Wroclaw - Dabrowa Gornicza 2 3.40 2/10 b e t 365
2 +1.5 seta 2.20 2/10 b e t 365
Wrocław 3-2. Pozwole sobie użyć sformułowania Tadzina. Grupowa kontuzja mózgu Dąbrowy w tie breaku. Bo jak inaczej nazwać wyjście z 5-9 na 14-11, żeby wtopić 14-16?
Niezwykle ważne spotkanie w lidze kobiet. Walka o top 4 robi się zacięta. Poza pewniakiem Chemikiem mamy 5 drużyn, które między sobą rozstrzygną kwestię awansu do PO.
Buki ustawiły dziś kursy dając szanse w proporcjach 70-30%.
Patrząc przez pryzmat tabeli, ostatnich wyników i formy, dla mnie ten mecz to blisko 50/50. Oczywiscie dochodzi przewaga własnej hali, ale czy to robi z Wrocławianek 70-cio procentowego faworyta?
Dla mnie ciekawą wykładnią formy obu ekip były niedawne pojedynki z Atomem.
4 listopada Wrocław przegrał 1-3 w domu, zaś 8 listopada Dąbrowa wygrała 3-1 na wyjeździe (wiem, wiem Atom grał ten mecz w obcej hali, w Elblągu, więc powiedzmy był to mecz na neutralnym terenie).
Później obie ekipy grały z Muszyną i tutaj niby wyniki zgoła odmienne. Wrocław 3-2 wyjazd, Dąbrowa 2-3 porażka w domu.
Moim zdaniem zadziałała tu trochę zwykła psychologia sportowa. Wrocław po porażce z Atomem mocno zmobilizowany wygrał z Muszyną, a Dąbrowa po wygranej z Sopotem, chyba myślała, ze z Muszyną łatwo się "samo wygra" i wpadła w pułapkę zakończoną porażką i utratą cennych punktów.
Ze statystycznych obserwacji po 7 kolejkach Dąbrowianki wyglądaja lepiej:
http://stats.orlenliga.pl/Statistics.aspx?ID=1035
Podsumowując spodziewam się bardziej wyrównanego spotkania niż to widzą bukmacherzy. Wszystko powyżej 2.50 (40%) to dla mnie value na Dąbrowę.
Powodzenia życzy
HH
P.S. Zanim ktoś poda idiotyczny typ na over 3.5 seta po 1.45, nie zdziwi mnie tu nawet 0-3 przy jakimś gorszym dniu Skowrońskiej w ataku. Za drobne @14 w parimatchu
to nawet zagrałem, bo po 2.41 na każdego seta wygląda obiecująco (pierwszy set płaci 2.50, kolejny po wygranej Dąbrowy będzie zapewne po 2.20 i trzeci przy 0-2 juz prawie na równo).