>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Październik, Listopad i Grudzień w Campeonato Brasileiro

Status
Zamknięty.
kacmon 330

kacmon

Forum VIP

Przed nami kolejny miesiąc zmagań w Campeonato Brasileiro. Już teraz widać, że do ostatniej kolejki będziemy świadkami wyrównanej walki o trzy całkiem odmienne cele. Pierwszy to walka o mistrzostwo, gdzie do rywalizacji z Palmeiras, Sao Paulo i Internacionalu dołączył zespół Goias Goiania. Nie powinniśmy również skreślać Atletico Mineiro, jednak na dzień dzisiejszy to Palmeiras wydaje się być najpoważniejszym kandydatem do tytułu mistrzowskiego. Kryzys Internacionalu Porto Alegre i zmienna forma Atletico MG mogą spokojnie zwolnić czwartą pozycje, która gwarantuje udział w Copa Libertadores. Ostatnie przebudzenie Gremio i Vitorii pokazuje, że pięć punktów straty do czołówki jest do nadrobienia, dlatego kwestia strefy G-4 pozostaje nadal otwarta. Rozpaczliwa wojna toczy się też na dole tabeli. W ostatniej kolejce nadzieję na utrzymanie przedłużyły Fluminense i Sport Recife. Jednak największa rywalizacja prawdopodobnie odbędzie się pomiędzy
Nautico, Botafogo i Santo Andre. Zespoły Coritiba i Atletico Paranaense mogą na razie odetchnąć chociaż jak wiadomo w ciągu 12 kolejek jeszcze wiele może się zmienić. Tym bardziej, że różnice punktowe w okolicy strefy spadkowej są niewielkie. W październiku zostanie rozegranych 7 kolejek i jest to najważniejszy czas w lidze, w którym wiele się wyjaśni.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No i w nocy piłkarze Sao Paulo pokonali Nautico Capibaribe Recife 2:1. Niby po wyniku żaden wyczyn ale jeżeli dodać do tego że w 6 minucie Bosco bramkarz Sao obronił rzut karny a po paru minutach stracili gola za sprawą Bruno Mineiro to juz widać że mecz nie był łatwy. Sao Paulo przez 60 minut musiało sobie radzić bez dwóch graczy którzy dostali czerwone kartki Junior Cesar i Richarlyson a mimo to po golach Hernanesa i Hugo potrafili wygrać to pokazuje że Nautico jest w wyraźnym kryzysie a gościom doda to otuchy bo wygrać mecz w takim stylu to wyczyn i to nie lada. Trzeba dodać że w ostatnich 5 minutach sił się wyrównały gdyż Claudio Luiz i Michel poszli w ślady kolegów z Sao Paulo i także wylecieli z boiska.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Szkoda Nautico bo w tym meczu wcale nie było przepaści między drużynami jaką możemy zobaczyć w tabeli. Nautico nie bało się rywala i potrafili stworzyć kilka naprawdę dobrych okazji. Najbardziej szkoda niewykorzystanego karnego. Przy rezultacie 2:0 wątpię, żeby Sao Paulo zdołało wygrać. No i znowu te czerwone kartki. Ostatnio coś ich dużo w tej lidze, ale 5 czerwieni w jednym meczu to spore osłabienia dla obu zespołów w następnej kolejce.

Później mogę nie mieć czasu, dlatego już dziś napisze pierwsze przemyślenia na temat weekendowych spotkań Brasileiro.

W meczu Atletico Mineiro z Gremio Barueri faworyt wydaje się być tylko jeden. Gospodarze wreszcie w dobrej formie, czego nie można powiedzieć o piłkarzach z Barueri. Atletico ostatnio w pięknym stylu pokonało Santos i chyba doszło do nich, że mają szansę nawet na mistrzostwo. Nie powinni zepsuć tej szansy w takim meczu. Barueri bez formy. Nawet u siebie nie potrafili zdobyć punktu z Cruzeiro. Na wyjazdach idzie im jeszcze gorzej. W ostatnich sześciu spotkaniach zdobyli tylko jeden punkt po bezbramkowym remisie z ostatnią drużyną w tabeli... Statystyki dokładnie odzwierciedlają ich postawę i myślę, że w sobotę będziemy świadkami ich kolejnej porażki. Kurs na Atletico 1.70 całkiem niezły.

Santo Andre podejmuje na własnym terenie Vitorię i to będzie test możliwości gości. Są w znakomitej formie, ostatnio dobrze idzie im na wyjazdach, punkt z Gremio i zwycięstwo w Rio de Janeiro z Botafogo. Ciekawy jestem czy dadzą radę w kolejnym meczu wyjazdowym. Zawsze w takich meczach zapominali jak się gra w piłkę, ale jeżeli kilka dni temu potrafili pokonać Botafogo 3:1 to czemu mają nie dać rady Santo Andre. W końcu podobne drużyny walczące o utrzymanie. W środku tygodnia zespół Vitorii odpadł z Copa Sudamericana, ale nie podchodzili do tego pucharu poważnie, dlatego nie zmienia to mojego zdania o ich świetnej formie. Porażka skomplikowałaby sytuacje Vitorii i zmniejszyła ich szanse na strefę G-4. Wysoki kurs na Vitorię, myślę że warty ryzyka. Mój typ: X2 (1.60) albo DNB 2 (2.20).

W niedzielę Goias walczące o mistrzostwo podejmuje słabiutkie Botafogo. Drużynie z Rio de Janeiro życzę jak najlepiej, ale w tym meczu mają marne szanse. W Botafogo beznadziejna forma. W lidze wszystko psują, trudno wierzyć, żeby tym razem było inaczej. W Copa Sudamericana awansowali dalej, ale ich wyniki z pucharu nie przenoszą się na ligę. Goias walczy o mistrzostwo i potrzebuje zwycięstwa. Ktoś musi gonić Palmeiras. Mój typ; 1 (1.70)

Do Porto Alegre przybywa słabiutki Sport Recife. Gremio w ostatnim meczu na własnym stadionie pokazało co robi z takimi drużynami (zwycięstwo z Fluminense 5:1). Tym razem może być podobnie. Sport nie ma nic do stracenia i musi walczyć o każdy punkt, ale na wyjazdach będzie ciężko. Gospodarze ostatnio w dobrej formie i na własnym stadionie wydają się być niepokonani. Tym bardziej z drużynami broniącymi się przed spadkiem. Zwycięstwo Gremio po kursie 1.50 wydaje się być dobrym typem.

W niedzielę również klasyk ligowy, derby Rio de Janeiro: Flamengo – Fluminense. Zwracałem już uwagę, że większość derbowych pojedynków w tym sezonie zakończyła się underowymi remisami. Kurs jaki bukmacherzy wystawili na Flamengo wydaje mi się śmieszny. Mimo, że ostatnio coś wreszcie zaczęli grać i są wyżej w tabeli to ze względu na specyficznego rywala nie są tutaj żadnym pewniakiem. Kibice Fluminense mogą wreszcie być zadowoleni z ostatniego wyniku zespołu, który wygrał z Avai. Może i tym razem uda się zdobyć jakiś punkt. W pierwszej rundzie, czyli końcem czerwca spotkanie pomiędzy tymi zespołami zakończyło się bezbramkowym remisem. Poza tym miesiąc temu obie drużyny zmierzyły się ze sobą w Copa Sudamericana. Wyniki ich pojedynków: 0:0 i 1:1. Dlatego nie polecam grać na Flamengo, ponieważ kurs jest zdecydowanie zaniżony.

