Griffina raczej się nie pozbędą, bo z tego co wiem to doznał kontuzji i wypada na pół roku, a do tego zaproponowali mu nowy kontrakt. Również Igi, Lowry, Ibaka czy Korver pozostaną w zespołach, które reprezentowali w poprzednim sezonie.
Co do CP3 w Houston to z jednej strony zgodzę się z kolegami, gdyż jakoś nie widzę CP3 z Hardenem w jednym zestawieniu. Obaj Panowie muszą mieć piłkę w rękach. Co prawda Harden to nominalnie SG, które może biegać po zasłonach, ale po co w takim razie był poprzedni sezon, gdzie grał typowego PG? Nie wiem, zbytnio tego nie rozumiem. Small-Ball z Nene na Centrze i obsadzenie reszty składu shooterami może być fajną bronią na silne drużyny w PO jednak czy takie coś ma szansę w sezonie regularnym? Na zachodzie praktycznie każda wygrana będzie się liczyć, bo po wzmocnieniach przez OKC czy Minnesotą robi się co raz więcej chętnych do gry w PO, a miejsc mniej. Nie zgodzę się za to, że CP3 to przereklamowany zawodnik. Genialny PG, najlepszy ze "starej szkoły", a do tego świetny obrońca zawodników obwodowych. Clippers wypadają z PO tak samo jak ekipa Chicago, która może być najgorszym teamem w całym NBA.
Ja chciałbym poruszyć za temat 76's. Wreszcie po paru latach tankowania mają DUŻO talentu. Embid, Fultz, Simmons. To może być kolejne wielkie big3, tylko dajmy im trochę razem pograć i módlmy się o zdrowie młodzieniaszków. GM Filadelfi podpisał również dwóch ciekawych weteranów, a mianowicie JJ Redicka oraz Amira Johnsona. Moim zdaniem to będą dwa genialne ruchy, które przyniosą 76's PO w tym roku. Jaram się w opór tą młodą drużyną tak samo jak moimi Bucks.
Minnesota TimberBulls - tak można powiedzieć o tym co zrobił TT w wilczym mieście. Po Butlerze ściągnął weterana Taja Gibsona. Ewidentnie są to dwaj zawodnicy do s5, którzy poprawią obronę ekipy "Wilków". Butler razem z Wigginsem i KAT'em może stworzyć fajny trzon zespołu, które może powalczyć o PO. Gdyby ta ekipa grała na wschodzie to byłbym skłonny powiedzieć, że jest to ekipa na finał konferencji. Wiadomo jak to wygląda na zachodzie, ale to chyba ten rok kiedy w końcu w Minnesocie będą oglądać PO w ich mieście. Fajny "superteam" złożony z perspektywicznych zawodników i trenera, którego trzeba szanować. Mam nadzieję, że TT nie zajedzie KAT'a i Wigginsa tak jak to zrobił z Rosem.
W przypadku jakiś większych transferów to na pewno pojawią się informacje. Może ktoś ma zdanie na temat superduetu George i Westbroook? Zachęcam do dyskusji.