Witam wszystkich.
Jest to mój pierwszy post na forum bukmacherskim.
Gram już od dłuższego czasu, często zaglądam na fora, a teraz postanowiłem zacząć coś pisać :idea:
Zacznę od analizy meczu Osasuna - Sevilla.
Nie wiem dlaczego, wszyscy jako głównego faworyta tego meczu, przedstawiają Sevillę.
Pierwszą niedorzecznością, jest to, że bardzo rzadko mamy okazję oglądać wspaniałe (i łatwe) zwycięstwa drużyn, które w tak ważnych meczach występują w roli tzw faworytów. (Chyba, że gospodarzem jest drużyna
Polska rzeklina: ).
Po drugie - ranga meczu (oraz ważność tego pucharu dla Ossasuny), oraz bardzo szczęśliwe dla nich ich własne boisko - dodadzą im skrzydeł.
Po trzecie - wyniki Sevilli w meczach wyjazdowych nie napawają optymizmem:
ostatnie 10 spotkań ligowych na wyjeździe:
Valencia FC Sevilla 2:0 PORAŻKA
Osasuna Sevilla 0:0 BEZBRAMKOWY REMIS
Gimnástico de Tarragona Sevilla 1:0 PORAŻKA
Getafe Sevilla 0:0 BEZBRAMKOWY REMIS
Betis Sevilla Sevilla 0:0 BEZBRAMKOWY REMIS
Levante Sevilla 2:4 WYGRANA Z LEVANTE
Villarreal Sevilla 0:0 BEZBRAMKOWY REMIS
Zaragoza Sevilla 2:1 PORAŻKA
Huelva Sevilla 1:3 WYGRANA Z HUELVA
Espanyol Barcelona Sevilla 2:1 PORAŻKA
Nie licząc dwóch wygranych z zespołami o klasę słabszymi Sevilla zanotowała 4 remisy, w których nie strzeliła nawet jednej bramki, oraz 4 porażki w których strzeliła zaledwie 2 bramki. Wnioskuję z tego, że jest to drużyna, która zdecydowanie lepiej czuje się na własnym boisku (i wyniki o tym mówią same za siebie)
Ostatnie dwa spotkania w PUEFA Sevilla przeszła dość szczęśliwie. Nie wygrała jednak w podstawowym czasie gry na wyjeździe
Po czwarte - Sevilla gra za dwa dni bardzo ważny mecz w lidze, a potem jeszcze ważniejszy z Realem. A skoro nie można mieć wszystkiego, to coś trzeba sobie odpuścić. Najlepiej więc zagrać zachowawczo dzisiaj, żeby u siebie wygrać, zachować siły na mecz w lidze z Espanyolem.
Ossasuna natomiast, włoży całe siły i będzie przysłowiowo "gryźć trawę", żeby tego meczu nie przegrać.
Mój typ X z lekkim przesunięciem w kierunku Ossasuny
Ujmując rzecz jaśniej: szanse Ossasuna - Sevilla 60-40%
pozdrawiam