W innych meczach ciekawe jak zaprezentuje się Internacional po porażce w Copa Sudamericana. Mam nadzieję, że wreszcie zaczną grać to co potrafią. Po cichu liczę też na dobre widowiskoi we Florianopolis gdzie Avai podejmuje Cruzeiro. Avai na własnym stadionie to fenomen, a Cruzeiro jest ostatnio w formie co widać po wynikach.

Jak znajdę czas w weekend to postaram się napisać jakieś sensowniejsze analizy.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sobotnie wyniki meczy Brasileirao:

Atletico MG-Gremio Barueri 2:1

Faworytem byli gospodarze no i wygrali to spotkanie po golach Diego Tardelliego i pięknym strzale z rzutu wolnego Correi. Dla gości gola zdobył Flavinho. Trzeba dodać jeszcze że Xandao sfaulował jednego z piłkarzy Atletico i dostał za to czerwoną kartkę a z tego wolnego gola zdobył własnie Correa.

Corinthians-Atletico PR 1:3

Dość niespodziewane aczkolwiek całkowicie zasłużone zwycięstwo piłkarzy z Kurytyby. Gole dla zwycięzców zdobyli: Baier, Wallyson oraz Wesley. Jedynego gola dla piłkarzy z Sao Paulo zdobył Jucilei po wrzutce z rzutu wolnego wykonywanego przez Ronaldo.

Santo Andre-Vitoria 1:0

Niezwykle cenne zwycięstwo gospodarzy dla których każde punkty są teraz cenne gdyż zaciekle walczą o utrzymanie. Gola na wagę 3pkt zdobył już w 3o sekundzie Nunes. Nie obyło się takze bez ostrej gry za którą posypały się czerwone kartki. Najpierw w 28 minucie Berola dostał czerwień a dziesięć minut później w jego ślady poszedł strzelec gola Nunes. Ta porażka wydłuża drogę Vitorii do Copa Libertadores a oto chcą walczyć piłkarze ze stanu Bahia. Po ostatnich zwycięstwach w lidze liczyli na to bardzo ale ta porażka pokazuje że nadal mają problemy z grą poza własnym stadionem. A gospodarze łapią oddech gdyż tydzień temu ulegli Sportowi Recife 2:1 w meczu o 6pkt.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Analizy dzisiejszych spotkań:
Gremio-Sport Recife 3:3
Spotkanie Dawida z Goliatem. Faworyt jest jeden i są nim piłkarze Gremio Porto Alegrense którzy u siebie są nie do ogrania a co najwyżej można wywieźć punkt z tego stadionu co się udało w tym sezonie tylko 3 drużynom. Ale goście mają o co walczyć gdyż porażka dzisiaj znacznie przybliża ich do Serie B.
Santos-Palmeiras 1:3
Jedno z najciekawszych spotkań tej kolejki. Niby faworytem są goście z Sao Paulo którzy walczą o mistrzostwo Brazylii i jak na razie idzie im to świetnie. Spotkanie będzie o tyle ciekawe że gospodarze pomimo że na walkę o miejsce w pierwszej 4 raczej szans nie mają to jednak u siebie będą chcieli pokazać że są w stanie walczyć z najlepszymi.
Goias-Botafogo 1:3
Spotkanie podobnego typu co mecz Gremio ze Sportem, z tą tylko różnicą że piłkarze Goias nie grają tak świetnie u siebie jak Gremio a ich atutem w walce o mistrzostwo są mecze na wyjazdach w których klasyfikacji prowadzą. Z kolei Botafogo walczy o utrzymanie i to spotkanie jest dla nich szalenie ważne, co ciekawe piłkarze z Rio de Janeiro awansowali już do 1/4 Copa Sudamericana a jak na razie grają tam rezerwowym. Mecz tym niemniej ciekawy że obie drużyny mają o co grać ale jednak faworytem są gospodarze.
Coritiba-Internacional 2:0
Jedno z najciekawszych spotkań tej serii ligi. Gospodarze w tym sezonie jakoś nie mogą się odnaleźć w lidze ale ostatnio zaczęli prezentować co raz lepszą formę. Za to goście ostatnio grają co raz gorzej, apogeum tego przyszło w środku tygodnia gdy odpadli z Copa Sudamericana. Presja jest duża gdyż w tym roku jest 100-lecie klubu i włodarze chcą jakiegoś trofeum a mistrzostwo stanowe nie jest szczytem marzeń. Do składu Interu wraca gwiazda Andres D&#39;Alessandro.
Flamengo-Fluminense 2:0
Klasyk ligi i hit tej kolejki ze względu na derby. Kibice liczą na piękne widowisko ale w tym sezonie oba zespoły spisują się poniżej oczekiwań. Fla mieli walczyć o pierwszą 4 a moze o mistrzostwo a Flu to już w ogóle totalna klapa w tym sezonie i cudem będzie jak się obronią przed spadkiem ale jest światełko w tunelu gdyż przed tygodniem wygrali mecz ligowy z Avai 3:2 i w środku tygodnia awansowali do 1/4 Copa Sudamericana.
Mecz zostanie rozegrany na Maracanie, do tej pory sprzedano już prawie 90 tys. wejściówek na ten mecz.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
W środę i czwartek odbędą się spotkania 28 kolejki Brasileirao:
Gremio Barueri-Santo Andre
Spotkanie obu beniaminków spośród których to gospodarzom tego spotkania wiedzie się lepiej i utrzymanie mają pewne a gdyby nie słabsza forma sprzed paru kolejek to mogli walczyć nawet o 4 miejsce. Goście to drużyna która będzie musiała się bronić przed spadkiem z Serie A. Jak na razie zajmują 17 miejsce z dorobkiem 28pkt. W ostatnim meczu dość nieoczekiwanie pokonali Vitorię 1:0, ale w ostatnich 3 meczach wyjazdowych doznali porażek a w tym meczu też bym ku temu się skłaniał.
Mój Typ:1

