kadrowe.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No to pora przyjrzec sie bliżej meczom nadchodzacej kolejki Brasileiro.

⚽Cruzeiro Belo Horizonte - Santo Andre
Typ : Cruzeiro @ 1,40
bet-at-home ✅3:2​

Rzeczywiście jak wyżej pisał Kacmon Cruzeiro może pochwalic się w ostatnim czasie świetna serią gier. W 10 ostatnich meczach odnieśli 6 zwyciestw. Nie były to wiktorie z &quot;byle kim&quot;. Na rozkładzie mają m.in Corinthians, Internacional, Botafogo czy derbowy mecz z Atletico MG. Forma sprzyja i kiedy na półmetku sezonu walczyli przed uniknięciem degradacji sądzilem ze za wiele z siebie już nie wykrzesają a tymczasem udało im się jeszcze wlączyc w walke o G4 z szansami nawet na mistrzostwo jednak by musieli wygrywac kolejne mecze z rzeędu, co jest wprawdzie możliwe bo rywale gubią punkty na potęge. Zatem z kim wygrywac i wlączyc się do wali o czołowe miejsca, bo o czymś więcej jescze nei warto mówic jak nie z Santo Andre, które jest przeciwnością ostatnich meczów Cruzeiro. Ponieśli 6 porażek w 10 meczach. Owszem walczą o utrzymanie, ale kiepsko ich widze w tym meczu. Sytuacja kadrowa Cruzeiro jest dobra. Po zawieszeniu wraca Fabinho. Nikt znaczący nie pauzuje, no może poza Gilem.
Goście owszem pokonali Palmeiras po bramkach Nunesa, ale czy to nie był jednorazowy wyskok? Santo Andre także nie ma kłopotów z doborem zawodników na mecz. Historia wzajemnych pojedynków jest mało owocna bo obejmuje zaledwie jeden mecz wygrany 2:0 przez Cruzeiro.

Przewidywane składy :
CRUZEIRO : Fabio - Jonathan, Thiago Heleno, Cacapa, Diego Renan- Henrique,Fabricio, Marquinos Parana,Gilberto - Guerron, Thiago Ribeiro

SANTO ANDRE : Nenenca- Romulo,Cesinha, Marcel,Avinha, Ricardo,Junior Dutra, Fernando, Marcelonho,Nunes, Pablo Escobar.

⚽Botafogo - Nautico
Typ : Botafogo @ 1,55
bet-at-home✅1:0​

O Botafogo napisalem co nieco wyżej jak spisali się w potyczce z Flamengo. Dizsiaj będzie o wiele łatwiejszy mecz teoretycznie. Nautico nie jest jakimś fenomenem. Dodatkowo fatalnie radzi sobie na wyjazdach. A co jak co ale atut własnego stadionu w takim meczu jak ten dzisiejszy Botafogo muszą wykorzystac! Jak pisza brazylijskie portale jest to mecz o &quot;600punktów&quot;. W składzie na dzisiejszy mecz w porównaniu ze spotkaniem z Flamengo może dojśc do dwoch roszad. Wracają Leo Silva i Jonatan. Ponadto wszyscy są w komplecie zwarci i gotowi na ten pojedynek, który będzie miał ogromne znaczenie czy Botafogo się utrzyma w SerieA. Porażka postawi ich w arcy trudnej sytuacji. WYniki może nie są za nimi, ale styl gry najgorszy nie jest. Stwarzają sobie okazje do zdobycia bramek co najwazniejsze. Liczę na Estevena Soaresa na ławce i Andre Lime na boisku;)

Z najbliższej kolejki warto jeszcze postawic na Palmeiras, które wkońcu MUSI wygrac. Kusi jeszcze niewątpliwie wysoki kurs na Flamengo nad czym się zastanowie jeszcze. Rozważam również w tym mezcu opcje overa.
Zatem :
Flamengo @2,30 bet-at-home ⛔2:0
Over2,5 Flamengo @ 1,65 bet-at-home ⛔
Palmeiras @ 1,55 bet-at-home

