Od dawna nie udzielam się na forum ale jak czytam posty, że
Belgia jakimś fartem prześlizgnęła się do półfinału to po prostu włos się na głowie jeży. Te osoby albo są kompletnymi ignorantami, albo nie znają się na piłce, albo w ogóle nie oglądali meczów.
Dla mnie jeszcze przed turniejem
Brazylia,
Francja i
Belgia były głównymi faworytami do końcowego tryumfu. Każda z tych drużyn posiada niesamowitą pakę ale również bardzo mocno obsadzoną ławkę.
Belgia koncertowo rozklepała Brazylię. Można mówić, że pomógł im samobój ale co to zmienia?
Belgia była w tym meczu po prostu lepsza. Fantastyczne kontry stały się ich znakiem firmowym. Mówisz kontra myślisz
Belgia. Oczywiście w drugiej połowie
Brazylia mocno przycisnęła ale czy kogoś to dziwi? Mówimy o dwóch świetnych ekipach gdzie grają najlepsi piłkarze na świecie. Jeśli ktoś myślał, że jedna z drużyn będzie siedziała na rywalu przez 90 minut to nie ma pojęcia o pojęciu. Moim zdaniem dzisiejsze starcie będzie pojedynkiem obecnie dwóch najlepszych ekip i wydaje mi się, że ktoś z tej dwójki wygra mundial choć wiemy, że jest on w tym roku wyjątkowo nieprzewidywalny.
Jeśli chodzi o Francję to zremisowali grupowy mecz z Danią, wygrali 4:3 z bardzo słabą Argentyną, która nie dość, że nie ma bramkarza to kompletnie nie ma też obrony. Następnie wygrali z Urugwajem, który stracił jeden ze swoich filarów czyli Cavaniego. Pamiętajmy też, że drugi gol padł po wielbłądzie Muslery więc nie wiem jak można pisać o tym, że
Belgia się prześlizgnęła do 1/2 skoro to
Francja w moim mniemaniu miała więcej szczęścia w swoich meczach. Ale oczywiście rozumiem i szanuję, że ile osób tyle opinii.
Co do samego starcia to tutaj mogą zdecydować detale, dyspozycja dnia, forma zawodnika albo po prostu szczęście lub jego brak. Większość wskazuje na Francję natomiast dla mnie to jest typowy mecz 50/50 i biorąc pod uwagę kursy idę w kierunku Belgii. Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że to oni zameldują się w finale. Z resztą, przy takich niewielkich różnicach kursowych logiczne się wydaje wybrać ten wyższy. Natomiast przede wszystkim jestem za dobrym meczem i tego właśnie życzę Wam i sobie, aby to był spektakl, spotkanie na miarę półfinału mistrzostw świata.
Belgia lub remis @ 1,59
Belgia awans @ 2,07
Powyżej 2,5 gola @ 2,12 (trochę życzeniowo ale znając potencjał obu drużyn myślę, że jest to do zrobienia)
fortuna