Sport Recife-Santos
Kolejne spotkanie drużyny która walczy o utrzymanie czyli piłkarze Sportu. Póki co zajmują 19 lokatę z dorobkiem 24pkt z czego aż 20 zdobytych u siebie co stawia ich w roli lekkiego faworyta jak dla mnie. Co ciekawe w ostatniej kolejce po porywającym meczu zremisowali w Porto Alegre z Gremio 3:3 i warto dodać że gospodarze nie wykorzystali karnego w tym meczu.
Santos za to w ostatniej kolejce przegrał u siebie z liderem czyli Palmeirasem 1:3 ale to oni wyszli jako pierwsi na prowadzenie lecz gole Diego Souzy, Roberta i Vagnera Love pozbawiły ich złudzeń. Santos nie ma za bardzo o co walczyć bo żeby zająć miejsce w 4 musieliby zagrać końcówkę genialnie a i drużyny przed nim musiałyby trochę zawalić swoje mecze, jeżeli chodzi o utrzymanie to też już raczej są pewni no chyba żeby jakiś kataklizm nadszedł w ich grze to wtedy mogą dołączyć do piłkarzy Sportu w walce o utrzymanie.
Mój Typ:1X

Sao Paulo-Coritiba
Jedno z ciekawszych spotkań tej kolejki gdyż gospodarze walczą nadal o mistrzostwo za to piłkarze z Kurytyby muszą jeszcze uważać na ewentualną walkę o utrzymanie aczkolwiek po ostatnim niespodziewanym zwycięstwie nad Interem 2:0 na pewno będą uskrzydleni pokonaniem takiego zespołu i spowoduje to chęć urwania punktów kolejnemu faworytowi. Sao Paulo zaś ostatnim zwycięstwie nad Nautico udowodnili że nie trzeba grać w 11 żeby wygrać gdyż przez większą część meczu grali w osłabieniu jednego zawodnika a przez 30 minut nawet 2 zawodników mieli mniej niż piłkarze z Recife. Gospodarze podejdą do tego spotkania bez Mirandy który został powołany do reprezentacji Brazylii na eliminacje MŚ, ale i tak są faworytem tego spotkania. Myślę że na Morumbi obejdzie się bez niespodzianki i gospodarze zainkasują 3pkt.

Internacional-Nautico
Spotkanie tych drużyn będzie pojedynkiem który śledzić będzie cała Brazylia gdyż wszyscy chcą się przekonać czy nowy trener Interu- Mario Sergio podoła zadaniu wprowadzenia Interu do 4 gdyż już o mistrzostwie nikt na poważnie w Porto Alegre nie myśli. Gospodarze będą chcieli przerwać tragiczną jak na ten klub passę 6 kolejnych meczy bez zwycięstwa: 4 w lidze i 2 Copa Sudamericana. W lidze dodatkowo nie strzelili gola od 3 meczy a zdobyli w nich tylko 1pkt dzięki remisowi z Flamengo. W Copa Sudamericana odpadli dość sensacyjnie z Chilijskim Universidadem de Chile, remisując u siebie 1:1 a w Santiago de Chile przegrali 1:0. Nautico ostatnio nie wygrało już od 5 meczy z czego 2 zremisowało z Flu i dość nieoczekiwanie z Atletico Mineiro. Nautico broni się przed spadkiem ale w tym meczu będzie raczej bez szans z Interem który chce przerwać swoją fatalną passę. Dodatkowym utrudnieniem będzie dla gospodarzy brak Sandro powołanego do reprezentacji.
Dla odważnych:Inter(-1)

Vitoria-Flamengo
Kolejne spotkanie ciekawie się zapowiadające. Piłkarze Vitorii grają co raz lepiej i w tym meczu będą chcieli pokazać że porażka wyjazdowa z Santo Andre to wypadek przy pracy i pokonać Fla. Tym bardziej że w zespole goście nie będzie ich gwiazdy Adriano który jest na zgrupowaniu reprezentacji a wszyscy wiedzą ile znaczy dla drużyny z Rio de Janeiro. Obie drużyny chcą walczyć o awans do 4 więc to spotkanie będzie miało dodatkowy smaczek. I trzeba dodać rzecz ostatnią i to chyba najważniejszą a mianowicie taką że oba zespoły u siebie niezwykły przegrywać a zwycięstwa Vitorii nad Palmeirasem czy Interem pokazują że drużyny które przyjeżdżają do Salvadoru muszą mieć się na baczności.

Fluminense-Corinthians
Ciekawe spotkanie gdyż gospodarze walczą o utrzymanie jak na razie z mizernym skutkiem-ostatnie miejsce ale po zwycięstwie prze 10 dniami u siebie 3:2 z Avai nadzieje odżyły, co prawda w weekend przegrali w klasyku z Flamengo ale jednak dalej nastroje w zespole bojowe, tym bardziej że do drużyny ma wrócić na to spotkanie gwiazda zespołu ale i także całej ligi Fred, to byłoby duże wzmocnienie zespołu aczkolwiek nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji po kontuzji. Goście mają wyraźny kryzys formy czego dowodem jest sobotnia porażka u siebie z Atletico Paranense 1:3. Kolejnym problemem będzie brak Ronaldo z wiadomych względów-ojczyzna wzywa...
Mój Typ:1X

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Wyniki poprzedniej kolejki Brasileiro przynajmniej dla mnie bardzo zaskakujące. Corinthians znowu złapało kryzys, Botafogo odrodzenie i to z drużyną która miała walczyć o mistrzostwo. Goias nie wytrzymało presji i w żenującym stylu tracą drugą lokatę. Gremio dało sobie wbić aż trzy bramki na własnym stadionie i to słabiutkiemu zespołowi z Recife, a rozpędzona Vitoria przegrywa z Santo Andre...

Nie wiem czy jest sens typowania przy tylu niespodziankach, ale przejrzałem ofertę na dzisiejszą nockę i takie małe przemyślenia:

Do Barueri przyjeżdżają piłkarze Santo Andre. Kilka dni temu Santo Andre wreszcie się przełamało, ale na wyjazdach mogą mieć wielkie problemy. Tym bardziej, że do jedenastki Barueri wraca Fernandinho i Thiago Humberto. To wielkie wzmocnienie i wydaje się wystarczające jak na takiego rywala. Kusi czysta 1 po kursie 1.85, chociaż ciężko powiedzieć czy ostatni mecz gości był tylko przypadkiem czy początkiem ich dobrej passy.

W meczu w Porto Alegre pozytywne wrażenie pozostawili piłkarze Sportu Recife. Trzykrotnie wyrównywali i rezultat 3:3 na takim terenie z drużyną walczącą o Copa Libertadores to sukces. Teraz powinni pójść za ciosem. W składzie zabraknie Durvala, ale Santos ma większe problemy. George Lucas, Leo, Fabao, Emerson i Madson to piłkarze, z których Vanderlei Luxemburgo nie może skorzystać w tym meczu. Kursy na gospodarzy już poleciały nieco w dół i według mnie to oni mają większe szanse w tym meczu.

Tite zwolniony, nowym szkoleniowcem Internacionalu został Mario Sergio i może się coś wreszcie ruszy w tym zespole. Ja jednak nie napalam się na ich zwycięstwo dzisiejszej nocy. Wiadomo, że są faworytami, ale ostatnio zawodzili na całej linii. Może nowy trener coś zmieni, tylko jest w tym klubie dopiero od dwóch dni. Trudno oczekiwać od niego jakichś wielkich zmian zespołu. Psychicznie pewnie zmieni to trochę podejście piłkarzy Interu do dzisiejszego meczu i powinni wreszcie zwyciężyć, ale kurs jaki wystawili na nich bukmacherzy jest co najmniej śmieszny.

Fluminense w ostatnim spotkaniu u siebie z Avai pokazało, że będą walczyć o utrzymanie do ostatniej kolejki. Teraz mają ogromną okazję zdobyć kolejne punkty. Ostatnia porażka Corinthians na własnym terenie byłą dla mnie negatywną niespodzianką i wątpię, żeby teraz potrafili zagrać lepiej. Widząc ich wyniki wygląda to na jakiś okres gorszej formy. Tym bardziej, że w składzie nie będzie Ronaldo. W pierwszej jedenastce Flu miał wreszcie wystąpić Fred, ale podobno jeszcze nie będzie zdolny do gry. Jak dla mnie to duże szanse gospodarzy w tym meczu i kursy w granicach 1.75 na DNB 1 zachęcający.

W meczach Atletico PR – Gremio i Vitoria – Flamengo myślę, że górą będą gospodarze. Wyjazdowe zwycięstwo z Corinthians i porażka, ale po walce z Palmeiras to dobra reklama Atletico PR. Dodając do tego ostatnią wpadkę Gremio u siebie ze Sportem myślę, że gospodarze są faworytami tego spotkania. W drugim meczu Vitoria ostatnio straciła punkty z Santo Andre, ale to zespół który o niebo lepiej spisuje się na własnym stadionie. Według mnie pokażą dzisiaj, że porażka z Santo Andre była wypadkiem przy pracy. Flamengo gra dzisiaj bez Adriano co będzie ogromnym osłabieniem.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Dzisiaj jedynym sensownym zakładem wydaje się zwycięstwo Palmeiras. Wczoraj Sao Paulo zawiodło na własnym stadionie z Coritibą i dzisiaj Verdao wydają się być przed ogromną szansą objęcia pewnego prowadzenia w lidze. Jeśli Atletico MG straci dzisiaj punkty to Palmeiras będzie miało już 7 punktów przewagi nad resztą czołówki. Taka przewaga na 10 kolejek przed końcem sezonu może być wystarczająca, żeby zdobyć tytuł mistrzowski.

Jednak mnie dzisiaj bardziej interesują dwa inne spotkania. Pierwszy mecz to Cruzeiro – Goias. Cruzeiro jest ostatnio w rewelacyjnej formie, mało brakowało w niedzielę a odnieśliby kolejne zwycięstwo nad Avai. Tym razem grają przed własną publicznością, gdzie jak wiadomo większość brazylijskich ekip radzi sobie o wiele lepiej. Niestety w pierwszej jedenastce zabraknie Klebera i Fabricio, ale i tak wydaje się, że są w stanie odnieść zwycięstwo nad zespołem z Goianii. O Goias ostatnio wiele się mówiło. Niespodziewanie znaleźli się w czołówce Brasileiro, ale chyba nie wytrzymali tej presji. Zdecydowanie nie pasują do zespołów z Sao Paulo i ostatnim meczem prawdopodobnie odpadli z rywalizacji o mistrzostwo. Żałuje, że nie miałem możliwości obejrzenia ich meczu z Botafogo. Do dzisiaj nie rozumiem jak mogli tak przegrać mając przed sobą szansę na wysokie lokaty w tabeli. Teraz pozostaje pytanie czy był to słabszy dzień Goias czy koniec ich rewelacyjnej formy. Od tego będzie zależał wynik dzisiejszego pojedynku. Jeśli ulegli presji i zawiodą jak z Botafogo to Cruzeiro nawet w lekkim osłabieniu nie powinno mieć problemów z pokonaniem tego zespołu. Ale jeśli tamten wynik był spowodowany słabszym dniem to dzisiaj zobaczymy wielkie wyrównane widowisko.

Jeszcze ciekawszy zapowiada się mecz Botafogo – Atletico MG. Drużyny walczące o zupełnie inne cele w tym sezonie, jednak według mnie hit tej kolejki. Botafogo po beznadziejnych meczach odrodziło się z Goias i teraz na własnym stadionie mogą pójść za ciosem. Kilka dni temu pozbawili marzeń kibiców Goias, tym razem mogą rozwiać nadzieje na mistrzostwo Atletico Mineiro. Tym samym wyszliby wreszcie ze strefy spadkowej. Niedawno widziałem mecz Botafogo i bardzo żałuje, ze ustawienie i taktyka zespołu tak bardzo zmieniły się po przyjściu Soaresa. To co najbardziej podobało mi się w tym zespole odeszło razem z Franco. Chociaż wyniki nie za bardzo się zmieniły to wtedy przynajmniej było widać walkę od pierwszej do ostatniej minuty. Mimo porażek styl tej drużyny był imponujący. Z przyjemnością oglądałem ich spotkania, a teraz się to zmieniło. Kiedyś w Botafogo wielką rolę odgrywał Alessandro. Obrońcy grali bardzo ofensywnie i to właśnie ta formacja strzelała dużą ilość bramek. Teraz wydaje się, że to wszystko się zmieniło. Gdyby jeszcze wyniki były lepsze to mógłbym to zrozumieć, a tak żal tamtego zespołu. Może teraz po zwycięstwie nad Goias drużyna Soaresa się przebudzi i zdoła się utrzymać w pierwszej lidze. Wtedy Estevam Soares byłbym bohaterem, jednak ja zawsze wolę miły dla oka futbol od szczęśliwego utrzymania w beznadziejnym stylu. Jeśli chodzi o gości to mają ogromny problem z napastnikami. Zabraknie dzisiaj Diego Tardelliego i Edera Luisa, czyli dwóch podstawowych graczy. W formacji ataku powinniśmy zobaczyć Renterie i Evandro, a to według mnie spore osłabienie ofensywy Atletico Mineiro. W takim wypadku nie wiem czy będzie ich stać na zwycięstwo w tym meczu, a każdy inny wynik będzie porażką w walce o mistrzostwo Campeonato Brasileiro.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj sypnęło brakiem rozstrzygnięc w meczach. Niespodzianką dla mnie jest z pewnością remis Sao Paulo z Coritibą. Sampa ma za cel walkę o majstra kolejny raz z rzędu, a traci punkty w tak waznym momencie kiedy Palmeiras im ucieka. Obudził się wkońcu Internacional wygrywając 3:1. Ale czy powróca jeszcze do walki o tytuł. Musiałaby nastąpic radykalna zmiana, no ale do końca rozgrywek jeszcze 10 kolejek więc sporo się wydarzyc moze.
Dwa mecze zostały dokladniej rozbite na czynniki pierwsze powyżej, Ja tylko dodam od siebie że liczę na zwycięstwo Botafogo. Brak Tardellego w Atletico MG to jest potężny cios. Porownując to z innym zespołem to naszło mi porównanie z Flamengo i Adriano którego brakowało wczoraj. Może jednak nie będzie tak źle z ofensywnym usposobieniem Botafogo jak pisze kacmon i wobec wymienionych absencji rywali zaatakują bo przeciez musza zdobyc punkty. W każdym bądź razie uważam że możliwośc postawienia na Botafogo jest ciekawą propozycją.

PALMEIRAS - AVAI
Verdao ciśnie na mistrza. Rywale gubią punkty. Jednak dzisiaj zabraknie Diego Souzy w środku pola, czy to jednak powstrzyma zespól Zielonych? Ciężko się tego spodziewac. Inni zawodnicy grają świetnie. Tworzą kolektyw. I co ważne Ramalho stworzył już dobry kolektyw. Zabraknie także przede wszystkim Armero, który podobnie jak Diego Souza przebywa na zgrupowaniu reprzezentacji. Jak wielkie osłabienie to nie trzeba przekonywac sympatyków Brasileiro. Pierre i Mauricio Ramos również nie będą do dyspozycji w dzisiejszym meczu.
Avai to najlepszy z beniaminków obecnych rozgrywek. Czy jednak poradzi sobie na nie zdobytym jeszcze w tym sezonie terenie ? Ciężko to sobie wyobrazic. Mimo osłabien skład Palmeiras nadal wygląda bardzo dobzre.

Marcos - Figueroa, Danilo, Edmilson,Marcao - Jimar,Souza, Cleiton Xavier, Willians - Obina, Vagner Love.

To czy warto stawiac zostawiam Wam do wyboru ;)

aleksandra 151

aleksandra

Użytkownik
(...) To czy warto stawiac zostawiam Wam do wyboru ;)
moim zdaniem warto ????
Palmeiras - Avai
Typ: Palmeiras @ 1,4 7/10 Pinnacle ⛔
Typ: Palmeiras (0:1) @ 2,05 3/10 Expekt ⛔

Palmeiras 3-0 z Avai, tak wyglądało pierwsze spotkanie tych drużyn. Goście u siebie grają fenomenalny football a ich bilans to 9-4-0, dobra passa ich nie opuszcza co najlepszym dowodem jest wygrana z Sao Paulo na ich własnym terenie 3-1. Do końca ligi pozostało dużo czasu aż 10 kolejek (dla niektórych może tylko 10, ale to pojęcie względne wiec nie ma co dywagować na ten temat ???? ). W moim przekonaniu odkąd z drużyny odszedł Vagner, ich gra z przodu znacznie się poprawiła. Avia to przeciętna drużyna o ile nie można jej nazwać &quot;słabeuszami&quot;, mają zapas punktów przed spadkiem w ilości 10 oczek, więc powinni się utrzymać. Gospodarze zdobywając dziś komplet punktów będą bliżej do zdobycia mistrzostwa
GL.
----------------------
Palmeiras - Avai 2-2

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Dla mnie Avai to całkiem niezła drużyna. Jako beniaminek spisują się naprawdę dobrze. Szczególnie na własnym terenie, gdzie przegrali tylko 3 mecze w tym sezonie. Palmeiras jest faworytem, ale też nie ma co się spodziewać pogromu z ich strony. Ostatnio w Brasileiro pada bardzo dużo niespodzianek, a wczoraj mieliśmy tego przykład w meczu Sao Paulo. Mistrz Brazylii we wczorajszym spotkaniu był takim samym faworytem jak dzisiaj Palmeiras i nie dał rady. Ciekawy jestem postawy Palmeiras. Wygrywając zrobiliby wielki krok w kierunku mistrzostwa kraju, ale wydaje się być to zbyt proste. Tym bardziej, że oglądając ostatnie mecze Palmeiras na własnym stadionie nie byłem nimi w ogóle zachwycony. Trzeba im przyznać, że są solidna firmą i potrafią tą jedną bramką zawsze wygrać, ale tak samo jak Sao Paulo styl w jakim to robią mnie osobiście zawodzi. Obie te drużyny wytrwale dążyły do zdobycia mistrzostwa i zawsze strzelały o tę jedną bramkę więcej niż rywale, ale nigdy nie dominowały na boisku. Nikt nie potrafi ciągle wygrywać co wczoraj pokazała Sampa. Ciekawy jestem czy dzisiaj wpadkę zaliczy Palmeiras. Ostatnie trzy spotkania u siebie wygrali po 2:1, zawsze tylko jedną bramką i w marnym stylu. Nie potrafią zdominować rywala. Barueri czy momentami Atletico Paranaense dawały radę drużynie Verdao. Nie mówiąc już o dawniejszych meczach z Gremio i Botafogo, gdzie musieli dzielić się punktami. Dzisiaj wszystko zależy od postawy zespołu z Florianopolis. Wyjazdy nie są ich mocną stroną, ale niespodzianka w tym meczy na pewno dałaby więcej emocji w walce o mistrzostwo Campeonato Brasileiro. W nocy przekonamy się jak psychicznie poradzą sobie piłkarze Palmeiras.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ja mam nadzieje że wygrają bo to przybliżyłoby ich znacznie to mistrzostwa. Dużym problemem jest brak Diego Souzy który jest na zgrupowaniu reprezentacji. Co do tego zawodnika to jeżeli mu wychodzi w meczu to może każdą drużynę sam zniszczyć ale jeżeli jemu nie będzie szło to i on może pogrążyć swój zespół gdyż to zawodnik który lubi sie kiwać, robi to dobrze ale jak wiadomo nie zawsze mu wychodzi. Jak minie jednego czy dwóch zawodników to potem są kolejni gdyż on chce pokazać jakim jest genialnym dryblerem. Jeżeli chodzi o technikę to ma on jedną z najlepszych na świecie i piszcie sobie co chcecie ale ja uważam że on jest na równi z Messim, Robinho czy C.Ronaldo tylko jemu brakuje tego wyczucia kiedy skończyć no i dostosowania się do taktyki ale jeżeli to nadrobi to może stać się jednym z czołowych piłkarzy globu. Ma też czasem odchyły gdyż potrafi kopnąć rywala bez piłki.
Rozpisałem się co do Diego ale Verdao to nie tylko on ale także były piłkarz Barcy-Edmilson i Vagner Love który jak na razie jest wypożyczony z CSKA do Palmeirasu gdyż chce zwrócić na siebie uwagę selekcjonera przy wyborze składu na Mistrzostwa Świata w przyszłym roku w RPA. Gospodarze będą musieli także uważac na gwiazdę zespołu Marcosa który w bramce czyni cuda gdyż każdy strzał może zatrzymać ale równocześnie puścić więc mogą być emocje ale ja jako kibic Palmeirasu uważam że to oni wygrają, może nie wysoko ale jednak 3 punkty dopiszą sobie w tabeli i zwiększą swoją przewagę.
Typ:two:0

seewy 16

seewy

Użytkownik
i ciekawie jest
botafogo po 12 min juz prowadzi 1:0
a palmeiras przegrywa z avai 0:1
????
edit:
no i ostatecznie palmeiras zonk - nie wyikorzystali ciekawej szansy na odskoczenie...
gratuluje typow na cruzeiro i botafogo - pozyczylem ;-) i dzieki temu kupon do przodu ????

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Dzisiaj mam więcej czasu to postaram się bardziej rozpisać. Może komuś przydadzą się niektóre informacje na temat dzisiejszych spotkań Brasileiro.

Corinthians – Gremio
Gdyby nie fatalna forma Corinthians, dzisiaj grałbym czystą 1. Gremio bez Victora (powołanie do kadry), więc w bramce wystąpi rezerwowy Marcelo Grohe, a to poważne osłabienie drużyny z Porto Alegre. Poza tym za kartki pauzują Souza i Mario Fernandes. Gremio na wyjazdach nie istnieje, a przy tych osłabieniach ciężko będzie dzisiaj choćby o remis. Sam fakt, że Gremio w 14 wyjazdowych spotkaniach w tym sezonie wygrało tylko jedno zachęca do grania na gospodarzy. Dzisiaj do składu Corinthians powraca Chicao i Ronaldo, czyli zespół wystąpi w najmocniejszej jedenastce. Do tego wracają do swojego ulubionego ustawienia 4-3-3 z Ronaldo, Jorge Henrique i Dentinho w ataku. Może wreszcie w tym meczu zabłyszczy Defederico, na którego tyle czekaliśmy. Informacje na temat obu zespołów przemawiają zdecydowanie za Corinthians, ale wystarczy zobaczyć na kilka ostatnich wyników Timao i można zacząć się zastanawiać. Z ostatnich 5 spotkań tylko remis z Sao Paulo można uznać za dobry wynik. Dziwią beznadziejne porażki na własnym terenie z Goias i Atletico PR. Przeciwnicy nie byli łatwi, ale rozmiar porażek i styl stawia Corinthians w negatywnym świetle. Piłkarze Gremio mogą mieć jeszcze nadzieje na zajęcie miejsca w pierwszej czwórce, dlatego dzisiejszego meczu nie odpuszczą. Z drugiej strony Corinthians też musi się w końcu przełamać. Tym bardziej, że grają w najlepszym ustawieniu, w najsilniejszym składzie i przed własną publicznością.

Santo Andre – Fluminense
Mecz dwóch drużyn walczących o utrzymanie. W lepszej sytuacji znajdują się piłkarze Santo Andre i to oni są według mnie faworytami tego spotkania. Przed dzisiejszym meczem są niezwykle zmobilizowani i pewni sukcesu. Tracą do Botafogo tylko dwa punkty, a dzisiaj mecz z ostatnią drużyną w tabeli. Grając na własnym terenie nie mogą sobie pozwolić na remis, gorszych przeciwników mieć już nie będą. Fluminense ma już 9 punktów straty do bezpiecznej strefy i wątpię, żeby mieli jeszcze szanse to odrobić. Przy ich wynikach trudno będzie w ogóle zdobyć 9 punktów, a co dopiero dogonić Botafogo, które ostatnio się odrodziło i powiększa przewagę. W Santo Andre nie zagra Cesinho (kartki) i Pablo Escobar (powołanie do reprezentacji Boliwii), ale za to do pierwszej jedenastki wraca najlepszy napastnik zespołu Nunes i Junior Dutra, który ostatnio grał regularnie w wyjściowym składzie. To znacznie poprawi ofensywę Santo Andre, która będzie niezwykle ważna w tym meczu. Do Fluminense wraca Fred, ale prawdopodobnie wejdzie dopiero w trakcie meczu, ponieważ nie jest gotowy na 90 minut. Powrót wielkiej gwiazdy, ale nie wiadomo czego się po nim spodziewać. Kilka miesięcy przerwy spowodowanej kontuzją na pewno wybiły go z formy i zanim do niej wróci trochę czasu minie. Tydzień temu piłkarze Santo Andre potrafili wygrać z Vitorią, dlatego myślę, że dzisiaj tym bardziej stać ich na zwycięstwo. W przypadku Fluminense trudno wierzyć w utrzymanie, ale Santo Andre ma nadal wielkie szanse pozostać w lidze i takie mecze muszą wygrywać. Ja zagram dzisiaj bezpieczne DNB 1.

Flamengo – Sao Paulo
Wielki hit 29 kolejki Campeonato Brasileiro. Według mnie tutaj może się wszystko zdarzyć, dlatego typowanie sobie odpuszczam. Flamengo jest niezwykle groźne na własnym stadionie i wygrywając ten mecz przybliżyliby się do strefy G-4, ale pamiętajmy że to Sao Paulo walczy o mistrzostwo kraju. Flamengo bez Leo Moury i Airtona, a co najważniejsze bez gwiazdy zespołu Adriano. W środę przeciwko Vitorii udało się uratować remis, ale teraz przeciwnik jest z wyższej półki. W Sao Paulo nie ma powołanego do reprezentacji Mirandy i kontuzjowanego Andre Diasa. Obie drużyny w osłabieniach, chociaż brak Adriano wydaje się tutaj najgorszy. Sao Paulo ostatnio nie gra najlepiej, kilka dni temu remis z Coritibą na własnym stadionie to wielka niespodzianka. Zmarnowali okazję na odrobienie punktów do Palmeiras i mają czego żałować. Jeśli chcą walczyć o mistrzostwo to na kolejną wpadkę nie ma już miejsca. Zanosi się na wielkie wyrównane widowisko.

Coritiba – Barueri
Chciałem zagrać dzisiaj na Coritibę, ale zniechęciły mnie ich osłabienia. Na pewno nie zagra Rodrigo Heffner, Ariel, Jeci oraz Romulo, który w ostatnich meczach pojawiał się na boisku dosyć często jak na rezerwowego. Niepewny gry w dzisiejszym meczu jest także Luciano Amaral. Wiadomo, że Marcelinho jest gwiazdą zespołu, ale sam meczów wygrywać nie będzie. Coritiba pozytywnie zaskoczyła w Sao Paulo, ale Baueri to dosyć nieprzewidywalna drużyna. Chociaż ostatnio ich wyniki są słabe (szczególnie na wyjazdach) to boję się grać przeciwko nim. Remis dzisiaj spokojnie mogą wywalczyć, dlatego ostatecznie odpuściłem sobie ten mecz.

Internacional – Atletico PR
Wszyscy pewnie zaraz rzucą się na gospodarzy, ale ja takie mecze wole odpuścić. Za dużo ostatnio było niespodzianek i jak na czystą 1 kurs 1.50 jest dla mnie zbyt niski. Altetico Paranaense ostatnio jest w niezłej formie. Z Palmeiras prawie udało im się zremisować, dlatego dzisiaj też powalczą. Inter jest pod ścianą, muszą nadrobić stracone punkty, dlatego teraz już każdy mecz będą grali pod ogromną presją. Niestety dla mnie dalej są wielką niewiadomą. Tyle samo razy pokazali swój piłkarski geniusz co niedoświadczenie i beznadziejne straty punktów. Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj obejrzeć ich mecz i zobaczyć jak działa nowy szkoleniowiec.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Wczoraj znowu wiele niespodzianek. Internacional już w drugim meczu pod wodzą nowego trenera zawiódł i to koniec ich marzeń o mistrzostwie. Szanse Sao Paulo na tytuł też maleją. Wczoraj przegrali w Rio de Janeiro z Flamengo i ciężko będzie dogonić Palmeiras. Znowu popisali się sędziowie, tym razem przy karnym dla Flamengo, który trzeba było powtarzać. Dużo kontrowersji tym bardziej, że pierwszego karnego obronił Rogerio Ceni. Niespodziewanie wygrywa też Fluminense, które ja osobiście spisałem na straty. Widać, że powrót Freda dużo wniesie do drużyny, chociaż wątpię, żeby mieli jeszcze jakieś szanse na utrzymanie. Zawodzi Coritiba, która po świetnych meczach z Interem i Sao Paulo nie potrafiła zdobyć choćby jednego punktu ze słabym Barueri.

Jutro kolejne 5 spotkań Brasileiro, ale widząc ilość niespodzianek typowanie chyba lepiej sobie odpuścić. Najciekawsze będą derby Belo Horizonte pomiędzy Atletico Mineiro i Cruzeiro. Atletico walczy o czołówkę, ale grają bez Diego Tardelliego i Jorge Luiza. Cruzeiro w najsilniejszym składzie i w niesamowitej formie. Szykuje się świetne widowisko.

Pewnie wiele osób dziwią kursy w meczu Nautico – Palmeiras. Kurs 2.30 na lidera w meczu z 18 drużyną w tabeli wydaje się być prezentem. Niestety wcale nim nie jest. Nautico gra ostatnio w miarę dobrze jak na drużynę poważnie zagrożoną spadkiem. Dobry mecz z Sao Paulo, który mogli nawet wygrać przy odrobinie szczęścia, teraz porażka z Interem, ale po ostrej walce. Poza tym w meczu z Internacionalem zabrakło takich piłkarzy jak: Carlinhos Bala, Derley, Claudio Luiz, Marcio i Michel. Wszyscy zawieszeni za kartki po meczu z Sao Paulo wracają do gry. Może tym razem uda się urwać punkty zespołowi z Sao Paulo. W czwartek ta sztuka udała się piłkarzom Avai, dlatego jutro na własnym stadionie Nautico może sprawić niespodziankę. Tym bardziej, że Verdao ma problemy kadrowe. Armero i Diego Souza dalej ze swoimi krajowymi reprezentacjami, do kontuzjowanych: Pierre i Mauricio Ramosa dołącza rezerwowy Jefferson, a co najważniejsze za kartki zawieszeni są: Obina, Edmilson i Vagner Love. Skład strasznie osłabiony i wątpię, żeby drużynie Palmeiras udało się jutro powiększyć przewagę nad swoim najgroźniejszym rywalem w walce o tytuł – Sao Paulo.

Mecz Goias – Sport Recife na pewno odpuszczam. Kurs na gospodarzy w ogóle nie jest opłacalny. Chociaż jeszcze niedawno chcieli walczyć o mistrzostwo to po porażkach z Botafogo i Cruzeiro chyba nikt nie ma złudzeń, że ta drużyna nie zasługuje na tak wysokie miejsca. W obronie zabraknie Leandro Euzebio i według mnie mogą mieć problemy ze Sportem. Drużyny walczące o utrzymanie nie mają nic do stracenia i jutro zespół z Recife zrobi wszystko, żeby osiągnąć przynajmniej remis. Patrząc na wyniki Goias nie jest to wcale rzecz niemożliwa.

W meczu Santosu z Vitorią gospodarze wydają się mieć większe szanse na zwycięstwo, ale są osłabieni brakiem Fabao, Emersona i Leo. Przy braku trzech ważnych zawodników w zespole może dojść do kolejnej niespodzianki, chociaż jak wiadomo Vitoria na wyjazdach gra tragicznie. Kusi też zwycięstwo Botafogo. Wygrali ostatnio dwa mecze w niezłym stylu. Teraz mogą odskoczyć Santo Andre na pięć punktów i wreszcie poczuć się bezpieczniej. Ich zwycięstwo rozjaśniłoby sytuację na dole tabeli. Z drugiej strony to właśnie Avai niespodziewanie zabrało punkty w wyjazdowym meczu z Palmeiras. Jutro grają bez Eltinho i Marquinhosa co zwiększa szanse gospodarzy. Botafogo w ostatnim tygodniu rozbiło dwóch kandydatów do mistrzostwa Altetico Mg i Goias, dlatego teraz wydają się być faworytami.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wczorajszy mecz pomiędzy Flamengo-Sao Paulo pokazał że nawet bez największej gwiazdy zespołu Fla czyli Adriano mogą grać bardzo dobrze i co najważniejsze pokonywać rywali. Gospodarze zdominowali Sampe która z taką grą to może zapomnieć o mistrzostwie gdyż przez większą część meczu nie wychodzili z połowy albo tylko wybijali piłki. Fakt że prowadzili to akurat przypadek gdyż obrona Flamengo się zagapiła i po długim podaniu z połowy Sao Paulo, Hernanes wykorzystał to mijając bramkarza przyjęciem piłki i strzelił gola na 1:0. Później Flamengo atakowało bez przerwy, dwukrotnie bronił świetnie powracający do składu Rogerio Ceni a raz jego wyręczyli obrońcy wybijając piłkę z linii bramkowej ale do przerwy dalej prowadzili goście.

W drugiej połowie oczywiście atakowali gospodarze i tuż po rozpoczęciu gry po rzucie wolnym i główce jednego z piłkarzy Flamengo wyśmienitą obroną wykazał się świetnie dysponowany tego dnia Ceni. Później karny który sie należał gospodarzom ale sędziowie popełnili błąd gdyż strzał Petkovicia obronił ...Ceni ale arbitrzy dopatrzyli się tego że za wcześnie on oderwał nogi od linii ale w powtórce było widać że jedna noga przy oddawaniu strzału była styczna z linią czyli prawidłowo obroniony karny ale sędzie zarządził powtórkę której nie zmarnował Petkovic. Parę minut w świetnej sytuacji znalazł się chwilę wczesniej wprowadzony Hugo ale nie uszczęśliwił gości i chwile później to się zemściło gdyz gola dla Fla zdobył Roberto i tym samym dał 3pkt gospodarzom które dały nadzieje na to że w przyszłym roku na Maracanie zawita jednak Copa Libertadores ale jeszcze mają do rozegrania 9 kolejek w których muszą grać tak jak z Sao Paulo tyle że przydałaby sie lepsza skuteczność i wtedy nie będzie potrzebna pomoc sędziów. A goście oddalają sie od mistrzostwa i jeżeli w najbliższych kolejkach nic z tym nie zrobią to w tym roku może się skończyć ich 3-letnia dominacja w kraju kawy.

Dziwi mnie rezultat na Kurytybie gdzie gospodarze po ostatnich dobrych meczach z drużynami z czołówki przegrali z co raz gorzej grającym Barueri 1:2.

Zwycięstwo Flu w meczu drużyn na dole czyli 2:1 z Santo Andre. Powrót Freda pokazał co znaczy dla zespołu z Rio de Janeiro. Co daje im jeszcze nadzieje na obronę bytu ligowego na kolejny sezon. Za tydzień spotkają się u siebie z Internacionalem co będzie dla nich testem możliwości.

Znowu zawodzi Inter tym razem 1:1 z Atletico PR co znowu oddala ich od mistrzostwa a w przypadku dobrej gry Goias i Atletico MG będą zmuszeni o walkę o G-4.

Kolejna porażka Gremio tym razem z Corinthians 2:1 którzy wygrali wreszcie mecz i chyba zaczną wychodzic kryzysu. Jednego z goli dla gospodarzy zdobył Ronaldo a przy drugim asystował a gola zdobył Elias. Dla gości strzelil Rever.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Już dzisiaj rozpocznie się 30 seria spotkań w Brasileirao. Jak zwykle w sobote odbędą się 3 spotkania a pozostałe w niedziele.

Sao Paulo-Atletico MG

Najciekawsze spośród sobotnich spotkań w Camponeato Brasileirao i obok niedzielnego meczu Palmeiras-Flamengo także najciekawszy mecz kolejki.

Piłkarze Sao Paulo w ostatnich grach spisują się nie najlepiej a potwierdzeniem tego jest że w ostatnich pięciu meczach odnieśli tylko 1 zwycięstwo i to w meczu w którym grali mając o dwóch zawodników mniej z powodu czerwonych kartek.
Ostatnie 5 meczy:
Flamengo-Sao Paulo FC 2:1
Sao Paulo FC-Coritiba FBC 2:2
Náutico Capibaribe-Sao Paulo FC 1:2
Sao Paulo FC-Corinthians Paulista 1:1
EC Santo André-Sao Paulo FC 1:1

Najbardziej zaskakujące z tych rezultatów są remisy z Coritibą oraz Santo Andre ale i remis w derbach z Corinthiansem chluby im nie przynosi. A już ostatnie spotkanie ligowe z Flamengo pokazało że stać ich na bardzo słabą grę czego wynik może nie odzwierciedlać gdyż to Flamengo atakowało przez cały mecz i gdyby nie świetna postawa Rogerio Ceniego to zapewne wyjechaliby z Maracany z bagażem kilku goli.
Do składu powraca Miranda który już powrócił ze zgrupowania reprezentacji ale za to wypadł Jorge Wagner.

Goście przyjeżdżają rozgoryczeni porażką w meczu derbowym z Cruzeiro 0:1 na własnym stadionie oraz wyjazdowa porażką w Rio z Botafogo 3:1.
&quot;Galo&quot; przyjeżdżają właściwie w najmocniejszym składzie z powracającym ze zgrupowania reprezentacji Diego Tardellim na czele co będzie stanowić dla nich ogromne wzmocnienie a pokazały to 2 ostatnie mecze w których musieli sobie radzić bez niego i jak wyszło to wszyscy wiedzą.

Goście zapowiadają walkę o 3pkt ale to gospodarze są lekkimi faworytami tego meczu i coś mi się zdaję że będą chcieli zmazać plamę po ostatnich słabszych meczach wygrywając na Morumbi.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Mecz ktory chcialem opisac czyli Sao Paulo powyżej macie opisany jak na dłoni więc nic dodac nic ując;) Walka o mistrzostwo jeszcze nie jest rozstrzygnięta, ale pzrewaga Palmeiras jest dośc spora, jednak nie sądze by Sampa już spasowała, przecież jeszcze 8 meczów do końca. Wkońcu czas na przelamanie bo jak to mówią do trzech razy sztuka hehe, a to będzie spotkanie po dwóch bez zwycięstwa na ich koncie. Wraca Miranda po kadrze co dobrze wróży defensywie. Ogólem twierdze że ten mecz Sao Paulo wygra chociaż stylem może nie zachwycą jak we wcześniejszych meczach, ale najważniejsze przeciez są dla nich punkty.

Typ : Sao Paulo win @ 1,65 bet-at-home

No i jeszcze ciekawostka dotycząca sympatyków i miłośników którzy lubia sobie pooglądac mecze. Otóż
Z soboty na niedzielę (17/18 października - ten weekend) dokładnie o północy przesuwamy w Sao Paulo, Rio i innych dużych miastach (nie tylko w nich - w całym kraju!) czas do przodu o godzinę. Z 0:00 na 1:00.
A to oznacza, że od tej pory przez tydzień różnica między Polską a Brazylią wynosić będzie 4 godziny. Przez tydzień, bo 25 października zmieniamy czas w Polsce, co z kolei znów zmniejszy różnicę do tylko 3 godzin. To zapewne ucieszy niektórych, bo najpóźniejszy mecz będzie się zaczynał już o 0:50 czasu polskiego, a nie jak było do tej pory - 2:50.
Zapraszam do dyskusji na temat powoli kończącego się sezonu Campeonato Brasileiro ????​

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Palmeiras SP - Flamengo RJ
Typ: 2
Kurs: 5.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś o 20 sympatycy ligi brazylijskiej bedą mogli obejrzeć z pewnoscią najbardziej emocjonujące spotkanie tej kolejki.Lider Palmeiras SP podejmie na swoim obiekcie drużyne Flamengo RJ,która obecnie jest na 6 miejscu i traci do 4 Internacionalu RS zaledwie 3 pkt.
Palmeiras jeszcze 3 kolejki temu był w komfortowej sytuacji,teraz o takiej sytuacji moga pomarzyć.
Ostatnie 2 mecze to zaledwie 1 punkcik na koncie tej drużyny i koniecznie potrzebują dzisiejszego zwyciestwa ale czy jest to możliwe.....??
Możliwe jest, bo grają u siebie,a tu niezdołali jeszcze przegrać.Flamengo gra w kratke ale trzymają równą dosć solidną forme.
Ze statystyk wynika ze dzisiejsi gospodarze nie koniecznie są uważani za faworytów....
Ostatnie 3 sezony to zwyciestwa gospodarzy ale każdy mecz był bardzo wyrównany, wcześniejsze sezony górą było najcześciej Flamengo.
Flamengo w 10 spotkaniach w tym sezonie zachowywało czyste konto.Ja myśle ze to bedzie dzisiaj kluczem do sukcesu.
Może średnia goli w meczach nie zadowala bo jest to zaledwie 1.08,a na lige Brazylijską gdzie średnia goli na mecz przekracza 2.5 moze być to za mało.
Kurs jak najbardziej do zaryzykowania,bo mecz powinien być wyrównany,a do sukcesu Flamengo powinna ponieść linia defensywna jak i bramkarz.Liderzy wszystkiego wygrywac nie mogą ,co pokazuje ostatnimi czasy Palmeiras ,który jak wspominałem zdobył zaledwie 1 punkcik w ostatnich 2 meczach.
Flamengo bardzo potrzebne są 3 punkty by dojsc do czołowej czwórki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom