Houston Rockets - New York Knicks
Houston bez Howarda oraz Beverleya, więc bez 2 dobrych obrońców, ale też bez opcji podkoszowej w ofensywie jeśli chodzi o Dwighta. Mimo wszystko, linia 203,5 po 4@ kusi niesamowicie. Houston to grająca up tempo drużyna, rzucająca dużo za 3(ostatnio prawie pobili rekord NBA w próbach) i przede wszystkim z liderem bo Harden udowadnia że kiedy trzeba może być w niesamowitym gazie i gwarantuje te 20-25 pkt na mecz. Po drugiej stronie Carmelo Anthony i jego New York Knicks. Można go nie lubić, można mówić że jest jak Kobe, że lubi grać sam i, że przez niego musi przechodzić każda akcja, jednak jak dla mnie jest to zdecydowanie top3 najlepiej ofensywnie usposobionych zawodników ligi. Do New York Knicks wrócił wreszcie Jose Calderon czyli też kilkanaście pkt na mecz. Dalembert dzisiaj z Blackiem też będzie sobie radził bo rookie to nie to samo co doświadczony center. W obu ekipach jest komu punktować, nie sądzę żeby tutaj mecz był wolny.
Utah Jazz - Chicago Bulls
Każdy wie że ciężko się gra w Salt Lake City, jednak mimo wszystko dla mnie Bulls to w tej chwili drużyna kompletna. Świetny zespół pod koszem, dobry obwód, ekstra obrona i solidna ławka. Finał konferencji spokojnie jest w ich zasięgu. Dzisiaj Pau Gasol oraz Derrick Rose są Game Time Decision jednak nawet bez nich to drużyna z potencjałem. -4 po 2,08 biorę jako prezent. Utah to młoda ekipa, dopiero uczy się koszykówki, będą wygrywać w przyszłości ale raczej nie teraz z contenderem, ale z ligowymi średniakami. Chicago kontynuuje wyjazdowy tour. To będzie 4 z 7 meczy z ich road trip. Zaczęli dobrze pokonując Clipps w Staples, potem 2 porażki teraz uważam, że czas na przełamanie. Moim zdaniem Rose i Pau zagrają, ale nawet jeśli nie to uważam, że Utah dzisiaj ulegnie Chicago. Pobieram -4 po 2,08 z Pinnacle.
Kupon Ónibet
Rockets - New York Knicks over 203,5 -> 4,00
Stawka:6j
Kupon Pinnacle
Utah - Chicago(-4) -> 2,08
Stawka:7,5j
Kupon Betsson
DeMar Derozan over 28,5 pkt + zbiórki + asysty -> 1,85
Stawka:4,5j