ATOM Trefl Sopot - SK Bank Siódemka Legionovia Legionowo
Mecz do dziabnięcia lekko.
Sytuacja kreuje się tak, że ATOM potrzebuje zwycięstwa by zapewnić sobie dziś 2 miejsce w zasadniczym, a Legionovia potrzebuje zwycięstwa by zapewnić sobie play-offy.
Gram lekko w stronę gości, głównie przez dość średnią formę Atomówek. Zwycięstwa z mocno osłabionymi Łodziankami i Bydgoszczankami i porażka w fatalnym stylu z Muszynianką - to ostatnie dokonania zespołu Buijsa. Nie wygląda to zbyt optymistycznie.
Oczywiście nie ma co się też czarować, bo Legionovia dalej gra bardzo przeciętnie. Tomsia już gra na normalnym procencie, a gra reszty to już loteria. Ponadto mecz na wyjeździe - rzadko Siódemka potrafiła coś na cudzym terenie ugrać.
ATOM wygrywał swoje mecze ostatnie mecze przede wszystkim blokiem. Jeśli Legionowo znajdzie jakiś sposób, choć przez kilkanaście minut na blok i przy okazji będą dobrze przyjmować, to powinny tutaj o seta się pokusić. Linia dość nisko ustawiona, za lekką stawkę można spróbować. Jak Lalki nie wydrą seta, to potrzebne będzie po ~20 punktów w każdym z setów. A może jakieś przewagi się trafią...
Moje propozycja:
Over 133.5 --- 1.85 @ Bet365, Expekt 3-1
Polski Cukier Muszynianka Fakro Muszyna - Beef Master Budowlani Łódź
W tym meczu też jednostronnych argumentów nie mam, ale też trudno mi nie spróbować zagrać.
Stawką jest taka, że Muszyna ma jeszcze szansę przeskoczyć Aluprof, a Łodzianki mogą przeskoczyć Muszynę w tabeli (oczywiście w obu przypadkach mowa o zwycięstwach, a MKS musiałby jeszcze liczyć na porażkę Bielska).
Łodzianki ostatnio beznadziejna gra, okraszona sporą ilością kontuzji. Prawdopodobnie dalej niezdolna do gry będzie Love. Grabowski nie ukrywał ostatnio swojej złości, ale trudno się dziwić, bo oczy krwawiły jak patrzyło się na grę Łodzi. Przyjęcie na słabiutkim poziomie, Śliwa słabo sypie, z atakiem duże problemy, bez Tabi nie ma porządnego ataku. Jedyną nadzieją jest gra blokiem i sama Pycia, bo Trach w ataku też sobie nie radzi.
W Muszynę wchodziłbym bardzo mocno, gdyby nie zmęczenie ostatnimi meczami. Długie mecze, długie podróże, niedługo po meczu trzeba lecieć znów do Baku na rewanż w Pucharze CEV. Mimo to, Bogdan zapowiada, że wyjdzie podstawową szóstką. Forma Muszynianek na pewno jest dobra, pytanie tylko jak będzie ze zmęczeniem.
W sety nie będę się bawił, bo nie wygląda to zbyt opłacalnie, ale patrząc na ostatnie sety Łodzi smakowicie wygląda linia na handicap punktowy. Jakby Muszynianki się bardzo postarały, to mogłyby ją pokryć w jednym secie, jeśli podopieczne Grabowskiego dalej będą tak kaleczyć ten sport. I podobnie jak w powyższym przypadku - sugeruje ostrożny dobór stawki
Moje propozycje:
Muszynianka -10.5 --- 1.95 @ MarathonBet 103-96