Szkoda Nautico bo w tym meczu wcale nie było przepaści między drużynami jaką możemy zobaczyć w tabeli. Nautico nie bało się rywala i potrafili stworzyć kilka naprawdę dobrych okazji. Najbardziej szkoda niewykorzystanego karnego. Przy rezultacie 2:0 wątpię, żeby Sao Paulo zdołało wygrać. No i znowu te czerwone kartki. Ostatnio coś ich dużo w tej lidze, ale 5 czerwieni w jednym meczu to spore osłabienia dla obu zespołów w następnej kolejce.
Później mogę nie mieć czasu, dlatego już dziś napisze pierwsze przemyślenia na temat weekendowych spotkań Brasileiro.
W meczu
Atletico Mineiro z
Gremio Barueri faworyt wydaje się być tylko jeden. Gospodarze wreszcie w dobrej formie, czego nie można powiedzieć o piłkarzach z Barueri. Atletico ostatnio w pięknym stylu pokonało Santos i chyba doszło do nich, że mają szansę nawet na mistrzostwo. Nie powinni zepsuć tej szansy w takim meczu. Barueri bez formy. Nawet u siebie nie potrafili zdobyć punktu z Cruzeiro. Na wyjazdach idzie im jeszcze gorzej. W ostatnich sześciu spotkaniach zdobyli tylko jeden punkt po bezbramkowym remisie z ostatnią drużyną w tabeli... Statystyki dokładnie odzwierciedlają ich postawę i myślę, że w sobotę będziemy świadkami ich kolejnej porażki. Kurs na Atletico 1.70 całkiem niezły.
Santo Andre podejmuje na własnym terenie
Vitorię i to będzie test możliwości gości. Są w znakomitej formie, ostatnio dobrze idzie im na wyjazdach, punkt z Gremio i zwycięstwo w Rio de Janeiro z Botafogo. Ciekawy jestem czy dadzą radę w kolejnym meczu wyjazdowym. Zawsze w takich meczach zapominali jak się gra w piłkę, ale jeżeli kilka dni temu potrafili pokonać Botafogo 3:1 to czemu mają nie dać rady Santo Andre. W końcu podobne drużyny walczące o utrzymanie. W środku tygodnia zespół Vitorii odpadł z
Copa Sudamericana, ale nie podchodzili do tego pucharu poważnie, dlatego nie zmienia to mojego zdania o ich świetnej formie. Porażka skomplikowałaby sytuacje Vitorii i zmniejszyła ich szanse na strefę G-4. Wysoki kurs na Vitorię, myślę że warty ryzyka. Mój typ: X2 (1.60) albo DNB 2 (2.20).
W niedzielę
Goias walczące o mistrzostwo podejmuje słabiutkie
Botafogo. Drużynie z Rio de Janeiro życzę jak najlepiej, ale w tym meczu mają marne szanse. W Botafogo beznadziejna forma. W lidze wszystko psują, trudno wierzyć, żeby tym razem było inaczej. W
Copa Sudamericana awansowali dalej, ale ich wyniki z pucharu nie przenoszą się na ligę. Goias walczy o mistrzostwo i potrzebuje zwycięstwa. Ktoś musi gonić Palmeiras. Mój typ; 1 (1.70)
Do Porto Alegre przybywa słabiutki
Sport Recife.
Gremio w ostatnim meczu na własnym stadionie pokazało co robi z takimi drużynami (zwycięstwo z Fluminense 5:1). Tym razem może być podobnie. Sport nie ma nic do stracenia i musi walczyć o każdy punkt, ale na wyjazdach będzie ciężko. Gospodarze ostatnio w dobrej formie i na własnym stadionie wydają się być niepokonani. Tym bardziej z drużynami broniącymi się przed spadkiem. Zwycięstwo Gremio po kursie 1.50 wydaje się być dobrym typem.
W niedzielę również klasyk ligowy, derby Rio de Janeiro:
Flamengo – Fluminense. Zwracałem już uwagę, że większość derbowych pojedynków w tym sezonie zakończyła się underowymi remisami. Kurs jaki bukmacherzy wystawili na Flamengo wydaje mi się śmieszny. Mimo, że ostatnio coś wreszcie zaczęli grać i są wyżej w tabeli to ze względu na specyficznego rywala nie są tutaj żadnym pewniakiem. Kibice Fluminense mogą wreszcie być zadowoleni z ostatniego wyniku zespołu, który wygrał z Avai. Może i tym razem uda się zdobyć jakiś punkt. W pierwszej rundzie, czyli końcem czerwca spotkanie pomiędzy tymi zespołami zakończyło się bezbramkowym remisem. Poza tym miesiąc temu obie drużyny zmierzyły się ze sobą w
Copa Sudamericana. Wyniki ich pojedynków: 0:0 i 1:1. Dlatego nie polecam grać na Flamengo, ponieważ kurs jest zdecydowanie zaniżony.
W innych meczach ciekawe jak zaprezentuje się Internacional po porażce w
Copa Sudamericana. Mam nadzieję, że wreszcie zaczną grać to co potrafią. Po cichu liczę też na dobre widowiskoi we Florianopolis gdzie Avai podejmuje Cruzeiro. Avai na własnym stadionie to fenomen, a Cruzeiro jest ostatnio w formie co widać po wynikach.
Jak znajdę czas w weekend to postaram się napisać jakieś sensowniejsze analizy.