Dziś 100 metrów dowolnym i nie tak jak u mężczyzn, że mega są faworyci.
Nie ma Ottesen, która się wycofała i Herasimeni.
Faworytką niby jest Campbell. W formie jest Sjostrom.
Stawiam, że Kromowidjojo jednak stanie na podium
1.6 .
Za drobne
Hemskers - Steffen
2.2 . Brita bez tekstylnych pływa słabo. Najlepsza lata też ma za sobą.
Niemcy znów przeciętnie przygotowani do zawodów.
Sjostrom - Franklin
1.45 . Nie sądzę, żeby Missy idealnie skoczyła do wody, popłynęła poniżej 53. Zabraknie jej pewnie z 20 metrów basenu, żeby poszaleć. W sztafecie na 200 mimo, że musiała gonić Australijkę popłynęła 54.65 pierwszą setkę. W sztafecie na 100 53.51. To za mało nawet na medal, tak myślę, że szybciej nie popłynie.
Sjostrom w sztafecie 52.95 na 100, czyli Szwedka będzie pływać grubo poniżej 52.
Właściwie na podium może być jedna z 6 zawodniczek, bo każda z nich może w teorii popłynąć jakiś genialny wynik.
U kobiet na 200 żabą na początek myślę o H2H
Kaneto kontra Solnceva
1.5 na Kaneto. Mimo wszystko to rekordzistka Azji.
Można również spróbować
Garcia Urzanqui, bo jest w formie i jeśli popłynie jak w SF to wygra z Lawrence, to po
2.1 .
Za drobne można też zagrać
Efimowa win 4.0 . Pedersen pobiła rekord świata. Ruska też prawie, ale może odpuściła. Teraz będzie walka łapa w łapę. Wynik może być słabszy, a Rosjanka ma lepszy finisz.
Na 200 grzbietem są Ci sami faworyci. Doszedł Hagino, ale wątpię, żeby miał szansę wygrać nawet z Irie. Mam nadzieję, że Clary się oszczędzał, Lochte narzeka, że mało trenował, więc
Clary 2.25 .
W żabce wiadomo jest tylko Gyurta, a reszta może się bawić w innym basenie. Gyurta pociągnął w SF Kocha.
Stawiam Tateishi kontra Yamaguchi,
Tateishi 2.9 .
Jamieson - Sinkievich
1.72 . Jamieson na podium
2.75 .
USA 4*200
1.35 . Większość ekip nie ma kogo dokładać, płynęli najmocniejszymi składami rano. Amerykanie dołożą, co najmniej Lochtego.