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sao Paulo-Internacional
Zdecydowanie najciekawsze spotkanie 32 kolejki Camponeato Brasileirao. Mecz drużyn walczących o mistrzostwo. Sao Paulo w ostatnich meczach nie najlepiej sobie radzi ale ostatni mecz czyli zwycięstwo w derbach stanu Sao Paulo z Santosem 4:3 na pewno ich uskrzydli gdyż mecz miał bardzo dramatyczny przebieg. Gospodarze osłabieni brakiem Rogerio Ceni&#39;ego który w meczu z Santosem strzelił gola ale po 10 minutach wyleciał z boiska za czerwoną kartkę.
Inter przystępuje do tego meczu opromieniony zwycięstwem 1:0 nad Gremio w klasyku Gre-Nal. Fakt że nie grali nic nadzwyczajnego i porywającego no ale to były prawdziwe derby w których nie brakowało walki. Ze składu wypadł kapitan Guinazu co jest dużym osłabieniem ale drużyna ze stanu Rio Grande do Sul ma w swoich szeregach tylu świetnych graczy że i brak Guinazu może nie być widoczny.
Jak dla mnie faworytem tego spotkania wydają się być gospodarze ale chyba tylko z tego względu że będą gospodarzami i doping kibiców na Morumbi ma ich uskrzydlić oraz poprowadzić do wygranej.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Sao Paulo - Internacional 1:0
Cruzeiro - Santo Andre 3:2
Botafogo - Nautico 1:0
Gremio - Avai 3:1
Atletico Paranaense - Santos 1:1
Barueri - Flamengo 2:0
Vitoria - Corinthians 0:1​

Powyżej wyniki spotkań nocnych. Dwa podsatwowe moje typki tj Cruzeiro i Botafogo weszły. Cruzeiro dośc szcześliwie bo po bramce w doliczonym czasie, ale kto o tym będzie pamiętal za pare dni ;) Botafogo w 1polowie mialo ogromny problem ze sforsowaniem defensywy rywali. Tak samo zreszta mieli pilkarze Nautico. Widac było po zachowaniu obu zespołów ze stawka jest ogromna tego meczu i jeden bląd może zdecydowac o tym. No i bramka padla po karnym.
Moje typy do meczu Baureri- Flamengo były dobre, przebieg meczu mógł dawac spore nadzieje że padnie przede wszystkim over, co stawiałem na jednym z kuponów. Powinno w tym meczu paśc mnóstwo bramek. Oba zespoły nastawily się na ofensywną gre i było na co popatrzec w tym meczu. Świetne parady bramkarzy, po raz kolejny Bruno spisywal się dobrze, wybronił kilka bardzo trudnych strzałów. Przy bramkach jednak był bez szans, bo zachowanie w tym momencie obrońców było dośc powiedziec złe. Kompletnie bez opieki pozostawili strzelców bramek i Bruno bez szans. Przed meczem czytalem gdzieś informacje że Flamengo z Petkovicem w pierwszym składzie w 11meczach wygrało 8 , a 3 zremisowało. Wczoraj Serb nie zagrał, a wynik znamy doskonale... Szkoda że nie padl ten jeden gol więcej bo naprawde szans było dużo dla jednych i dla drugich.

W meczu na samym szczycie Sao Paulo wymęczyło 1:0 z Internacionalem. Wymęczyło to absolutnie słowo na miejscu. Bramka Washingtona, a z gry więcej mimo wszystko mieli przyjezdni. Świetne okazje zmarnował D&#39;Alessandro i Sampa została liderem. Tylko na jak długo? Bo jeżeli dzisiaj swoje mecze wygraja Palmeiras i Atletico MG to spadną z pozycji przewodnika w lidze.

⚽Palmeiras - Goias
Typ : Palmeiras @ 1,55
bet-at-home ✅4:0​

Trzy porażki z rzędu Ramalho i jego Palmeiras sprawaiają że po kolejnej stracie punktów pożegnają się z pozycją lidera, a przecież jescze dokładnie 4 mecze temu mogli się pochwalic przyzwoitą przewagą nad resztą stawki i spokojnie myslec o zakończeniu sezonu. Tymczasem w kazdym następnym meczu musza wygrywac już bez oglądania się na rywali. Dzisiaj czeka ich starcie z Goias, ktory takze gdzieś zatracil swoją siłe. W ostatnich meczach osiąga jeszcze gorsze wyniki aniżeli Palmeiras. Sporym problemem z pewnością będzie dla gospodarzy dzisiejszego meczu absencja kontuzjowanego Cleutona Xaviera i zawieszonego za kartki Vagnera Love. Pod nieobecnośc byłego gracza CSKA Moskwa w ataku więc mają zagrac Ortigoza i Obina. Mauricy chce równiez wzmocnic defensywe stąd wystawi Edmilsona i postawi na pressing i szczelną gre w destrukcji.
W zespole Goias powracają do gry Leo Lima, Rafael Tolo który grał na MŚu20.
Brak dwóch ważnych zawodników w Palmeiras napewno będzie bolesna, ale oni już nie moga sobie przecież pozwolic na strate punktów w dzisiejszym mecu ! Vamos Verdao ! ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Palmeiras-Goias
Dzisiejsze spotkanie na Palestra Italia jest dla mnie najciekawszym meczem kolejki ze względu na to iż jestem kibicem Verdao. Gospodarze są w wyraźnym kryzysie gdyż nie wygrali już od 4 spotkań a trzy ostatnie zakończyły się ich porażkami i na dodatek nie strzelili w nich ani jednego gola a stracili aż 7. Seria tragiczna ale niech to nie zwiedzie Was gdyż trener Mauricy Ramalho staje na głowie by temu kryzysowi zaradzić i zdobyć 3pkt gdyż kolejne spotkanie już w niedziele i trzeba zacząć wygrywać bo w innym przypadku tytuł może pójść w ręce innych drużyn. Palmeiras wystąpi dzisiaj bez pauzujących za kartki Vagnera Love-wyborowego strzelca drużyny, choć ostatnio zaciął się i nie może strzelić gola a sytuacje ma do tego wyborne chociażby karny z Flamengo, oraz Cleytona Xavier-najlepszego asystenta ligi i kreatora gry Zielonych. Będą to ogromne osłabienie dla gospodarzy ale i wspaniała okazja dla zmienników którzy muszą pokazać że trener Ramalho może na nich liczyć w końcowej fazie sezonu.
Piłkarze Goias także nie są w dobrej dyspozycji gdyż w ostatnich 5 meczach zdobyli tylko 2 &quot;oczka&quot; po dwóch remisach i trzech porażkach. Kryzys ten właściwie zaprzepaścił ich szanse na mistrzostwo oraz poważnie je zmniejszył na awans do Copa Libertadores a dzisiejszy mecz jest właściwie ostatnim dzwonkiem aby się obudzić i o coś jeszcze powalczyć w tym sezonie. Goście z powracającymi po Mundialu U-20 Rafaela Toloi oraz Leo Limą co jest nie wątpliwym wzmocnieniem zespołu.
Z pewnością faworytem są Zieloni ale jeżeli Papugi przypomną sobie grę sprzed chociażby miesiąca to są w stanie powalczyć z gospodarzami o te punkty i to powoduje że to spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Palmeiras-Goias 4:0

Koniec kryzysu Verdao. Zdecydowane zwycięstwo gospodarzy po 3 golach Obiny i jednym trafieniu Deyvida Sacconiego. Świetna gra całego zespołu przez cały mecz chociaż gdyby piłkarze Goias wykorzystali to co mieli to wynik potoczyłby się inaczej, szczególnie na początku meczu po pięknej przewrotce Iarleya świetną paradą popisał się Marcos który dzisiaj wybronił kilka bardzo groźnych strzałów gości. Co do samego Obiny to po prostu genialna gra tego napastnika przede wszystkim w drugiej połowie a i w pierwszej był dość widoczny i tylko nieskuteczność Ortigozy nie pozwoliła mu zapisać na swoje konto asysty. W ogóle Origoza dzisiaj grał bardzo dobrze tylko że gdy przychodziło strzelić gola to tego nie potrafił, aczkolwiek wywalczył rzut karny i świetnie współpracował z Obiną. Mówiłem w zapowiedzi meczu o wzmocnieniu jakim miał się okazać powrót na boisku Rafael Toloi do Goias to dzisiaj zaprzeczył temu w sposób nie podlegający dyskusji:spowodował karnego po którym padła bramka, spowodował rzut wolny po którym Diego Souza trafił w spojenie i najważniejsze dostał czerwoną kartkę. To wszystko nam się składa w piękną całość obrazu nędzy i rozpaczy jaki nam zaprezentował ten zawodnik reprezentacji U-20 Brazylii.

Oto składy w jakich wyszły obie drużyny oraz zmiany:
Palmeiras:

Marcos-Marcao, Danilo, Mauricio,Edmilson(Sandro Silva)-Figueroa, Souza, Diego Souza, Armero-Obina, Oritgoza(Sacconi)

Goias:

Harlei-Rafael Toloi, Valmir Lucas, Ernando, Julio Cesar-Amaral(Ramlho), Fernando, Leo Lima, Romerito(Douglas)-Iarley, Fernando

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Sao Paulo – Barueri 1 [1.45 BETSSON] ✅
W dzisiejszym meczu na Morumbi faworytem na pewno są gospodarze, którzy dalej walczą o mistrzostwo kraju. Choć stylem nie zachwycają to u siebie są groźni i zazwyczaj minimalnie zwyciężają. Dzisiaj grają z Gremio Barueri, które kilka dni temu pokonało innego kandydata do mistrzostwa. Jednak to inna historia. Za zwycięstwo nad Flamengo dostali premię od Cruzeiro, czego odczują skutki w dzisiejszym meczu. Klub za to postanowił odsunąć od zespołu Vala Baiano i Rene. Swoją drogą nie wygląda to najlepiej, jeśli zespół gra słabo, traci punkty z drużynami walczącymi o utrzymanie, a gdy dostaje ofertę pieniężną potrafi pokonać zespół z wyższej półki. Bardzo duże osłabienie gości, dlatego myślę, że Sao Paulo nie powinno dzisiaj stracić żadnego punktu. Kilka dni temu pokonali w klasyku Internacional, więc trudno sobie wyobrazić stratę punków z Barueri. Poza tym Gremio Barueri to już niestety typowy, ligowy przeciętniak. To nie ta sama drużyna co pod wodzą Estevama Soaresa. Długo nie mogłem uwierzyć jak wiele ten zespół zawdzięczał poprzedniemu trenerowi. Estevam Soares skład ustawiał ofensywnie, dużo strzelali i dużo tracili. To właśnie był ich niezwykły urok. Mecze Barueri Soaresa oglądało się z wielką przyjemnością, było w nich wszystko co uwielbiają kibice. Stworzyli wiele niesamowitych widowisk, ale po odejściu Soaresa do Botafogo zespół stracił wszystkie swoje poprzednie atuty. Pogrzebałem trochę w statystykach i wszystko się potwierdziło. W 18 kolejkach pod wodzą Estevama Soaresa bilans bramkowy Barueri wynosił 38:25, a w pozostałych 14 meczach jedynie 14:19! Szkoda tamtej drużyny. Wiele osób wierzyło, że z taka grą Barueri będzie stać nawet na pierwszą czwórkę, a teraz już wiadomo, że nic z tego nie wyjdzie. Szkoda też, że Estevam Soares nie zrobił tak samo ofensywnej drużyny z Botafogo. Dzisiaj w składzie Barueri oprócz odsuniętych Rene i Vala Baiano nie zagrają zawieszeni za kartki Flavinho i Daniel Marques. Napięta atmosfera w klubie, poważne osłabienia, a do tego mecz z mistrzem kraju walczącym o kolejny tytuł. Nie wygląda to najlepiej, dlatego myślę, że spokojnie można grać Sao Paulo.

Flamengo – Santos 1 [1.70 BETSSON] ✅
W drugim dzisiejszym meczu również zanosi się na zwycięstwo gospodarzy. Jesteśmy w takiej fazie rozgrywek, gdzie nie ma miejsca na spadek formy, dlatego Flamengo po porażce z Barueri szybko musi nadrobić stracone punkty. Dzisiaj są faworytami. Poza ostatnią porażką ich wyniki są rewelacyjne. Na własnym terenie wygrali pięć ostatnich spotkań. Niedawno wygrali z Sao Paulo i Palmeiras, co świadczy o sile tej drużyny. W dzisiejszym meczu do składu powraca Petković co na pewno wzmocni grę zespołu z Rio de Janeiro. Są niezwykle mocni na Maracanie, co pokazują również statystyki. Na własnym stadionie w 16 meczach stracili tylko 14 bramek, co jest najlepszym wynikiem w lidze. Ich dzisiejszy przeciwnik Santos niestety trochę rozczarował w tym sezonie. Zapowiadali znacznie więcej, a skończą rozgrywki w środku tabeli. O nic już nie walczą, dlatego nie wierzę żeby dzisiaj zdobyli chociaż jeden punkt z rozpędzonym i niezwykle zmobilizowanym Flamengo.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W dzisiejszym dniu widze jeden ciekawy typ, powyzej już nieco opisany więc ja w skrócie o tym meczu napisze.

⚽Flamengo - Santos
Typ : Flamengo @ 1,70
bet-at-home✅1:0​

O tym jak przebiegal ostatni mecz Fla z Barueri i ile zmarnowali tam szans pisałem powyżej wiec nie ma sensu do tego wracac. Wspomniałem wtedy także o pewnej statystyce , w której najważńiejszy był Petkovic. Otóż z nim w podstawowym składzie Flamengo wygralo 8 meczy i 3 zremisowalo nie ponosząc żadnej porażki. Z Barueri go zabrakło i skończyło się jak skończyło. Wiem że to glupie statystyki i całej prawdy zawsze nie oddają, ale spokojnie przyglądając sie sprawie jednak coś w tym musi byc że z Serbem w składzie gra się lepiej i efektywniej bo efektownośc jako taka pozostaje w dalszym ciagu. Petkovic wraca na cale szczęście do zespołu na mecz dzisiejszy więc można oczekiwac od Rubro Negro zwycięstwa. Forma Flamengo jest bardzo dobra, szczerze mówiąc nei spodziewalem się że ten zespól włączy się do walki o tytuł! A tu prosze na 6 kolejek przed końcem ma na to realne szanse. Priorytetem oczywiście jest awans do Copa Libertadores. Do tego potrzeba zwycięstw. Dzisiaj zanosi się na takie. Santos zmobilizowal się jeszcze jako tako na mecz z Sao Paulo, ale jak można się na to nie mobilizowac skoro to odwieczny rywal i derby! Ogólnie to wiadomo że Luxemburgo odchodzi w grudniu z Santosu. Co prawda dzisiejszy mecz będzie 300 w roli szkoleniowca Santosu to jakoś nie przewiduje żeby piłkrze sprawili mu że jubileusz zapamięta. Santos nie ma o co walczyc już... Chociaż jak tak się spojrzy w dolne rejony tabeli to wciąż możliwa jest jescze degradacja nawet. ALe Flamengo u siebie spisuje się bardzo dobrze. Zdziwie się gdy gospodarze zaprzepaszczą szanse w tym meczu i nie wygrają.

Przewidywane sklady :
FLAMENGO : Bruno - Leo Moura, Alvaro,Ronaldo Angelim, Juan- Airton, Maldonado, Willians, Petkovic - Ze Roberto, Adriano

SANTOS : Felipe- Para,Andre Astorga, Adaílton, Triguinho- Rodrigo Souto,Germano, Pablo Henrique,Felipe Azevedo - Jean, Andre

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Flamengo-Santos 1:0

Faworyt wygrał to spotkanie ale gdyby goście lepiej się postarali albo gdyby gorzej dysponowany był Bruno bramkarz Fla to wtedy ze zwycięstwem gospodarzy mogłyby być problemy. Flamengo dość szybko objęli prowadzenie po golu Adriano dla którego był to 17 gol w tym sezonie a co ciekawe na Maracanie w rozegrał 14 spotkań strzelając w nich 13 goli a więc średnia na mecz wynosi 0,92!!! Wczoraj mógł mieć tą średnią równo 1 albo nawet więcej ale nie wykorzystał paru dogodnych sytuacji. Dwukrotnie sam na sam, raz trafił w bramkarza Santosu a raz w słupek. Nie zachwycił mnie Petkovic którego brak tak opłakiwano w meczu z Barueri ale wczoraj nie grał tak jak choćby z Palmeirasem czy Sao Paulo, no ale w końcu nie zawsze musi się udawać jeżeli ma się 37 lat. Dobra gra prawego obrońcy Leo Moury po którego to dośrodkowaniu gola zdobył Adriano. Ale bohaterem był bramkarz Bruno który obronił 2 rzuty karne!!! Ten bramkarz jest niesamowity gdyż tydzień temu w spotkaniu z Botafogo a tym razem ratuje skórę z Santosem. Bardzo załamany musi być po tym meczu Paulo Henrique który wykonywał obie &quot;11&quot;. Trzeba powiedzieć że Santos grał momentami dobrze ale po pierwszym niewykorzystanym karnym jakoś się podłamał i do końca pierwszej połowy nie istniał. Aczkolwiek początek drugiej połowy to ich dobra gra i mieli dwie szanse na gola których nie wykorzystali i przyszedł drugi karny po którym już się totalnie załamali i przegrali.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
vs

Wielkie derby Sao Paulo czyli pojedynek pomiędzy Verdao-Palmeiras a Timao-Corinthians. Faworytem są gospodarze którzy walczą o mistrzostwo z inną drużyną z tego miasta czyli SPFC. Faworyt faworytem ale to derby a w derbach zdarzają się różne dziwne rzeczy.

Gospodarze przystępują do tego spotkania opromienieni zwycięstwem 4:0 z Goias. W tym meczu popis umiejętności dał Obina który zdobył 3 gole i zaliczył przepiękną asystę piętką przy golu Sacconi&#39;ego. Verdao mogli wygrać wyżej ale Ortigoza zmarnował kilka szans, albo poprzeczka stanęła na drodze piłki po strzale z rzutu wolnego Diego Souzy. Wreszcie dobry mecz zagrał Marcos co jest dobrym prognostykiem przed derbami.

Goście także wygrali swój ostatni mecz 0:1 na wyjeździe z Vitorią co uważam za niespodziankę gdyż Vitoria jest bardzo mocna u siebie a Corinthians nie prezentował ostatnio dobrej formy.

Gospodarze bez Edmilsona i Cleytona Xaviera a goście właściwie bez żadnych osłabień.

Palmeiras:

Marcos-Mauricio Marcao Danilo Figueroa-Jumar Souza Armero Diego Souza-Vanger Love Obina

Corinthians:

Felipe-Edgar Balbuena, Chicao, William, Paulo Andre-Jucilei, Elias, Edu, Defederico-Jorge Henrique, Ronaldo

Typ:1⛔
Under 2,5⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ostatniej nocy odbył sie pierwszy mecz 34 kolejki Camponeato Brasileirao w którym Gremio Porto Alegre zremisowało 1:1 z Sao Paulo FC. Gole padły jeszcze przed przerwą, najpierw w 24 minucie po dośrodkowaniu Douglasa Costy z rzutu wolnego gola strzałem głową Rafael Marques. W 31 minucie Dagoberto dostał piłkę w pole karne i jego strzał pewnie by obronił Victor ale piłka po drodze odbiła się od bohatera sprzed paru minut Rafaela Marquesa i wpadła do bramki.
W drugiej połowie gole nie padły ale to nie oznacza że było nudno gdyż goście otrzymali aż 3 czerwone kartki które zdobyli kolejno: Borges w 78 minucie a trzeba powiedzieć że 15 minut wcześniej wszedł na boisko i w tym czasie otrzymał dwie żółte kartki co skutkowało szybkim końcem meczu dla niego, minutę później z boiska wyleciał Dagoberto a w doliczonym czasie gry za dwie żółte Jean. Mało brakowało a Gremio wygrałoby ten mecz walkowerem aczkolwiek Sao Paulo poprzestało na 3 czerwieniach.

Mecz był dość wyrównany z małym wskazaniem na gospodarzy którzy będą żałować że nie wykorzystali gry w przewadze. Dla gości ten remis to punkt który daje pozycje lidera przed niedzielnym mecz Fluminense-Palmeiras.

Gremio-Sao Paulo 1:1

24&#39; Rafael Marques 1:zero:gool:
31&#39; Dagoberto 1:eek:ne:gool:
78&#39; Borges????
79&#39; Dagoberto????
90&#39; Jean????

simons 646

simons

Forum VIP
Gremio - Palmeiras x2 @ 1.57

Wazny mecz dla Palmeiras. gremio bez Victor, Túlio, Fábio Santos, Tcheco. Z tego co rozumiem to jeszcze wystep Rever&#39;a jest niepewny.
Palmeiras w komplecie bo wracaja Marcos i Danilo. Goscie traca 3 pkt do lidera, takze powinni sie zmobilizowac.
Jak widac typ oparty na skladach ???? nie bralem pod uwagi formy w poprzednich spotkaniach.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Dla mnie mecz Gremio - Palmeiras jest do oglądania a nie do obstawiania. Gospodarze to nie ligowy słabeusz, który miałby dostarczyć punkty drużynie walczącej o mistrzostwo, co pokazali kilka dni temu w Belo Horizonte. Nie zapominajmy, ze Gremio to druga najlepsza drużyna z poprzedniego sezonu. O tym, że potrafią grać w piłkę przekonują nas niestety tylko w meczach na własnym terenie, gdzie na 17 spotkań nie przegrali żadnego. Biorąc pod uwagę tabelę &quot;u siebie&quot; to oni są liderami, co według mnie jest ważne przed każdym meczem w Porto Alegre. Piłkarze Gremio w lidze już o nic nie walczą, ale to duża firma, która nie może sobie pozwolić na odpuszczenie reszty sezonu. Dzisiaj są osłabieni, jednak patrząc na przebieg meczu z Cruzeiro to niewiele zmienia. Jeśli w wyjazdowym spotkaniu z drużyną walczącą o mistrzostwo grając w 9 przeciwko 11 potrafili doprowadzić do wyrównania to tym bardziej zdobędą punkty w dzisiejszym meczu. Poza tym to co robi Palmeiras to żenada. Tyle razy mogli sobie zapewnić mistrzostwo, były momenty, gdzie wydawało się, że zdominowali ten sezon, a teraz trzecie miejsce i małe szanse na tytuł. Ale czego można się spodziewać po drużynie, która w ostatnich sześciu spotkaniach wygrała tylko raz. Po tym co robią nie zasługują na mistrzostwo. Spadek formy i niektóre słabe wyniki potrafię zrozumieć, ale remis na własnym terenie ze Sportem Recife? Jak drużyna walcząca o mistrzostwo kraju może zremisować u siebie z zespołem zdegradowanym do Serie B? Po tym meczu przestaje wierzyć w sukces Palmeiras. Ale kto wie, może w tym meczu nastąpi wielkie przełamanie? W niedzielę Gremio pozbawiło szans na mistrzostwo Cruzeiro, a teraz to samo mogą zrobić z Palmeiras. Zapowiada się niezwykły mecz, gdzie zdarzyć może się wszystko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom